icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

terezita
7. dec 2011

@ngvadi jojo, je hned vedle. od zari.
a ty karabiny maji na florenci, uplne ty stejne co mi poslaly baby z nemecka obrazek. jedna stoji 20,- a ten krouzek na klice k tomu za 3,- jsem tam prisla s fotkou karabiny v mobilu a pan mi to nasel 😀 😀 😀
@macin73 libi se mi vic ta seda lama.. 😉

alinn
7. dec 2011

@boudova z tvého odkazu mám tu knížku na Dámské košile, halenky a šaty ..a jako myslím, že to je docela srozumitelný, že to podle toho zvládneš..ale musíš mít ráda doplňovačky 🙂 takhle nebo podobně jsme se to učili ve škole...ale myslím že @lillyzelvicka psala, že jsou jednodušší způsoby...a taky si myslím, že výroba střihu podle těchto návodu je vhodná na konfekční velikosti nebo alespoň přibližně konfekční ..já si třeba podle toho na sebe střih neudělám..páč má prsa jsou velikanananánská a možná ještě větší 😀 😀 a pak mi to nesedí přes záda..a průramky mám obří a kdoví co ještě..

@ucitelka70 jedině se dohodnout s holkama ze slovenska..ale mě to normálně splývá já asi žiju bez hranic tak nevím kdo odkud je 😀

boudova
7. dec 2011

@alinn Vo prsou mi vůbec nemluv 😎 já mám taky dost velký a nenosím skoro nic jiného než trička, co se natáhnou - všechno ostatní je pasé, protože se už nedělají ty záševky na prsa ( aspoň teda v konfekcí mé cenové kategorie)

boudova
7. dec 2011

@crawler Penízky už máš?

crawler
7. dec 2011

@boudova jojo penízky jsou na účtě, moc děkuji!!!

boudova
7. dec 2011

@crawler To je dobře.

Včera jsem ušila další pytel 😀 a čeká mě ještě jeden. Z té nádherné kytičkové. Pak už snad začnu šít taky něco jiného.

macin73
7. dec 2011

@caramilla Díky za pochvalu a povzbuzení 🙂

katkaela
7. dec 2011

@caramilla ten krteček ma úplne dostal...je to naozaj monumentálne dielo 😀

mehlo
7. dec 2011

@boudova no tak to bych se asi nedoplatila protože bych je potřebovala všechny. Akorát co je nevýhoda u té mojí, že se tam řeší akorát ženský a já bych chtěla i střihy pro chlapy. Ono se to trošku liší.

mehlo
7. dec 2011

@caramilla je to A4 asi 120 stran

daisyr
7. dec 2011

Jen pro info. Psala mi @dankakk, že už jí na Slovensko došel balík, který jsem podávala v sobotu, takže je to docela rychlé na to, že jeden z balíků, který jsem podávala už v pátek dorazil také až dnes a to bylo jen do Prahy 😕

mehlo
7. dec 2011

@daisyr tak já si taky dneska byla pro balík. Jsem se divila proč tu ještě není a hádejte co se stalo!!!! V pondělí jsem byla s Petulou u doktorky a lísteček od poštačky nějak do naší schránky nedorazil. Dnes už mi to fakt bylo divný, tak jsem se podívala na sledování zásilek a ejhle ležel od pondělka na naší poště. Merino oboulíc je super, akorát jsem trošku špatná z toho merino ribu, jsem se nepodívala jaká je tam šíře a když jsem to rozbalovala tak jsem byla v šoku jak je to málo široký. Jinak děkuji moc za balíček.

lillyzelvicka
7. dec 2011

Holky připomínám ve 20:00 hodin KONEC WENDY jdu objednávat!!!

terezita
7. dec 2011

@mehlo ten rib ale dobre pruzi, takze to zase muzes usit uzsi.. :😅

ivuska.h
7. dec 2011

@crawler Nene, jen jsem byla pohlcena pečením... Včera jsme pekly s kamarádkou a dneska jsem dodělávala zbytek a zdobila perníky (naštěstí jen s Ondrou, Klárka byla ve školce). Dokonce jsem pak zvládla i uklidit kuchyň 😀 Mám rozešité troje overálky a jedno tričko pro Klárku, jinak teď nějak moc nestíhám... Kontrola u PA dnes v pohodě, malá ještě není hlavou úplně nachystaná na pozicích, tak máme ještě asi čas, obvod břicha už se teda od posledně trochu zmenšil, takže už asi narostla do finálních rozměrů, ale prostě se jí zatím nechce 😝

ivuska.h
7. dec 2011

@caramilla 😀 😀

ivuska.h
7. dec 2011

@caramilla Šmarjá, teď jsem se na tu Ekozahradu podívala... S tím Krtkem, to si děláš srandu, ne? 🤐 🤐 Asi bys měla začít brát nějaká sedativa nebo tak něco 😀 😀

volpaia
7. dec 2011

Tak já měla dneska ve schránce lístek, že je balík na poště, ale na lístku je datum z pondělí. Takže naše pošta prostě doručuje, jak a kdy se jí líbí. Už se mi několikrát stalo, že lístek nepřišel vůbec, nebo přišla až upomínka a to třeba 2 dny poté, co jsem balík vyzvedla na poště. A to jsem tam předtím volala a balík tam týden ležel bez toho, že by mi to oznámili. Tak jen doufám, že to je Mylly, protože jsem si objednávala i jině věci. Takže zpráva pro holky z Prahy, zítra ho snad vyzvednu a pak se vám ozvu.

daisyr
7. dec 2011

@mehlo díky za info, také mám podobné zkušenosti s pošťáky, bydlíme v paneláku, takže lístek nosí až druhý den pošťačka a to jen někdy, takže kolikrát dostanu až druhou výzvu nebo se tam ptám sama 😠
Nojo, ten rib je užší, má být cca 90cm, ale koukala jsem, že některé barvy jsou ještě užší, ale jinak opravdu dobře pruží

daisyr
7. dec 2011

@volpaia nojo, zase ta pošta 😠 já ti asi nenapsala číslo balíku, že? jsem to psala té první várce a druhé už jen, když se někdo ptal, nějak jsem nestíhala a pak zapomněla, takže to bude určo ono (BO6126985066X)

caramilla
7. dec 2011

@ivuska.h 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Jak jsem do 2 šila a v 7 vstávala kvůli Dr. a opraváři na troubu, tak jsem tak hotová, že tu padám na hubu a klepou se mi ruce únavou.
Sedativa fakt potřebuju, máš recht! 😀
Alespoň u softu mě nebudeš snad prudit s tou žehličkou (mj. se mi rozbila 😀 😀 😀)

@volpaia Stejně jako naše pošta. Dneska přivezli balík s látkama od Jam a nevím, jak ho zítra z pošty dostanu. Nezvonili, nic, zase se na to vys... ☹

lillyzelvicka
7. dec 2011

@ivuska. ty jsi ještě celá? 🙂 já už myslela .

volpaia
7. dec 2011

@daisyr Jojo, tak to je ono. Tak sláva, už se moc těším. Zítra večer to snad vyzvednu, tak pak se holkám ozvu.

medvi11
7. dec 2011

@jemi moc pěkná kapsa!

@caramilla jsi šílená...jsi šíleně šílená...a praštěná 😀 😀 😀
a samozřejmě se mi to moc líbí!

terezita
7. dec 2011

@caramilla jeste den pockej a bude tam i ten muj a pak ferdu prud, at ti to doveze znovu dom.. 😀

lillyzelvicka
7. dec 2011

@caramilla a s poštou holky tady to mám teda v klidu co jsem se domluvila s pošŤačkou že když mě nezastihne ať mi to doveze druhý den.Poštu nemáme v dědině otevírací hodiny strašné a bez auta se tam nedostanu

terezita
7. dec 2011

@lillyzelvicka to mas dobry. my jak tu jsme ve meste, tak se moc s rozvozem nenamahaj.. a ted jsou asi opet prekvapeni, ze toho je hodne pred vanoci a nestihaj 😀 😀 😀

volpaia
7. dec 2011

@caramilla U nás už nezvoněj automaticky, byli zvyklí, že není nikdo přes den doma, tak se podle mě vůbec nenamáhají a hážou rovnou až upomínku. Já teď začínám mateřskou, takže jim tam asi budu muset zavolat a stěžovat si, jinak budu mít všechno na poště. Bohužel máme poštu docela daleko. 😒

daisyr
7. dec 2011

@volpaia Jinak to má kolem 10 kg, tak si vem někoho k sobě 😉
Teď ještě čtu tvůj poslední příspěvek, u mě to bylo to samé, také nezvonili, i když jsem byla pak doma na MD, teď už si zvykli, ale chvíli jim to dalo a ne vždy se jim to daří

volpaia
7. dec 2011

@daisyr Jojo vím, budu si muset dojednat odvoz, mám měsíc do porodu, tak vláčet 10 kilo fakt nechci. 😉