Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
vánoční OT - No mě kyne těsto na vánočky, čeká na mě těsto na cukroví a mám tolik bílků, že asi budu muset udělat nějaké pusinky nebo kokosky... podle toho, co se mi podaří vygooglit... dítě jsem teď šoupla do kočárku na odpolední spánek, tak doufám, že nebude půlhodinový 😝
Jinak stroj jsem vybalila, chtěla vyzkoušet, jestli se cestou nepolámal a zatím nebyla šance nastudovat návod, jak na to... jak získat víc času???? chjo
Dnes mi přišla Jasmínka z Fleru v tipech na téma🙂 Takový hezký vánoční dárek. Asi se jim líbily ty slzičky v očích (chtěla spát a né se fotit), asi to vypadá jako vánoční jiskřičky 😀
@caramilla ty naušničky..potahovací...jdou taky tak snadno jako ty knoflíky? Nehodíš, prosím tě, odkaz? To víš, ty moje "baby" se taky začínají parádit. 😀 😀 😀
Jinak včera v noci, respektive dnes brzy ráno jsem došila dárečky miminkovi a babičce. Fotky později. Spoustu jsem toho nestihla ušít, ale dnes jsem provedla generální úklid látek + galanterky, vše schováno (pro klid v rodině 😀). Však oni půjdou brzy spát 😝
@crawler taška ...spousta barev, ale dobrý. Já se doní nepouštěla. 😒
A jak se malá vzbudí, jdem do sněhu 😀
Tak ještě to tu zaspamuju úžasnou pletenou kukličkou na zakázku od jedné paní. Já už kukličky nešiji, lepší je tato pletená, je teplá a perfektně sedí a je hluboko do čela, což teď při té rýmě teda ocením. Teploučká přes krk, prostě dokonalá. Musím se asi naučit opravdu plést 😀
Ad rýmové OT - jak jsem tu řešila ten svůj ucpaný nos, tak je to opravdu zastydlá rýma, fakt to nechápu, jeden den se probudím a nemůžu dýchat, nic víc, z nosu neteklo, nekýchala jsem... Fakt jsem asi případ. Teď po tom Sinupretu se to pomalinku začíná spouštěd (do zadní rýmy, ble, ale alespoň už můžu trochu dýchat). Doma máme neustále aromalampu s citronellou, to je taky hodně dobré na dýchání 😀
Tímto děkuji všem za doporučení!
@caramilla Týý jo, ta kuklička pletená je boží!
@caramilla kukla Jasmínce moc sluší, podobnou jsem upletla Toníkovi, jen mi přijde, že skrz docela fouká a podšívat flísem se mi to nechce
kdyby někdo chtěl tak tady je návod:
http://majkatorka.blogspot.com/search?updated-m......
a tady je od pani co mi ho poslala: http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=2918&user=...
na koníkovi ja jako https://www.modrykonik.cz/katalog/firma/smilena/
fakt to neni těžký, já teda trochu líp pletu než šiju,ale obojí je těžká amatéřina hraničící s troufalostí, tak mi věřte😉
Jinak všechny moc chválim, šijete supr věci. Já si ještě netroufla střihnout do merina, tak zatim pokusničim na starých tričkách, jen mi teď zlobí stroj, budu ho muset nechat seřídit a vyčistit, je asi deset let bez servisu.
A soví kalendář už se chýlí ke konci, ta dnešní kapsička se mi líbí, no třebas ještě stroj ukecám a došiju tuhle vánoční výzvu🙂
@jieff ja tech dnesnich kapsicek nasila rovnou vic a pouzila jsem to jako pouzdro na tyhle zrcatka co mam jako darek na vanoce.. http://www.fler.cz/zbozi?ucat=71353
@terezita ty zrcátka jsou krásný a je to milej nápad. Já dneska taky koupila takovou drobnost pro každýho, slavíme Vánoce i s tetičkama a prababičkama, tak aby nerozbaloval jen mrňous navěsim na stromeček malinký obálky a každej tam bude mít stírací los z pošty🙂
kamarádka potřebovala rozměnit peníze a tak nás to na poště obě ťuklo- kdysi ještě za komančů jsem takhle pod stromkem vyhrála pěkný kapesný, tak jsem zvědavá, jestli bude mít někdo šťastnou ruku😉
@caramilla mě kdysi ty její kukličky padly do oka -jsou krásný, návod už mám přes rok, ale k pletení jsem se dostala až letos. Je pravda, že mi to trvalo, bohužel za večer neupletu ani čepici! Kuklu ale dávám Toníkovi nejradši, hezky hřeje i krk, jen jsem si tuhle vzala stejně opletenou čepici a byla mi zima jak foukalo. Tonda si kapucu nasadit nenechá, tak mu budu dávat kuklu do menší zimy, nebo když nebude foukat.
ja prave tapala, co dat kamaradkam, tak jsem nalovila zrcatka.. 😅 je to takova mila drobnost
@jieff jo to je pravda, my ty losy taky dostavali od tatky k vanocum.. 😅
mne prijde, ze prave ta pletena kuklicka musi profukovat.. proto mam jen tu kupovanou a kdyz je velka zima, tak pres ni dam cepici 😅
ahojte, chcela som sa opytat bab, co latkuju, aj ja by som rada zacala, a chcem vediet ci sa najde dobra dusa, co sije plienky a je ochotna mi ich usit, na cene a detailoch sa dohodneme cez IP, vdaka
ahoj holky🙂 zpráva od Reb žádná??? 😲 už by snad měla mít miminko u sebe, ne?
Jo napište jí někdo ať si nemyslí, že na ni trusíme 😀
@season Wow, ta krabicka ma dost zaskocila, ze nie je pri tej 990... som si tiez myslela, ze to je standard pri OL... vsak sa z toho bordeli... Uvidim co nakoniec kupim, tiez si to neviem predstavit tie dve nite, to bude asi retiazkovy steh alebo co... dam vediet ak nezabudnem komu ;))
kočky, už došli merino látky monikejan..... poraďte mi, koľko cm si mám zobrať na tričko pod zadok? bude stačiť ako z klasického úpletu 65 cm? na výšku 176 cm
@ucitelka70 došli vzorky látok? Posielala som v pondelok... Dúfam že to pošta v tom predvianocnom navale nestratila -poslala som to ako obyčajný list...
Tak sovák se (zatím) nekoná 😀 😀 😀
http://www.farbenmix.de/advent/23/23.htm

@caramilla wou! já chci šaty jako má ta panenka!!! 😀
moje vánoční skore je chabý - ještě nemám dodělaný ty softshel kalhoty pro mhd...je to ke vzteku, jak to neudělám hned, tak už nikdy...no né, prostě dnes je musím dodělat...a děsím se toho...úklid neplánuju, cukroví mám 3 druhy - tož musí stačit 😅 a dnes jdeme s Fanym koupit rybí hlavy na polévku...