icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

alinn
6. dec 2011

@mehlo jojo přesně tak jsem uvažovala..ale raději se zeptám, že ano..člověk nikdy neví 😎 😎 😎

terezita
6. dec 2011

@alinn no v tom navodu maji napsano krouzek na klice..

alinn
6. dec 2011

@terezita jo..to tam mají..ale sežeň si tady karabinku která jde na kroužek od klíčů 😀

terezita
6. dec 2011

@alinn jaj to ja vubec netusim, co se prodava za karabiny! 😅 😀

terezita
6. dec 2011

aha, ted koukam, ze stoklasa ma jen tohle.. 😅 http://www.stoklasa.cz/karabinka-kovova-sire-12... ale tak pouzit se to da taky, ne? se ten krouzek holt vynecha.. 😅 😀 😀 😀 treba v nemecku zas nemaji tyhle karabiny 😀

alinn
6. dec 2011

@terezita no ..já jak se objednával stoklasa..a zjistila jsem, že tam mají být karabinky, tak jsem si raději objednala tyto http://www.stoklasa.cz/karabinka-kovova-sire-12... tak jako myslím, že tam budou dobrý..jen nepůjdou na ty kroužky...teda asi by to šlo..ale vypadalo by to blbě..si myslím 😀

alinn
6. dec 2011

@terezita 😀

terezita
6. dec 2011

@alinn http://www.eshop-rychle.cz/levny-nakup/eshop/12...
http://www.decomania.cz/katalog/zbozi/bizuterie...
toz jsem jim tam hodila dotaz, co presne mame chapat pod tim jejich karabinnim pojmem.. ale dokazu si predstavit, ze bude uplne sumak, co se tam povesi.. 😀

sufik1
6. dec 2011

ještě něco pro milovníky hilca
@terezita karabiny jsou různé, levné mají v železářství http://www.prodejnacb.cz/hasicske-karabiny-P090...

terezita
6. dec 2011

@sufik1 juu, ty jsou heezky! ty sovicky tu taky mam, jen furt nevim, co s nima 😀
hele ja ani netusim, kde tu nejake zelezarstvi je 😅 ale na florenci je kram s timhle vsemoznym prislusenstvim, toz predpokladam, ze tam neco nalovim.. 😉

alinn
6. dec 2011

@terezita..no já si myslím, že ty karabinky co jsou objednaný budou ok..jen ten pásek teda musí být 1,2cm široký (teď nevím kolik vychází když se šije podle nich) no a taky musím čekat se šitím než to dorazí..no.. 🙂

ngvadi
6. dec 2011

@terezita, kutil na florenci byl pro mě ráj, než jsem zjistila, že alespoň 50% sortimentu mají ze stoklasy za často nehorázně vyšší ceny... např. magnetka do tašek vyjde u stoklasy na tři koruny, zatimco na florenci stojí 25!!! jako že z toho musejí mít zisk, to je jasný, ale tohle je docela síla....

ngvadi
6. dec 2011

uf a přelouskala jsem úvod k článku do školy a jdu spát... z šití dneska zase nic nebylo, achjo:( už mám absťák... brounoc!

terezita
6. dec 2011

@ngvadi jaj no tak to je brutus! 😅
a koukala jsem na fotku male pomocnice a jeto koooca! 😵
brou!

kuna
7. dec 2011

vy tu šijete a já taktak dočítám... 😀 Ty tašky jsou fakt krásné, já se do ní nedala, ale furt uvažuju...no možná, možná...

@crawler tak pokud nejdu s křížkem po funuse a nešila jsi ten aksamit včera, tak ti poradím - až budeš sešívat PUL a aksamit lícem k sobě, tak si ty švy normálně slep Koresem v tyčince a občas tam vraz špendlík, aby se neřeklo. Bude to krásně držet a šít se jedna báseň a lepidlo se pak vypere, je vodou rozpoustné. Já takhle šila vždycky a šilo se mi asi tak 1000x líp než třeba se suedeclothem.

palosek
7. dec 2011

@kuna ...ty jo...lepidlo, aksamit, pul...zajímavá kombinace 😵 a určitě rychlejší než stehování 😀

Holky...nevíte někdo, jak se kreslí střih na triko s výstřihem "voda"? Hlavně teda přední díl ...... 🙂

sinala
7. dec 2011

@kuna tak to jsem měla vědět, když jsem to šila 😉

mehlo
7. dec 2011

@palosek mám na to chytrou knížku tak to naštěstí vím. Na náramenici si od linie průkrčníku naměříš 2.5 cm a výstřih si protáhneš o 10 cm a body spojíš. první řasení uděláš tak, že z toho prodlouženýho výstřihu si uděláš oblouk do místa 2.5 cm vzdáleného od nového výstřihu. Druhé řasení 2.5 cm pod novým výstřihem a zase oblouk k hraně průramku náramenice. Třetí oblouk 2.5 cm pod tím druhým u výstřihu a končí v polovině průramku. Ted ty oblouky nastřihneš až skoro ke konci- musí na konci držet a roztáhneš je tak aby ti ten díl dělal pravý úhel s předním středem. Přední střed dole se musí prodloužit asi o 6 mm, tak aby svíral pravý úhel s dolním okrajem. Doufám, že je to srozumitelný

lenasss
7. dec 2011

tak já nemám ani karabiny ani zip včera jsem byla v galanterce a prý nemají jen na objednání 😀 😀 😀 tak musím dnes do města a rovnou koupím i karabiny a večer došiji.
Už máte někdo sníh? u nás je bílo už od včera jen trošku ale stačí to na vánoční atmosféru 😀 😀 😀 😀

medvi11
7. dec 2011

Tak to bych se asi měla podívat pořádně, jaký typ karabin mám doma 😀 Dnes mi dojdou látky na tašku, tak snad taky začnu...
Můj včerejší počin (potah na kočárek, děti zničily ten originální, jak se v kočárku vozily...vyjela ta látka ze švů a už se s tím nic nedalo dělat ☹ ) Látka od Mráze.
Beru to rovnou z foťáku, tak je to opět nakřivo...

medvi11
7. dec 2011

@sufik1 ty teda jedeš!

terezita
7. dec 2011

dobre ranko!
tak ta karabina ma vypadat pokud mozno takto..
celkova delka 6cm (i s krouzkem) a prumer krouzku 2 cm
@lenasss u nas rano snezilo, ale je nad nulou, takze silnice jen mokre.. 😝

katkaela
7. dec 2011

ja som stále hodne pozadu, moja "sovotaška" je ešte len v tomto štádiu ☹

terezita
7. dec 2011

@katkaela ja jsem stejne daleko.. 😀 😀 a je tuuze pekna!

palosek
7. dec 2011

@mehlo děkuji...úplná brnkačka 😀 😀 😀 ...to jo, jako...jsem si to tady teď kreslila na papír, snad jsem všechny odborné výrazy pochopila, ale teda vůbec nevím, jak na to...asi se ti nechce obrázek vyfotit a hodit sem, že? byla bych ti nesmírně vděčná 😵 🙂

caramilla
7. dec 2011

@medvi11 Teda ten potah na kočárek je překrásnej!!! Hned bych jezdila 😀
@mehlo Jé, jakou máš knížku o těhle věcech? Já sháním nějakou srozumitelnou knížku, kde je něco o tom, jak dělat střihy, ale ne moc složitou, abych to pochopila i já, kojící blondýna 😀 😀 😀
@katkaela Krásná sova, moc hezké látky 😉
@terezita A ty karabinky, co jsou na té puntíkové látky, ty jsi už teda sehnala??? 😕

mehlo
7. dec 2011

@palosek no já bych strašně ráda, jenže můj počítač stávkuje. Nejdou mi vkládat fotky na web ani posílat přílohy, jsem si tam nainstalovala prej něco škodlivýho nebo co. Můžu jenom psát a to je tak všechno. Jestli to nebude nikdo vědět, kdo by ti to sem mohl hodit tak to okopíruju a pošlu ti to normálně jako dopis

mehlo
7. dec 2011

@caramilla mám UDĚLEJTE SI VLASTNÍ STŘIH od René Bergh, ale obávám se, že to už neseženeš. Bylo to kupovaný asi tak před 10 lety. Ale tak mě napadlo, že bych to kdyžtak okopírovala a rozeslala to všem kdo bude chtít.

terezita
7. dec 2011

@caramilla ne, ale jdu dneska na lov.. 😅

kamishek
7. dec 2011

já mám podobné karabinky, co jsou ve Stoklasovi, tak jsem se rozhodla to vyřešit takhle (když už tam tak nutně má být nějaký ten kroužek 😎 )
dokonce to má přesně 6cm 😀