icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

vdovec
1. jan 2012

@michamicha mě hned napadly, jak vypadají plíny na plavaní kojenců. Mají gumičky na bocich a hodně vysoký..
@ivuska.h já pořád čekala, jak se to na Patti rozuzlí. Tak jsem si to teda objednala od finů a bylo to i s poštou za 59e

terezita
1. jan 2012

@ivuska.h aha.. toz to bude nekoho jineho, kdo ti pujcoval casopisy..

medvi11
1. jan 2012

@ivuska.h díky, jsem ráda, že svůj OL měnit nemusím, ten mi vyhovuje 😀 fakt rozdíl u stroje Brother a Lucznik...měla jsem si kdysi vybrat líp...a dejte pokoj s předplatným, červíček hlodá...

michamicha
1. jan 2012

@medvi11 hmm, to by šlo 😉 akorát bych to musela "vymazlit" aby to vypadalo víc jako klasický kalhotky, ale myslim, že to udělám nějak takhle 😉

ngvadi
1. jan 2012

holky, kdo mi ještě neposlal prachy za stoklasu, připomínám se🙂

medvi11
1. jan 2012

@ngvadi máš tam moji platbu? Odkaz už úspěšně nemám a ani na slípkách v odkazech ji nevidím...

ucitelka70
1. jan 2012

žienky, ako a čo sa šije z mtx z tohto?
JEMNÝ FINERIB Z CLIMAYARNU (MERINO+POP) POČESANÝ PEGASO MODRÝ

spodky, tričká? alebo aj ako futro do mikiny?

caramilla
1. jan 2012

@ngvadi aha, já jsem poslala?

Dnešní nosící fotka, bylo hnusně, pršelo ☹
Jasmínka a Šimon se dnes ochutnávali.

kuna
1. jan 2012

Táááák, docílily jste toho, že jsem neodolala a mám objednaný OL 😀 . @caramilla mi to nedávno předpovídala, že to bez něj dlouhodobě nevydržím 🙂. Tak už se na něj těším, doufám, že se s tím naučím brzo a bez pláče. Mám tu nachystaný nějaký ručníkový bryndáky, tak to bude takový projekt na učení akorát. Teď jsem celý večer koukala na youtube na videa, jak se s tím šije a nemůžu se dočkat, až si ho ošahám naživo.

@lucikan tady ti holky asi poradí Brother 3034, protože s ním mají dobrou zkušenost. Já jsem jim uvěřila a objednala si ho taky.

@caramilla nosící fotky jsou super! A děti ochutnávání milujou, moje J. a stejně stará neteř se taky olizujou každou chvíli 🙂

terezita
1. jan 2012

@caramilla ha, ty jsi zase s fotkou! 😅
jinak teda uzasne vam to vsem sluselo v tom softu na snehu!
@kuna parada!! 😵

ucitelka70
1. jan 2012

@kuna aj ja túžim po OL brother m 3034 D

caramilla
1. jan 2012

@kuna Gratuluju 😀 😀 😀 Na tohle člověk věšteckou kouli nepotřebuje...

michamicha
1. jan 2012

@kuna jaký a kde jsi ho nakonec objednala? já se na něj též chystám, ale vidím to až tak na podzim, mhd prohlásil, že prý k příštím vánocům a možná že UŽ k narozeninám (mám je těsně před vánoci) 😀 ale myslim si, že až mu budu šít to první slíbený tričko a tílko, tak že objednáme dřív než na podzim 😀 😀

michamicha
1. jan 2012

@kuna aha, už to vidim, brother 3034 😅 se na něj jdu taky podívat 😉

maroubrabeach
1. jan 2012

@kuna
overlock zaberie asi 3/5 miesta sijacieho stroju
O to prevliekanie ani nejde (prevliekas o 2 nite viac ako na klasickom sijacom stroji). zalezi na type stroja..
Niektore idu lahsie (chapac je lepsie pristupny) a niektore tazsie. Zvycajne u drahsich strojov je to lepsie.
Skor to nastavovanie napnutia vsetkych 4roch niti (aby to sadlo a vytvorilo steh).
Ja mam 4234 a som spokojna, nite sa navlecu relativne rychle, s nastavenim sa pri niektorych materialoch musim dlhsie hrat ale zrovna pri plienkach mam vsetky 4 nite narovnako a sedi to..
Vseobecne doporucujem ist do kamenneho obchodu, kde tieto stroje maju, nech ti to tam ukazu (navliekanie), rozhodnes sa pre model a potom kupis trebars na nete.

Rozdiel je aj v pocte stehov, ale to by som moc neriesila, vacsinou pouzivas 2-3.Takze skor vybrat stroj, ktory ma lahke navliekanie a nastavovanie.

lenasss
1. jan 2012

chtěla jsem si ušít z látky boxy malému na kostky a nemůžu na netu nic najít nemáte někdo nějaký odkaz kde bych to našla? 😒

maroubrabeach
1. jan 2012

@wewe22
neviem ako je to s orezom, ale ja som si kupila overlockovu patku na berninu bez orezu.
Jednu plienku obsivam 3 x dlhsie nez keby som to 2 x obsila endlom a 1 x zosila..
Je to strasne pomale, ak zvazis, ze ta jedna ihla a 2 nite musia spravit vela prace.
Cize je to o nervy.

maroubrabeach
1. jan 2012

@martinkah
ja som kupovala 4034 tu http://www.klasik-halasz.szm.com/
Stranka vyzera sialene, ale je to taky pan, co mal kedysi krajcirstvo, predava stroje, pride k tebe domov, donesie stroj, ZASKOLI TA a zabezpecuje aj servis a pod.
Dokonca ho mal lacnejsi ako vsetky internetove shopy, co som nasla na webe. Urcite bude mat a 3034

season
1. jan 2012

@maroubrabeach mne nedalo ako niekto písal, že stačí overlockový steh a kráčajúca patka.... no ten steh mám strašne tuhý a o tej rýchlosti radšej ani nehovorím, som rada, že mám OV, mala som si ho kúpiť už dávno!

season
1. jan 2012

ešte pre istotu hádžem odkaz na vymalovanú tabulku https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aq... a do prvého riadka si pod svoje meno môžete písať čísla Ottobre, alebo mi ich napíšte do IP... čo ja viem, do utorka?

macin73
2. jan 2012

@ngvadi já se přiznám, ale psala jsem už dvakrát (sem a IP) kvůli těm kapesníkům, jestli mi nakonec dojdou nebo ne?

kuna
2. jan 2012

@michamicha nakonec jsem ho objednala z http://www.nej-sici-stroje.cz/. @katka82 byla tak hodná, že mi přenechal svůl slevový kupon na 300 Kč, který dostala za nákup stroje a mohla uplatnit na další stroj. A já tímto dávám k dispozici svůj kupon, který taky dostanu, taky na 300 Kč. Začne platit za dva týdny a bude platit dva měsíce. Tak si s tím tričkem po MHD pospěš a můžeš objednat už teď 🙂.

@maroubrabeach děkuju za podrobnou odpověď 🙂. Souhlasím, že je asi nejlepší si dojít do kamenného obchodu, s šicím strojem jsem to tak udělala a jsem moc spokojená. Bohužel ten můj oblíbený obchod v nabídce Brother nemá, tak jsem to riskla.

@season to jsem psala já, že stačí kráčející patka a OL steh...a za tím si stojím, ono to STAČÍ v tom smyslu, že se s tím dá hezky ušít tričko, steh je pružný a přitom drží (teda aspoň z mého stroje ano, možná to má každý stroj jinak). Ale není to tak hezké a OL má širší využití.

palosek
2. jan 2012

@medvi11 předplatnému jsem neodolala 😀 ...aspoň na rok, kvůli velikostem, pak se ty střihy dají upravit podle mody 😀
K OL...jsem koukala, že LUczniky jsou levnější, zda by nestačily na takové občasné šití?? Sice Brother...mě láká, ale nevím, jak moc ho využiju a jestli to není zbytečná investice, pořád váhám... 😒

wewe22
2. jan 2012

@sufik1 ahoj dakujem za ponuku aako sa s tym robi? lebo mi tu pisali ze to strasne dlho trva
a kolko by si za nu chcela?

zojec
2. jan 2012

babulky mam jednu prosbu, nemate nahodou niekto ottobre 6/2011? dost by sa mi zisiel tento strih: http://www.ottobredesign.com/lehdet_js/2011_6/i... aj by som kupila cely casopis , ale ten najnovsi sa mi pozdava viac 🙂 kludne ho aj kupim 😉 dakujem

zojec
2. jan 2012

hm.. asi ho neukazuje, ale je to ta seda bundicka so sobmi str. 11

lillyzelvicka
2. jan 2012

@palosek já mám ol lucznik a zatím pohoda

palosek
2. jan 2012

@lillyzelvicka a který? Můžeš hodit odkaz? A jak dlouho už na něm šiješ? Díky... 🙂

terezita
2. jan 2012

@palosek vzhledem k tomu, ze ty sijes, tak ho podle me dost vyuzijes. kalhoty a tricka siju cele na OL..

zojec
2. jan 2012

@ivuska.h prosim ta, da sa toto bmb frote pouzit na vkladacky do plienok ? http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route..., resp. nepouzili ste to niekto??