icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
9. dec 2011

@mehlo vůbec se tím netrap, každý se doplní sám a ceny doplním třeba já nebo někdo další. A pak třeba ti to okopčím a pošlu mejlem, abys věděla, co jsme ti nachystaly🙂
Třeba to mhd vyřeší, ten můj by to měl určitě během 3 minut, on je děsně chytrej 😀 😀 😀
Možná poradí i Ivuška, jestli nerodí nebo nepeče 😀 😀 😀

daisyr
9. dec 2011

@mehlo ahoj, mě toto dělalo, když jsem to měla zamčené a pak jsem zjistila, že nejsem přihlášená na googlu... tak třeba ti to pomůže 😒

daisyr
9. dec 2011

@macin73 jojo, kukličku doporučuji vyzkoušet, už jen trefit veliksot je kumšt 🙂 Já ji mám zatim z fineribu a až doladím, střihnu z merina! Hodně se toho bojím z něho něco dělat, ať to nezk....ím 😉

Apropo, nemáte někdo střih na kamašky, legínky apod., aby to šlo přes plínu... nějak nemám odvahu podle oka či zúžit jen střih kalhot, aby to pak právě nahoře přes zadek nedělalo neplechu... jestli tam nějak vložit ten pruh či co tam dáváte, aby to bylo širší ...?

daisyr
9. dec 2011

@michamicha jé, limetkový finerib, to by se mi také šiklo 😉, nevíš, jak odpovídá limetkovému merinu? tuším, že máš také... asi merino bude tmavší, že?

michamicha
9. dec 2011

@daisyr to netuším, já merino žádné nebrala 🙂

daisyr
9. dec 2011

@michamicha jé, promiň, tak jsem si tě spletla s někým jiným.. myslela jsem totiž, že jsem ti posílala místo toho veluru ten limet rib, co byl navíc

caramilla
9. dec 2011

@daisyr Limetový finerib je světlejší, jasnější. Merino je o odstín tmavší a více do šeda (to dělá vždy ta vlna), ale ladí k sobě, a to dost!

medvi11
9. dec 2011

Nešil tu někdo nosítko na panenky? Jana NUTNĚ jedno potřebuje od Ježíška 😀 zbylo mi tu dost matrjoškové látky a nebaví mě tahat panenku na prsním úvazu batohu (poté, co ji Janu už nebaví nosit v rukavicích za ruku a vláčet ji nožičkami po zemi...). Potřebuju inspiraci...do minimanducy se mi nechce a nic jiného nemám, minišátek na bundu nebude zn.ideál ☹

michamicha
9. dec 2011

@daisyr aha, tak to jsem byla já 😅 já jsem teď v euforii ze švestkový lamy, tak mi to nedocvaklo 😀

michamicha
9. dec 2011

@medvi11 http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=7374 přemýšlím, že ušiju pro neteř, ale až tak příští rok, ať bude větší 🙂

medvi11
9. dec 2011

@michamicha Jééé, díky! To ani nevypadá složitě, to Ježich určitě stihne (teda doufám...)

michamicha
9. dec 2011

@caramilla dneska to přišlo, moc děkuju 😉 manžel se mě ptal, prej co to je za balíček 😀

mehlo
9. dec 2011

caramilla asi tě vezmu za slovo. Když bys mi zítra večer poslala do mailu VTC a v neděli MTX tak bych ti byla vděčná. Nevypadá to, že by jsme to vyřešili. MHD to už čistil a nic novýho se neděje. Snad se ještě ozvu.

macin73
9. dec 2011

holky, vy co vidíte ceny na VTC... daly by se, prosím, zjistit ceny u kazet na šití? http://www.vtc.cz/cs/vyrobek/87102/kazeta-dreve... nebo http://www.vtc.cz/cs/vyrobek/87103/kazeta-dreve... - mám nějakou plastovou z Tchiba, ale tam se mi to prostě muchlá... nebo kde máte nitě a drobné věci? DĚKUJU!!!!

medvi11
9. dec 2011

@macin73 ta první 374,99 bez DPH, druhá 466,66 bez DPH. Tu druhou jsem kupovala teď mamce na vánoce 🙂

macin73
9. dec 2011

@medvi11 jé, díky a je pěkná? jakou barvu?

ivuska.h
9. dec 2011

@caramilla Co? Kde? S čím mám radit? Nemám dočteno... Nerodím, ale od včerejška je nějaká změna, začal mě dost bolet podbřišek (ne děloha, ale vazy) a mám děsnou vyrážku na obličeji netuším z čeho 😠

medvi11
9. dec 2011

@macin73 mám tu střední, vybrala si ji mamka osobně, zrovna u nás byla, když jsem objednávala 2.kolo VTC hromadky 🙂 a je ještě zabalená (jako dárek), takže netuším, nechci do toho lézt (to jsem ale poradila, co? 😀)
Jedeme do školky pro Jiříka a pak se vánočně naladit na výstavu betlémů.

medvi11
9. dec 2011

@ivuska.h že by konečně jedno nepřenošeně?

ivuska.h
9. dec 2011

@medvi11 To asi těžko, děloha naprosto klidná... jen možná konečně trochu klesla dolů. Fakt dost blbě se mi smrká, hodně to u toho bolí.

caramilla
9. dec 2011

@michamicha Cože, už????? No, chápeš to, tak balíky se zasekávaj, pošta nestíhá a obyč je tam za míň jak 24 h? 😀 😀 😀 Pérfekt, a je to ono? 😀

@ivuska.h IT problém, cituji, abych nemusela dočítat, týká se @mehlo
Holky je to v háji. Mě se ten počítač včera večer tak zasekl, že nemůžu otevřít ani jednu tabulku. Řekne mi to, že na stránce je obsah, který není zabezpečen https a jestli chci zobrazit jen ten ověřenej obsah. Tak zmáčknu ano a v tabulce není vůbec nic vidět. Večer jsem i obnovovala systém a na chvilku se mi to zobrazilo a pak už zase ne. Ted to tady s mhd řešíme, ale nemůžeme na nic přijít. Samozřejmě přeinstalování celého systemu opravdu zatím nehrozí a stejně by jsme to do zítřka asi nepřekopali. Ozvu se zase večer, jestli to bude lepší. Tak se všem omlouvám, hlavně těm co se ted chtěli přidat. Holky vydržte!!

Určitě to bude nějaká drobnost, že se někde má něco vypnout nebo povolit, ty budeš asi vědět, kde 😉

caramilla
9. dec 2011

@ivuska.h no, tak se naposled vysmrkej, páč po porodu si nezasmrkáš 😀 😀 😀 😀

ivuska.h
9. dec 2011

@caramilla Myslíš jako skrz inkontinenci? Tu jsem naštěstí nikdy neměla, tak snad nebude třetí porod v tomto novinkou 😀 Jinak k problému @mehlo tipuju, že to bude v nastavení prohlížeče, ale jelikož nevím, jaký používá, tak nedokážu blíž poradit.

zhrkz
9. dec 2011

@medvi11 Ja som nesila nositko pre babiky, ale na syna - mei-tai - nosic - nie je to nic tazke a spravit zmensenu verziu pre babiky je teda tiez jednoduche 🙂 Telo nosica je obdlznik, hore zaoblene, na spodnu rovnu stranu sa nasiva pas, ktory sa uvazuje okolo pasa a v 45st. uhle v hornej casti zase ramenne pasy. Pre babiky staci spravit vsetko dvojvrstvove z bavlny / kepru a bavlny. Mei-tai howto by mal byt na webe, skus vygooglit. Tiez by to slo spravit na spony namiesto uvazovania.
Foto nasho realneho na dieta: https://picasaweb.google.com/zuzana.ursinyova/M...

caramilla
9. dec 2011

@ivuska.h A tobe po porodu normalne funguje panevni svalstvo? Me teda nefungovalo, nemela jsem co stahnout, abych se vysmrkala 😀 😀 😀 Jako tak cca za tech 14 dni, uz jsem tak jako septave pokuso smrkala 😀 A to jsem poctive 8 mesicu cvicila kazdy den pul hodiny na posilovani svalstva 😀

@mehlo Kdyby se to nepodarilo teda vyresit, tak ti to poslu, napis mi do IP mejl, at ho nemusim googlit 😀

season
9. dec 2011
boudova
9. dec 2011

Už aby byly ty hormádky zavřený 😀 zase jsem si tam něco dopsala, to je jak mor!!! Dávám si sama přes ruce a přísnej zákaz něco dalíšho objednávat!!!!

ivuska.h
9. dec 2011

@caramilla Jojo, funguje bezchybně hned po porodu, naštěstí 😀

season
9. dec 2011

@animal To tričko z petrolejového fineribu si ako lemovala okolo krku? Je super, mám ho na ceste a tuším aj celkom podobné proporcie 😉 ale asi máš viac ako 160cm...

mehlo
9. dec 2011

ivuska.h používám explorer mám tam ted tuším 8?