icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

papajka7
9. dec 2011

@medvi11 ja som sila pre deti mei tai,je super, prisposobi sa kazdej velkosti babiky aj dietata,a je to lahke 😉

kubinkov
9. dec 2011

Nemáte, prosím, někdo odkaz na návod, jak ušít flísáčky. Téma jsem zběžně proběhla a nic jsem neobjevila. Stačí i jen poradit, kde hledat. 🙂

caramilla
9. dec 2011

@season Cena za jednotku: 16,66 Kč bez DPH za 1 ks
Cena za balení: 133,28 Kč bez DPH za 8.00 ks

season
9. dec 2011

@caramilla dakujem, super cena!

michamicha
9. dec 2011

@caramilla jj, je to ono a myslim, že to půjde použít i na ty velký druky, na proseknutí dírky 😉

caramilla
9. dec 2011

@michamicha No, tak super! 😀 Já teda dírky neprosekávám, ale prostřihávám, je to pro mě nějak jednodušší a i my ty průseky na ty 5mm přijdou velký, pak mi z toho ta díra leze ven. Nůžkama ji dělám menší 😀

michamicha
9. dec 2011

mam takovej blbej dotaz 😅 s dvojjehlou se dá šít jenom rovnostehem?

michamicha
9. dec 2011

@caramilla já když jsem zlikvidovalato udělátko k těm drukům, tak jsem ty dírky pak taky prostříhávala, ale jednodušší je pro mně párkrát bouchnout kladivem 😀

animal
9. dec 2011

@season myslíš víc než 160cm na výšku? 😀 😀 😀 154cm 😀 lemované taktéž fineribem

monr
9. dec 2011

konečne všetko dočítané :
@caramilla krteček nemá chybu, myslím, že keby Z.Miler žil, tak by určite nemal slov na tú nádheru. 🙂
@katka82 gratulujem k novému stroju, ja som poslala mm link, a nič z toho, tento tok ježiško isto neprinesie. Tak ho dobre využi 😉
@animal vďaka za tie rady ohľadom aromaterapie
@ivuska.h ešte k tej horúčke, doteraz sme to vždy riešili 1x za deň, keď mala spať, inak som ju nechávala, nech si s horúčkou poradí, ale teraz nezaberal ani nurofen, čo inokedy stačí úplne v pohode, preto som striedala, ani zábaly nezabrali, mala nad 39,5. nakoniec sme skončili na atb. No a dnes v noci som dala nastrúhaný zemiak na chodidlá, a teplota klesla. 🙂

no a samozrejme hromadná pochvala 🙂

monr
9. dec 2011

a ako vám to ide s farbenmix taškou? som zvedavá, ako to bude pokračovať, keď už tretina mesiaca sa rieši vrecko 😀 ale baví ma to, a mám zatiaľ všetko (teda ak nerátam karabínky, tie budem musieť zohnať s krúžkom)

@caramilla ako Jasmi s teplotou? už je dobre? u nás mladšia lepšie, ešte v noci teplotovala, ráno sa pridala staršia, ale tej sa mi podarilo zraziť tiež tými zemiakmi. 😉

season
9. dec 2011

@animal Ano na výšku 😀 😀 😀 Tak to som s mojimi 160cm konečne oproti niekomu vyššia 😉

rebelie
9. dec 2011

@papajka7 Me tai pro děti se mi moc líbí, hlavně, jak nosí kluci, to mi přijde skvělý...

ngvadi
9. dec 2011

@ivushka.h posílalas mi ty zbytky? já měla dojem, že už dávno, ale nic nepřišlo...

medvi11
9. dec 2011

@zhrkz @papajka7 Díky za inspiraci, obojí moc pěkné, ten mei tai vypadá i docela jednoduše...

@ivuska.h no zatím se neraduj, já měla problémy až po 3.porodu (naštěstí se to do měsíce upravilo, ale první týden byl dost výživný...)

ivuska.h
9. dec 2011

@mehlo Hm, tak s tím vůbec neporadím, neb ho nevlastním (nemám vůbec Windows).

caramilla
9. dec 2011

@ivuska.h 😀 😀 😀 Co se od informatičky dá jiného čekat? 😀 😀 😀 Já mám Windows a dokonce legální!😀

ivuska.h
9. dec 2011

@ngvadi Šlo to dnes, platba přišla před pár dny a na poštu teď manžela vyháním jen 1x týdně.

ivuska.h
9. dec 2011

@medvi11 No u tebe byl 3. porod pomalu jak první, vzhledem k velikosti těch dvou předchozích dětí 😀 Moje pánevní dno už 2x zkusilo hlavu o průměru 36 cm a jednou k tomu ještě ruku, takže ho jen tak něco nezaskočí 😀

ivuska.h
9. dec 2011

@caramilla Já bych taky mohla mít legální, manžel má jakožto akademický pracovník k dispozici několik licencí na své počítače 😉 Jako nainstalované to tu mám, Klárka si na tom pouští Všeználka, ale pracovat na tom, to fakt ne.

maya84
9. dec 2011

teda holky, vy jedete...nestíhám moc dočítat, jenom jsem prolítla fotky a paráda, veliká pochvala všem 😉 ... @caramilla tak krtečkem jsi povýšila svoje šití do levelu umění, úplně mi spadla čelist pod stůl, fakt klobouk dolu a palec nahoru 😀 oproti tobě jsou moje poslední počiny naprosto nudný, ale i tak z nich mám teda radost... dnešní dvě bodyčka - trénuju, než konečně střihnu do mylly merina 😀 , zatím teda jen z látek z mtx...a jedny asi měsíc staré tepláky...vidím to tak, že dám ještě jedno body z mtx látek a pak to mylly risknu, snad ho nezkonim

ngvadi
9. dec 2011

ivus, tak to joo, já tě nehonim, jen sem se vyděsila, že to pošta někde zatáhla 😉

season
9. dec 2011

@maya84 krásne, ja myslím, že si pripravená na mylly 😀 😀 😀 to tyrkysové je z fineribu a lemované tiež?

season
9. dec 2011

@medvi11 tiež Ti po treťom vyliezali vnútornosti ako mne? 😝

sinala
9. dec 2011

@ivuska.h no tak já mám pro Tebe pozitivní zprávy - 3 velké děti ( hned jsem se šla dívat jaké měly hlavy 1. nevím,2. - 34 cm, 3.-36 cm), poslední s rukou za hlavou ( pokud ruka co jsi psala byla taky za hlavou, pokud jinak, zajímá mě to) a pánevní dno dobré. Je fakt, že to byla vždy moje noční můra, abych se nepočůravala 🙂

@maya84 tepláky jsou roztomilé

maya84
9. dec 2011

@season děkuju 🙂 nějak se na to mylly merino pořád necítím, mám ho tady jako takovou posvátnou hromádku látek a chodím kolem ní s respektem 🙂 jj, přesně, tyrkysové je celé z fineribu - tyrkys a limetková z mtx

medvi11
9. dec 2011

@season no to naštěstí ne ☹ to muselo být pro tebe děsné...spravilo se to samo (cvičením)nebo jsi musela na nějakou operaci?

medvi11
9. dec 2011
medvi11
9. dec 2011

@maya84 bodýčka vypadají pěkně, čím to lemuješ? Lemovací gumička?

medvi11
9. dec 2011

@kubinkov šila bych to stejně jako na jiné svrchňáčky PUL, něco najdeš asi tady:
http://www.sijemdetem.cz/odkazy
http://ekozahrada.blog.cz/rubrika/latkove-pleny...
jak už to nepotřebuju, nemám odkazy uložené (mazala jsem nedávno celkem pečlivě...až moc ☹ )