icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

michamicha
7. dec 2011

já snad zítra budu mít chvíli čas (jestli mrňous usne po obědě) a začnu konečně něco šít, abych měla aspoň tu mikinu nebo nějaký tričko pro staršího k vánocům, ale jsem strašně líná, tak se budu muset dokopat 😅 a to tu mam ještě poslední objednávku z eshopu - do pátku to musím poslat, 10.12. ho definitivně zavírám a končím... a pak bude čas jen na šití pro rodinu 😎

ngvadi
7. dec 2011

ehm, tak jsem trouba, ale to, že jsem vybrala čp, mělo asi nějkej důvod... asi to bylo nejlevnější 😅

macin73
7. dec 2011

@ngvadi prosím prosím, pošleš mi odkaz na tu hromadku? už nevím, co jsem si objednala a fakt už nemám sílu ji v té haldě stránek hledat... to je tu fakt blbě udělaný, že se nedá někam na jedno místo házet odkazy na hromadky... no já vím, že to tu není pro to dělaný, ale i tak 😝

monikajan
autor
7. dec 2011

@caramilla nestíham Vás čítať, len preletím očami a popozerám fotky. Tá ssh súprava s krtkom - no čo napísať? Vraj: "Bohnice to jistí"... Myslím, že ani tam až takých bláznov neberú 😀 😀 😀.

zhrkz
7. dec 2011

Ahojte, syn je tiez fanatik do krtecka, zhodou okolnosti som ho sila tiez prednedavnom na mikinku pod stromcek. Mam podobnu techniku "pajcovania" ako mnohe z vas 🙂 -> Krtko vznikol obkreslenim z monitora. Tento sposob sa mi osvedcil uz velakrat.

monikajan
autor
7. dec 2011

@zhrkz ďalší krásny krtko - normálne sa tu rozpútala krtkománia 😉 . Neviem, tuším to začala pred časom @ivuska... Baby ste šikovné, deti majú šťastie, že majú také šikovné, trpezlivé a správne praštené mamy!

season
7. dec 2011

@caramilla Ty si fakt asi mimožemšťanka, či čo?? Fakt začni uvažovať nad tým, čo Ti radí @ivuska.h 😀 😀 😀 tá asi vie o tom svoje, tie jej medvede... neskutočné ste babeny!!!

palosek
7. dec 2011

@caramilla Dík za radu... Mě by to s těma kuličkama připomínalo polohovadla z práce 😕 Ale zase je to praktické, že 😀 ...krtek je skvělý, naše D. ho taky miluje a jak srandovně se snaží vyslovit slovo "krtek" 😀 Ale pouštět se do toho fakt nebudu 😝 ač by ji to určitě potěšilo 😀

ngvadi
7. dec 2011

tak po absťáku jsem si vytvořila taky něco pro sebe 🙂 biobavlněný spoďárky:P trncle pro muže jsou v procesu výroby... asi nám našiju komplet spodní prádlo místo toho za dvacku od ťamanů :P

ngvadi
7. dec 2011

macin, já to teď zrovna nemám nikde otevřený, taky bych to musela hledat... třeba to někdo má po ruce...

caramilla
7. dec 2011

@papajka7 🙂)) Já obkreslovala listy venku ze stromů, co jsem naškubala, na svý softshellový šílenství🙂))

Zipy ber, na ty nohavice je to fakt super. Jen nemaj krátký do bundy, GRRRR

@michamicha A jo, já jsem fakt už zaostalá! Jak mě to NG hází z okna, tam mi ta cesta od ní k vám unikla 😀 😀 😀

@monikajan 😀 😀 😀 No, tak oni pro mě budou ještě muset postavit blázinec! Speciální šicí blázinec!!!! 😀 😀 😀 A na stěnu mi namalujou velkej PÁRÁČEK, abych se vyléčila...

@ngvadi Já myslím, že to nejlevnější neni. Myslím, že nejlevnější mají přepravní českou společnost. Tak třeba jsi vybrala toto. Je to myslím DPD nebo tak něco 😀

@zhrkz jů, ten je boží, to je moc hezkej nápad a moc hezky ušito, syn bude nadšenej. Já měkký dárky teda pod stromeček zatím Jasmínce nedávám, to by neocenila 😀

@ngvadi Hele, spoďáky si chci ušít já sama sobě pod stromek taky! 😀 😀 😀 Z čeho jsou, a jak jsou lemovaný?
A, ng, já chci fotku na modelce a modelovi!!! 😀 😀 😀 😀

Chtěla jsem jít dneska brzo spát, heh.. už nevím, co kecám, jsem úplně mimo...

ngvadi
7. dec 2011

car, právě že jsem to kontrolovala v objednávce, že tam mám tu čp... jo já už vim proč! protože si to nechávám posílat do hradce a tam jsem jenom o víkendu, tak aby to za mě mohl převzít kdokoliv... (což možná u dpd taky jde, ale nevim to jistě)

spoďáry jsou z biobavlněnýho jednolícu, lemovaný stoklasí smetanovou (?) gumičkou, myslim, že tou nejužší... a v plánu byly snad od září, jsem blesk :D a fotka na modelce leda mailem, vystavovat se tu nebudu :D

papajka7
7. dec 2011

baby prosim hodte mi niekto link na hromadku VTC ak je este aktulana 😉

terezita
7. dec 2011

jee hodite mi nekdo link na tu mtx tabulku od @mehlo ? dekuji! uz ji mam.. tak ji sem taky hodim
moraviatex https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Au...

terezita
7. dec 2011

tak a jdu prudit.. 😀 😀 😀
nepotrebujete nahodou nutne slunecnicovy nebo oranzovocerveny finerib? 😅 😀

papajka7
7. dec 2011

no nasla som v jednom slovenskom eshope ten zips,ale 70cm vysiel cez 7 eur 😨 ,toje take drahe? 😠 ,kolko vynde v VTC?nenasla som tam cenu

caramilla
7. dec 2011

@terezita Jasmínce žlutá sluší 😀 😀 😀 😀 😀 😀

@ngvadi jednolíc z MTX? A není to moc tenký? Tou tenkou lemovkou taky chci lemovat, už ji mám koupenou 😀 😀 😀 Já jsem taky šnek, já mám spoďáry v plánu už rok a půl!!! A kdyby to bylo nějaký velký šití! Za dobu, co jsem udělala jednu blbou žábu, bych měla spoďárů 10 a o ježkovi ani nemluvě! 😀 😀 😀

caramilla
7. dec 2011

Dneska jsem žabař, jdu dát prát prádlo a jdu hajat! Před 1 hodinou! 😀
A dneska je to asi první den, co jsem pochopila úkol z FM, jestli jsem to teda nepochopila zase blbě 😀

papajka7
7. dec 2011

@terezita dakujem 😵

macin73
7. dec 2011

@sinala díky!

macin73
7. dec 2011

@terezita jako ten oranžovočervený je pěkný, ale mhd mě zabije, až zjistí, co už jsem naobjednala a ještě ani není jistý, že mi to půjde 😉

michamicha
8. dec 2011

bré ránko 🙂 tak hurááá, dneska by snad měli doručit balík MTX 🙂 a PPL mi veze nějakej větší, netušim co to může být, leda snad to Lego pro malýho k Vánocům....

dneska asi opět nic neušiju, zase tu od půl 7 prudí 😠 kdyby si hrál, tak nic neřeknu 😒

ivuska.h
8. dec 2011

@palosek já teda teď mám nachystanou péřovou, na to zrovna nikdo z nás alergii nemá, tak snad to bude v pohodě.

aerin
8. dec 2011

ahoj holky🙂 zas nemam docteno, krom toho ze jsem zaznamenala krtka, Car, to uz si fakt delas srandu, ze jo ?😀
Nadherny🙂 Fakt uzasny, postavicky jsou plne verny🙂 Ale priznam se ze na me uz je to silny kafe a prijde mi to uz mooooc barevny 😅 Ale rozhodne ji nikdo neprehlidne 😀

Tak ja ani ted nevim, jestli pridavat, kdyz vezmu jak dlouho to trvalo a jaky nocni mury jsem z toho mela (a jeste mam, pac teprv dneska predavam 😀 ), NECHAPU, jak to Car dela, s takovou rychlosti !!!!
Takze tady rostouci houbickova souprava
foceno ted, pac vecer dodelano a za hodinu predavam, takze s bleskem, venku tma jak v pytli....no aspon je videt ze je oravdu reflexni 😀

papajka7
8. dec 2011

@aerin tak tato je fakt paradna supravicka 😵 😵 😵 vidno,ze si si dala zalezat a majitelka bude urcite spokojna 😉
ja pridavam mojho vcerajsieho konika

terezita
8. dec 2011

@aerin ta je paradni! 😵 a skvele prakticka! dobry napad s temi patentky 😉
@papajka7 a konik vypada jako zivy! 😵

monr
8. dec 2011

kočky, hromadná pochvala, neskôr dočítam, malá mi od utorka hicuje, až k 40-tke a nie a nie zraziť. ☹

animal
8. dec 2011

@monr zkus na horečky potírat esenc.olejem. Při tak velkých teplotách můžeš namazat třeba celá lýtka a kotníky do 1polévkové lžíce oleje kápnout 1kapku es.oleje citronu (nebo jiného citrusu). za 1-1,5 hoďky 1-1,5st dolů