Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Dievčatá, odporučili ma sem z inej témy, aký šijací stroj by ste mi odporučili? Chcem od Ježiška, na príležitostné šitie, nie vo veľkom, ale také ako prešiť zips, vyrobiť si vkladačky, skrátiť nohavice a pod. veci, spratný (takže v kufríku najlepšie), nie nejaký šmejd, vôbec nemusí byť nejaký najlacnejší, len hlavne nech je spoľahlivý.
@caramilla Kojotrika super! A asi jsme i dost podobný typy... nejen velikostně, teď cca 173cm a 65kg a těhotenský břuch 😀 nejelepší váhu jsem měla cca rok po porodu, to jsem ještě kojila docela dost a běhala furt venku s kočárem, teď už je to horší a váha jde zase nahoru 😒 no a jinak také miluji limetku a ve čtvrtek si koupila tričko petrol a zjistila, že mi také sluší! 😉
to merino rib som neprala, ale nič mi neelektrizovalo pri šití.
@caramilla diksi za ozrejmenie, to verím, že je to babračka, ale vyzerá to dobre....samozrejme, nemá to na krtečka, ten je fakt perfektný, klobúk dole 😀
@boudova molitan ma tu nevýhodu, že ho na stroji neprešiješ. Ja som to robila tak, aby som mohla molitan vytiahnuť a obal dať vyprať....neviem, ako by sa správal molitan v pračke.
@ucitelka70 pekná práca 🙂a vyzerá teda, že bude teplučký. Moj Šimon spacie vaky nemá v láske, takže aj keď som jeden na materskej ušila, leží v skrini 😒
@blovitc120 ja sice nepatrim do tejto temy ale tiez idem od jeziska dostat stroj a vybrala som si tento aj pre ten overlockovi steh http://www.najnakup.sk/Porovnaj_sijacie-stroje_...
@pupies000 Alex má jeden spacák bez rukávov, v tom spinká, ale teraz som robila hrubý aj s rukávmi, na chalupu, miesto papalona, tak verím tomu, že sa mu bude páčiť, síce je obrovský, uvidíme.... iná možnosť nebude, ....
@wewe22 a do akej témy patríš?
OT - holky pročítám seznam věcí pro mimino a nemáme ještě sterilizátor - co se tím myslí? Zatím nekupuju lahvičky a dudlíky na pití -doufám, že budu kojit ostošest .-) je to potřeba třeba na šidítka? Nebo mám počkat až na to dokrmování?
@boudova sterilizátor je plastová nádoba s víkem, co se do ní dá voda a šoupne se to do mikrovlnky a sterilizuje se to párou. Dělají se i na tablety aj. Je to praktická věc pro ty, co krmí z flašky, aby nemuseli furt vyvařovat v hrnci na plotně. Sterilizovat se tam dají i dudlíky před 1. použitím. Ale to můžeš udělat v té vodě na plotně. Já ho používala na odsávačku, když jsem odstříkávala na večerní dokrm od 3. m. Do té doby jsem nepotřebovala.
@boudova asi bych se sterilizátorem počkala. Dudlík vyvaříš na plotně, jak psala car a pokud začneš přikrmovat po půl roce, tak láhve ani nemusíš vyvařovat. Odsávačku na mlíko jsem vyvařila před prvním použitím, pak už jen propláchla před použitím vařící vodou z varné konvice.
Je fakt, že pohled na sterilitu se mění s počtem dětí 🙂 🙂
http://www.farbenmix.de/advent/11/11.htm
Ježiš, já jsem fakt asi už úplně mimo...
čau, jsme dneska měli nakupovací den, v Globusu mraky lidí, ale regály zatím plný, se dobře připravili na ty návaly 😀 já odpoledne a celej večer šila, takže výsledek je, že mám ušitý závěs na dveře do pokojíčku, malej povlak na polštářek, zavinovačka pro panenku a mam rozešitej kapsář na palandu v pokojíčku, ten snad zejtra večer dokončím 😎
@caramilla
@boudova
@sinala já sterilizovala do roka, ale spíš jen pro jistotu kvůli těm Vojtovo alergiím a od roka už jsem to flákala, teď už nesterilizuju, jen mi ten sterilizátor a asi 5 různých tréninkových hrnečků, ze kterých Vojta stejně nepije, furt zaclání v kuchyni na lince 😝 takže zejtra až bude mhd přidělávat v kuchyni lišty na závěsný poličky na kořenky apod., tak to všechno zabalim a strčim někam do komory 🙂
@boudova Já teda občas sterilizuju, pro klid duše... teda avent lahvičky a dudlíky skoro pokaždý, jen občas jsem líná... prostě mám pak trochu lepší pocit... a nemyslím si, že bych to přeháněla, nádobí na příkrmy strkám do myčky, nekapající hrneček hodím do sterilizátoru jen občas...
tabulka VTC spočítána, prosím překontrolovat, nic neměnit, při problému napsat IP a prosím o zálohy.
děkuji

@mehlo ten větší, tedy i dražší 😉, v té nejsvětlejší barvě (01), děkuju!