Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
takto ja zufalo sijem!!!
stara stehova doska mi vydrzala nejake to desatrocie a tato ma opusti po roku...to je sila
@mehlo no tak když mě Péťa vyhlížel, tak to bych ani nemusela klepat 😀 😀 ale teda za ty nehorázné prachy nám dali náhradní vůz šílenou feldu. Do Jihlavy jel manžel se 2 psy jako černý pasažér v naloženém autě a já s Marečkem v odtahovce vepředu. Hlavně, že jsme asistenční službě hlásili, kolik nás je a já si lámala hlavu, jaké odtahové auto tak pro nás můžou poslat, že mě žádné adekvátní auto nenapadá.
Díky všem za názory a tipy, fakt! Jak mám první dítě a do října nebyla ani jednou nemocná, ani pořádnou rýmu ještě neměla, tak fakt nevím. A názory tchýně a švagrové musím trochu korigovat 😀
@palosek Má hleny v krku a chrčí jak stará bába, ale nemá to (zatím - straší tchýně - počkej ráno...) na průduškách. Problém je v tom, že to nejde nebo to neumí vykašlat a nemůžu jí to vysvětlit, směje se mi, jak kašlám, ale sama udělá jen takový náznak:( Takže asi mukosolvan na pomoc bude potřeba, nemůže dýchat takhle ani pusou ani nosem ☹ Jinak alergine na pyly máme v rodině právě hodně silné, takže do medu se jít bojím a vyřadím radši i ten sirup. Jitrocelový čaj zítra zkusím sehnat, doma nemám.
Ještě má hnis ve voku, aby toho nebylo málo, ale na to snad zabere okuflash ze světlíku barvířského 😀 😀
To budou Vánoce! 😀 😀 😀
Myslím na všechny marody, @terezita , ať je malá brzy fit. Je to šílený počasí toto. Jasmínka nebyla nikdy nemocná a teď opravdu každý týden něco 😖 Já se ještě v říjnu kasala švagrové, že ona nemocná nebude, protože jí kojím a má moji imunitu - já prakticky nejsem nemocná vůbec. A ona se mi smála... no, asi věděla, proč ☹
@caramilla Do oka jí dej ještě svoje mlíko, celkem to pomáhá. Na zředění hlenů v nose Vincentku ve spreji a ty EO, co jsem psala, ty taky ředí hlen. V noci bude určitě kašlat víc, to je normální, je to tím, že leží, neznamená to zhoršení stavu. Jinak mě děcka kašlou i když mají krk čistý prostě proto, že jim tam zadem teče sopel z nosu a vadí jim to. Ondra má taky někdy problém pořádně zakašlat, rýmy občas mívají, ale nikdy se z toho nic horšího nevyvinulo.
OT - tak se přidávám, malá je nemocná ☹. Zatím teda "jen" rýma a trochu teplota, ale i tak jí to dává děsně zabrat... právě se ji snaží mhd uspat a už půl hodiny tam usedavě pláče ☹... odsávačka na vysavač nezabírá (má bohužel hlavně zadní rýmu), dokonce teď odrovnala i vysavač... chjo, co s tím? prolévám ji nos Libenarem, občas kápnu Nasivin...
@caramilla hele ja kdyz prestala em. kojit (resp. se odstavila) tak pak byla nemocna 3 mesice v kuse.. 😖
tak pred chvili dite hlasilo, ze ho boli hlava, noha a ucho..
@macin73 kdyz byla em. takhle mala, tak jsem ji uspavala v satku.. v tom sedu ji ryma tolik nevadila a podarilo se ji usnout lip nez v leze v posteli.. preju at to taky brzy vykuryrujete!
@ivuska.h nedá se to vysmrkat a furt ti teče hlen po nosohltanu vzadu v krku a musíš polykat, polykat a polykat, bolí z toho v krku, dráždí tě to ke kašli a stojí to za houbeles ☹ A pokud je toho hlenu hodně, tak je ti z toho špatně od žaludku, jak tam máš jen hleny a nic jiného (pokud i málo jíš...)...někdo z toho i blije (noje mamka např.)
@michamicha pěkné!
@medvi11 Tak to Jasmí má asi obojetnou rýmu nebo co ☹ Teče jí z nosu, ale teče jí to i do krku, úplně cítím, jak se to snaží "zpracovat" ☹ ☹ ☹ Už hodinu se snaží usnout. Dneska jsem už taky kápla kapky do nosu s vidinou, že bude moci dýchat, ale nejde jí to ani nosem (ucpanej) ani pusou (hlen v krku, co chroptí), je mi jí fakt líto ☹
Odsávání jsem včera v noci taky zkusila a taky na nic...
@ivuska.h ty EO jsem si koupila na netu jen ty základní, co psala animal, stálo mě to pěkný prachy a ty, co jsi o nich psala ty, tam nemám, oni je možná v tom e-shopu ani neměli, nevím... Takže houbeles. A abych tu měla olejíčky za 100 tisíc 😀 😀 😀 Nebo jde to koupit v lékárně nebo někde? NT jsem asi nikde zatím neviděla...
@caramilla bobasek malý, ☹ Tak snad budete do vánoc (týden) zdraví, nebo aspon lepší...my jenom rýmujem a ted trošku kašlem, hlavně, že už nejsou horečky. Do té doby, co jsem kojila, to bylo v poho, žádná nemoc. A ted jak přestáváme, se to rozjíždí....to abych do té práce nešla...beztak 😀 😀 😀
@ivuska.h no nevím, jestli je to terminus technicus, ale je to rýma, která stéká vzadu po sliznici rovnou do krku, ne do nosu... takže hlavně zahleňuje... my na ni trpíme s mhd oba, se mnou už to v IKEMu i vzdali, když se mi ji snažili všemožně léčit... no a u malé to vypadá na podobnou "lahůdku" ☹
@terezita Jo, prosím tě, něco taky k tématu - výjimečně 😀 😀 😀
U té soví hrůzy - to ucho přes rameno - to jsem vůbec ale vůbec nepochopila. To se šije jeden popruh, který začíná uprostřed té jedné strany a končí na druhé, takže má pak popruh vlastně ta sova nad prostředkem hlavy a končí v týlu? Mě to totiž takto přijde fakt divný ☹
Ani nevím, jestli budu mít čas tu tašku došít ještě před 24. ...
jinak jsem se právě zaregistrovala u Nobilis a jdu objednávat... měla jsem tu napsané ty EO, co tu někdo minulý týden zmiňoval a někam se mi ten papírek ztratil... která to byla stránka???
na nevysmrkatelnou rymu u em. funguje kdyz je hystericka a breci, pak vytece ven..
ona ted ma zase uz asi dva tydny ze to neni primo ryma, ale ma holuby v nose a nemuze skrz ne dychat. ale vysmrkat je nedokaze.. takze se v noci furt budi, ze chce smrkat a ono to nejde..
@caramilla jeste u nas zabiral nahraty tresnovy sacek na oblicej.. chude maly, to budete mit taky divokou noc.. ☹
@season ;) oficialne este stale ano, ale uz vyse X rokov byvame v BA. 🙂
A prva minimalna plienka - "zaklapavacka a la @caramilla" je na svete 🙂 Trosku ma potrapila a trosku som kiksovala a nejake chybky spravila, ale to sa vyladi.
Zajtra otestujem na krpcovi, zatial posielam fotos.
Pre porovnanie velkosti su vedla slipky na 1,5/2 roky (86/92). Nafotila som mensiu aj najvacsiu moznu velkost (este bz sa dali ymensit, len som este nenaklincovala patentky). Matros: pul hnede ooga-booga, zelene patentky (z DetivBA), dryliner (z mylly) zvnutra, zaklapanie na magnetky (bezna galanterka). Vkladacka: bambusovy aksamit 1x, konope-biobavlna 3x a bambusove frote 1x (dve ciastocne oddelitelne vrstvy pre lepsie schnutie), mozne doboostrovat konope-bioba 3x (z DetivBA).
ajajaj, tady se rýmuje a kašlíkuje ☹ u nás zatím dobrý, ale byli jsme v sobotu u ségry a dneska psala, že malej má rýmu a kašel, tak snad se nám to vyhne...
mám střiženo na opičkový triko, tak ho zítra došiju a pak ještě musim udělat tu minizavinovačku, nějak se mi do ní ale nechce 😅
jo a dneska jsme se bavili s mužem o vánočních dárcích, tak jsem mu řekla, že už mám vymyšlený dárek na příští vánoce, že bych chtěla overlock a on že OK 😵 tak jen budu doufat, že nebudou chybět penízky a já se ho dočkám 🙂

zienky, videli ste uz toto?!!! 😲