Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@ucitelka70 to tedy je - bydlíme v hodně studeném domě, takže beránka o to víc ocenil 🙂 a děkuji za pochvalu 😵
@crawler Ty si z nás už děláš pr. ???? 😲 😲 😲 😲
Takhle hezkou pánskou doma šitou mikinu jsem v životě neviděla 😠 😵
Ty jsi fakt profík.
Já zrovna teď šiju mikiny bráchům a ty kapsy jsem tam vyřešila humpolácky, páč jsem se tou výpustkovou nechtěla s...
Máš někde větší fotky, abych se podívala na detail tý kapsy, jak jsi šikovná? 😀
@terezita Ty puntíko-kytičkový šaty nemaj chybu!
@season aha, díky, to jsem nějak přehlédla. Teď jsem na ten Sinupret právě taky koukala, že to je přesně to, co asi můj nos potřebuje 😀 JInak s dutinama mám problémy, ale nikdy se mi po eukalyptu neucpaly, mě se ucpou po klasickejch kapkách - takže ty nepoužívám, ani nemůžu, furt kojím a asi ještě 100 let kojit budu 😀
Teď jsem byla v lékárně a paní lékárnice mi řekla, že by ten Sinupret takhle malému dítěti nedávala, že s bylinkama se musí u takto malých dětí hodně opatrně, spíše asi jen čaje a malé dávky. Že prý to může vyprovokovat silné alergie a doporučuje se začít s nimi až později. Ale koupila jsem si ho pro sebe!
holky mám zpevňovače otvorů kdo by chtěl kupovala jsem jich celou stovku a ještě jsem je neotevřela.můžu vám jich napočítat kolik chcete
baby, ja som z tej sovy normálne otrávená, mohli vymyslieť niečo špeciálne na veľkú tašku, zatiaľ sa šitie opakovalo. (síce som stále v sklze, ale najneskôr 25 to hádam dobehnem 🙂 )doma nenapečené, vanilkové rožky, čo som piekla dávnejšie, tak som stihla dávno zjesť, nič nestíham. 😠
@ucitelka70 já jen psala co mi řekla v lékárně že to obsahuje moc nějakých minerálů které děti nesmí ale už ti nepovím co přesně místo vincentky se má prý používat mořská voda ta pomáhá nám když má lehčí rýmu ale ted měl ucpáno notně a to byl dobrý ten sinupret
@monr já taky ne... doma binčus, zvládla jsem jen upéct vánočku (a ta už je skoro snědená, takže asi budu muset upéct ještě jednou) a mám hotové jedno cukroví - nepečené rafaelo... už třetí den vyndávám a zase uklízím máslo, že udělám ještě něco, ale s nemocným děckem a prací to moc nejde... no ale věřím, že se stane zázrak a já do vánoc všechno zvládnu 😀
prosím vás, chystám sa na testovacie tielko z merino vlny z mylly, môžem okraje olemovať takou lemovacou gumičkou, nie je to zlý nápad? prípadne to lemovanie krku (ak sa na to odhodlám 😅 ) a ramien môžem šiť aj rovným strečovým stehom, či bude lepší ten trojkroký cikcak?
Ahoj holky🙂 Vy jste taaak ukecany😀 Zkusim docist aspon vcerejsek a dnesek....
@palosek kabatek i tricka super, ty jo 😵 ja bych si na ty knofliky netroufla☹
reakce na @mehlo, ja stale nechapu, jak to delate, ze jste s tim sitim tak rychly, jako ze za jeden den/vecer/noc neco usijete (jako nejakou jednoduchou cepicku/kamasky nebo tak bych jeste pochopila...), ja mam vsechno rozdelany straaasne dlouho....
jo a diky vsem za rady Caramille co s kaslem, u nas rovnez aktualni, presne to co popisuje Car ..☹ ja jsem zatim dala do aromalampy eukal. a na hrudnik mu namazala Koalku, co tu mam...a do nosu vincentku
uaaa, pokracovani priste 😀
na rebelii i ivusku moooc myslim 😵
@crawler no ty kokso 😕 ,ta je fakt supeeer,tak ty si sa tu riadne vytiahla s tou mikcou,uplna bomba 😉 😵 😵 ,aj tie vrecka nemaju chybu,si urcite na seba hrda
tak pre zmenu moj MHD dostane pod stom len latky,za prve nestiham,a za druhe som si to rozmyslela,ze je to dost draha latka ten soft,aby som to sila bez mier a skusania,ako viem,ze nebude nadseny,ale davam si zavezok ,ze hned po vianociach mu to usijem 😅
@kryska5 jej to je mile 😵 a krasnu latku si vybrala 😉
tak a pridavam foto mei tai,sity minuly tyzden,ale nestihla som odfotit,dnes som ho mala v rukach,tak som vyuzila ,ale foto nic moc,je lanovy a ako sa v nom uz nosili,tak bol aj patricne dokrceny,ale neva
este foto tej mojej nestastnej kabelky 😒 ,precenila som seba aj moj stroj,koza bola dost hruba,lebo su to zbytky zo sitia sedacich suprav,takze mi nevyslo na popruhy,a to tu kabelku uuuplne dovrzali 😠 ,inac nebyt tych popruhov tak je super
no este dalsie moje sklamanie,prisla mi kracajuca patka a nepasuje mi do stroja 😠 a dnes prisiel aj MTX a s tuho bambusoveho pruzkovaneho jednolicu som troska sklamana,je na dotyk taky umely ☹
inac ta lamy je kraaasna 😵
@papajka7 juu, nositko je nadherne!! 🤐
@kryska5 tuhle latku jsem puvodne taky uvazovala na zasterku, ale barevne nam nesla do kuchyne 😀 toz z ni asi strihnu gate na leto 😅
@zojec z obou stran je bavlna. nepromokavou tam nedavam, ta je o dost tuzsi a neprijde mi to na zasterku do kuchyne prijemne. holt se bude pravidelne prat 😀
holky vy mě zničíte 😀 😀 vždycky tady na něco kouknu a hned mám náladu něco ušít a to musím uklidit před vánoci ale co nějak to stihnu 😉 ted jsem střihla na lama mikču pro malého a tímmě napadlo musí se nějak podšívat nebo stačí samotná lama? a dáváte jí dvojitě nebo jen jednu vrstvu a taky jsem si střihla sobě na triko tak večer ušiju a do vánoc už nic musím přece uklízet 😅 😅
@papajka7 krásná taška! - nevím, co je na ní špatně, není to vidět, je fakt pěkná! Nosítko taky.
Třeba ten bambus bude lepší po vyprání...a nestraš! Mám ho tuším taky (ještě u @jam3)
@rebelie a @ivuska.h dnes rodí? 😀 😀 😀
Ostatní výtvory taky chválím! Svrbí mě ruce na ten nový stroj, ale do vánoc to MUSÍM vydržet!!! Tak radši pletu.
@lenasss moc pěkná soví taška! Takhle to vypadá velice decentně a "normálně" a ne střeleně, fakt se mi líbí!
@terezita no ja ju potrebujem skor na pracu s vodou.. prelievanie z pohara do pohara, lebo vzdy jej ujde mimo a potom je cela mokra.. mam taku pogumovanu latku z ikea cervenu s velkymi kolieskami.. ale uvidim este ci sa do toho pustim..
@papajka7 sak kabelka je pekna 😉 ja by som ani zdaleka taku neusila 😉 krajsia ako ta sovova co tu teraz fici 😀
@medvi11 asi jo.. taky jsem si odpo rikala, ze je tu nejaky podezrely klid.. 😀 😀 😀
@palosek pernicky my nezdobime, vesime je takhle na strom, ono to tam stejne dlouho nepobude.. em. uz se ted tesi, jak je ozobe 😀
@zojec ta puntikata je moc hezka! ta se mi taky libi 😅
rozlevani vody ja nastesti resit nemusim, misky a hrnky davam em. vzdycky na plech a dkyz se to nahodou rozlije az na zem, tak tam mame lino 😅 ale em. uz je taky o krapet vetsi, takze se nehody nnestavaj..
kočky zo Slovenska: budete ešte niektorá niečo dopisovať do objednávky? či nemáte nejaký fajn tip čo ešte dokúpiť, mne sa pozdáva dosť vecí, ale všetky asi máte chlapcov, a mne by skôr bodli dievčenské farby 😀

@daisyr střih je ottobre (3/2005) ale měla jsem s tím trable - řešila jsem tot u s Ivuškou, ale nakonec jsem si s tím poradila (něco měli ve střihu nesedělo - zřejmě tam měli chybu a nebo chybku v návodu)...