icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

macin73
10. dec 2011

@mehlo ten větší, tedy i dražší 😉, v té nejsvětlejší barvě (01), děkuju!

caramilla
10. dec 2011

@mehlo TY Disney jsem tam začala psát já a pak se ukázalo, že nemají přesně ty sady, co chtěla, tak jsem to nechala prázdné - že třeba někdo si tam napíše sady, co mají a co se líbí, tak ať tam jsou ceny🙂

blovitc120
10. dec 2011

Dievčatá, odporučili ma sem z inej témy, aký šijací stroj by ste mi odporučili? Chcem od Ježiška, na príležitostné šitie, nie vo veľkom, ale také ako prešiť zips, vyrobiť si vkladačky, skrátiť nohavice a pod. veci, spratný (takže v kufríku najlepšie), nie nejaký šmejd, vôbec nemusí byť nejaký najlacnejší, len hlavne nech je spoľahlivý.

mehlo
10. dec 2011

@caramilla aha díky

daisyr
10. dec 2011

@caramilla Kojotrika super! A asi jsme i dost podobný typy... nejen velikostně, teď cca 173cm a 65kg a těhotenský břuch 😀 nejelepší váhu jsem měla cca rok po porodu, to jsem ještě kojila docela dost a běhala furt venku s kočárem, teď už je to horší a váha jde zase nahoru 😒 no a jinak také miluji limetku a ve čtvrtek si koupila tričko petrol a zjistila, že mi také sluší! 😉

daisyr
10. dec 2011

@tanuki Merino z mylly, jak oboulíc, tak rib, je 100% merino vlna, teda, tak to uvádějí na stránkách a zatím nemám důvod jim nevěřit. Já z toho ještě nešila, tak nevím, jak to bude s elektrizováním

season
10. dec 2011

to merino rib som neprala, ale nič mi neelektrizovalo pri šití.

pupies000
10. dec 2011

@caramilla diksi za ozrejmenie, to verím, že je to babračka, ale vyzerá to dobre....samozrejme, nemá to na krtečka, ten je fakt perfektný, klobúk dole 😀
@boudova molitan ma tu nevýhodu, že ho na stroji neprešiješ. Ja som to robila tak, aby som mohla molitan vytiahnuť a obal dať vyprať....neviem, ako by sa správal molitan v pračke.
@ucitelka70 pekná práca 🙂a vyzerá teda, že bude teplučký. Moj Šimon spacie vaky nemá v láske, takže aj keď som jeden na materskej ušila, leží v skrini 😒

vdovec
10. dec 2011

@mehlo mě nejde otevřít VTC tabulka, jde vám to? já ji najednou vůbec nevidím v seznamu tabulek co mám na googlu... potřebovala bych na ni kuknout, co tam a kolik mám

wewe22
10. dec 2011

@season no ja nebudem asi vela sit ja totiz este sit neviem tak to nemusi byt uplne plnohodnotny overlock

boudova
10. dec 2011

@vdovec Já už jí taky nevidím 🙂 už se asi zpracovává

caramilla
10. dec 2011

@vdovec je zamčená a označená za soukromou🙂 Až ji mehlo upraví a bude mít podklady k platbě, tak ji zase uveřejní 😉

wewe22
10. dec 2011

@kuna no to mi bude stacit na tolko sitia co ja spacham by bola skoda kupovat overlock samostatne
dakujem za radu

vdovec
10. dec 2011

@caramilla @boudova Dík holky 🙂

wewe22
10. dec 2011

@blovitc120 ja sice nepatrim do tejto temy ale tiez idem od jeziska dostat stroj a vybrala som si tento aj pre ten overlockovi steh http://www.najnakup.sk/Porovnaj_sijacie-stroje_...

ucitelka70
10. dec 2011

@pupies000 Alex má jeden spacák bez rukávov, v tom spinká, ale teraz som robila hrubý aj s rukávmi, na chalupu, miesto papalona, tak verím tomu, že sa mu bude páčiť, síce je obrovský, uvidíme.... iná možnosť nebude, ....

ucitelka70
10. dec 2011

@wewe22 a do akej témy patríš?

boudova
10. dec 2011

OT - holky pročítám seznam věcí pro mimino a nemáme ještě sterilizátor - co se tím myslí? Zatím nekupuju lahvičky a dudlíky na pití -doufám, že budu kojit ostošest .-) je to potřeba třeba na šidítka? Nebo mám počkat až na to dokrmování?

caramilla
10. dec 2011

@boudova sterilizátor je plastová nádoba s víkem, co se do ní dá voda a šoupne se to do mikrovlnky a sterilizuje se to párou. Dělají se i na tablety aj. Je to praktická věc pro ty, co krmí z flašky, aby nemuseli furt vyvařovat v hrnci na plotně. Sterilizovat se tam dají i dudlíky před 1. použitím. Ale to můžeš udělat v té vodě na plotně. Já ho používala na odsávačku, když jsem odstříkávala na večerní dokrm od 3. m. Do té doby jsem nepotřebovala.

boudova
10. dec 2011

@caramilla Takže dudlíky můžu normálně převařit horkou vodou a tu věc koupit až na příkrmy? Chápu to dobře?
To je super, škrtám si zatím ze seznamu 🙂

sinala
10. dec 2011

@boudova asi bych se sterilizátorem počkala. Dudlík vyvaříš na plotně, jak psala car a pokud začneš přikrmovat po půl roce, tak láhve ani nemusíš vyvařovat. Odsávačku na mlíko jsem vyvařila před prvním použitím, pak už jen propláchla před použitím vařící vodou z varné konvice.
Je fakt, že pohled na sterilitu se mění s počtem dětí 🙂 🙂

caramilla
10. dec 2011

@boudova jj, vyvařit 10 min. ve vodě a je to. Pokud kojení pošlape, jak, má, vůbec neudeš potřebovat 😀 Příkrmy dáš až po 6m a to já už na sterilizování prděla 😀

caramilla
10. dec 2011

@sinala 😀 A taky s dobou. Máma sterilozovala všechno jen před 1. použitím, když to donesla z obchodu a pak na to pekla, a to jsme měly flašku hned. Nikdy nám nic nebylo. Dnešní doba je úzkostlivě čistotná 😀

caramilla
10. dec 2011

http://www.farbenmix.de/advent/11/11.htm
Ježiš, já jsem fakt asi už úplně mimo...

boudova
10. dec 2011

@sinala
@caramilla Díky holky, manžel má radost, že jsme to škrtli 😉

michamicha
10. dec 2011

čau, jsme dneska měli nakupovací den, v Globusu mraky lidí, ale regály zatím plný, se dobře připravili na ty návaly 😀 já odpoledne a celej večer šila, takže výsledek je, že mám ušitý závěs na dveře do pokojíčku, malej povlak na polštářek, zavinovačka pro panenku a mam rozešitej kapsář na palandu v pokojíčku, ten snad zejtra večer dokončím 😎

michamicha
10. dec 2011

@caramilla
@boudova
@sinala já sterilizovala do roka, ale spíš jen pro jistotu kvůli těm Vojtovo alergiím a od roka už jsem to flákala, teď už nesterilizuju, jen mi ten sterilizátor a asi 5 různých tréninkových hrnečků, ze kterých Vojta stejně nepije, furt zaclání v kuchyni na lince 😝 takže zejtra až bude mhd přidělávat v kuchyni lišty na závěsný poličky na kořenky apod., tak to všechno zabalim a strčim někam do komory 🙂

macin73
10. dec 2011

@boudova Já teda občas sterilizuju, pro klid duše... teda avent lahvičky a dudlíky skoro pokaždý, jen občas jsem líná... prostě mám pak trochu lepší pocit... a nemyslím si, že bych to přeháněla, nádobí na příkrmy strkám do myčky, nekapající hrneček hodím do sterilizátoru jen občas...

mehlo
10. dec 2011

tabulka VTC spočítána, prosím překontrolovat, nic neměnit, při problému napsat IP a prosím o zálohy.
děkuji