icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ngvadi
12. dec 2011

ivuš, v klidu, těch pár kaček nemá cenu řešit a ty si tím nelam hlavu... já si jen musela postesknout, že jsem čekala něco jinýho... mmch, macin mi psala, že moje červený nemá, takže je má asi někdo jinej... tak kdyby náhodou měl moje červený někdo z prahy a chtěl místo toho tyrkys, tak se ozvěte, jinak to nechám plavat....

papajka7
12. dec 2011

baby dnes prisiel balik s mylly,a som nadsena 😵 ,od toho nadsenia som si akurat objednala kracajucu patku 😅 ,zarobila som si no ,musim aj minut no nie 😀
este som skusala nazehlit tie reflexne nazehlovacky od engrosu a spalila som si softshelky ☹ ,zvolila som vysoku teplotu,tak mi treba ze som si to najskor nevyskusala a sla hned na ostro 😅

kryska5
12. dec 2011

@zhrkz ahoj, ja mám tiež doma tú bambusovú teplákovinu a som z nej namäkko 🙂 z Engrossu sa pridám na nažehlovačky, radšej by som až po sviatkoch, ak sa bude objednávať skôr tak asi aj tak 😅 Tiež som z BA, tak sa rada pridám. Inak reflexné pásky som vyňúrala tuto: http://www.re-flex.sk/Reflexny-doplnkovy-sortim... len zatiaľ nemám osobnú skúsenosť 😝

ngvadi
12. dec 2011

na engross se taky přidám, nažehlovací serfleky taky potřebuju 🙂 (jedna táborová přesmyčka🙂))

zhrkz
12. dec 2011

Kto mi vyfukol zo stoklasy tu reflexnu paspulku???!!!??? grrr!!!

zhrkz
12. dec 2011

@papajka7 Ajajaj :( to cloveka moze picnut...

michamicha
12. dec 2011

ahoj, dneska mi můj ježíšek řekl, že si mám něco koupit sama, tak jsem se rozhodla pro krejčovský nůžky, řezací kolečko a podložku, ale nevím jestli to objednat u strimy nebo kde?

katka82
12. dec 2011

@caramilla tak to je super že se Šíma drží a dělá takové pokroky 😉 🙂
jinak volám S.O.S. ☹ zrovna jsem šila na OL soft a nějak mi to blbne 😖 chvilkama to šije v pohodě a pak to začne vynechávat a nechytá se mi tam do těch smyček levá horní nit 😒 i jsme s manžou zkoušeli štelovat napětí všech nití a nic 😕mooooc prosíííím poraďte kde je chyba 😔

caramilla
12. dec 2011

@michamicha to taky řeším. Strima je nejlevnjší, ale ta spolupráce je o nervy. Čekám na lillyželvičku, jakou udělá zkušenost a pak se rozhodnu 😉

caramilla
12. dec 2011

@katka82 A máš brothera? Já jsem absolutně nikdy neměla problém. Zkus vyměnit jehly za silnější, to je jediné, co mě napadá:(

caramilla
12. dec 2011

Tak asi Jasmínka bude mít dárek http://www.farbenmix.de/advent/13/13.htm
😀

alinn
12. dec 2011

http://www.farbenmix.de/advent/13/13.htm ale ještě nevím co tam vůbec je..se mi to nějak nenačítá..asi moc obrázků 😀

alinn
12. dec 2011

cože? popruh k sově??? 😅 nene 😀 😀 😀 😀

alinn
12. dec 2011

ha..tak ono je to jenom jedna z možností....a zítra budeme šít obojek pro psa, na který to půjde připnout, ne? 🙂

alinn
12. dec 2011

@caramilla tak koukám, že jsi odkaz dala už přede mnou 🙂 docela mě na tom baví i to zklamání 😀 jsem čekala, že už bude na řadě ta taška na kterou se to připne a ono houbeles 😠 budeme šít až do 23. různé serepetičky k tomu a 24. ušijeme jen velkej pytel, ke kterýmu to přicvakáme 😀 😀 😀

terezita
12. dec 2011

@caramilla @alinn zrovna jsem na to koukala.. si delaji srandu, nee? 😅 😀 abysme to nesily spis do noveho roku, kdyz to jde timhle tempem.
@alinn abysme to pak do toho pytle spis nehodily.. 😅
ale jako ten popruh ja urcite siju.. em. totiz dneska sovu zkonfiskovala s tim, ze se ji libi a ze je tudiz jeji.. takze u nas se detska taska urco taky uzije 😅 😀
@katka82 jaaj, to se mi nestalo a ze jsem softu na OL taky dost nasila.. jake mas napeti nite?
@caramilla hele ja jsem u OL uchyl, mam tam standardne nasunutou levou jehlu stretchovou a pravou normalni 😅

terezita
12. dec 2011

a ja se naprdla a jdu usit jeste jinou tasku.. nejak me to pomale tempo ubiji.. 😅 i kdyz jsem na druhou stranu rada, bo kdyby toho bylo vic, tak vubec nestiham.. 😀

ngvadi
12. dec 2011

chacha, já to čekala🙂 já si myslim, že to bude jako varianta, že buď to bude připnutý jako kapsa u tý velký tašky a nebo se to bude dát oddělat a dát k tomu popruh jako piditaštička...

terezita
12. dec 2011

tak ted na FB psali, ze na stedry den budeme sit pouze 1cm dlouhy sev.. 😅

alinn
12. dec 2011

@terezita 😀 jojo u nás má sova taky úspěch..tak do toho popruhu jdu..a to i kvuli tomu, že by to bez něj bylo jako když z adventního kalendáře vyndáš čokoládu a a ni ji neochutnáš 😀 😀 😀

@ngvadi 😀 jo to tam tak nějak píšou, ne? teda já tomu nerozumím, ale pochopila jsem to tak 😀 😀 😀

alinn
12. dec 2011

@terezita ha..a dělj si srandu nebo to myslí vážně?...i když by to bylo rozumný..aby se na štědrý den někdo nestresoval kvůli tašce se sovou 😀 😀

terezita
12. dec 2011

@alinn to mysli vazne. asi abysme se u stroje nezasekly zbytecne dlouho 😅

macin73
12. dec 2011

@michamicha já mám kolečko, podložku a malé nůžky z Ragosu (součást ježíška), ceny jsem radši neporovnávala 😉

michamicha
12. dec 2011

@macin73 a jaký nůžky sis vybrala? já koukala na ten typ 5250, ale nevím jestli vzít ty normální nebo s nožovým ostřím, ale spíš ty s tím nožovým nebo ne? 😖 zejtra musím do města, tak se kouknu v šicím centru, třeba je tam budou mít, tak je i zkusím vzít do ruky 😉

season
12. dec 2011

@papajka7 prvé nažehlovanie a neúspech? To je ešte skôr ospravedlnitelné, ale keď spáliš až asi 4-5 v poradí... nepočkala som, kým sa mi ochladí žehlička z predchádzajúceho žehlenia, ale moc to nevidno, sú v pohode použiteľné a Tvoje?
@mehlo, @caramilla dík, nech je maličký ok, je to chlapina, rýchlo to beží 🙂

season
12. dec 2011

@ucitelka70 teraz si to nevystihla, už väčšina dôležitých hromád prebehla, ale neboj, v januári sa to zase rozbehne 😀 patku mám nafotenú, nechápem, čo mi foťák nechce stiahnuť vsetko, len pár fotiek... budem skúšať, nekašlala som na to, fakt.

caramilla
12. dec 2011

@terezita
@alinn Hele, já už přemýšlím nad tou jejich poslední větou - jestli jako ještě budu šít dále. A přemýšlím, že teda fakt nevím 😀 Už ani ten popruh se mi nechce šít, jak jsem znechucená. Hlavně těma nesrozumitelnejma návodama. Já jsem teda asi u dne 8 😀 😀 😀 V týdnu musím koupit vatelín na vyvatelínění, a nebo je teda taky varianta, že celu "krásnou" sovu, hodím do koše s odstřižkama a bude 😀 😀 😀
Já furt slyším tu jejich větu "no není to roztomilé?" 😀 😀 😀 😀 😀 Do zadku kopnout 😀 😀 😀

caramilla
12. dec 2011

Holky, a viděly jste tohle: http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...

Já jsem v lednu chtěla dělat minihromadu, ale copak to půjde??? Doufám, že to hned vyprodají, GR GR GR 😠

papajka7
13. dec 2011

@season jasne su pouzitelne,je to na tej kolennej zaplate,ostal tam taky nie velky cerveny flak,keby som sa nasrala,tak to presijem 😉 ,ale az tak ma to nenasralo 😀

papajka7
13. dec 2011

ja tu este strasim,dosila som retro nocnu kosielku s bombardakami,zajtra nafotim 😉