Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@ucitelka70 latkove plienky a oktobrovky ale ked jezisko prinesie ten stroj asi vas bude trocha otravovat 🙂 j
Holky, proísm, pošlete mi odkaz na tu VTC, mi zmizela ze seznamu v dokumentech a nemůžu jí tu najít. Děkuji moc!!!
@boudova https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Au...... doufám že je to ono 😅
Ty jo, já jí furt nevidím: Je nám líto.
Tabulka nebyla na této adrese URL nalezena. Ujistěte se, že máte správnou adresu URL a že vlastník tabulku nesmazal.
Další informace naleznete v Centru pro nápovědu aplikace Dokumenty Google.
@vdovec Právě že mehllo už psala, že je to ok, už jí ale mám https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Au... měla by ti také jít.
připomínám dnes v 19 hod konec MTX. Většina je tam nenaplněna, tak na to koukněte asi by bylo škoda neobjednat. Třeba ten petrol finerib i výplněk medově oranžový
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Au...
@mehlo koukala jsem do tabulky vtc a jehly stretch http://www.vtc.cz/cs/vyrobek/82012/jehly-stroj-...
tam nemam u sebe, i když jsme se domlouvaly, pujde to jeste prihodit? Mozna taky jestli to nema omylem nekdo jiny.
díky Jitka
@boudova Ja som sterilizator nikdy nepouzivala 🙂 zbytocne kupovat, pokial nebude nejaky zdravotny dovod a to staci aj potom. Bohate staci hrniec s vodou. Ja som na odsavacku pouzivala raz zacas taky speci plastovy hrniec od Tescomy, zevraj na varenie ryze do mikrovlnky. a do toho som davala veci, trochu vody a zapla v MW (tlakovy hrniec do MW sa to asi vola).
jdu zavírat tabulku MTX a chybí tam- finerib petrol 2,6 m, finerib bordo 3,6 m a patent bílý 1,5 m. Potřebuju odezvu co s tím, protože já to ted fakt nemůžu dohodit a mít to kdyžtak doma. Když by jste někdo chtěli něco z toho dohodit, tak já to tam dopíšu. Zavírám
@mehlo ja neviem otvoriť tabuľku....
@sinala my máme požičaný sterilizátor - a iba raz sme použili, zbytočná a drahá vec.... odsáavaču mlieka hodím raz za čas do umývačky riadu, potom len prepláchnem vodou, a ináč iba rýchlovarnou konvicou umývam - dám do hlbšej misky rozobratú odsávačku a zalejem vodou, nechám chvíľu pôsobiť a je to.... drobec nemal žiadnu infekciu ešte a ani nič.... čím sa väčší pozor dáva, tým je to dieťa náchylnejšie.....
Ahojte začala som si šiť plienky a prosím o radu z akého materiálu je najlepšie šiť vkladačky do kapsoviek? A ako sa robia flísáky nepremokavými ? niečo som čítala o lanolinovaní ale neviem ako nato vie mi niekto poradiť . Ďakujem 🙂

@boudova Sterilizátor považuju za zbytečnost... jednak se dá nahradit vyvařením v horké vodě, takže ej to jen další zbytečný krám a druhak - mamka zlehka vyvářela v šestinedělí, a pak už nikdy, a taky jsme přežili... takže já za sebe doufám, že budu kojit, dudlík, bude-li ho prcek chtít, sem tam přeliju horkou vodou a toď vše... Taky myslím, že se to přehání...
Jinak já jsem stále 2v1 a nevypadá to, že by se něco chystalo... @ivuska.h Jestli Ty nakonec neporodíš dřív jak já...
@caramilla Kojotrika jsou super a nechápu, jak někomu můžeš připadat těhotná... máš pěknou figuru...