Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Chorôbkam prajeme rýchle uzdravenie. Ked mal najmenší opuchnuté sliznice v nošteku a nemohol dýchať, hoci až taký zahlienený nebol, dávala som na spanie Otrivin a hlavne kvapky Sinupret - neviem, či sú aj v česku... na uvoľnnie dutín, po nejakých 2-3dňoch sa mu potom spustil neskutočný prúd, ale potom sa to už len zlepšovalo. Prípadne nasvietiť biolampou, ale to som neskúšala na najmenších, to pípanie by ich asizobudilo a za dna nehrozí 😒
@lenasss sinupret majú dojčatá 3x10 kvapiek denne. Dávam to pri nádche vždy, je to čisto bylinkové v alkohole, moje nežravce to musia mať v džuse, aby nič necítili, lebo mi lieky nechcú papať a toto sa tak stratí,ked je toho maličko. A neviem, tymiánu by som sa nebála, ale naši nemajú zatial s ničím problémy. Tymiánový sypaný čaj som použila na výrobu tymiánovej masti tak, že som ho dala mierne opražiť na masti. Tá mastička od JUST obsahuje práve niečo eterické, čo sa kamoške deti osypali a navyše to síce uvolní nos, ale mne osobne sa tým upchajú dutiny, tak tie mentolové masti na priedušky neľúbim.
@terezita Jo, já právě taky chtěla ušít ještě druhé ucho, ale řekla jsem si, že ještě zbývaj 3 karabinky 😀
@lenasss Koukám, že jsi taky ušila dvoje uši 😀
@zhrkz Odklapávačky dobrý! 😉
Jinak díky za tipy na ty nemoce. Noc byla zase nic moc, ale po kapkách do nosu malá večer a pak i k ránu zabrala. Už i kašle, takže jí to tak nechrčí v krku, protože to vykašle.
Mě na uvolnění nosu strašně pomáhá eukalyptus do aromalampy. Já mám už asi 14 dní ucpaný nos, totálně, rýma neteče, nekýchám, jen ucpaný nos, u mě je to asi alergie, občas to mívám, ale teď teda nevím na co. Trvá to třeba měsíc a pak se to ze dne na den uvolní. Nezná te to někdo? 😀 Co by to jako mohlo být?
Může malé dítě být taky v místnosti s aromalampou a eukalyptem? Já mám jen obyč od saloosu 😖 Jasmínka to taky trochu fetne, když se vzbudí, tak to tu trošku zůstane, ale přímo s ní jsem to ještě nefetovala, ale myslím, že by jí to mohlo pomoct. Takže myslíte, že bych mohla to dát? Dnes mi přišla aromalampa a pár těch olejíčků od NT. A mám tam borovici - tak tu na to nachlazení zkusit i inhalovat?
http://www.sinupret.cz/ryma-a-nachlazeni/
To vypadá fakt dobře a děti od 1 roku to můžou, je to podobné jak ten pinosol, co mám doma a co jsem už zkoušela. Možná by se ty kapky daly i inhalovat (?) 😀 😀 😀
@lenasss krasny vysledek!
no jeste se musi neco provest s tema dalsima karabinama.. tak to treba bude jeste s nejakou extra sovi tastickou 😀 😀 😀
a vysledek vcerejsi nocovky: fialove vanocni satky pro Em., letni saty pro kamaradcinu holcicku a oboustranna zasterka
u nas tymianovy krem od Justu holt jede, bo je to to jedine, co ji ucpany nos uvolnilo. kdyz byla miminko, tak jsem ho michala s trochou kremu, ted uz mazu rovnou.
vincentka emmine vysusuje nos az moc a pak ji z nej tece krev (proto nemuzeme ani odsavat, ma ho dost citlivy). kapeme olejicek od eone..
Ahoj holky...já nevím, jak s tím kojením...je to zajímavý, ale já takřka nekojila a malý ještě fakt nemocný nebyl a známá kojila do roka a malý byl nemocný už mnohokrát /Išek rýmu měl jen 4 dny - usínání bylo horší - ty 4 dny spal venku v kočárku a noc jsme ho uchovali a stačilo nám 3-5x za den nakapat Nasivin na vatovou tyčinku a vytřít soplíky. Nic víc jsem nepodnikala - nejlíp mu bylo venku/.
Jinak mikina pro mhd došita a mám z ní radost - pasuje mu a fakt mu sluší. On sám je z ní nadšený - oblíkl ji a už ji nesundal 😀 Kapsy výpustkové bez párání (nepřišly mi nijak těžký - těžký bylo pochopit návod -to mi dalo zabrat 😀 ), můj první zip taky ok. Jinak je podšitá beránkem, tak je teploučká ...
Na fotce vypadá trochu beztvaře, ale na těle je fakt šik, takže si manža objednal rovnou i druhou 😀
@caramilla ja by som ten eukalyptus nedávala, písala som to, že sa síce zdá, že dýchaš, ale za cenu upchatia dutín, skús aj Ty ten sinupret, možno to máš tiež zastavenú nádchu a nie alergiu 😉 a aj tak tuším, z čoho by si to mohla mať.... z vybehnutia na schody a fotenia kojotričiek 😉
holky, tak jsem včera ráno odnesla na poštu stoklasu, kdo to měl bez mtx a už mi poslal adresu, v tabulce odeslaný balíčiky svítěj zeleně: https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aj... komu už jsem to odeslala, ten by měl mít vyplněný poštovný v druhým listě a může posílat prachy...
a pár drobností:
šálu neposlali ani jednu:(
na zpevňovače otvorů po malých baleních se nějak zapomnělo, nevím, jestli jsem je nenaklikala do objednávky já, nebo mi tam pak nepřidali, ale ani ve faktuře nejsou...
@macin73, tobě jsem tam ty druhý jehly nakonec přidala, protože jsem neměla odpověď, když jsem to odnášela na poštu, ale jehly se ti nezkazí, tak snad se nebudeš zlobit...
kdo měl málo věcí, tomu jsem to poslala obyč ve velký obálce, zatím jsem nikdy neměla problém, že by pošta něco obyč nedoručila, a vzhledem k rozdílu pajsky v poštovným jsem vám nechtěla zbytečně ždímat peněženky... tak dejte vědět, že to dorazilo...
a to je snad vše 🙂
není to vše! kdo má k tomu mtx, tomu to budu odesílat ve čt/pá. takže nějak po vánocích by to mělo dorazit...
@terezita ty kapsy fakt nejsou vůbec zlý...já jsem nakonec jela podle návodu Ottobre a přeci jen v té angličtině je to asi ještě hůř pochopitelný, ale šlo to...samozřejmě má to svý mouchy, ale nic dramatickýho, tak když jsem to zvládla já napoprvý, tak nevím, proč by ses toho měla bát Ty 😉
@terezita Jů, moc krásné a taky se mi líbí ta látka na zástěrce 😉
@crawler Mikča super, střih máš svůj nebo to je ottobre?
@season Ten sinupret vypadá dobře
Jinak já stále kojím, teď už teda jen 1-2x denně a i tak jsme dost nemocný, začalo to na půl roce - loni o vánocích, kdy se nachladil od ségřiných dětí a pak furt něco, chvíli dobrý, pak zase horší. Na jaře jsme dokonce byli i 2 dny hospitalizovaný... já spíš nevím, co dávat na imunitu, když mléko nestačí ???
@lenasss ahoj, my vincentku používame asi od 3 mesiacov, každý den preventívne striekame do nošteka, či má soplíky, či nie, vraj to dobre robí na sliznicu - ja som po operácii nosa, to som si striekala aj do nosa a krčný odporučil vincentku, drobec to neskutočne milluje, ked mu strekne, smeje sa a šteklí ho to v nose...... ked mal soplíky, zvlhčili sme vincentkou a potom o 5 sa vysávali soplíky a nebolo treba ani lieky brať.....
@crawler tá mikina je super...... a k tomu rovno aj baránkom podšitá.-.... 🙂 tvoj manžel je isto rád

@zhrkz my sme sa vrátili zo ZA pred pár rokmi späť. Našťastie... Asi máš podobne veľké dietko, tak nech sa odklápačky vydaria aj pri testovaní 🙂