icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ivuska.h
21. dec 2011

@caramilla Tebe by už měl fakt někdo odstřelit 😀 😀

ucitelka70
21. dec 2011

@sufik1 paráda ten domček nemá chybu, úžasné.....

ucitelka70
21. dec 2011

@sufik1 ak máš link na návod, tak by si mi mohla dať, díky

palosek
21. dec 2011

@caramilla tak teda na cyklistu bych tě netipovala 😀 😀 😀 ale dobrý 😀

daisyr
21. dec 2011

@caramilla Dobrý nápad 😉 to budou mít všichni určitě velkou radost z takových stkřítkovský mikinek!

sinala
21. dec 2011

@palosek 90*60 - přesně tu jak je na ní ten odkaz. Levnější jsem už nikde nenašla 🙂 Chtěla jsem původně tu fialovou, ale tady ta pak byla za takovou cenu, no nekup to 😀

palosek
21. dec 2011

@sinala a už jsi na ní zkoušela řezat? 😀

papajka7
21. dec 2011

@caramilla no to je uzasne,uz si viem predcatvit ako budu pod stomom vsetci ochkat , hikat,jasat 😉

mehlo
21. dec 2011

Přebytky MTX- výplněk safari 1,3 m
patent bílý 1,3 m

macin73
21. dec 2011

@mehlo poslala bys mi prosím odkaz na tu tabulku, abych mrkla na odkazy? díky!

caramilla
21. dec 2011

@palosek 😀 Já taky ten cyklista nejsem, jen jsem ho našívala 😀 (Chtěla jsem tam udělat lyžaře a sáňkaře, ale pak mi to přišlo takové moc sezonní, na to, že když je sníh, bude mikča pod bundou, mi to přišla škoda 😀 )

@ivuska.h Zemřu sebezničením 😝

@terezita Nebyl čas, no 😀 Abych šila jednu mikinu 3 dny, to jsem fakt už do 24. nestíhala, a pak jsem taky chtěla, aby byly vyvážený a podobný a serepetičky vepředu by se mi u té pánské mikiny nelíbily 😖 (Výmluva? 😀 😀 😀 )
Počkej zítra, došívám jednu pestrost pro ségru, furt se na ty aplikace chodím dívat... Asi si pod stromeček vezmu foťák, protože ségra radostí asi zboří barák 😀 😀 😀

caramilla
21. dec 2011
sinala
21. dec 2011

@palosek nemůžu, je to dárek pro mě od sestry 🙂

crawler
21. dec 2011

ahoj holky🙂

právě jsem promazala linecký, upekla sádlové cukroví a budu pokračovat na sově 🙂 mě ta úchylárna baví, ale nečekám už žádný překvápko...i když s těma karabinkama je to divný :-/

@rebelie Supr, když jsi prodýchávala, tak to určo nebyly poslíčky 😉 Tak vidíš - žádná indukce!!! Fakt gratuluju a těším se na zprávu, jak to všechno probíhalo a ať jste zdraví!!!
@caramilla tak ten rozevlátej cyklista je hustéééj 😀 to bude krásně sladěná rodinka 😵 btw. to jsou wendy flízy?

lillyzelvicka
21. dec 2011

@caramilla ty jsi fakt nezmar parádní 😉

ucitelka70
21. dec 2011

@caramilla ja som nedávno zhánala nejakú tašku vhodnú ako lekárnička - prvá pomoc na chalupu, tak toto by presne zodpovedalo...... našijem vrecká dovnútra ešte a nejaké priečinky, a bude miesto aj na obväzy, na peroxid, nožnice, leukoplast atd....

caramilla
21. dec 2011

@ucitelka70 No vidiš, super nápad 😉
@crawler Ne, to jsou levné flízy z Mráze. Ale mě nejpřijdou špatné, protože jsou hodně silné a teplé - narozdíl od těch wendy. Jen hrozně elektrizujou, ale to se snad zlepší vypráním (?) 😖

caramilla
21. dec 2011

Ještě náušky z ježíškovy dílny 😀

vdovec
21. dec 2011

@mehlo já bych ten patent brala

macin73
21. dec 2011

@mehlo a já to safari

ivuska.h
21. dec 2011

Sakryš, mě by zajímalo, co ta @rebelie! Asi jste jí žádná nedala na sebe číslo, aby mohla informovat, co? 😒

caramilla
21. dec 2011

@ivuska.h jj, já jsem jí tel. dala - jsme drbny zvědavý 😀 😀 😀

ivuska.h
21. dec 2011

@caramilla Aspoň že tak, mě to napadlo, ale pak jsem na to zas zapomněla a pak už byla mimo net.

kryska5
21. dec 2011

@terezita no veru to ma nenapadlo, malá má kuchynku do fialova 😀 mňa tá látka hneď zaujala, mám v pláne nejaké letné šatočky, len či to tiež nakoniec nebudú nohavice, keď ja tú moju pusinku obliekam športovo ako chaloša 😝 snáď tu pochytám inšpiráciu 🙂
@caramilla vďaka za reakciu na to lemovanie, vyskúšam to ... k tvojim výtvorom len, že človek musí mať talent na to ako šiješ 😀 ty tam tie aplikácie hádžeš ako umelec farby na plátno a to mám ešte pocit, že to vytváraš bleskovou rýchlosťou, no proste WOW 😵
@monr ja mám babu 😀 tiež som pozerala že sú tam zväčša chalanské farby, napíš prípadne ak máš niečo v merku, ja sa pridám
@papajka7 nočná sova je parádna 🙂 a na kabelke teda takto na foto vôbec nevidno že by popruhy nepasovali, krásne 😵

sufik1
21. dec 2011

@caramilla, @ucitelka70 jo podle toho návodu jsem to šila. Domeček jsem ale o dost zvětšila, tenhle mi přišel dost malý - zvětšeno o 50% a přijde mi akorát. spodní strana je 22,5cm. A na lékárničku určo větší.

@caramilla krásné výtvory jako vždy
@terezita já byla u mráze včera. Na sovy jsem koukala, ale brala jsem jen jednobarevné. Potřebuju střechu k domečku-stanu pro Honzíka. Na tohle se chystám příští týden http://www.fler.cz/zbozi/detsky-nejen-zahradni-...

Rebelie se neukázala, takže držím palce

kryska5
21. dec 2011

všetkým chorôbkam skoré uzdravenie prajem ... u nás doma fičíme na vitamíne C, mne to pomohlo aj pri začínajúcom zápale prsníka, či upchatí mliekovodu (neviem to rozlíšiť), ale vždy som bola do 2 dní fit 😀

zojec
21. dec 2011

@caramilla 😀 😀 nestiham citat, tak len pozeram fotky ... nechces ma za segru?? kludne aj mamka mozem byt jeden den 😀 😀 krasne 😉

season
21. dec 2011

@kryska5 uvažujem, že hromádku kusok posunieme, teraz asi moc nestihate kukať handry na nete a ja tak dúfam, že možno ešte hodia niečo nové.
Ak náhodou niektorá kočka nepostrehla, máme minihromadu MTX https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aq... nahodte aj dievčenské, ved sa možno chytíme, ved aj my sme dievčatá 🙂

kryska5
21. dec 2011

@season kľudne nech sa posunie, ja teba osobne nemám čas momentálne to moc riešiť 😒 túto tému mi bol "čert dlžen" doteraz som nemal problém pracovať po večeroch (DPH sa blíži 🙄) ale teraz chem tak šiiiiiiťťťťť 😀 😀 😀 Dáš vedieť kedy bude uzávierka? Ešte objednávku chcem určite pomeniť 😉 prípadne niečo dohodím, či sa dievčatá nechytíte 😀 😀 😀