Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@rebelie Z toho se nepozvracíš, z toho se jen pos... 😀 I když Ina May tvrdí, že i to zvracení podpoří porod 😀 Jo, že hlavička naléhá znamená, že dítě je připravené v dobré pozici, že se nemusíš bát výhřezu pupečníku při odtoku vody atd. U prvorodiček to ale v tvém stádiu není celkem nic nečekaného, obvykle bývá dítě "dole" cca měsíc před termínem...
@ivuska.h No, tak až se mi zase bude chtít, tak se půjdu vyzvracet... ale u oběda v restauraci jsem to raději potlačila (tedy, jídlo bylo dobré, ale mě nějak nebylo nejlíp) 😀. Včera jsem mimču v knížce od IMG ukazovala, jak se tam má natočit... A miminko určitě ještě před týdnem mělo rezervu, podle PA nebylo ještě úplně zapasované do pánve, tak jsem si to vyložila jako pozitivní zprávu, že teď už je (i když jsou to výsledky dvou různých vyšetření od dvou různých lidí, takže je to s rezervou).
@rebelie 😀 Hele hlavně teda kombinace pos... a sexu moc nejde dohromady 😀 Je pravda, že když se miminku nechce, tak ho nevyžene nic, a kolikrát ani to jejich chemické vyvolávání je dost problém...
S tím "plánováním" mě bavíš 😀 😀 😀 Já taky nejsem tohoto zastáncem, ale bez toho by se Jasmínka bohužel asi nikdy nepočala 😀 😀
@vdovec má pravdu, lenoši 😉 Já jsem rodila o 14 dní dřív, a právě proto jsem byla stašně vděčná, že mě porod zaskočil 😀
@terezita dík, zkusím 😉
Já nemohla nic (sport, sex) skoro celé těhu, až v poradně v porodnici v 38. týdnu mi to dovolili - tak jsem si říkala, dobrý fór - s tím pupkem 😎. Ale zase chuť byla 😝 , takže se tulení konalo, naposledy 2 hodiny před začátkem porodu (byla jsem 39+1) - a porodila jsem za 2 hodiny!. Takže jsem přesvědčená, že to bylo jedině správně 😀.
@caramilla U nás je to s tím plánováním stejné - mimčo je počato po roce a půl snažení a vzniklo v době, kdy mi všichni říkali, ať to neplánujeme a necháme tomu volný průběh, tím nejnaplánovanějším stykem, jaký si umím představit (myslím, že jednou mu to budeme vyprávět jako vtipnou historku). Tak už mě taky napadlo, že když to bylo na začátku plánované, možná to tím i završíme 😀
@caramilla 😀 😀 😀 A nedá se mimčo vychechtat? To by mi šlo dobře... Ještě mám v záloze zkoušení máminých koní (těch bot) - mi je chce dát a když jsem se do nich na zkoušku asi před měsíce soukala, tak jsem měla dojem, že z toho snad porodím 😀 .
Jo a sežrala jsem oběd, jogurtovou Milku, ovocné lentilky a kus zmrzliny, takže jestli se nepos... z toho, tak ani z riciňáku...
@rebelie tak proto je jasmí asi narozená dřív, vychechtala jsem ji 😀 😀 😀
Hele, s tím počínáním, přesně. Jasmí je taky z totálně plánovanýho a nezábavnýho, co nejkratšího tělesného styku. Mě všechny plodné dny vycházely na služební cesty, a pokud bych chtěla manželské dítě, tak to je fakt problém. Už jsme si dělali srandu, že musím vždy ze služebky odjet na šuk a zase zpět 😀 😀 😀 A toto mi vyšel den přesně při návratu ze služebky, přijela jsem večer, urvaná a říkám - šup, musíme na to a hnes spát 😀 😀 😀
Jasmínka zase měla zajímavé souvislosti s mým dědou. Je počatá o 1 den po jeho smrti a narodila se 1 den po jeho pohřbu 😵 (ukládání do hrobu bylo až po těch 9 měsících)
@caramilla No, já se chechtám dost, ale mímo na to nějak nereaguje... A s tím počínáním to u nás bylo ještě zábavnější - já si jela z lyžáku k doktorce pro injekci Pregnylu a přijela s doporučením realizovat styk - manžel sice byl po ruce, ale spali jsme v místnosti pro 9 lidí 🙂)) (na letišti uprostřed místnosti, obklopení ze všech stran palandami). Takže jsme plánovali kradení klíčů od volného pokoje a bylo to fakt jak, když se puberťáci schovávaj před učitelkou... 😀
Nechcete některá celé balení mýdlových ořechů Pods (Yellow and Blue), za poštovné, příp. čokoškovné? 😀 Já už je používat nebudu a je mi líto to vyhodit..
@rebelie 😀 😀 😀 Ty brďo!!! 😀 😀 😀 😀 Kdybych měla co, tak porodím smíchy!
@sinala V urničce doma u své ženy, nosila ho s sebou jako malý dítě... Chvíli trvalo, než se zařídil hrob a náhrobní kámen. Byl to světoznámý astronom, tak má vypískovanou hvězdnou oblohu s hvězdárnou a kometou 😀 A pak než se naše rodina sejde... 😀
Tak my jsme teda počínali neplánovaně, zejména Klárku 😀 No nevím, asi se k té vyvolávací metodě taky budu muset nakonec uchýlit...
ahoj holky, tak se tu bavím 😀
Rebelie - přenášela jsem 11 dní a vyzkoušela úplně všechno kromě ricinu - hrála jsem badminton až do úmoru, pak to zajedla špekáčky, doma se z toho posr...la a v noci mi rupla voda - nicméně jsem se neotevřela ani po všemožné chemii a ručnímu otevírání gynekologa s medvědíma tlapama 😝
jinak - Išek je totálně neplánovaný - počatý hned po svatbě a ted během dvou cyklů máme už kixy - minulý cyklus se nám sešoupl prezervativ a předevčírem nám rovnou rupl 😀 tak uvidíme, zda z toho něco bude 😀 😀 😀

@ivuska.h ja se vubec nebojim, jen se ptam, kdyz se nudis.. 😀 nechapu! ja nestiham vubec nic, pect jsem nezacala, nedosito mam, doma bordel jak v tanku a misto produktivni cinnosti litam s kamaradem po koupelnovych studiich a vybiram mu dlazbu a obkladacky.. 😅
@rebelie ty tu jeste? hele u me se taky nic v sobotu nechystalo a v nedeli jsem jela do porodnice 😅