Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@aerin, @crawler, @palosek no já to měla, že jsem těhotná dodělávala poslední rok bc., pak v květnu porodila, dva týdnu po porodu dělala přijímačky na mgr., a že jsem je udělala, jsem brala jako kopanec, že teda se musim kousnout a tu bakalářku dopsat a státnice v září udělat. a taky se povedlo, i když to dopisování bakalářky v budliných třech měsících bylo příšerný... teď končim první semestr navazujícího a šlo to v podstatě mnohem líp, než jsem čekala, zkouškový bude snad taky v pohodě, mhd taky studuje a už má prakticky všechny zkoušky hotový (začínalo jim zkouškový už před vánoci), tak se o hlídání prostřídáme... jo a bc. jsem dělala obecnou jazykovědu a fonetiku a na mgr dělám fonetiku a češtinu se zaměřením na jazyk (tj. bez literatury🙂 taky si občas říkám, k čemu mi ten titul bude, když plánujem přesídlit z prahy na maloměsto, ale jeden nikdy neví a nechci, abych měla někdy výčitky, že jsem něco kvůli budlince zanedbala... ale já to mám fakt jednodušší tím, že mi mhd budlu pohlídá, už nám tak šíbe, že se v podstatě nebráníme druhýmu 😀
@sufik1 prosím odemkni tabulku 🙂
taky už můžu konečně přihodit nějakej výtvor 🙂. Lem u krku na body asi bude dost vlát. A u těch botiček musím ještě vylepšit střih. Ale líbí se mi ta kombinace. Mám jen černej soft, na dítě trochu blbý..ale ta žlutá to snad trochu vylepšila. Body je z Mylly rib. merina. Objednala jsem 1m olivy a půl žlutýho a byla ráda, že se to vlezlo. kalhoty jsou dvojitý
@caramilla nestraš, já musím v noci spát, protože mi dítě vstává v šest 🙂
@crawler @aerin @season jste fakt dobré, studovat s dětma! Já mám takhle kamarádku, dvě malé děti 20 a 6 měsíců a u toho studuje VŠ. Na to já bych byla děsně líná a jsem ráda, že jsem si to udělala postupně. Občas mě napadne, že bych si vystudovala ještě něco, ale zase se mi do toho nechce...jsem fakt lemra
@crawler ty mě chceš zruinovat s takovýma MTX nápadama, co? Musím objednat, jinak to nejde, abych si mohla ten OL užít 🙂
Právě mi dorazil stroj, juchů...ale taky se vzbudilo dítě, tak to si ho asi nevyzkouším... 😒
Baby ohladne tabulky, predbežne to sčítava metre pre každú a druhý stlpček s vašimi menami ale tučne na žltom sú platby za jednotlivé položky a dolu súčet červený v Eurách. Potom dorátam strizné balné obe poštovné. Kto bude chcieť, môže začať posielať peniažky na účet, každá ako sa dá, ale najlepšie aspon 80%, lebo aby som ustála tie prebytky, poštovné a tak z rodičáku.
Ak by sa predsa ešte niečo nové objavilo, tak sa tomu nebránim, už som to predýchala, že strihnem 60x 😀
ALE DOPLNTE VSETKY MAILOVE ADRESKY, ZLE SA TO POSIELA CAST IP A CAST MAILY.
@season ja pozerám ale na tej strime OL Brothera nevidím 😒 teda ak máš na mysli stránku strima.com alebo si myslela toto? http://www.sijacie-stroje-patchwork.sk/index.ph...
@ngvadi no u nás to bylo tak, že vždy před zkouškama, místo, aby byl doma klid a muž vzal holky ven, akorát byl nervozní víc než já a to pak bylo "veselo" 😠 To jsem nedávala. Chlapi to mají se studiem jednodušší (možná), žena navaří, vypere, vyžehlí, napeče a vezme děti ven, aby měl tatínek klid (viz má sestra) 😀 A já tohle měla všechno stíhat sama 😀 (hodil by se smajlík tlučící hlavou o zeď). 😀
@aerin držím pěsti, pokud můžeš, nevzdávej to...však uvidíš...třebe je to teď taková "krize" a brzy přejde. 😉 😀
holky ještě mi poradte prosím ty nitě ze strimy jsou i na normální šicí stroj nebo jen na OL děkuji
@aerin je to náročné, já studovala se 1 a pak se 2 dětmi, ale hlídala celá rodina včetně manžela, bez toho by to nešlo. Veškerá jeho dovolená padla na mou školu. Už bych do toho nešla, ale tehdy mi bylo o 10 let míň a nelituju toho. Musíš jen vydržet, vše ostatní odsunout , o prázdninách načerpáš sílu a jede se dál. Učila jsem se, když děti šly spát (22-02). 1,5 roku jsem i při škole pracovala a to bylo husté, zlatá mateřská.
@sufik teda to snad ani neni mozny, ne? tricko je ale paradni!
@vdovec a botky a body jsou taky moc hezke!
@palosek myslis rib nebo finerib? finerib na finerib nasivat je brnkacka, ani tam neutikaji oka, je to bez problemu. a na rib jsem taky nasivala nasivky, ale z upletu a pak nevadi, ze to pruzi. sice ten rib pruzi o dost vic, ale ono se to nejak srovna..
@lenasss nite jsou i na normos stroje, jen kdyz si koupis ten velky kon 5000yardu tak ho nedas nahoru na tu spulku a musis ho postavit vedle treba do hrnku nebo taak..
Holky nemáte někdo zkušenost s cívkama ze strimy, jestli nějaká nejde do berniny? Nepíšou mi tam rozměry....
Už jsem je našla 🙂
@palosek právě se mi u tebe ten komplet moc líbil chceme něco koupit klukům na hory tak by to finančně myslím snad vyšlo lépe když si to ušiju 🙂
@crawler a prosím tě kdyby jsi měla čas přidala by jsi mi tam ten climayarn já jsem trochu antitalent na tydle tabulky tak abych vám to tam nerozházela🙂 děkuji moc
Ruzovka show pro @terezita 😀 😀 😀
Čepička háčkovaná včera v autě cestou domů + rukavičky, které nám upletla na horách babička, ale už to umím i já a pletu další 😀 Nic na tom pletení není 😀
Kabátek byl na MMB asi za 30 Kč, paní mi ho nakonec přidala zdarma, nebyly tam knoflíky, ty stály 40 Kč 😀 😀 😀
@piecee není problém 😉 doplním Tě tam, jen prosím sem do IP pošli svůj email (pak budu rozesílat hromadné emaily ohledně dalšího infa) a pak mi napiš kolik bys chtěla - střihnu jakýkoli centimetry - jde jen o to, aby se naplnilo minimum, což u climayarnu se naplní😉 a pak je třeba počítat, že mtx nepošlou přesně, takže si napiš radši víc než v reálu potřebuješ, aby Ti pak nechybělo pár centimetrů 😉 Já jsem z minula poučená a všechno budu zaokrouhlovat nahoru, ale i tak je třeba počítat s tím, že toho pošlou míň 😉
Holky, moc všechny obdivuji, kdo zvládáte při MD ještě dodělávat školu, já to naštěstí zvládla ještě včas, pak jsem zkoušela phd. při práci, ale vidina toho, že to skoro na nic nebude a toho, že jsem neměla pořadného vedoucího a téma, jsem to vzdala a nedokážu si to teď představit, že bych zvládala školu... nemá kdo hlídat, stavíme bará atd. 😝 takže všem držím palečky!!!! 😉

holky hromadka Strima http://www.sicistroje-shop.cz/
zlomila se mi jehla na stehovací destičce, tak stejně musím objednat....
tabulka https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Ak...
koukněte, jestli funguje dobře
uzavírka tuhle neděli 8.1.
jo a nezaručuju, že budou všechny nitě, co v pondělí bude, to bude