Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@rebelie ; @jieff Ten japanstyle vznikl tak, že jsem Jasmínce koupila na MMB ty krásné šatičky, hrozně se mi líbily. Nemám ráda takové ty přeplácané princezní šaty, co se na Vánoce prodávají, toto mi přišlo vkusné, ale slavnostní. My každý rok se ségrou vymyslíme barvu nebo téma, do které se ladíme. Vzniklo to tak, jak se v médiích vyskytovaly takové ty "letošní módní vánoční trendy", tak jsme si z toho dělaly srandu. A teď si už to vymýšlíme samy. A letos jsme se ladily k Jasmínce 😀 Chlapi na to dlabali. Ale dali jsme volnost - japan nebo bordó, bráchové měli bordó košila.
25. jsme měli mega rodinnou sešn a tam bylo asi 30 lidí a 99% mělo proužky! Takže já + Jasmí v japanstyle jsme byly za úplný exoty a nesladěný. Na těch proužkách se nedohodli, prostě to asi frčí 😀
Jinak Rebelie, on někdy smysl některých událostí člověk nenajde ani po dlouhé době. Třeba proč mladý člověk umře, když má doma malé dítě ... prostě není žádný smysl tohoto přece.... To se prostě musí přijmout a překousnout. Člověka to určitě posune, posílí, ale bolí to někdy hodně dlouho, někdy to třeba ani nepřebolí. Každou bolestí jsme silnější a odolnější a zkušenější, ale kdo o tohle stojí, že? 😖
Myslím, že u tebe to prostě dopadlo nakonec dobře, mimi je v pořádku a ty vlastně brzy taky doma, takže máte rodinnou podohu, kojení je v pohodě, takže super v za daných okolností 😉
Já jsem třeba poporodní depku moc neměla, byla jsem citlivější, ale upřímně, to jsem od těhotenství stále, já furt brečím, mě dojme i to, že blbej hokejista jde před vánocema a dá dítěti v nemocnici blbýho plyšáka a pak o tom trapně mluví do televize, mě to prostě přijde dojemný 😀 😀 😀
Jedinkrát jsem brečela, asi 8. den po porodu, kdy jsem už 8. noc téměř vůbec nespala, jasmínka plakala a já měla horečky, tak to jsem už brečela a můj muž byl unavenej, tak spal a s Jasmínkou mi nepomohl.
@jieff gratuluji a přeju, ať je vše v poho 😉
VZKAZ OD MEHLO
Nejde jí přihlásit se na MK už několik dní (super profi účet 😖 ), takže nemůže přečíst IP. Kdo jste jí psal, napište jí, prosím e-mail!
lucy.zelena(zavináč)seznam.cz
@caramilla já jí budu psát, mě už to funguje, zkusím se domluvit s Jennyskou, jestli by to i u Mehlo mohla udělat stejně jako u mně 😉
@aerin super darček 😉
@rebelie aj napriek takémuto pôrodu si rovnako dobrá mamina ako tie čo rodili prirodzenou cestou. urobila si pre to maximum, a nie vždy vyjde všetko tak, ako máme naplánované. Máš krásny darček, nádherného synčeka a to je to najdôležitejšie. Drž sa, všetko bude dobre. 🙂
ja som takéto praktické darčeky nedostala, ale zato si urobím radosť látkami, keď sa bude objednávať 😉
@monr @caramilla @jieff Díky moc.
@jieff Já jsem ještě neviděla fotku, na které by to @caramilla neslušelo 😀
Budu muset vytáhnout stroj, ukázalo se, že vkládačky fakt potřebujeme a že jsem to v těhu neměla tak flákat... A dneska měla premiéru skřítkovská čepka a moc se tedy nepředvedla - ten střih nám asi nějak nesedí - je to krátké kolem krku, nebo má malej moc velkou hlavu... prostě to není ono 😠, musíme se příště polepšit...
@aerin
@caramilla děkuju za gratulace, mrně je v pořádku, já spící, ale Tonda mě nenechá, tak to neni taková pohoda jak s nim před dvěma lety 🙂
Sova došitá ta poslední pidi taštička mi přijde uplně k ničemu tak tam nebudu nacvakávat ani cvoček a skončí nejspíš v koši, ale líbí se mi ten systém, kterým se ty taštičky šily🙂 A vůbec mám z tý tašky radost, dovnitř jsem si přidala kapsu, měla jsem i zvenku, sovu tam nosit nebudu, přijde mi to na těch karabinách nepraktický. Ale hodí se mi na drobnosti co se pořád válely kolem stroje🙂
Jo ty čínský šatičky pro Jasmínku jsou fakt parádní a takhle to sjednotit všichni to se vám moc povedlo. Jelikož my slavíme Vánoce spíš s babičkama a prababičkama takový slazení nám fakt nehrozí😉
@rebelie jsem ráda za tebe, že jste doma a v pořádku. Porod jsi nevyčítej, dopadlo to dobře, i když to bylo trochu divoké. V takových chvílích jsem ráda za nemocnice a vybavení. Prostě to tak mělo být. Já rodila normálně a v termínu a plodovka byla taky pěkně zkažená. Malý dostal zánět do očí, trochu zvracel, ale jinak ok. Jen mě narvali oxytocinem a měl bouli na hlavě ještě půl roku. takže každý porod má něco a nemá smysl si říkat coby kdyby.
Jsem ráda za vás, užívejte si domácí pohodu a jestli nutně potřebuješ vkládačky a necítíš se na šití, mám jich tu našitých hromadu, můžu odvézt. Hlavně si taky odpočiň, malý ať se má k světu a nezapomeň, že všechno ostatní počká.
@rebelie Taky jsem ráda, že jste už doma. Domácí prostředí bude na tu depku nejlepší lék. A tu "oddanost" lékařům, jak píšeš, si nijak nevyčítej. Já to tak měla u Matese taky, porod začal celkem v pohodě, ale trvalo to dlouho a bolesti byly šílené, takže když mi pak řekli, že se horší ozvy a vypadá to, že miminko nemůže správně dorotovat, tak jsem taky už nemohla nijak přemýšlet a nezbylo, než na sekci přikývnout. Jen fajn, že běží kojení a Barnabáš se má k světu, tak si ho užívej.
@sufik1 Díky za povzbuzení i nabídku vkládaček (zatím vydržíme a uvidíme, zda se k tomu šití dostanu - my tu totiž pro ty účely narhomadili spoustu starších ručníků, tak bych je chtěla využít...). A dobrá pro mě je i tam informace, že i v termínu může být plodovka zkažená...
@baarca Ano, domácí prostředí je fakt zázračný - včera i dneska jsem jak, kdyby do mě někdo napumpoval energii... dokonce jsme vyrazili na procházku - takže 5. den po porodu procházka a já už podruhé 4. patro bez výtahu (110 schodů)....
@rebelie ááách... taky je i do bulení! Strašně moc vám přeju ty posvátný chvíle začátků, mě dodnes tak zvláštně voněj a jsou takový přitemnělý ve vzpomínkách... a moc přeju plný soustředění na Barnabáška, to je ten nejlepší lék... Musí být šťastný, že má takovou statečnou mamku! Je nádhernej...
kdyz je to tu sici diskuze, tak vam prihazuju navod na polstar-postavicku andela http://jolijou.blogspot.com/2011/12/morgen-kind... strih je tu http://dl.dropbox.com/u/33740123/joliANGEL.pdf
@jieff ja tu malou tasticku ani nesila a ten posledni den taky nee.. ta tasticka ma byt na minci do nakupniho kosiku a bo taham vzdycky vsechno jak mezek na rameni, tak ji ani nepotrebuju... ale zrovna tu striham dalsi tu malou tasticku, jednu budu mit cvaklou vevnitr a jednu venku. a tu malou kapsu mi uz em. znarodnila 😀
Ahoj 🙂 prosím vás jak přišíváte lemovací gumičku..zajímá mne vše..stehy.. fígle...no cokoli by mi mohlo pomoci to tam přišít tak aby to vypadalo alespoň trochu hezky 😀 děkuji 🙂
Ahojte ,tak ja som si dala off topik 5 dni od internetu,ale dnes rano co som otvorila oci,rovno si zapla PC 😀 hold moja zavislost 😅
@rebelie velka gratula k krasnemu a zdravemu synkovi 😵 😵 😵 ,tak porod sice nie podla planu,ale hlavne ze vsetko dobre dopadlo,a tvojho muza uprimne zavidim 😉
a este dalsia moja zavislost,som sa nemohla dockat tohto dna,kedy mozem sadnut za stroj 😕 😀
a este pikoska spod stromceka,mm nakoniec miesto soft bundy a nohavic dostal len metraz 😅 ,a celkom sa aj potesil,ze ano musi si to vyskusat a tak,asi to chce mat neake spickove,dufam,ze dobre usijem,aby nebol sklamany 😝
@papajka7 😀 😀 😀 Já jsem měla půst 23. - 25. bez netu a stroj zapnu až dnes a taky se těším, v 11 jde jasmí spát, a bordel, nebordel, jdu šít. Potřebuju opravit jasmíně soft rukavice - jsou moc úzké a ušít merino body na hory, jedeme asi zítra.
Jo, ale netovej půst jsem porušila 24. ráno, kdy jsem koukala na poslední úkol soví tašky 😀 😀 😀
@terezita hele, ty japan šaty lituju, že jsme na to nepřišly dřív, já sháněla přesně ty, jak má Jasmí na sebe, ale nesehnala jsem, sháním je od září. Mě by stačilo si ty tvoje na 24. půjčit 😀
Ahoj, tak konečně mám trochu času a můžu vložit pár foteček šitíčka. Pro synovečka spací multifunkční LAMA pytel a soupravička. Pravda, pytel trošku větší, takže ho ségra využije spíše později. Teď je stejně malý v zavinovačce. Může ho dávat i do kočárku, nebo jako vestu...začas 😀 U soupravičky jsem neodolala opět potahování knoflíčků 😝 . A Dole jsou recyklo šatičky (lesklý elastický manšestr) pro D....výstřih jsem šila na dvakrát...velká hlava...malý otvor 😀 😀 😀
@caramilla nojo, se musis priste zeptat 😀
@papajka7 ja jsem taky ty 3 dny bez siciho stroje trpela.. 😅
pred chvili jsme s em. dodelaly andelsky polstarek. jen jsem ten strih puvodne zmensovala (trvalo mi to proklate dlouho, bo jsem zapomnela, jak na to kdyz je soubor v pdf..) a kdyz jsem andela strihla, tak jsem omylem vzala ten velky nezmenseny strih. toz mame misto hracky polstar.. 😅
Ahoj po Vánocích, nejdřív bych chtěla dodatečně pogratulovat Rebelii k narození Barnabáška. Zvládla jsi to skvěle, nepřemýšlej coby kdyby a užívej si krásného miminka. Prostě ne všechny máme porod takový, jak jsme si ho vysnily. U nás to taky nakonec nabralo jiný spád, než který jsem chtěla já, ale celou dobu jsem si jen přála, ať je J. v pořádku, což se nám naštěstí vyplnilo. Ne každý takové štěstí má. Chci říct, že průběh porodu neovlivníš, ale určitě se nemáš za co stydět (jak jsi psala, že jsi chtěla něco na zmírnění bolesti, atd.). Máš krásné zdravé miminko, takže buď v klidu a v rámci možností odpočívej, ať se tělo dá brzo zae do pořádku.
Ad MINIOBJEDNÁVKA VTC - holky, nenapsala jste si některá omylem ke mě dvě dvojjehly stretch? Já si je neobjednávala, ale teď jsem zjistila, že je v tabulce mám zapsané a zaplatila jsem je a přišly mi 🙂. Takže, kdo jste je chtěla, napište mi a já vám je pošlu. Napište mi ale radši soukromou zprávu, nestíhám číst všechno.
Chtěla bych se pochlubit dárkem od Ježíška. S manželem jsme se letos domluvili, že si dárky pro druhého musíme vymyslet, takže žádné seznamy a tipy Ježíškovi. A on si všiml :D, že mě baví šití a koupil mi tři knihy - velkou knihu o šití, kde jsou různé techniky, jak co šít a dvě knihy šití pro děti, kde jsou i střihy. Mám hroznou radost, už se těším, až ušiju nějaké letní šatičky 🙂.
@papajka7 a ostatné kočky SR ak ste náhodou stratili tabulku 😉 https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aq... to by ste isto neprežili 😝
ahojte dievčatá,
uvažujem o povianočnom darčeku - overlocku Brother 3034d (keď ho už tak chválite 🙂) najlepšiu cenu má Strima, no posielať pri poruche alebo nejakom probléme stroj do Brna sa mi teda nechce... baby zo SR, kde ste kupovali vy? šij. stroj mám Veronicu, kupovanú cez net od prešovskej firmy, tak nejak by som to chcela mať aj s overlockom, ak niečo nebudem vedieť, nech môžem ísť aj osobne..

@jieff juu, gratuluju 🙂