icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

crawler
20. dec 2011

@rebelie ono, když dají jako klistýr teplý nálev, tak tě to klidně rozjede, protože taky dřepíš na záchodě a aktivita střev může rozjet aktivitu dělohy a ta působí na čípek a jeho zanikání...ALE - mě to taky nezabralo 😝 Tvůj průběh je zatím totožný s tím mým.A řekli ti, jak budou postupovat, když se čípek nehne? Jak musíš být otevřená pro zavedí tablety?

macin73
20. dec 2011

@aerin týjo bomba!!! šikula! u mě vede fialová mikča a merino triko... podle čeho jsi šila - mikču i merino? nebo už jsem se ptala? 😝

michamicha
20. dec 2011

@caramilla tím, že jsem si před víc než rokem udělala firemní prezentaci, kterou teď, když přestávám podnikat, chci stejně zrušit 😠 všechny lidi, co měli firemní prezentaci automaticky "přelili" na firemní stránky a ty jsou takhle "vylepšený" 🙄 takže já sem můžu psát, můžu odpovídat na otázky, ale nemůžu koukat do alb, protože ty jsou na té původní stránce (kam se teď hlásíš třeba ty) a mě to na ní nepustí 😠

michamicha
20. dec 2011

@crawler ty jo, stejně ten porod to je něco, každej má jinej průběh, prostě něco dokonalýho, jak to to tělo dělá všechno tak nějak samo 😎

season
20. dec 2011

@papajka7 určite nepasuje? Skúsila si odskrutkovať celý nastavec? pozri ku mne do blogu, ako to mám ja...

caramilla
20. dec 2011

@michamicha 😖 To potěší. Takže jsi zaplatila, a proto máš horší podmínky? 😲

mehlo
20. dec 2011

michamicha no tak to teda nejsem. Asi tu firemní prezentaci zruším. Já ještě nezkoušela odpovídat a ted jak jsem chtěla odpovědět tak to nešlo. TAkže to půjde asi do háje.
aerin taky nevím jak to zvládám. šiju do noci a ted jsem nějaká adrenalinová z těch objednávek a problémů s nima, že nějak toho zvládám víc nebo co

aerin
20. dec 2011

@macin73 hele oboje je Ottobre 4/2010, oboje kapanek upravene

ivuska.h
20. dec 2011

já nic, jen dnes nestihám, teď jsme dojeli ze školkové besídky, ráno kontrola u PA, vše v normě, dělala mi dnes i monitor. Pak návštěva a pak ta besídka, takže mám dost, bolí mě záda, jdu do vany. @rebelie na zítra hodně štěstí! S Klárkou mi stačila jedna tableta a pak už to jelo samo, takže snad to půjde podobně hladce.

ucitelka70
20. dec 2011

@kryska5 veľmi pekná látka, aj výrobky z nej...

medvi11
20. dec 2011

@ivuska.h @rebelie tak my už jsme si myslely, že se ozvete s miminky a vy takhle ☹
@rebelie tfuj tfuj tfuj, ať se to rozjede samo a rychle! a riciňák a vše kolem zabere...

@ivuska.h Jiřík na školkovou besídku odmítl jít...tož nešel ☹

ucitelka70
20. dec 2011

@kryska5 veľmi pekná látka, aj výrobky z nej...
@monr aká objednávka? daj link

michamicha
20. dec 2011

@caramilla nene, zatim to je zadarmo, ta prezentace v "bývalém" katalogu firem nyní v Profesionálech, ale tohle mě fakt štve, sice v pátek přišel mail s tím jaká to je novinka, ale o tom, jak moc se změní ten fotoblog a možnost komentování alb, tam nebyla ani zmínka ☹

caramilla
20. dec 2011

@michamicha tak to fakt nechápu:( A není to třeba jen nějaká mezifáze? Třeba to ještě změní? 😖

ucitelka70
20. dec 2011

@monr jaj, tu som napísaná..... tak si dopíš, čo chceš..... uvidí sa, čo bude v januári,

ucitelka70
20. dec 2011

baby, objednala som si fimo hmotu, v živote som s tým nerobila, ale chcem začať. Poradte, čo sa pre chlapca dá z toho vyrobiť? zatiaľ som myslela niečo také ako zvonkohru, dala som hmotu svietiacu v tme, som zvedavá.....

maryol
20. dec 2011

@terezita krásne!!!
...mám starú Veritasku...nahodila som tam starú stehovú dosku a stroj frčí ďalej 🙂

ucitelka70
20. dec 2011

@maryol a máš nejak vytunovaný stroj? aké patky si si dokupovala? radili mi kráčajúcu patku...... a čo ešte sa dá?

monr
20. dec 2011

@ucitelka70 aj som mala dopísané, ale som to zmazala, no uvidím medzi sviatkami, alebo tesne pred objednávkou tam iste dopíšem čosi

maryol
20. dec 2011

@ucitelka70 veru nie, mám len pôvodnú výbavu: 8 rôznych patiek - sú to ešte staré typy, takže nemienim nič dokupovať, časom aj tak budem musieť kúpiť nový stroj, lebo niektoré stehy a vymoženosti nových strojov mi dosť chýbajú

terezita
20. dec 2011

@caramilla ha, natrefila jsem nahodou na ten navod na vlnity vystrih http://linelustig.blogspot.com/2011/08/ein-ganz...

caramilla
20. dec 2011

@terezita Jé, super. To je to, co jsi měla tenkrát ty a jak jsem to obdivovala nebo to je ještě jiná vychytávka? 😀

Zavěsila jsem Jasmínce na postýlku tu cibuli a mhd mě s tím vyhodil, že je to jak na upíry 😀 😀 😀 Tak jsem řekla, ať si jde klidně lehnout jinam 😀 Zatím strašně kašle a nos plný, tak uvidíme, zda to bude fungovatl...

caramilla
20. dec 2011

Tak teď jsem se byla podívat na Jasmí a ona stojí v postýlce, houpe těma kapesníkama s cibulema a říká "hópi, hópi" a děsně se jí to líbí 😀 😀 😀

terezita
20. dec 2011

@caramilla to je to co jsem sila ja
a teda jasmi je ftipalek 😀 😀 😀

ucitelka70
20. dec 2011

@maryol a patchw. robíš v pohode ako vidím...... máš veľmi peknú precíznu robotu...... modrá veľká deka sa mi páči..... to si mala čo robiť, aj ja som šila presne 2x2, tak som myslela, že pretrhnem stroj aj seba....... ináč veľmi pekné sú tie modré kombinácie.....

ja by som brala ešte páskovač, keby bolo.... ale to len k novým strojom pasuje asi.....

caramilla
20. dec 2011

http://www.farbenmix.de/advent/21/21.htm
Hm, to je překvapení...
Zbývají 3 dny a 3 karabinky, to jsem teda zvědavá 😀 To určitě každej den teď někam přišijeme karabinku a basta. Však říkali na 24. steh 1cm, to by odpovídalo 😀

alinn
20. dec 2011

@caramilla přesně tak jsem uvažovala i já 😀 no na zítra očekávám nějakou lahůdku a basta...a jestli ji nemají vymyšlenou..tak by rychle měli něco dovymyslet 😀 😀 😀

sufik1
20. dec 2011

@terezita Terez, ty fialový šatičky úžas
@crawler Mikča se ti povedla, já mám skluz.

Jo dotaz: jak šijete zip do límce? já když ho všívám, tak pidi kousek toho vnitřní strany límce nemám sešitý aby to šlo zahnout když všívám zip, jinak by se tam nevešel. Vnější stranu mám sešitou. Ale nevím, jestli to dělám dobře. Nemáte někdo nějaký návod?

jo a můj včerejší výtvor pro neteř k vánocům. @terezita posílala kdysi odkaz. A aby nebyl jen domeček, tak jsem pořídila i nábytek.

michamicha
20. dec 2011

čus, tak jsem došila opičkový triko 😵 tentokrát jsem šila komplet všechno tím overlockovým stehem, tak snad se to nezačne nikde párat nebo tak něco 😅 a šlo to parádně, vůbec se ten úplet nenatahoval, prostě paráda 😵