icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

anielik
2. jan 2012

@maroubrabeach dakujem 🙂 ja som myslela ze vymenim strany, tu "hladku" by som dala lic a tu "frote" by som dala rub...ci blblost?
na str. maju napisane ---okamžitá savost a odvod vlhkosti

takze radsej nie? :(

maroubrabeach
2. jan 2012

@zojec
asi hej, akurat som to dosila, oprala, zajtra pojde na prdel, tak uvidime..
ale na omak v tom nevidim problem.

dankakk
2. jan 2012

@anielik to frote je super... Len neviem či na zupan. Slucky sú len z jednej strany, druha strana je umelina. Keby si chcela, môžem ti poslat vzorku. Mám ho doma, kúpila som si na detivbavlnke... Teda dúfam, že je to ono.

anielik
2. jan 2012

@zojec...ja by som brala aj frote obojstranne...ale nejako sa nikto nepridava 🙂 farba mi je uz aj jedno ..mimo ruzovej :D
frote uterak ma nenapadol. len neviem, kolko by som ich potrebovala ...a vlastne cena by bola asi velmi podobna 🙂

maroubrabeach
2. jan 2012

@anielik
hmm. mne sa ta hladka strana na vonkajsiu moc nepozdava. vyborna je skryta v plienke 🙂

anielik
2. jan 2012

@dankakk ak by ti to nevadilo, tak sa velmi potesim vzorke 🙂
@maroubrabeach si ma teda nepotesila 😉 som myslela, ze to uz konecne vyriesim :( fnuk

ucitelka70
2. jan 2012

@anielik tak to je fakt perfektný nápad...... a veľkosť obrázka je aká? zhruba 9x13? či väčšia?

palosek
2. jan 2012

@caramilla no co už, tak snad se nasbírá 😵

anielik
2. jan 2012

@ucitelka70 teraz ti neviem povedat ...pyzamka spia 🙂 a dufam aj deti 😀 ale ten mcQueen je isto aspon 13x18 a ten mensi zhruba 10x 15... ja im to donesiem do tlacky tricko a obr v najlepsej kvalite aku najdem na nete a dohodneme sa aby to nebolo prilis male....

dankakk
2. jan 2012

@anielik pošli mi do ip adresu, zajtra zbehnem na poštu a pošlem ti to ako obyc. List;)

kryska5
2. jan 2012

baby heeeeeeeelp 😒 ako ste šili merino bodyčko? tie čo nemáte OL, jasnačka cikcak, či iný pružný steh, ale vnútri ste to nijako neoendlovali??? už tu asi 20min. skúšam všelijaké stehy a neviem sa z toho vysomáriť 😅

zojec
2. jan 2012

@anielik a pre koho chces ten zupan? co napr. tento? : http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/products/5016..., alebo aj v jysku mavaju dost casto vo vypredaji, celkom slusne uteraky 😉

zojec
2. jan 2012

@kryska5 ked robim merino vlniaky, tak ich zosivam cikcakom asi 0,3 mm od okraja a uz nijak nezacistujem.. 🙂 ono sa to nepara ani nefluska.. drzi pekne tvar, ako aj bavlneny uplet 😉

anielik
2. jan 2012

@zojec ... pre starsieho...ma 5 rokov a chcela by som tak 122 velkost 🙂 inak to je super cena 🙂 asi to necham tak a predsa len pojdem do "uterakov " 🙂 zase sa bude manzel so mna smiat :D ale mam sa na koho vyhovorit ? vsak @zojec 🙂

papajka7
2. jan 2012

ahojte ja som sa dnes pustila do oteplovaciek na traky,som myslela,ze to zbucham cuby dup,ale prepocitala som sa ,tam je na nich roboty 😅 ,este zalozky a nabit patentky,a skryt zips za legu,lebo povodne som myslela,ze urobim bez legy,ale ten zips vypada celkom dobre 🙂 ,ale nie dokonale 😀
jej znova sa tu vo velkom nakupujeeee
uz aby som porodila a dostala neake to porodne,aby bolo co utracat 😀

ucitelka70
2. jan 2012

@anielik aha, tak to priamo v tlačiarni vytlačia na látku....

zojec
2. jan 2012

@anielik kudne to mozes na mna hodit 😉 a dokonca mozes urobit aj dvojfarebny 😀 za taku cenu 😝

anielik
2. jan 2012

@ucitelka70 nie oni to tam podla mna nazehlia...

@zojec asi ano 🙂 dakujem si pokladik 🙂

kryska5
2. jan 2012

@zojec díkas, vlniaky som tak robila, len som dumala či tomu bodyčku by neslušalo niečo viac 😉
ad veľkosť 92 - je super, sa hodí aj nám, dám vedieť potom, prípadne to hodím sem ak to nejako slušne nascanujem 🙂

zojec
2. jan 2012

@kryska5 no slusat by mu isto slusalo, najviac asi OL, ale co narobis ked nemas?? uz 2 cikcaky by bolo asi vela a hlavne zbytocnee... zvnutra to nevidno a hlavne ze je to funkcne.. 😉 a dakujem dopredu za strih 😉

monr
2. jan 2012

Kočky, vy ste ale ukecane, a tie pridavky k objednávkam 🙂

season
2. jan 2012

Len tak skusmo som začala rátať metre, kilá, Eurá... a začínam mať hrôzu... ako písala @crawler, že 120m je už faaakt dosť, tak už ich máme 😕 , lebo kilá som zaokrúhlovala nahor tých máme rovných 50. Obávam sa, že ma vysťahujú 😝 Tak ak už nebudete zaokrúhlovať metre na už zapísaných artikloch, tak už radšej končime... OK? Ved isto ešte dáku objednávku zbúchame, no nie? Sa to nezdalo a ako sa nazbieralo!

papajka7
2. jan 2012

@season 😕 😀 ,to fakt 120m????a to som sa poriadne krotila 😀
tak oteplovaky hotove,az na tu legu,neostal mi na nu material,tak ak ho dokupim tak ju prisijem,ale ak nie necham to tak,ved aj tak to pod vetrovkou nebude vidno 😅

papajka7
2. jan 2012

@season jasne uzavri to,aj tak na prvy krat dobreeee 😀

kryska5
2. jan 2012

@season ou jé 🙂 ja som pred chvíľou dumala nad tým názvom, že či je to naozaj "minihromada" 😀 😀 😀
predtým si tam mala na ten čierny patent, či dáme 2kg, to bude cca 9m? z toho kľudne vezmem viac 😉
a ten kráľovský prúžok, ten asi nie je II.akosť, tam je iná cena, nie?
ad ottobre ja ak sa mi zajtra podarí kuknúť nejaké staršie čísla a zapáči sa mi niečo, by som vzala aspoň jedno, dám vedieť 😉

kryska5
2. jan 2012

ešte jeden dotaz ohľadom merino body, to olemovanie dole, či kol krku mám vystrihovať podľa tvaru, alebo to môžem iba rovný pásik? za mladi som z takéhoto pružného materiálu moc nešila 😒

season
2. jan 2012

@kryska5 ja som zaokrúhlovala všetko nahor aked je minimum tak dám navyše kilo, lebo baby mali také skúsenosti, že aj kilo menej poslali, tak sa hádam načisto nezbláznim, do čoho som sa to dala, ale chcela by som sa radšej prebytkov zbavovať, ako riešiť, komu o kolko menej dať.
Ved to mala byť minihromada, že hádam dáme dokopy zo 5položiek tak 15kg... 😀 😀 😀 asi idem rovno vymazať tie, čo tam skoro nič nie je, lebo aj s nulou je tam kopec toho, nech sa mi s tým lepšie robí, ešte zbúcham kolko cca každej vychádza platiť, to budete mať hned vedlajší stlpček

monr
2. jan 2012

@season já som pre istotu teraz vecer ani nepozrela do tabulky, by ma lákal aj ten climayarn, ten som aj mala povodne, len som zmazala, tak radsej pozriem rano. Keby si bývala bližšie, by som ti rada pomohla.

ngvadi
2. jan 2012

šmarjá, zase mtx, jo? vždyť já to nestíhám pošít :D ale už mám tabulku otevřenou...

aerin
2. jan 2012

@ngvadi tak to je nas asi vic 😀

ale s tim novym strojem se sije skvele 😵 jeste kdyby nebyly zkousky za rohem 🙄 😠