Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@eyya ja ho tehdy sila ve stylu fatboye, obyc obdelnik. ale nedavno jsem nasla na netu tuten, libi se mi vic. tak az budu sit em. do detskeho pokoje, tak udelam urco ten http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=3669
to je skoda, ze ji mas tak daleko.. ikea je na tohle fakt prakticka a hlavne ty jejich pevne bavlny jsou cenove vyhodne..
tak a mam svou historicky prvni latkovou plinu hotovou.. to bylo fakt tak snadne! no skoda, ze jsem to netusila nez se narodila em.. 😅 smikla jsem ji podle p´tit toudou 3-9kg. zapomnela jsem vsit jednu gumku, ale bo tam nedam patentky tak to ani neva. a modelce co ma min. 10,5kg je akorat. uz ji testuje.
@rossinka na newborn som si obkreslila strih podla swaddlebees kapsovej najmensia velkost, ten sa mi najviac paci, tie druhe su take vselijake pokusne 😉
@droby ja som tie uterakove sila z rubu aby som ich nemusela obsivat lebo sa mi tiez parali, vkladacky z uterakov som obsila dva krat hustym cik-cakom a uz sa neparaju 🙂
@allisia koukni sem: http://www.mimibazar.cz/bazar.php?album=435840 já už od nich 2x objednávala a super 😉 a myslím že určo je mude někdo prodávat i na MMB.sk 🙂
@katka.carska ďakujem Kati 🙂
@allisia Ja som guličky kupovala cez slovenský MMB. Predáva ich tam viac báb. http://www.mimibazar.sk/bazar.php?album=38347 Ja som kupovala od alinky.
@avila ja som sila z troch vrstiev stredneho, rozmer 60x10, viac mi vyhovuje nez rozmer prefoldu - da sa lepsie dopredu naskladat pre chlapca. Myslim, ze dve vrstvy hrubeho urobia rovnaku sluzbu.
@ivuska.h Krásná... Až budeš potřebovat testera, hlásíme se, kapsovky máme rádi 🙂
A ještě mi prosím písněte, co udělat s patent. kleštěma, když cvakají křivo... Mám je tak, jak jsem je vybalila, jen jsme dotahovali šroubky... Díky...
@nika Panenka je parádní! Ta pusa je super, to by byla dobrá logopedická pomůcka na ukázání postavení jazyka při vyslovování 😵 😀 😀
@allisia Který sřih je ta tvoje čepička? Přesně něco takového bych chtěla, ale bez třísní, aby na to šla kapuca...
@maly_prcek já nešila panenku ale tu kuklu 🙂 neměla jsem ji večer na co navléct 😀 jen ať nedojde k omylu 🙂 sice mně pak ta fotka připomínala postavičku Mufa z televize 🙂 ale dala jsem ji sem.
@denisocka sila jsem na overlocku, ale hustý cikcak a normální steh by to měl taky zvládnout.
Pěkné levné flísy, reference napíšu, až dojdou... http://www.flex-tex.cz/index.php?page=shop.brow... 🙂
@nika Já myslela že vše je vlastní tvorba... Neva, stejně díky za inspiraci 🙂 Kukla je samo taky krásná, seš dobrá, kuklu už bych asi nedala...

ahojte mozem sa opytat ci niektora z vas sila sedaci vak, a aky material ste pouzivali? mam v plane malej daky usit ale neviem co mam kupit, vopred dakujem 😉