icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

palosek
12. dec 2011

@terezita 🙂 tak ta by dceři připomínala naježenou kočku. Ty ona k smrti nesnáší.

Holky asi je něco ve vzduchu. Malá mi od pátku horečkuje...38-39...když se to blíží už k té 39, dávám brufén, chtěla jsem to nechat bez, ale ona pak pláče a volá "aui jaui", při sebemenším doteku. Jinak jí není vůbec nic, nekašle, nesmrká, vyrážku nemá, ani průjem ... možná zuby, ale tak dlouho??? ☹

Vím, že to sem moc nepatří, ale k šití se při tomhle vůbec nedostanu. Ted usnula, tak jsem zvědavá, s jakou se zas vzbudí, jestli pojedem k Mudře, nebo co...
Jinak výtvory všech moc pěkné. 🙂

sinala
12. dec 2011

@palosek my jsme měli to samé, trvalo to asi 4 dny, Andrej šíleně brečel, pak to přešlo. Mudra napsala atb, ale nechtěla mu je dávat ( byl víkend, tak ať něco máme doma), naštěstí jsme to zvládli bez nich. Chytl to od holek, ale ty to trápilo jeden den, on asi proto, že je malý víc.

caramilla
12. dec 2011

@palosek
@sinala jj, to jsme meli presne taky, 4 dny horecky, 2 dny pak dite na zabiti, ale uz je dobra:D Asi je to letosni chripka toto.... Taky mi to prislo na zuby dlouho🙂

macin73
12. dec 2011

@ngvadi hele, to je i možný... já už si bohužel nepamatuju, jaké barvy jsem si objednala, nemáš někde tu tabulku? porovnala bych, co jsem objednala a co došlo... lehce tyrkysové tu mám, ale nevím...

janickabez
12. dec 2011

Ahojky chtěla jsem se zeptat zda ten Mtex, co dávala Mehlo na slepky je uzavřený nebo ne, sice jsem už nic nechtěla, ale tak pošmíruju, jestli by se mi něco nehodilo 🙂

rebelie
12. dec 2011

@season Já bych klidně rodit šla, ale mimčo si asi myslí něco jiného... ale zítřejší datum je taky pěkný 13.12.11 😉

terezita
12. dec 2011

@palosek jaaj, chude male.. toz at ty horecky brzy prejdou a male je lip! to jsou ty teploty nad nulou, hnedle se vsechny bacily a viry zase zacnou mnozit.. 😝

toz a dopatlala jsem se ke dni 12. 😅 teda kdyz jsme 12 dni sili takhle malou kapsu tak nechapu, jak za dalsich 12 dni dosijeme tasku se zipem i uchem.. 😅 to se asi bude muset trosku zrychlit tempo 😀 😀 😀

macin73
12. dec 2011

@ngvadi hele, tak jsem tabulku našla a to, co mi dovezl manžel, odpovídá... i když té tyrkysové je tam míň, je to tyrkysová a červenorůžová tak půl na půl, ale sedí to... ale třeba ivuska vysvětlí 🙂

caramilla
12. dec 2011

@janickabez Všechno už je uzavřené, ale možná ještě není objednáno, zkus to přes IP 😀

@alinn Tak mangový merino rib. Myslím, že barva celkem i odpovídá (na mém monitoru!)

ivuska.h
12. dec 2011

@ngvadi Psala jsem, že jsou to malé kousky hned v prvním příspěvku, kde jsem je nabízela... Měřit to nemělo cenu, bylo to dost různorodé a v některých balíčcích byly i poměrně velké kusy. Taky co bys čekala, když jsem za půl kila vlny chtěla 30 Kč? Je možné, že jsem nějaké balíčky zaměnila, měla jsem to nacpané v pytlíkách zhruba podle barev. Můžete si to teda navzájem vyměnit (i když nevím, kde Macin bydlí) nebo navrhuješ jiné řešení?

ivuska.h
12. dec 2011

@macin73 Já už si nepamatuju přesně, co v těch pytlíkách bylo za barvy, prostě u jedné tyrkysové byla i příměs růžové, u druhé hodně málo a pak byly dva pytlíky, kde modrá nebyla žádná... Ale fakt jsem se mohla překouknout při předávání/balení, zvlášť jestli třeba v tom pytlíku nebyla ta růžová moc vidět (u těch směsek)...

silvika46
12. dec 2011

Prosim o radu, ktore merino z Mylly je vhodnejsie na vlniaky? interlock alebo ribb?

ivuska.h
12. dec 2011

@silvika46 Určitě interlock, ale dala bych tak 3 vrstvy, je to celkem tenké... Nebo to můžeš prvně srazit v pračce, tím by to mělo celkem dost ztloustnout.

ucitelka70
12. dec 2011

@ivuska.h ahoj, a na rastúce body ktoré merino? alebo kt. materiál je najlepší? aj na spodky? pre polročné bábo?

caramilla
12. dec 2011

@silvika46 a nebo 2 vrstvy a do kritické zóny třeba starý zdrclý svetr nebo merino plsť/filc. Z mylly mám kus doma, můžu kousek odprodat 😉

Přikládám svoje včerejší (dnesko noční) kalhoty pro Jasmínku. Jsou z dospělých kalhot, ale nepovedly se mi. Poprvé jsem šila z kostky, střih jsem si patlala sama a navíc ještě jsem to musela napasovat na ty dospělé kalhoty, aby to vyšlo. Takže kostky v bocích sesazené nakonec nebyly, protože by byl hrozně nízký sedn. Ono možná nakonec by to bylo OK, ale zdálo se mi to moc blbě střižené... Jak jsem si dělala takovej všelijakej střih (na fotkách to v kostkách není vidět), tak ty kapsy jsem střihla obráceně - ty kapsy jsem nechtěla šít, tak jsem použila ty, co byly na kalhotech, ale knoflíky měly bejt "venku", když jsem to včer zajistila, že to mám blbě a nejde s tím nic dělat, tak jsem plakala! ☹ ☹ ☹
Nakonec to není tak strašné, třeba s tím ještě něco vymyslím. No, mám se teda fakt co učit!!!

caramilla
12. dec 2011

@ucitelka70 Jde to z obou, ale oboulíc je silnější. Rib mi přijde super na tílečka a na zajímavý bodýčka - ten rib je takový hezký🙂

macin73
12. dec 2011

@ivuska.h v pohodě, myslím, žes mi poslala to, co jsem si objednala... 🙂 jen jsem to víc "zkoumala", když psala @ngvadi, že má můj balíček 😝

macin73
12. dec 2011

@caramilla Hele, vypadá to dobře... já jsem zvědavá na svoje výtvory 😉. Netrpělivě vyhlížím pošťácké auto, jestli mi dnes nedorazí balík z Ragosu, a taky už přemýšlím, na čem se budu učit šít 😝.

terezita
12. dec 2011

@caramilla nahodou to nepovedene vubec nevypada!!

caramilla
12. dec 2011

@terezita 😀 Ty jsi tááááááááááááááák hodná na mě!!! Ty jsi opojená vůní mého dortu, viď? Že nevidíš?! 😀 😀 😀 😀 😀

Tady není nic vidět, fotky jsou na prd, koukněte na blog, tak ty chyby jsou vidět víc 😖
http://ekozahrada.blog.cz/1112/recy-karove-kalh...

caramilla
12. dec 2011

@macin73 hlavně ne na kostce, lamě, aksamitu a merinu 😀 😀 😀 Nejjednodušší, jestli jsi nikdy nešila, je pevná látka. Třeba povlak na polštář 😀 Celkem hezky se taky šije z teplákoviny z MTX. Na později odlož i úplety, tričkoviny a prostě ty pružné látky. Finerib celkem ještě jde, ale furt je to prostě pružná látka 😀

silvika46
12. dec 2011

@ivuska.h vdaka za radu. Ako 3. vrstvu najdem nejaky stary sveter. Uvidim, ako sa to osvedci...

palosek
12. dec 2011

@sinala, @caramilla,@terezita díky, aspoň nebudu plašit k lékařce, by tam nachytala něco navíc 😀 Co se vzbudila je bez teploty a zas dělá svoje srandy, tak snad....ale raděj ještě nejásám.
Terez. sovičková t. vypadá dobře, stejně jako od ostatních
Car kalhoty jsou super moderní 😀
Danča potřebuje taky, pač nemá na svátky dostela ani kalhoty ani kabátek...jen soft komplet...tak, jestli teploty pominou...jdu na to. Nápady už jsou v hlavě 😀

macin73
12. dec 2011

@caramilla díky, myslela jsem si to... jen teď přemýšlím, co doma zrecykluju, aby mě to nemrzelo, když to zmrším... kromě těch zbytků merina zatím doma nic nemám... chtěla jsem si včera koupit v IKEA nějakou bavlnu, ale bylo tam lidí mraky, takže jsme jen koupili stromek a utekli 😉

alinn
12. dec 2011

@caramilla tak na mým monitoru odpovídá tomu patentu co mám...ale ta fialová nejde poznat že je fialová jak to mám tmavé 😀 tak předpokládám, že to bude stejná žlutá jen třeba vofous světlejší 😎 😀 ale to by nemuselo vadit 🙂 tak já ji tedy beru 😀

monr
12. dec 2011

@palosek u nás tie horúčky nakoniec aj tak skončili na atb, zajtra ideme na kontrolu, som zvedavá, čo povie doktorka. tak prajem, nech vás to obíde.
@terezita sovička super. Ja zas myslím, že teraz dajú nejaký deň na strihnutie veľkých dielov, potom zošitie, zips, možno nejaká aplikácia a bude 24-tého. 😉
@caramilla ale veď nohavice vyzerajú dobre.

a musím sa pochváliť, dnes mi došli odstrižky z moraviatexu, som nadšená, akonáhle naškriabem nejaké korunky, tak isto niečo objednám. 🙂

daisyr
12. dec 2011

@alinn já mám ještě přebytek merino ribu 0,6m, co nikdo nechtěl a možná že i žlutý patent, jestli to nepletu, tak na to mohu pak kouknout, ale teď tam malý spí, tak až leda později... ale jestli si to dobře vybavuji, tak asi jako jediný docela odpovídal, jinak ostatní bylo odlišné (např. hnědý, oliva apod.)
Jinak ta fialová je hodně tmavá celkově, i když mě to monitor také dělá tmavší, i tu vínovou a žlutou, než je ve skutečnosti... myslím ty fotky od car.

katka82
12. dec 2011

Ahojky 🙂
mam chvilinku času tak se jdu pochlubit prvním pyžámkem ušitém na OL 😉 je to teda paráda 😵 teď mam nastřihanou čapku pro Vašíčka tak se snad taky povede 😉
@caramilla děkuju za gratulku 😉 😀 s tím navrhováním věcí dlouho do noci to znám 😉 já to dělám pořád-při kojení,vaření,při procházkách..... no furt 😀 😀
tak běžím dodělat polívku a opět kojit 😉 pááá

katka82
12. dec 2011

@daisyr jé o ten přebytek merina bych měla zájem pokud bude volnej 😉

alinn
12. dec 2011

@daisyr no kdybych tušila jak se mi naživo bude líbit ta žlutá a i rib..tak jsem si ho vzala hned..no smůla (teda hlavně moje)..a koukám, že zájemce o ten rib od tebe už taky je..tak ok 😀 ale když koukneš jaký je rozdíl v barvě ribu a toho patentu..tak budu ráda 🙂