icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

daisyr
3. jan 2012

@vdovec moc krásné výrobky a s tím merinem a kombinací jsi to vyřešila pěkně 😉 ty máš OL nebo jsi to vše zvládla na obyč?

crawler
3. jan 2012

@caramilla šmankotééé - nádhera - já chci takýýý...já potřebovala návleky k nízkým kozačkám a v HM jsem je koupila za 180kč, ale kéž bych uměla plést či háčkovat a napletla si různě barevný, abych vždy ladila...takhle mám jenom černý 😒 😀

daisyr
3. jan 2012

@caramilla no ještě do pletení jdi, to jdi jako někam 😀 😀 😀 Malé to moc sluší, je v té růžové k sežrání 😀

palosek
3. jan 2012

@caramilla ááách, 😀 vůbec nevypadá jako ještě"mimi"...soro jako by šla pomalu na rande 😀 čepka je fajn, by se mi nechtělo 😝

animal
3. jan 2012

@caramilla sluší ji to, obzvlášť, když si máma dá práci a projíždí MMB s oblečkama. Fakt pěkný kabátek

michamicha
3. jan 2012

ahoj, ty hromádky jsou fakt mor, už tam mám zase minimálně za litr 😝 ale nutně počebuju ten tyrkysovej finerib a žlutej patent 😅 ostatní jen tak do zásoby na horší časy 😀 a plánuje se zase mylly? tam se budu chtít určo napakovat 😎

aerin
3. jan 2012

ja pokukuju po tech oboulicech 🤐

a mylly a soft chci taky! 😀

kryska5
3. jan 2012

@jieff prosím ťa pochopila som správne že si to bodynko lemovala iba rovným pásikom spôsobom ako si nakreslila?

maly_prcek
3. jan 2012

@crawler Ten název 1/2012 je nějaký zavádějící 🙂 🙂 To bude náš nový měsíčník??? 😀 😀

daisyr
3. jan 2012

@kryska5 já to lemuji páskem, ustřihnu normálně rovně a myslím, že ostatní také tak, je to tak i dle střihu v ottobre 😉

daisyr
3. jan 2012

@aerin neboj na mylly možná také dojde, ale nechala bych to až třeba na únor, co? to už bude z krku i tato hrom. mtx.... jestli se teda nevyklube další 😀

kryska5
3. jan 2012

@daisyr srdečná vďaka, robím bodyčko z merina tak sa furt vypytujem ako pablb nech to radšej nepokazím 😀 dík končím so spamom 😀

michamicha
3. jan 2012

jsem si chtěla stříhnout ten žlutej mylly velur na spacák pro vojtu, ale on se každou chvíli asi vzbudí, tak to nechám až na večer, až bude mhd doma... teď si jen nakreslím střih, chtěla jsem původně obšlehnout ten ikeáckej spacáček, ale udělám to jinak, s rukávama teď na zimu 😎 akorát musim koupit zip, ale než to začnu šít, tak se snad do galanterky dostanu...

kryska5
3. jan 2012

@season prosím ťa pri tomto som napísaná už iba ja http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... nie je to veľa tá objednávka? 😕

aerin
3. jan 2012

@kryska5 taky lemuju rovnym paskem
(a ani teda na dvakrat nezahybam, na kupovanych vecech to tak taky neni, prisiju pasek lic k lici, otocim do konecne pozice bez toho druhyho zahnuti dole a z licu prosiju - ja teda na COL, kdybych ho nemela tak cikcakem, at je to pruzny)

crawler
3. jan 2012

@maly_prcek 😀 já jsem totiž úplně ztratilapřehled, zda by to mělo být mtx 6 NEBO 7? ...tak jsem to zaonačila takhle a můžeme doufat jen v to, že to nebude měsíčník, ale třeba "jen" čtvrtletník???😀

animal
3. jan 2012

@aerin soft ten už se klidně může vyhlásit, snad nad tím večer sednu a založím tabulku 😀 doufám, že byl bohatý Ježuch 😀 😀 😀

kryska5
3. jan 2012

@aerin jú, ďakujem moc 😵 večer vyskúšam, je pravda že to merino sa ani nestrapká, tak by to mohlo byť super aj tak

na mylly sa teším aj ja, pozerala som že tam začali výpredaje 😀 😀 😀 aby ešte boli aj vo februári 😝

aerin
3. jan 2012

@animal no Jezuch byl bohaty, ale prinesl stroj, ne prachy 😀

maly_prcek
3. jan 2012

Holky v MTX tabulce je divně ten finerib trávově zelený - je tam trávově zelený, ale odkaz je na limetkový - jak to má být správně????

maly_prcek
3. jan 2012

@animal O soft jsem se taky chtěla hlásit 😀 😀 😀

michamicha
3. jan 2012

jo, chtěla jsem se zeptat ohledně objednávání na ŠD, potřebovala jsem poupravit množství u metráže, tak jsem to napsala do poznámky, nevíte za jak dlouho cca můžu čekat mail s údaji pro platbu?

daisyr
3. jan 2012

@michamicha většinou max. do druhého dne odepíší

crawler
3. jan 2012

@maly_prcek prosím Tě...v upozorněních mám od tebe nějaký příspěvek, který začíná..."prosím prosím, udělali byste mi kolonku"...a když na to kliknu, tak se mi zobrazí ten příspěvek o měsíčníku mtx 😀 co jsi teda chtěla?

aerin
3. jan 2012

jo, holky, URGENT!!! prosim vas, komu neco jeste dluzim, napiste mi IP, moc se omlouvam, ale uuuplne jsem se v tom ztratila☹

daisyr
3. jan 2012

@kryska5 nás se tolik ty výprodeje netýkají, protože máme VO ceny a tam se tuším ta cena počítá z té nezlevněné, ale neboj i tak se dostaneme na ceny víceméně obdobné těm sníženým

maly_prcek
3. jan 2012

@crawler Chtěla jsem kolonku a pak jsem na to přišla, jak tam ten sloupec přidat, tak jsem to editovala... akortá mně to asi nepočítá do součtu...

kryska5
3. jan 2012

@daisyr aha, OK, vďaka za info ... tak už mi ostáva sa iba tešiť 😀

caramilla
3. jan 2012

@crawler Já mám taky jenom černý návleky na nohy a z Takka za 150 Kč a jsou hrozný 😀 😀 😀 😀
Hele, ale při tvém talentu na šití to zkus, najdi si základy háčkování nebo pletení a během chvilky se to naučíš, je to fakt jednodušší než šití. Pletení jsem z youtube teda nedala, to mi ukázala mamka 😉 Ale na ní teda nemám, ta jede. Uplete rukavičku za 30 minut a ani se na ty jehlice snad nedívá nebo co...
Holt jsem šíblá po mamce, no 😀
@aerin Škoda, jo? 😀 😀 😀
@animal Ten kabátek jsem teda zrovna nevyhledávala, kupovala jsem něco jiného a náhodou si ho u paní všimla, hlavně té ceny jsem si všimla, jsem si říkala, jestli se neupsala v nule 😀
@daisyr mylly na únor určitě, v lednu už nic 😀
@michamicha Jj, tak to funguje. Většinou do 24h pošlou podklady k platbě a upraví objednávku, jsou teď po dovolené, tak možná toho mají hodně 😉

U mě ježuch letos byl bohatý na druhou stranu, dávala jsem nákladný dárky a sama nedostala skoro nic 😀 😀 😀 Jednu chvíli jsem přemýšlela, jestli neudělám líp, když ty svoje výtvory prodám, to by byly prachy na látky 😀 No jo, ale ta radost pod stromečkem za to stála...

crawler
3. jan 2012

@aerin a Prcku - vaše sloupce jsou mimo vzorce, tak uno momento - vloží vás do vzorcového pole, ju?