icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

season
22. dec 2011

@ucitelka70 myslím, že by to malo stačiť, záleží aký je pružný a na aký hrudník to má byť 😀

season
22. dec 2011

@zhrkz škoda, že až ked som na overlocku čosi pošila, tak vidím, aké vychytávky má ten drahší. Už by som šla radšej do neho, nech čert berie 60€ navyše. Nadšenie prevážilo rozum, mohla som sa tu radšej poradiť, možno by som mala doma nakoniec brother, ale tá sada patiek navyše plus kvietočky na stroji ma dostali 😝 😀 😀 😀

caramilla
22. dec 2011

@terezita Ja uz radsi dalsi kapsicku videt nechci 😀 😀 😀

caramilla
22. dec 2011

ZPRÁVA OD REBELIE, CO TEĎ PŘIŠLA:

"Včera ve 22:45 se nám (bohužel akutním císařským řezem) narodil syn Barnabáš. Je překrásnej, stará se i něj hlavně manžel, ale ji já už jsem přeložena z JIPky k nim. Zdravím. Rebelie"

Za všechny jsem poslala gratulaci a přání brzského zotavení...

ofelieee
22. dec 2011

@rebelie Jupijou jupijou, všichni se tu radujou, Barnabáši víííítej! A maminko, ty se rychle zotavuj a maličkýho si užívej...

maly_prcek
22. dec 2011

@caramilla Jaj, škoda té sekce... ☹ Ale brouče v náručí to spraví 😵 😵 Velká gratulace, jestli jí budeš psát 😉

terezita
22. dec 2011

@rebelie juuu, taky moc gratulujeme!!! no a teeeda krasne jmeno jste vybrali! 😵

ofelieee
22. dec 2011

úúú mě z toho úplně mrazí, představa malinkýho miminka v náručí...

season
22. dec 2011

@rebelie gratulujeme k chlapčiatku s krásnym menom cmuk!😀

caramilla
22. dec 2011

@terezita Jo, to jsem jí taky psala, že krásný jméno. Ona má krásný jméno, syn taky, ti se mají 😀

macin73
22. dec 2011

Jejda, malý Barnabáš je tu!!! Tak gratulace největší... ve finále je jedno jak, hlavně, že jsou v pořádku!!!

ngvadi
22. dec 2011

tak konečně, rebelii moc moc gratuluju, hlavně, aby si mohla malýho užívat bez omezení 🙂

aerin
23. dec 2011

jej, tak Rebelii taky moc gratuluju, jmeno krasny, podle meho vkusu 😀 😵

lillyzelvicka
23. dec 2011

gratuluju Reb. krásné jméno a ať jste jen zdraví a spokojení to je dáreček 😀
a co Iva??

crawler
23. dec 2011

@rebelie Veliká gratulace k synáčkovi 😵 Odpočívej ať se i ty brzy můžeš o malého starat! A přeju ať Ti dopadne kojení - po sekci to není zrovna jednoduchý :-/... Doufala jsem, že Tobě to vyjde přirozeně 😢 ...Nedá se nic dělat - hlavně, že jste oba v pořádku!

palosek
23. dec 2011

@rebelie srdečné gratulace 😀 Brzké zotovení po císaři 🙂 Hlavně, že jste v pořádku. 😉

ivuska.h
23. dec 2011

@caramilla Já jsem to tušila, že je nějaký zádrhel... Ale hlavně že jsou oba v pořádku a je super, že mohl bý s malým tatínek, dokud byla na JIP.

ivuska.h
23. dec 2011

@lillyzelvicka Já nic... Že se ještě vůbec ptáte 😀

zojec
23. dec 2011

@rebelie gratulujem k syncekovi, krasne meno , naozaj 😉 rychle zotavenie prajem..
@ivuska.h tvoja princezna sa chce asi narodit ako Jezisko 😉

zojec
23. dec 2011

@caramilla
@terezita 😀 😀 to bude tasticiek 🙂 mozte rozdat celej rodine :D a mozno to mal byt advetny kalendar, na kazdy den jedna tasticka, ale neskoro zacali 😀 😀 😀

katkaela
23. dec 2011

čože to tu čítam...@rebelie už má miminko na svete, tak veľká gratulácia! 🙂
Takže sa tu čaká ešte na druhé vianočné mimi 😉

ivuska.h
23. dec 2011

@zojec No asi... Ženská forma jména Ježíš asi není, co? 😀

Jdu naházet do pekárny suroviny na těsto na vánočku a dát vařit brambory na salát... A na oběd teda netuším, co budu dělat. Klárka kašle, v noci měla prý teplotu (manžel byl s ní v posteli celou noc, prý se hodně budila), teď už zas nemá, tak snad bude v pohodě, novorozenec mezi nemocným děckama by nebyl nic moc 😒

sinala
23. dec 2011

@rebelie gratuluji k miminku, hlavně, že je malý v pořádku a přeju brzké zotavení

aerin
23. dec 2011

@ivuska.h Ivi, to me zajima, premyslela jsem ze bych taky tentokrat etsto na vanocku predhodila pekarne... a pak jenom umotala a v troube upekla...
je na to treba nejaky specialni recept?

macin73
23. dec 2011

@aerin nejsem Ivi, ale snad neva... mamce jsem dala předevčírem nový recept na vánočku a taky zadělávala v pekárně,,, poprvé tam vše dala najednou a pak musela ručně domíchat, pekárna to nezvládla... podruhé už nejdřív předmíchala a pak do pekárny jen přisypávala mouku a prý super... jinak jsem letos dostala dva nové recepty a obě vánočky byly chuťově velmi povedené... klidně se podělím 🙂

terezita
23. dec 2011

tak ja musim vanocku odedrit sama vlastnima rukama, pekarna se nam do kuchyne nevejde.. ale delam tvarohovou bez kvasnic a je vytecna!

medvi11
23. dec 2011

@aerin mám klasický recept na vánočku i na mazanec a vždy mi to míchá pekárna,...jsem obr lenoch 😀

@rebelie moc gratuluji!

@ivuska.h tož to ať teda porodíš nejdřív v neděli! (ať mají i PA aspoň Štědrý večer u rodiny...) a Klárka ať je brzy OK, Jiřík je doma s kašlem už 2.týden a já z něho rostu, protože mu skoro nic není a ven jsem s ním moc chodit nechtěla,...teď už je OK, naštěstí.

ivuska.h
23. dec 2011

@aerin Ne, úplně normální jakobys dělala ručně. Mě to pekárna promíchá bez problémů, jen na začátku jí trochu pomáhám, shrnu to, co se chytne na stěnách nádoby.

ivuska.h
23. dec 2011

@medvi11 U našich to naštěstí probíhá celkem nekomplikovaně, tady ty chrchle... Dostává teď akorát Mucosolvan a vykuřuju tu éterákama, teď je úplně v pohodě ani teplá není, jen občas zakašle...

medvi11
23. dec 2011

jojo, to Jiřík taky občas zakašlal...2 týdny ☹ ale jinak teplota vůbec, rýma vůbec...tohle neznám...rodit se nechystáš? 😀