icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

daisyr
7. dec 2011

@mehlo s tou kniho v pdf super nápad!

@ngvadi 😀 chudák tchýně 😕

boudova
7. dec 2011

Já sháním taky nějakou knížku na střihy a i na šití.

A teď jsem našla tohle, ucelená řada střihů:
http://www.knihcentrum.cz/exec/search.aspx?exps=J. Kocurkov%C3%A1&SearchType=47

boudova
7. dec 2011

http://www.knihcentrum.cz/exec/search.aspx?exps=J. Kocurkov%C3%A1&SearchType=47

Acho jo, nefunguje to, musíte si to zkopčit a vložit do řádku sami 🙂

daisyr
7. dec 2011

@lillyzelvicka prosím, na kolik by vyšel metr fleecu 140gr u wendy? http://www.produktservis.com/katalog/sport-tex/...

alinn
7. dec 2011

@lillyzelvicka ani nevím jestli jsem z takovýchto informací naštvaná nebo "jen" smutná..v mé rodině je možná víc situací kdy lékaři ublížili (a to i tak, že nenávratně) než aby pomohli..tak možná jít k jinému lékaři a doufat, že to bude lepší

@mehlo @caramilla ta knížka do pdf je fakt príma nápad 🙂
a caramillo..ta bunda je parádní 🙂

a chtěla jsem se zetpat nepřidáte se někdo na objednání neonového patentu? http://www.produktservis.com/katalog/wendy/pate... 24.řádek tu 😀 https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Av...

@kamishek jé..tak to budeme mít skoro stejně..teda nevím jestli tam budu mít ten kroužek..ale proužek mám stejně barevnej 😀

ngvadi
7. dec 2011

eh, tak jsem teď zjistila, že stoklasa má firemní prodejnu v praze ve stejným bloku jako je flex-tex 😵

lillyzelvicka
7. dec 2011

@daisyr 117 s dph ale mají všechny jen na objednávku 😒

lillyzelvicka
7. dec 2011

@ngvadi a já mám stoklasu tady za rohem celý hezký velkosklad 🙂 😀
@alinn no já ji fakt věřila do teď super bez problému ale tohle a jelikož mám astma tak léky brát musím 😝

lillyzelvicka
7. dec 2011

@mehlo no prostě doktoři ☹

daisyr
7. dec 2011

@lillyzelvicka díky... hm, tak to nic, když je to na objednávku, ať to nekomplikuji

sinala
7. dec 2011

@palosek tak jak psala mehlo ( musela bych dohledat), dnes je tam zavřeno 😢

sinala
7. dec 2011

@palosek UDĚLEJTE SI VLASTNÍ STŘIH od René Bergh

jemi
7. dec 2011

@macin73
Ahoj, tak nakonec jsem našla jiný střih i s kapucou a teď jsem ji dodělala.

palosek
7. dec 2011

@sinala 😀 jj, dík, holky už to sem hodily....já tam fakt nepojedu 😀 A reg.F-M, je široký pojem 😉
Mehlo to popsala ...mám trochu představu...vyzkouším nanečisto 🙂 Sice jsem myslela, že by to šlo i jinak, uvidím... 😀

macin73
7. dec 2011

@jemi super, líbí se mi!!! nedala bys sem prosím odkaz na ten střih? já chtěla s kapuckou, ale bylo mi dodáno bez... 😝

macin73
7. dec 2011

Holky, mám dilema... vy, co umíte kombinovat látky a barvy... chtěla jsem si pro sebe ušít bundomikču, jakou sem házela nedostižná @caramilla 😀 - děsně se mi líbí... myslela jsem si, že bych zkusila něco podobného, ale protože mi moc nesluší moc tenhle typ hnědé, chtěla jsem šedou lamu http://www.produktservis.com/images/katalog/137... a k tomu tyrkysový jednolíc s kytičkama http://www.produktservis.com/images/katalog/229...... ale teď nevím, jestli by nebyla lepší tmavěmodrá lama http://www.produktservis.com/images/katalog/135......

jsem bruneta, sněhurkový typ, modrozelené oči, nejvíc mi jde tyrkysová a fialová 😎
díky za radu!!!

caramilla
7. dec 2011

@lillyzelvicka Teda to s tím kojením, to bych jí asi něco řekla, krávě! Je to pravda, to se teď asi rok razí tato nová teorie! Kamarádka se stresovala, že v 8m malý chce ještě kozu a že ho musí násilím odstavit, protože prý po 6m dítě z kojení má jen odpadní látky a matka se čistí prý do mlíka. No, taková hovadina!!! Ale skleničky se sajrajtama, to jo, to se může....
Některý doktoři jsou fakt na odstřel. Já o svém kojení doktorům neříkám, nic jim do toho není 😀

@martinkah Na zakázku, toto? 😀 😀 😀 Cena za tu piplačku, kdyby ji někdo měl zaplatit by vyšla tak na 5 tisíc a kdybych k tomu připočetla ještě práva na krtečka, tak by to bylo tak 10 litrů? 😀 😀 😀 Mě se právě líbí, že jsem Jasmínce ušila něco, co si nikdo jiný nemůže dovolit, protože by to prostě nezaplatil 😀 😀 😀 A hlavně teda jako sériově toto nešiju 😀 Patlat noc co noc ty malý mršky, ručičky, očička, nosíčky... 😀 😀 😀

@mehlo a jaký je to formát!? My máme jen malý scaner ☹

lillyzelvicka
7. dec 2011

@caramilla no jako v porodnici do nás hučely že kojit dlouho že to je vhodené atd.A všude píšou že to nesmí obtěžovat matku a říkat to musím ať mi nedají blbé léky.A když je to tak s těma odpadníma látkama co třeba taková antina????

ucitelka70
7. dec 2011

@alinn ja by som sa tiež pridala do objednávky, ovšem, ak ma zoberiete do obj. s niekým zo Slovenska...... brala by som aj neon. patent, aj lamu aj fliz

ucitelka70
7. dec 2011

@caramilla nádherná súprava, a tie nášivky.... úžasné..... super nápad.... máš krásnu prácu, šikovné ruky a dobrý vkus.... :D

caramilla
7. dec 2011

@jemi Líbí, moc 😉
@macin73 Já myslím, že by obě byly hezký, jestli chceš, tak ti tmavě šedou + ty kytičky nafotím, obojí mám doma. Tu modrou doma nemám. Mě by se nejvíc líbila hnědá lama + ty modrý kytičky 😀 A kdybych si vybírala pro sebe, tak vyberu z těchto dvou, co jsi psala tu tmavě modrou, protože šedá mi nesluší:( Ale v kombinaci s tou modrou kytičkou možná jo 😀

Jinak s lamou držím palce, pro začátek bych řekla, že to není úplně jednoduchá práce, já z ní teda dost rostu, vůbec neumím odhadnout, jak to mám střihnout, aby to na těle vypadalo hezky. Jak je to huňatý, tak to vypadá jako medvěd, když je to moc velký a málo to pruží, takže když to je o 0,5 cm menší, je to katastrofa 😀 Ale jinak dokonalej materiál, já jsem jí ještě za dobu, co jí mám, nesundala, nosím ji furt. Asi si budu muset ušít druhou, abych totu taky mohla vyprat 😀 😀 😀 😀
A jinak tak do 0st. venku chodím bez bundy jen v té mikině a hřeje jak blázen 😉

caramilla
7. dec 2011

@ucitelka70 😉 dík

@lillyzelvicka Holky teď zase někde říkaly, že do mlíka se nedostane tolik, co se někdy bojíme - prý se tam nedostane alkohol, kofein atp. Na druhou stranu se při kojení nesmí žádné léky, ani kapky do nosu, tak fakt teda nevím. On možná nikdo neví... ☹
Já za celou dobu, co kojím, jsem měla 1 paralen na horečku z nalitých prsou po porodu, zaplať Bůh nejsem vůbec nemocná, rýmičku nepočítám 😀 a zánět močáku jsem v 6nedělí vyhnala brusinkama ve všech podobách. S tím astma to je blbý, to holt říkat musíš:( Já mám atopický ekzém a náš pediatr říkal, ať to neřeším, že aby se kortikoidy dostaly do mlíka, musela bych to mazat na obrovské plochy... Ale podle mě s těma kort. lékama nikdo moc neví, co doktor, to názor (v těhu mi to jeden zakázal, druhý povolil, třetí zakázal, čtvrtý povolil atd.)

macin73
7. dec 2011

@caramilla jé, to bys byla moc hodná, kdybys mi je hodila vedle sebe / na sebe a vyfotila... Já se jen trochu bojím té tmavě modré, protože na monitoru může vypadat pěkně a pak to bude taková ta nádražacká, a to fakt nee 😝... já vím, že si beru velké sousto, taky nejdřív potrénuju na něčem malém pro šmudlinku a pak se uvidí 😀... jak se říká, kdo se bojí, nesmí do lesa 😎

caramilla
7. dec 2011

@macin73 No, akorát teď už je tma na focení, tak nevím, jak to vyjde:(
A zítra je pozdě, že...
Tu modrou jsem ve skutečnosti neviděla, třeba někdo ano???

crawler
7. dec 2011

@caramilla tak snad je to už vrchol tvé tvorby, ne? 😀 nic lepšího už snad nejde ušít, že ne? 😅 je to nádherné, řekla bych, že nedocenitelné...klobou dolů!

co se týče doktorů...ideálně, když nejsou potřeba 😖

@kuna díky moc za tip! dnes bude ta hodina h s aksamitem 😀 nemám sice kores, ale lepidlo na textil v tyčince mám, tak ho zkusím...

sovy krásné!!! co se týče karabinek, tak taky nevím, kde je budu shánět...ale něco se vymyslí...těším se na dnešní úkol, i když asi je to jasné, že se bude sešívat kapsa...

@ivuska.h myslím na Tebe, včera jsi se neukázala - nemáš už malou v náručí ? 😵

macin73
7. dec 2011

@caramilla hm, to mi nedošlo... a dnes je uzávěrka... no tak třeba někdo zná tu modrou s poreferuje?

mooncaa
7. dec 2011

@caramilla Teda ta bunda nemá chybu. Já krtečka miluji a ty postavičky jsou tak opravdické.

@lillyzelvicka To je nějaká divná doktorka. Já taky pořád kojím. Taky jsem četla, že koncentrace škodlivin je mlíce stejná jako v krvi, takže třeba kojenec, co je jeho matka pěkně ožralá, by po tomto mlíce mohl klidně i řídit, jak málo alkoholu se k němu dostane - že prý méně než v nealko pivě.
Myslím že v těhu léky a pod vadí o dost víc.
Já teda astma nemám, ale v sezoně jsem zobala zyrtec o 106 a i v těhu, bez něj bych chcípla.

Jo a jak to vlastně s těma lékama je se neví prý proto, že testovat léky na těhotných a kojících se nesmí. Takže všichni razí heslo, radši nic nebrat.

caramilla
7. dec 2011

@crawler Hele, doufám, že už nic ujetějšího a pracnějšího nikdy nevymyslím!!! 😀 😀 😀 😀 Sama kvůli sobě doufám 😀 😀 😀

Ivuška včera prudila na ekozahradě 😀

@macin73 Hele, jdi do toho! šedá k modré fakt bomba! Decentní a romantické, elegantní, ale se šmrncem, takže jdi do šedé!!! Jde skvěle k té tmavě šedé na té kytí látce. Nafotit to vůbec nejde!!! Ale fakt mi věř, je to super, asi si dokoupím ještě ty kytky a ušiju si taky 😀 😀 😀 Máš dobrý nápady 😀

mooncaa
7. dec 2011

@crawler Taky myslím na Ivušku, že tu dlouho nebyla.

caramilla
7. dec 2011

Jinak barevně kytky odpovídaj té fotce dole a lama také, akorát je tam nasvícená od sluníčka.