Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Ahojky 🙂
@aerin 😲 no to je nádhera 😵 😵
@papajka7 kráásnej koník 😵
tak už mam OL doma 😉 včera jsem poprvé na něm šila a je to fakt supééér 😵 že jsem si ho blbec nakoupila dřív 😀 koupila jsem ho nakonec tady: http://www.nej-sici-stroje.cz/ 😉 bo byl nejlevnější 😅 a fakt super,komunilace i rychlost dodání 😉 v pá večír jsem ho objednala,v po mi volal pán že potvrzuje objednávku a út večer byl stroj doma 😉 jo a mam od nich poukázky na 300 slevu na jakýkoliv šicí stroj 😉 tak kdybyste měla některá zájem stačí říct 😉 já to nevyužiju 🙂
@monr mi na teplotu používali čípky 😉 na střídačku po 3 hodinách Parelen a Nurofen 😉
@animal ďakujem, napíšem mužovi, nech nejaký skočí kúpiť, doma mám len levanduľu, teatree a eukalyptus.
@terezita ďakujem, staršia mi nikdy takto nehicovala, ale táto krpatá má horúčky dosť často.
@katka82 striedala som po 4 hodinách panadolové čípky a nurofenový sirup a nič. teraz doobeda čípok zabral, uvidím dokedy.
no idem rýchlo navariť, a pôjdem dočítať 🙂
@animal no ja je doma mam, ale davam jen do aromaticke lampy, ten citronovy je fajn na nachlazeni..
@katka82 jee tak to je parada, ze uz je doma! no ja si to taky rikala. v mem zivote byla era pred overlockem a po overlocku.. 😀 😀 😀
@monr u nas je to prave taky normalni. poprve jsem z toho byla pekne na nerva, bo jsem netusila, ze teplomer umi ukazat i 41.. ale nastesti u nas cipky taky zaberou, takze je po par dnech klid.. kdyz je mela posledne tak z toho byl zanet stredousi. a mudra nic nepoznala, bo si za to ousko nechytala.. no narez..
@aerin Překrásný! Fakt profi! Ty si stěžuj 😀 Myslím, že až se potká ten můj sluníčkovej zákazník s tvým houbičkovým, budou dobrá dvojka 😀 😀 😀
Rostoucí na patentky super nápad!
Jinak s tím krtečkem - pro mě je to tak na hranici, až mírně za hranicí přeplácanosti, ale ve skutečnosti to vždycky vypadá méně přeplácané než na fotkách. Dneska v tom Jasmí dělala parádu ve městě a líbilo se mi to. Oni prostě ty milerovy obrázky jsou takový barevný a je tam toho hodně🙂 Já jsem tam první měla jen ty zvířátka, ale to bylo hrozně smutný a tmavý, ty kytky to oživily. Nejvíc se mi tam zdá přeplácaný ty reflexní kytky, ale ty tam zase být "musely" 😀
@papajka7 Tééééda, kůň boží!!! Fakt krásný 😀
@monr Moc na vás myslím! My jsme včera už konečně teploty srazily, ale ke 40 Jasmí naštěstí nehicovala:((( Tak debilní počasí je!!!
@animal To je zajímavý nápad s těmi olejíčky, musím si to někam zapsat na příště🙂
@monr Já jsem měla lepší zkušenost teď s paralenem - dětský prášek, drtila jsem ho do jogurtu, rychle zabírá a celkem i vydrží, ten panadol mi přišel fakt nějakej slabej:(
@animal Ty jsi hotová bába kořenářka, zrovna jsem dneska chtěla objednávat přírodní kosmetiku a nějaké olejíčky, tak mi jdeš zrovna do rány 😀 😀 😀
Ahojte, nemáte niekto skúsenosť so zmršenou patentkou? Až keď som došila plienku som zistila že jednu patentku na zmenšovanie som zle nacvakla a nedá sa zapnúť. Šila som kapsovku opraviť sa to dá, len by som rada vedela či to má zmysel skúšať, sa bojím aby som nezničila PUL, ďakujem.
jinak používání aromaterapie, když zabírá 🙂 je mnohem vhodnější, než jednoduše sáhnout po lécích, které zatěžují ledviny. Léky beru jako to poslední, ale u nás ty léky jsou docela potřeba - na zuby nám někdy nestačí jen homeopatika ☹
@kryska5 Nejde ti zapnout z jakoho důvodu? Občas se blbě rozplácne ten bodec, tak to se dá opižlat hoooodně ostrým malinkým nožíčkem, opižláš a znovu přejedeš kleštičkama a je to.
jestli je blbě nacvaklá (jako třeba obráceně nebo tak), tak u samiček lze nožíkem upižlat to rozplácnutí a vyndat, u samečků to nejde, tak tam to dělám tak, že to dám na prkýnko a odtahuju, co nejvíce to jde, od sebe petentku a látku a opatrně řežu nožíkem ten bodec. Ale tak v 75% proříznu i tu látku:(
Ideálně řezat ze strany, co máš třeba podložení patentky flízem nebo tak něco.
Pevné nervy.
PS prožízlý PUL jde zašít nebo zazáplatovat 😀
@animal Jé napiš základní výbavu, potřebuju objednat! Mám levanduli, Jasmín ( 😀 😀 😀 ), růži, eukalyptus a citron nemám, ten objednám. A co ještě??? Ten Jasmín a růži radila Ivuška na PMS, to musím příště zkusit. Jestli to bude fungovat, tak s kalíškem a olejíčkama vůbec o MS nebudu vědět 😀 😀 😀
Jo a více, co mám já za "aromalampu" - flashdisk!!! Dostala jsem ho od kolegů jako výprud k narození Jasmínky - flešku (měla v sobě jasmínový olejíček), která má takovou plošku, kam se kápne olejíček, a jak je to v PC, tak to odpařuje. Fakt úchylárna na entou, má to jednu vadu, nefunguje jako fleška (i když by měla!). Kolegové dělali soutěž o nejúchylnější dárek s tematikou Jasmínu 😀 😀 😀 😀
tak takový základ: BOROVICE - na celkové nachlazení, průdušky.... (třeba několikrát denně provést masáž hrudníku a hrudní páteře a zlepší se odkašlávání) LEVANDULE - na popáleniny, štípance, odšeniny (dezinfikuje rány, tak až budou mít děti odřeniny tak potírat) je to jediný olej, který lze použít NEŘEDĚNÝ 🙂 takže pokud jsou již zmíněné štípance a nebo popálenina (horká voda), tak použít neředěný - malinko na postižené místo kápnout. Jinak na popáleniny od sluníčka ... použít s nosným olejem. Nosný olej je takový, který bude dítěti vyhovovat. Kdo má sklony k hodně suché pokožce a ekzému... tak doporučuji Nobilis konopný olej. Dále do výbavy CHAMOMILLA - heřmánek lze koupit heřmánek pravý nebo římský (modrý) římský je slabší. Heřmánek je na zklidnění a na jakékoliv bolesti. Bolest zubů, bříška.... dále pak již zmíněný CITRON či jiný citrus - na horečnaté stavy. A pak eukalyptus, ale ten doporučuji Eukalyptus radiata.
@animal DĚKUJI, babko kořenářko 😀 A ty borovice atp. to se čuchá nebo matlá? 😀
A ten základní olej - to může být třeba i ten, co s ní patláme Jasmínky tělíčko po koupání? Nebo třeba klasický obyč. slunečnicový?
Růži jsem měla s sebou i k porodu, ale teda vůbec jsem ji nevnímala, necítila a vadilo mi, jak to dula u mě stříkala. Asi na to pak už bylo pozdě (přechodová fáze k 2. době porodní).... Ale občas si ji chodím fetnout jen tak 😀
@kryska5 😉
Krom samotných EO doporučuju ještě květové vody, Nobilis je má v nabídce taky. Jsou méně koncentrované, takže se člověk nemusí bát použití u dětí a u těhotných. Zrovna dneska léčím Ondrovi olezlý zadek heřmánkem a růží. Ten heřmánek teda spíš smrdí než voní 😀
Ahoj holky, hlásím, že jsem stále vcelku a krom té plínky jsem se k šití už zase nedostala...
@caramilla Tvoje aromalampa mě pobavila - to já mám teď mokrej hadr s kapkou levandule na topení... Jo a taky jsem viděla krtka - je to fakt bomba! Strašně se těším, až bude mimčo trochu větší, že si u Tebe objednáme nějakou pěknou bundu...
@animal díky za základní info k EO, ještě jsem slyšela, že levandule snad odpuzuje klíšťata - teda ne že by to bylo aktuální 😀
@caramilla všechno se patlá do 1polévkové lžíce max. 1kapku EO místo borovice lze použítaky jedli. A jako nosný olej klidně poslouží slunečnicový. Jinak právě pokud olejíček aplikušeš formou masáže (masáž bříška, masáž hrudníku nohou...) účinek zlepšíš, než když jenom naneseš na tělíčko. Když potřebuješ, aby líp dítě vykašlávalo, tak to prostě spojíš s masáží hrudníku a tím to dítě bude lépe vykašlávat. V oblasti plosek nohou a okolo kotníků je velké množství reflexních bodů. Když bude malou bolet bříško, tak vezmeš slunečnici s chamomillou a provedeš masáž bříška.
@caramilla Když mě se málokterá aromalampa líbí, takže žádnou doma nemáme a když jsem teď chtěla levanduli na snížení tlaku (drží se, ale je trošku vyšší než by musel být), tak mě nenapadlo nic lepšího než ten hadr 🙂. A takovou softku jako Ty asi nedám... já ani nemám ten nápad, to cítění... ale taky doufám, že to s tím šitím bude časem lepší a lepší.
@rebelie Já design aromalamp úplně nesnáším!!! Ještě jsem neviděla hezkou, ta flashka je dokonalá, hned ji jdu najít a něco si fetnu 😀 😀 😀 Něco, abych nebyla líná jak veš. Mám bordel v kuchyni a už 3. den zaděláno na plněný perník a furt ne a ne se do toho dát 😠
Softku ala Caramilla neušije nikdo, protože ostatní lidi jsou normální 😀 Já mám nápadů stovky. V noci jsem vymyslela GENIÁLNÍ nápad na dárek - trio mikin pro bráchu, švagrovou a malého Šimonka. Tak geniální nápad, že jsem to ještě nikde nikdy neviděla! Hodinu jsem nemohla usnout, jak jsem v hlavně navrhovala 😀 😀 😀 Takže jsem šla spát v 1 (jako na mě brzo), ale do 2 jsem "navrhovala" 😀 😀 😀 Chtěla jsem pro ně něco speciálního, doufám, že se povede.
@animal Díky moc. Masáže stačí jako intuitivní nebo na to musí být nějaký kurz?
Budu se tě ptát, až bude něco akutního, asi si na tebe vezmu telefon 😀 Já sama léky pro sebe používám minimálně (kromě mastí na atopický ekzém:( ), ale pro Jasmínku jsem zatím léky na horečku dávala, když člověk vidí, jak heká a hicuje, tak prostě to nevydržím, ale vím, že to není nejlepší, na játra je to driák. Ona jí všechno bio a pak jí dám paralen:(((
@caramilla Jo, tak na aromalampy máme asi stejný názor... i proto ten hadr.... a to noční vymýšlení nápadů, to taky znám, jenže já je pak nějak nezvládám realizovat... ale snad se to zlepší... Zrovna včera jsem četla zajímavej článek o horečkách a o tom, jak jsou pro dítě užitečný - myslím, že je na to odkaz někde na Slepičárně, asi v tématu očkování...
@animal eli to ses ptala posledne ty na ten drzak na kony k normalnimu sicimu stroji?
http://uwyh.blogspot.com/2009/06/auch-ein-selfm...

@animal jee, to si zkusim zapamatovat.. emmina kdyz uz ma teplotu tak to vystreli taky hnedka nad 40..
@monr tak tfuj tfuj at se z toho mala brzy vyleci!