icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

rebelie
10. dec 2011

@boudova Sterilizátor považuju za zbytečnost... jednak se dá nahradit vyvařením v horké vodě, takže ej to jen další zbytečný krám a druhak - mamka zlehka vyvářela v šestinedělí, a pak už nikdy, a taky jsme přežili... takže já za sebe doufám, že budu kojit, dudlík, bude-li ho prcek chtít, sem tam přeliju horkou vodou a toď vše... Taky myslím, že se to přehání...
Jinak já jsem stále 2v1 a nevypadá to, že by se něco chystalo... @ivuska.h Jestli Ty nakonec neporodíš dřív jak já...
@caramilla Kojotrika jsou super a nechápu, jak někomu můžeš připadat těhotná... máš pěknou figuru...

wewe22
11. dec 2011

@ucitelka70 latkove plienky a oktobrovky ale ked jezisko prinesie ten stroj asi vas bude trocha otravovat 🙂 j

medvi11
11. dec 2011

@rebelie No mně @caramilla těhotná taky nepřipadá, ale fakt mě pobavila mamka s tím, že má pupík jak těhotná, hlavně v souvislosti s tím, jak jste tu někdo psal, že by měla přibrat, ať se nevytratí 😀 Já mám navíc co mluvit, na ty vaše váhy mám o 10 cm míň ☹

boudova
11. dec 2011

Holky, proísm, pošlete mi odkaz na tu VTC, mi zmizela ze seznamu v dokumentech a nemůžu jí tu najít. Děkuji moc!!!

lenasss
11. dec 2011
boudova
11. dec 2011

Ty jo, já jí furt nevidím: Je nám líto.

Tabulka nebyla na této adrese URL nalezena. Ujistěte se, že máte správnou adresu URL a že vlastník tabulku nesmazal.

Další informace naleznete v Centru pro nápovědu aplikace Dokumenty Google.

ivuska.h
11. dec 2011

@tanuki Je to čistá vlna, elektrizuje to proto, že je to z výroby odmaštěné, dej tomu slabou lanolínovou lázeň a bude to dobré.

ivuska.h
11. dec 2011

@boudova Rozhodně bych nekupovala předem, pokud nemáš z nějakého důvodu jistotu, že nebudeš kojit. Pokud kojíš a jen občas třeba přikrmíš, je to podle mě zbytečnost.

ivuska.h
11. dec 2011

@rebelie Já asi těžko, zatím se taky nic nechystá a předchozí děcka jsou narozená po termínu, takže nečekám nějaké zvraty...

vdovec
11. dec 2011

@boudova včera mi taky nefakčila a car mi napsala: tab. je zamčená a označená za soukromou Až ji mehlo upraví a bude mít podklady k platbě, tak ji zase uveřejní

tak jsem trpělivá 🙂

boudova
11. dec 2011

@vdovec Právě že mehllo už psala, že je to ok, už jí ale mám https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Au... měla by ti také jít.

vdovec
11. dec 2011

@boudova díky, promin 🙂

boudova
11. dec 2011

@vdovec 😉

mehlo
11. dec 2011

připomínám dnes v 19 hod konec MTX. Většina je tam nenaplněna, tak na to koukněte asi by bylo škoda neobjednat. Třeba ten petrol finerib i výplněk medově oranžový
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Au...

ivuska.h
11. dec 2011

Klárka se připravuje, jak bude mamince pomáhat v domácnosti, až se narodí miminko... Zde výpomoc s vařením oběda.

keziah
11. dec 2011

@ivuska.h to mi nerob, ja mam termin 20.12. a vies, ako zle sa s takym bruskom smeje?

jieff
11. dec 2011

@mehlo koukala jsem do tabulky vtc a jehly stretch http://www.vtc.cz/cs/vyrobek/82012/jehly-stroj-...
tam nemam u sebe, i když jsme se domlouvaly, pujde to jeste prihodit? Mozna taky jestli to nema omylem nekdo jiny.
díky Jitka

jieff
11. dec 2011

@ivuska.h ta první fotka vypadá hodně realisticky 🙂 tak to se nedivim, že si mrně dává na čas 😉

ivuska.h
11. dec 2011

@keziah Vím, já mám termín 19. 😀

zhrkz
11. dec 2011

@boudova Ja som sterilizator nikdy nepouzivala 🙂 zbytocne kupovat, pokial nebude nejaky zdravotny dovod a to staci aj potom. Bohate staci hrniec s vodou. Ja som na odsavacku pouzivala raz zacas taky speci plastovy hrniec od Tescomy, zevraj na varenie ryze do mikrovlnky. a do toho som davala veci, trochu vody a zapla v MW (tlakovy hrniec do MW sa to asi vola).

mehlo
11. dec 2011

@jieff jasan já je dala jen do tabulky ale že bych ti je tam napsala, to mě asi nějak nenapadlo. ještě mrknu jestli jsem je nenapsala někomu jinému

mehlo
11. dec 2011

jdu zavírat tabulku MTX a chybí tam- finerib petrol 2,6 m, finerib bordo 3,6 m a patent bílý 1,5 m. Potřebuju odezvu co s tím, protože já to ted fakt nemůžu dohodit a mít to kdyžtak doma. Když by jste někdo chtěli něco z toho dohodit, tak já to tam dopíšu. Zavírám

jieff
11. dec 2011

@mehlo děkuju, vidíš mě to nějak nedošlo, hned po tom komentáři kouknout, jestlis mi je nenapsala, děkuju

ucitelka70
11. dec 2011

@mehlo ja neviem otvoriť tabuľku....

ucitelka70
11. dec 2011

@sinala my máme požičaný sterilizátor - a iba raz sme použili, zbytočná a drahá vec.... odsáavaču mlieka hodím raz za čas do umývačky riadu, potom len prepláchnem vodou, a ináč iba rýchlovarnou konvicou umývam - dám do hlbšej misky rozobratú odsávačku a zalejem vodou, nechám chvíľu pôsobiť a je to.... drobec nemal žiadnu infekciu ešte a ani nič.... čím sa väčší pozor dáva, tým je to dieťa náchylnejšie.....

rebelie
11. dec 2011

@ivuska.h Ty fotky jsou brutální... Klárku bych docela ráda poznala - jak jsi tady líčila její zaujetí porodem a teď tohle...
@keziah @ivuska.h Mně se směje docela dobře a to jsem měla termín 9. 😉

ivuska.h
11. dec 2011

@rebelie No ona je taková trošku svérázná 😀 Mě se směje taky dobře, jen mě u toho bolí jakési vazy dole v břiše.

rebelie
11. dec 2011

@ivuska.h Já mám svérázný děti ráda 😉 a nebolej mě ani ty vazy ☹ (teda občas, zlehýnka)... dneska mě naprdla moje máma - pořád sleduje moje břicho, tak jsem se těšila, že řekne, že už kleslo a ona, že prý je pořád dost nahoře... Tak by mě fakt zajímalo, kdy to přijde...

kalman
11. dec 2011

Ahojte začala som si šiť plienky a prosím o radu z akého materiálu je najlepšie šiť vkladačky do kapsoviek? A ako sa robia flísáky nepremokavými ? niečo som čítala o lanolinovaní ale neviem ako nato vie mi niekto poradiť . Ďakujem 🙂

ivuska.h
11. dec 2011

@rebelie Na takové řeči kašli, den předtím, než se narodil Ondra (6. dní po TP) jsme byli na návštěvě a říkala mi teta, že mám břicho ještě vysoko, že určitě ještě nebudu rodit... To bylo odpoledne a ráno porod začal. Takže to fakt ignoruj a nenech se tím znervóznit.