Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@zhrkz škoda, že až ked som na overlocku čosi pošila, tak vidím, aké vychytávky má ten drahší. Už by som šla radšej do neho, nech čert berie 60€ navyše. Nadšenie prevážilo rozum, mohla som sa tu radšej poradiť, možno by som mala doma nakoniec brother, ale tá sada patiek navyše plus kvietočky na stroji ma dostali 😝 😀 😀 😀
ZPRÁVA OD REBELIE, CO TEĎ PŘIŠLA:
"Včera ve 22:45 se nám (bohužel akutním císařským řezem) narodil syn Barnabáš. Je překrásnej, stará se i něj hlavně manžel, ale ji já už jsem přeložena z JIPky k nim. Zdravím. Rebelie"
Za všechny jsem poslala gratulaci a přání brzského zotavení...
@caramilla Jaj, škoda té sekce... ☹ Ale brouče v náručí to spraví 😵 😵 Velká gratulace, jestli jí budeš psát 😉
úúú mě z toho úplně mrazí, představa malinkýho miminka v náručí...
Jejda, malý Barnabáš je tu!!! Tak gratulace největší... ve finále je jedno jak, hlavně, že jsou v pořádku!!!
tak konečně, rebelii moc moc gratuluju, hlavně, aby si mohla malýho užívat bez omezení 🙂
jej, tak Rebelii taky moc gratuluju, jmeno krasny, podle meho vkusu 😀 😵
gratuluju Reb. krásné jméno a ať jste jen zdraví a spokojení to je dáreček 😀
a co Iva??
@lillyzelvicka Já nic... Že se ještě vůbec ptáte 😀
@zojec No asi... Ženská forma jména Ježíš asi není, co? 😀
Jdu naházet do pekárny suroviny na těsto na vánočku a dát vařit brambory na salát... A na oběd teda netuším, co budu dělat. Klárka kašle, v noci měla prý teplotu (manžel byl s ní v posteli celou noc, prý se hodně budila), teď už zas nemá, tak snad bude v pohodě, novorozenec mezi nemocným děckama by nebyl nic moc 😒
@aerin nejsem Ivi, ale snad neva... mamce jsem dala předevčírem nový recept na vánočku a taky zadělávala v pekárně,,, poprvé tam vše dala najednou a pak musela ručně domíchat, pekárna to nezvládla... podruhé už nejdřív předmíchala a pak do pekárny jen přisypávala mouku a prý super... jinak jsem letos dostala dva nové recepty a obě vánočky byly chuťově velmi povedené... klidně se podělím 🙂
tak ja musim vanocku odedrit sama vlastnima rukama, pekarna se nam do kuchyne nevejde.. ale delam tvarohovou bez kvasnic a je vytecna!
@aerin mám klasický recept na vánočku i na mazanec a vždy mi to míchá pekárna,...jsem obr lenoch 😀
@rebelie moc gratuluji!
@ivuska.h tož to ať teda porodíš nejdřív v neděli! (ať mají i PA aspoň Štědrý večer u rodiny...) a Klárka ať je brzy OK, Jiřík je doma s kašlem už 2.týden a já z něho rostu, protože mu skoro nic není a ven jsem s ním moc chodit nechtěla,...teď už je OK, naštěstí.
jojo, to Jiřík taky občas zakašlal...2 týdny ☹ ale jinak teplota vůbec, rýma vůbec...tohle neznám...rodit se nechystáš? 😀

@ucitelka70 myslím, že by to malo stačiť, záleží aký je pružný a na aký hrudník to má byť 😀