Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
OT k cukroví.... tak jsem se vybičovala a mám hotové vosí úly (teda jen z jedné dávky, ale musíme taky dbát na linii, že? 😎 ) a těsto na jakési Masaryčky... ty snad upeču zítra. Tak celkové skóre 3 druhy - to celkem jde, ne? 😀
chválím výtvory. OT Já se dneska zmohla akorát na roztřídění VTC a mám toho plný brejle, bych asi měla zalézt do pelechu, ráno jedem zase do školky, pak hned na poštu s prvníma balíkama a přijede MTX, takže zase nic neušiju a půjdu hajat nejspíš někdy po půlnoci. Dobrou noc
@sufik1 Téééééda!!! Zrovna před chvilkou jsem koukala na Slepičárnu a Olii tam na toto dávala odkaz a já se z toho mohla zbláznit nadšením. Uvažovala jsem, jestli to sem hodím taky pro inspiraci a ty jsi mě předběhla vlastní krásnou verzí! Taky chci Jasmínce pak někdy ušít, teď je na to ještě malá.
Fakt je krásnej ten tvůj domeček 😉
Dobré ráno šikovné ženy, hlásím, že se možná "něco" děje... bolí mě záda od děložních vazů a sem tam (neměřím to, jak často) chodí nějaké bolesti... prodýchávám a doufám, že to bude ono... ráno každopádně jedeme a snad, třeba doktoři usoudí, že vyvolávání už není třeba... popravdě si nejsem jistá, že to je "ono" - možná jsou to jen poslíčky, nevím... Tak to jen abyste věděly, co a jak. Mějte se tu hezky, příště už budu hlásit narození mimča.
tak ta taška je teda nuda 😖 já ještě předběhnu jedna karabinka bude na kliče určitě a bude na tom šikmém proužku jsem ted zjistila že mám celou tašku blbě 😀 sova mi přečnívá přes spodní okraj asi mám moc dlouhé ta poutka ale to už neřeším včera mi švagrová říká kde jsem sehnala tak pěknou tašku 😅 😅 tak mám už objednávku na další 😵
@lenasss Díky moc - já jsem taky posera - bojím se vyvolávání... Tak uvidíme, s jakou tam dojedeme... pokud se to nějak zásadně nezrychlí, pojedeme podle plánu - příjem máme vypsaný mezi 8-9h, takze tak nejak... Manzela jsem v noci vzbudila, chvíli masíroval záda, ale pak jsem usoudila, že nemá smysl, aby u mě bděl a poslala ho spát... Já jsem taky zkoušela si ještě asi na hodinku lehnout, protože jsem mezi kontrakcemi usínala, ale teď už se mi ani spát nechce (a asi by to ani moc nešlo - bych každou chvíli funěla). Tak aspoň budu mít vyspalého řidiče, že...
@rebelie neboj, to bude dobrý! Já jsem nakonec rodila ve 43tt a kdyby mě nevyvolali, jsem těhotná ještě teď 😀 . Všechno nakonec dopadlo dobře, hlavní je, že se mi narodila krásná zdravá holčička a u tebe to bude zrovna tak (teda pokud nečekáš chlapečka, krásná zdravá holčička by asi bylo překvápko 😀 ).
Čtu vás, nešiju, byla jsem nemocná, teď průběžně dobaluju dárky a do toho se ploužím jak lemra a su ráda, že jsem se z toho nějak dostala. A @caramilla s tím kojením a imunitou, já jsem se taky všude holedbala, že dcera nebyla nikdy nemocná (já během prvního roku několikrát), protože má ode mě protilátky. V roce jsme s kojením musely přestat a když jsem teď onemocněla, tak jsem se klepala hrůzou, že bez MM ona lehne taky (13m)...a dobrý, na mě si brousila kosu zubatá a ona ani nekýchla. Tak nevím. Jasmínce a i ostatním nemocným dětem přeju, ať se z toho dostanou a na Vánoce jsou u stromečku zdravé.
@caramilla dnes mi dorazila podložka z http://www.sikulka-vepa.cz/sikulka-vepa/eshop/7..., nechala jsem si ji poslat na dobírku, je to dárek pro mě. Měla jsem strach, aby se to stihlo, dodavatel do eshopu měl zpoždění. Komunikace výborná, cena za poštovné i s dobírkou taky.
@palosek ma to stejnou gramaz jako tahle a ta je takova pevnejsi.. http://www.dumlatek.cz/bavlna-detske-motivy/391... z te bych saty moc nedelala.. mam ji tu na vrchni vrstvu bundy nebo na kalhoty..
Ahojte, reflexna paspulka je este stale k dispozicii 🙂 este 50-60m 🙂 1e/m kto chce, nech mi pise do IP 🙂
Idem daco posit, kym bude maly spat 🙂 dalsie zaklapavacky a vkladacky do nich!!! hura na pul...
Este jedna vec, pridu mi nejake extra prachy ;) vdaka kolegovi !!! Aky overlock by ste mi poradili? Aspon znacku... zatial mam vyhliadnutu JANOME 990, niekde som vas citala ako chvalite brother.... vobec neviem ako na vyber. co si mam vsimat pri vybere?
Ahojky nemám čas dočítat kdo je nemocný brzské uzdravení , kdo šije tak produktivní šití, kdo rodí hodně zdraví.
Jsem teď konečně dopekla juchůůůů 😀 teď ještě uklidit došít dárky zabalit 🙂
@lillyzelvicka Já už jen došít ségry mikinu - to bude libůstka!!! 😀 😀 😀 A Jasmínce peřinky do kolébky pro panenky a miminku šatičky ke stromečku - letos máme Japanstyle 😀
Kuk do Ježíškovy dílny. Puzzle-mikiny pro mého bráchu, švagrovou a Šimonka, @daisyr , poznáváš? 😀 😀 😀
Kabátek pro mamku.
(Panorama Jizerských hor - Rozhledna Černá Studnice, hospoda na Beranech, houbový les a bráchy barák a zahrada 😀 )

@aerin super, to jsem si objednala 😀