icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

eyya
26. okt 2010

ahojte mozem sa opytat ci niektora z vas sila sedaci vak, a aky material ste pouzivali? mam v plane malej daky usit ale neviem co mam kupit, vopred dakujem 😉

terezita
26. okt 2010

@eyya ja sila, ale uz pred lety.. zvenku jsem dala takovou tu pevnou bavlnenou latku z ikei, dovnitr jsem ze stareho povleceni udelala jeste jeden pytel, ktery jsem vysypala EPS kulickama..

eyya
26. okt 2010

@terezita a sila si ho v akom tvare ? vidim ze ikea tu vyhrava skoda ze je len v BA a to je pre mna nerealne ☹

terezita
26. okt 2010

@eyya ja ho tehdy sila ve stylu fatboye, obyc obdelnik. ale nedavno jsem nasla na netu tuten, libi se mi vic. tak az budu sit em. do detskeho pokoje, tak udelam urco ten http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=3669
to je skoda, ze ji mas tak daleko.. ikea je na tohle fakt prakticka a hlavne ty jejich pevne bavlny jsou cenove vyhodne..

terezita
26. okt 2010

tak a mam svou historicky prvni latkovou plinu hotovou.. to bylo fakt tak snadne! no skoda, ze jsem to netusila nez se narodila em.. 😅 smikla jsem ji podle p´tit toudou 3-9kg. zapomnela jsem vsit jednu gumku, ale bo tam nedam patentky tak to ani neva. a modelce co ma min. 10,5kg je akorat. uz ji testuje.

allisia
26. okt 2010

@rossinka na newborn som si obkreslila strih podla swaddlebees kapsovej najmensia velkost, ten sa mi najviac paci, tie druhe su take vselijake pokusne 😉
@droby ja som tie uterakove sila z rubu aby som ich nemusela obsivat lebo sa mi tiez parali, vkladacky z uterakov som obsila dva krat hustym cik-cakom a uz sa neparaju 🙂

allisia
26. okt 2010

@terezita super plienocka, perfis ze si sa odhodlala, ja sa tiez chystam na ten sedaci vak deckam pod stromcek, latku z ikei uz mam vybranu len neviem kde kupit tie gulicky....

terezita
26. okt 2010

@allisia pres internet.. vetsinou je prodavaji tam, kde prodavaj i kojici polstare.

katka82
26. okt 2010

@allisia koukni sem: http://www.mimibazar.cz/bazar.php?album=435840 já už od nich 2x objednávala a super 😉 a myslím že určo je mude někdo prodávat i na MMB.sk 🙂

allisia
26. okt 2010

@katka82 kati dakujem krasne, popozeram to 😵

katka82
26. okt 2010

@allisia rádo se stalo 😉 🙂

kloti
26. okt 2010

@katka.carska ďakujem Kati 🙂

utaninka
26. okt 2010

@allisia Ja som guličky kupovala cez slovenský MMB. Predáva ich tam viac báb. http://www.mimibazar.sk/bazar.php?album=38347 Ja som kupovala od alinky.

nika
26. okt 2010

moje včerejší snažení 🙂 tzv. recyklace svetru 🙂 dále plínky styl SWB velurka - střih nám moc sedí uděláno na snapi 🙂 a druhá taková nějaká na snapi 🙂

katka82
26. okt 2010

@nika Téééda paráááda 😵 😵 šikulka 😉

ivuska.h
26. okt 2010

Já se musím po dlouhé době taky pochlubit výtvorem -- kapsovka s minky s potiskem pro Klárku. Střih není můj, zkusila jsem jeden placený americký, před chvílí jsem došila, takže zatím neozkoušeno.

Fotka je barevně naprd, fotila jsem pod lampičkou...

ivuska.h
26. okt 2010

@nika Hezký! Ta panenka mě zaujala 🙂)

zojec
27. okt 2010

@ivuska.h jeminenku... aka krasna 😀 kvietky prec odo mna... som v poslednej dobe nimi posadnuta.. nadhera...

katka.carska
27. okt 2010

@avila ja som sila z troch vrstiev stredneho, rozmer 60x10, viac mi vyhovuje nez rozmer prefoldu - da sa lepsie dopredu naskladat pre chlapca. Myslim, ze dve vrstvy hrubeho urobia rovnaku sluzbu.

denisocka
27. okt 2010

tak baby,ožužlavaky za 10sk hotove

terezita
27. okt 2010

@ivuska.h pekna plinka! teda ja posledni dobou taky ulitavam na kytky.. ale za chvili je prevalcuji sovy.. 😅
@nika hihi a ta panenka me taky pobavila!

quaxi
27. okt 2010

@monikajan pls, mas aj tie patentky s dlhym hrotom na hrube materialy? Potrebujem cierne.

maly_prcek
27. okt 2010

@ivuska.h Krásná... Až budeš potřebovat testera, hlásíme se, kapsovky máme rádi 🙂

A ještě mi prosím písněte, co udělat s patent. kleštěma, když cvakají křivo... Mám je tak, jak jsem je vybalila, jen jsme dotahovali šroubky... Díky...

@nika Panenka je parádní! Ta pusa je super, to by byla dobrá logopedická pomůcka na ukázání postavení jazyka při vyslovování 😵 😀 😀

maly_prcek
27. okt 2010

@allisia Který sřih je ta tvoje čepička? Přesně něco takového bych chtěla, ale bez třísní, aby na to šla kapuca...

denisocka
27. okt 2010

@nika jééé a to sa da aj sveter šiť? sa ti nepopara??

nika
27. okt 2010

@maly_prcek já nešila panenku ale tu kuklu 🙂 neměla jsem ji večer na co navléct 😀 jen ať nedojde k omylu 🙂 sice mně pak ta fotka připomínala postavičku Mufa z televize 🙂 ale dala jsem ji sem.

@denisocka sila jsem na overlocku, ale hustý cikcak a normální steh by to měl taky zvládnout.

maly_prcek
27. okt 2010

Pěkné levné flísy, reference napíšu, až dojdou... http://www.flex-tex.cz/index.php?page=shop.brow... 🙂

petrinka
27. okt 2010

baby, vacsinou sem posielate foto vlastnych vytvorov, ale ja sa chcem pochvalit sedakom do kocika, ktory pre nas usila @maryol. Je fakt krasny a vidiet, ze si na nom dala zalezat! Dakujeme!🙂

maly_prcek
27. okt 2010

@nika Já myslela že vše je vlastní tvorba... Neva, stejně díky za inspiraci 🙂 Kukla je samo taky krásná, seš dobrá, kuklu už bych asi nedala...

denisocka
27. okt 2010

@nika dnes si idem po zvyšok flisu a chcem spravit tiež kuklu,len nemam doma tlačiaren aby som si vytlačila predlohu 😔