Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Nemáte, prosím, někdo odkaz na návod, jak ušít flísáčky. Téma jsem zběžně proběhla a nic jsem neobjevila. Stačí i jen poradit, kde hledat. 🙂
@caramilla jj, je to ono a myslim, že to půjde použít i na ty velký druky, na proseknutí dírky 😉
@michamicha No, tak super! 😀 Já teda dírky neprosekávám, ale prostřihávám, je to pro mě nějak jednodušší a i my ty průseky na ty 5mm přijdou velký, pak mi z toho ta díra leze ven. Nůžkama ji dělám menší 😀
mam takovej blbej dotaz 😅 s dvojjehlou se dá šít jenom rovnostehem?
@caramilla já když jsem zlikvidovalato udělátko k těm drukům, tak jsem ty dírky pak taky prostříhávala, ale jednodušší je pro mně párkrát bouchnout kladivem 😀
konečne všetko dočítané :
@caramilla krteček nemá chybu, myslím, že keby Z.Miler žil, tak by určite nemal slov na tú nádheru. 🙂
@katka82 gratulujem k novému stroju, ja som poslala mm link, a nič z toho, tento tok ježiško isto neprinesie. Tak ho dobre využi 😉
@animal vďaka za tie rady ohľadom aromaterapie
@ivuska.h ešte k tej horúčke, doteraz sme to vždy riešili 1x za deň, keď mala spať, inak som ju nechávala, nech si s horúčkou poradí, ale teraz nezaberal ani nurofen, čo inokedy stačí úplne v pohode, preto som striedala, ani zábaly nezabrali, mala nad 39,5. nakoniec sme skončili na atb. No a dnes v noci som dala nastrúhaný zemiak na chodidlá, a teplota klesla. 🙂
no a samozrejme hromadná pochvala 🙂
a ako vám to ide s farbenmix taškou? som zvedavá, ako to bude pokračovať, keď už tretina mesiaca sa rieši vrecko 😀 ale baví ma to, a mám zatiaľ všetko (teda ak nerátam karabínky, tie budem musieť zohnať s krúžkom)
@caramilla ako Jasmi s teplotou? už je dobre? u nás mladšia lepšie, ešte v noci teplotovala, ráno sa pridala staršia, ale tej sa mi podarilo zraziť tiež tými zemiakmi. 😉
teda holky, vy jedete...nestíhám moc dočítat, jenom jsem prolítla fotky a paráda, veliká pochvala všem 😉 ... @caramilla tak krtečkem jsi povýšila svoje šití do levelu umění, úplně mi spadla čelist pod stůl, fakt klobouk dolu a palec nahoru 😀 oproti tobě jsou moje poslední počiny naprosto nudný, ale i tak z nich mám teda radost... dnešní dvě bodyčka - trénuju, než konečně střihnu do mylly merina 😀 , zatím teda jen z látek z mtx...a jedny asi měsíc staré tepláky...vidím to tak, že dám ještě jedno body z mtx látek a pak to mylly risknu, snad ho nezkonim
ivus, tak to joo, já tě nehonim, jen sem se vyděsila, že to pošta někde zatáhla 😉
@ivuska.h no tak já mám pro Tebe pozitivní zprávy - 3 velké děti ( hned jsem se šla dívat jaké měly hlavy 1. nevím,2. - 34 cm, 3.-36 cm), poslední s rukou za hlavou ( pokud ruka co jsi psala byla taky za hlavou, pokud jinak, zajímá mě to) a pánevní dno dobré. Je fakt, že to byla vždy moje noční můra, abych se nepočůravala 🙂
@maya84 tepláky jsou roztomilé
A můžu jít spát 🙂
http://www.farbenmix.de/advent/10/10-en.htm
@kubinkov šila bych to stejně jako na jiné svrchňáčky PUL, něco najdeš asi tady:
http://www.sijemdetem.cz/odkazy
http://ekozahrada.blog.cz/rubrika/latkove-pleny...
jak už to nepotřebuju, nemám odkazy uložené (mazala jsem nedávno celkem pečlivě...až moc ☹ )

@medvi11 ja som sila pre deti mei tai,je super, prisposobi sa kazdej velkosti babiky aj dietata,a je to lahke 😉