Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@mehlo Prosím - za kolik tam maj jaký entlovací nůžky? http://www.vtc.cz/cs/hledani?dotaz=entlovací+nů...
@terezita no mají toho dost pošŤačka byla dneska ulítaná a plné autíčko.Tak jsem jí hned upozornila že mi dojde další 🙂
@medvi11 😀 😀 šílená kráva 😀 😀 😀 😀 😀
@terezita Jo, tak to bude ten druhej balíček, co tam mám - Pošta Praha 92? 😀 Já furt, co to je!
Tak ještě den a bude tu ten od mim. se stuhama a ještě den a ještě den... No, prostě je ČP na pos... PPL má taky hodně práce a nedoručuje snad balíky??? Komunismus jeden:(
@lillyzelvicka Prosím tě, s tou wendy, objednej to e-mailem, ten e-shop jim nefunguje. Resp. funguje divně, minule mi objednávka, co jsem dělala hodinu, nedošla a po týdnu jsem se dozvěděla, že to musím dělat znovu, tak jsem to zkusila mejlem a jde to! Naopak to mají radši🙂 A můžeš objednat konkrétně na metry, ne na kg. Tak to dělala Medvi. Ta paní ze skladu je neskutečně ochotná 😉
@lillyzelvicka ahoj, dohodla som si s oveckou111, že môj balík zoberie ona aj zaplatí....... ked príde na slovensko, tak mi pošle balík......
Holky, dotaz...co se dává jako výplň do peřinek...teda, když chcete miminku ušít zavinovačku, nebo rychlo zavinovačku??? Kdysi byly péřové, ale v rámci alergií, raději dnes už ne. Duté vlákno?? Nebo na extrahřejivou...beránek? Ale to by byla škoda dávat dovnitř, ne?
konec wendy jdu objednat.Do devíti případné dodatky do ip
ahoj, když to tady čtu s tou českou poštou, tak to stoklasa do vánoc asi nepřijde co? 😅 já si dneska koupila karabinky a takový žůžo látky na sovu 😵
stoklasa zatim píše, že čeká na úhradu faktury, ale už by tam platbu měli mít:/ tak nevim, no, asi se to do víkendu nestihne:(((
Tak Wendy objednáno jdu počítat zálohy
Dočítat vás vůbec nestíhám, ale vlezla jsem na ekozahradu a málem spadla pod stůl!!!!!!
@caramilla ty jsi blázen!!! To je ta nejnádhernější souprava, co jsem kdy viděla!!!!! Já krtečka miluju, já chci takýýýý. A moje malá beruška v životě takovou soupravu mít nebude, bééé bééé, protože maminka je levá a toto by nikdy nezvládla ☹ . Ale tak né, no, ona to nějak přežije, ale toto je fakt super, bomba, nemám více slov. Jen nechápu, jak jsi tam ty zvířátka stvořila, mně dalo práci našít pod sebe na kalhoty tři blbý kytičky. No nic, tiše závidím a jdu se sebrat zpod toho stolu 🙂
Jinak jsem dnes ušila potah na madlo na golfky...ale to tady ani nemá cenu fotit, to je takový obyč...jdu se s tím zahrabat (za krtečkem 😀 )
@palosek Já šila plnidlo do zavinovačky z takových těch PES kuliček. Je to takový nakouskovaný dutý vlákno. Dá se to naklepávat, moc jsem byla spokojená 😉 A nebo pravýho zatkávanýho beránka z ŠD, to by byla bomba, ale dost drahý. Biobavlněný beránek mi přijde dost tenký, ale hřát asi bude, jen ta zavinovajda nebude držet dost tvar 😉
@michamicha Stoklasa posílá přepravní službou, teda pokud si nějakej trouba nedá dobrovolně ČP, což bych fakt nepochopila 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@sufik1 Dělám si pr.... sama ze sebe!:D A když zahrabat, tak do krtiny! 😉
@kuna Ale di! Ono je to o praxi. Před měsícem bych tohle ještě nenašila, ale ty zas. aplikace, co jsem našila za poslední 3 měsíce na soft, mě fakt vycvičily. Teď už obšiju i očičko 1x1mm 😀 Ale ne bez mrknutí oka!
A až mi od Definitiv přijde v roce 2111 průhledná patka, to bude bomba!
Jinak jsem ti chtěla napsat, že tě do nebe budu vynášet za tu pomůcku na aksamit LEPIDLO! Zkusila jsem to teď na podložky přebalovací a fakt jsem tě BLAHOŘEČILA!!!
Jestli to @crawler zkusí, tak nebude vědět, co je to neposednej aksamit! 😀 😀 😀
Akorát, když šiju na prodej, je to blbý, že je to takový vopatlaný:((( A musí se to ještě vyprat. Ale to ještě třeba potrénuju. Zítra koupím obrovský kores!
Aksamitu zdar!
@caramilla no paaanecku,to snad neni ani pravda,nadhera ,krasa 😵 😵 😵 😵 😵 uplne ako keby si to mala prefotene a nanesene na latku,tak ja sa tu vytesujem s konskej hlavy,ktoru som dnes dokoncila,a sila som ju cely den 😝 ,a ty vyrukujes s takym dielom,a ze tyzden 😨 ,no ja by to sila mesiac 😝
idem to este okuknut a blog 🙂
@papajka7 Měla jsem to vytištěný z internetu a obkreslovala, takže vlastně jo, přenesený na látku. Vždycky jsem odstřihla kus z krtečka a obkreslila a pak další kus. Prostě jsem ho pitvala🙂))
A vlož sem své dílo, krtečka nech stranou, to je domenze ala bohnice, to ani já neřeším, to bych sem už nemohla vložit další svý pyžamo 😀 😀 😀
@kuna madlo na golfky sem hoď, alespoň nás to inspiruje! 😉
Ježiš, my tu kapsu budeme šít normálně do 24. 😀 😀 😀 A nakonec to bude celý jen ta sova a taška nikde 😀 😀 😀 To je tempo!!!
http://www.farbenmix.de/advent/8/8.htm
@michamicha Díky za super super super stuhy!!! Manža to teď donesl🙂 Já snad tu sovu vypárám a všiju jí je na bříško 😀
@caramilla ach tak,presne to aj ja robim 😉 ked ma nieco zaujme,tak obkreslim a prenesiem na latku,len nemam tlaciaren,tak len obkreslujem z monitora,aspon priblizne 😀
teraz som bola prestudovat detaily,tak chvalim,aj vychytavky,takze nie je len krasna ale aj maksimalne funkcna 😉 ,
foto konika zajtra ,odfotim pri dennom svetle 😉
jo este je aktualna ta hromadka VTC,zeby som zobrala tie vodeodolne zipsy?si ma
@caramilla navnadila,ze ich proste musim mat ak chcem sit soft 😅

Česká pošta? Grrrr... zrovna jsem tam byla... V průběhu minulého týdne mi ve schránce přistály 2 papírky, že mám na poště balík... a to jsem byla doma. Tak tam volám, ať mi ho dovezou znovu. A oni, že ne, že nemají kapacitu... Že ho ani poprvé nedoručovali, že prostě nee. Tak jsem si řekla, má dojít ještě jeden, tak počkám. Druhý balíček opět nedoručován, opět jen papírek. Tak jsem tam zavolala a ať to koukaj dodat, že mám malé dítě a nenechávala jsem si to poslat za těžké prachy proto, abych si pro balík jezdila. Fakt jsem si nechala poslat balík z Prahy, kam normálně jezdíme, ale do centra se mi s malou nechtělo, tak jsem to nechala poslat. No, doručili mi to. A že prý balíky BX a BA nebudou až do odvolání doručovat, jen obchodní balíky... to je fér, co? Měsíc před vánoci, oni se diví, že mají hodně práce... 😠. A protože mi od soboty jde balíček, říkala jsem si, co kdyby už na poště byl, tak jsem tam dneska cestou do krámu skočila (malou hlídal mhd, který nečekaně dojel domů brzy). Říkám, asi tu mám balíček... Pošťačka koukne do počítače a říká, jo - a dva. No, nešla ona hledat ty, co mi dodali v pátek? Prý, že v tom mají trochu bor...l. Já na to, trochu??? No comment.