Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
baby skusene sicky s dvojihlou,ja som ju prvy krat vytiahla,a neviem navliect 😒 ,ako sa navlieka jedna nit do dvoch dierok? 😅
@papajka7 dve nite navliekaš..... a vlastne majú jednu dráhu, len už nad ihlami do háčikov jednu dáš zľava do ľavej ihly a druhú sprava do pravej
@papajka7 @season ste zlaté, baby, že ste sa k tomu autíčkovému jednolícu ozvali... už som sa z neho trošku vyliečila, z diaľky na tričku by asi ani nebol taký krásny, ako sa mi tu zdá na fotke
@papajka zaujímavé, že nevieš, či sa narodí chalanisko alebo baba 🙂 môžeme tu tipovať 😉 a oteplovačky supiš 🙂
@season rýchlo pošli číslo účtu 🙂...potom ti budú pípať smsky a raketovo rásť konto 😉 a potom rýchlo spľasne 😀
a prečo nemáš rada jednolíc? ja mám niečo kúpené, ale ešte som z neho nešila.. iba kvôli pružnosti? nepovedzte mi, baby, že sa z neho zle šije, lebo mi stačí včerajšia a dnešná skúsenosť s chlapým flísom (ten zelený, vieš), už nikdy viac 🙂 vôbec sa mi nechcel posúvať v stroji, nevedela som, či mám prítlak pätky príliš silný či príliš slabý
a z čoho šijete letné tričká? z nejakého obojlícu s nižšou gramážou?
len ten limetkový finerib tam aj mne ostáva, ak sa teda už nikto nepridá, asi to môžeme zmazať, do minima máme ďaleko
@terezita krásne vecičky, u teba "narýchlo" ušité, u mňa robota na tri týždne a výsledok by bol niekde úplne inde.. akože "na doma sa dá, vonku radšej nenosiť 🙂 )
@mehlo ahoj, jsem ti asi ještě neposlala doplatek za vtc a mtx, viď? ono to vlastně přišlo včera, tak zítra ti to pošlu 😉
@michamicha jasan
co byste daly jako vnitřní vrstvu do spacáčku? z vnějšku bude mylly cotton velour, ale dovnitř nevím, chtěla jsem dát něco bavlněnýho, ale jedno/oboulíc mi přijde dost slabý a co mám doma výplňky, tak ty mi přijdou zase dost silný 😖 leda ten hnědej, ale ten mi nepřijde dostatečně měkký a neni ani moc pružný 😖 chjo, to je dilema 😒
jinak se furt chystám na tu lamu, ale ještě jsem nenašla odvahu stříhnout 😅 stačí, že z toho padá bordel jen když to vytáhnu z bedny s látkama 😅
@michamicha A co to otočit? Dovnitř velur a ven výplněk, to by nešlo?
@medvi11 když on ten výplněk na omak nic moc ☹ jsem chtěla ušít měkkoučkej spacáček a asi s tím počkám na další mylly objednávku a vezmu víc toho velouru, jsem posledně chtěla i ten červenej a neposlali ho prej vůbec ☹ bych ho dala i dovnitř... ještě mě napadlo dát tam ten výplněk family na krému, ale toho mám asi málo ☹
@michamicha a nějaký tenčí flís nebo třeba bamb.velur nebo bav.velur ze šijemdětem?
@martinkah no jednolíc a tenučký sa tak blbo strihá, roluje sa. Na môj starý stroj 0bodov, iba overlockom. A k tým mylly opiciam ak dakedy zoženiem dokonalé patenty 😠 tak bude pre chalanov už príliš detský.
Neboj na tenké látky ešte dojde do leta 🙂 pyžamká som šila, že malému do škôlky, no on doma už rok nespáva, ked začal spávať v škôlke, tak zaspával o 22hod. Takže pyžamko má aspon jedno pekné na doma, ale troška som ho užšie ušila (nemala osm este ottobre) a práve z jednolícu MTX
@ucitelka70 dakujem 😵 ,uz to sijeee 😵 ,no dnes po po 15 rokoch krajcoviny som objavila ameriku 😀 ,sijem elastickou nitou,dvoihlou s kracajucou patkou,vysledok nema chybu a nechapem preco tak uz nesijem davno,ved to je super ,a to viem iba vdaka vam 😵 ,inac by som doteraz sila po starom 😅 ,minuly rok som sila pre chalanov merino supravy a cele tie stehy sa popraskali,tak su dierave a prichystane na presitie,teraz s tymto vylepsovakmi to bude brnkacka 😀
@papajka7 kráčajúcu aj jja mám v pláne......, elastickú niť navliekaš do dolnej cievky, však? ja som aspon tak robila pri šití dvojihlou, šila som lycrové nohavice, nechceli sa mi vytvoriť slučky riadnou niťou a ihlou - dvojihla a pružná niť - veľmi pekne prešilo
ete dotaz ten pruzny lem ked sijem dvoihlo sijete elastickymi nitami,ci stacia obyco?,lebo tie elasticke nemam spravny otien 😝 chapete to moje kojo triko chcem mat dokonale 😀 ,ved za tie prachy co stala latka 😅
@season z tých opičiek vieš ma cena vyliečila, ale daj si tie látky do prebytkov do tabuľky, isto sa nájde kupec aj na červenú lamu a aj na ostatné, z tých peniažkov nakúpiš v dalšej hromadke 😵
@medvi11 flís mě nenapadl, ale ten by šel 😉 tak to udělám s flísem zvenku a dovnitř ten velur, bude to teplý a zároveň měkký 🙂 dík za radu 😉
@season no nakupila som v stoklase,vypada taka ako sa plavky siju,
@ucitelka70 tak skusim to tak ze spodna elasticka a vrchna normos,diki
@papajka7 pre mňa je novinka tá elastická niť. Dávate najtenšiu klobúkovú namotanú na špulke? Lebo mám aj takú veeelmi tenulinkú, ale to je myslím na priplietanie k priadzi do patentov, taká priesvitná ako silon.
Ak sa Ti dá, hod sem link do stoklasy, tam je obrázok, z toho budem vedieť. Vďaka.
Píšem Ti IP, chcem sa niečo opýtať 🙂
@season já ty mylly opice šila s mylly hnědým patentem a vypadá to dobře, akorát jsem ho dala tou "hladší" stranou (nevím co je rub a líc u těch patentů, si ty tubuláry vždycky rozstřihnu) ven 😉
@season elastická niť je hrozne tenká elastizujúca niť, nie klobuková guma alebo pružná niť s gumou, presne ako píše pap., ako na plavkách taká umelá tenká....
@michamicha a to je patent z MTX alebo Mylly? ktorá presne farba? Prosiiiim link. Už som skúšala dva žlté patenty, škoricový finerib a nepáči sa mi to! Také sú kurnik drahé, tak to musí byť dokonalé, ako píše @papajka7
😀

@caramilla no jo vidíš já na to taky zapomněla. UDĚLEJ SI SVŮJ STŘIH od René Bergh