icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

maly_prcek
4. jan 2012

@aerin Já fin upřímně miluju... Moc pěkně se mi z něj šije... Wendy jednolícy mně teda dělají co chtějí, je to neforemné, šišaté (ty už nekupuju, max. jako podšívku), oboulíc je lepší, ale finerib se chová krásně ukázněně 🙂 Pruží pěkně a hezky se vrací... Šiju trička, bodýčka, tuniky, letní tepláčky (i 3/4), tepláčky nadoma, pyžama... A ty proužky nakombiované s jednobarevnýma látkama 😵 😵 😵

aerin
4. jan 2012

@maly_prcek no fin prave taky miluju 😵 ale libi se mi ted ty prouzkovany oboulicy 😀
prosim te ty jsi taky malicka (a jeste brnacka😀), nemas nejaky fajn strihy na sebe?

boudova
4. jan 2012

Prosím o vysvětlení co je finerib? Tak moc ho chválíte, že nevím, jestli ho taky nechci 🙂 to je lepší úplet?

maly_prcek
4. jan 2012

@crawler Já slibuju, že ještě něco vyhodím, musím kuknout, co mi k sobě pasuje a jaké jsou bambusové látky pak v Mylly, páč bez bambusových triček nemůže má rodina přežít léto 😀 😀 😀 Tak aby mi to pasovalo k sobě 🙂

@aerin Ke krku je lepší patent, ale i finerib se dá, ale lepší pak udělat takové to zakončení, jak to poskládáš na třetiny a ohneš přes... Triko už jsem chvíli na sebe nešila, ale mám dojem, že mi stačil 1m, ale nevim to jistě...

aerin
4. jan 2012

@maly_prcek ja jsem zatim skoro vse lemovala finem, patenty skoro zadny nemam 😅 a vystrihy prave spis lemuju, naplet jsem delala jen parkrat a treba u V. tricka s tim nejsem vubec spokojena, asi mohl byt jeste tesnejsi 😒

mehlo
4. jan 2012

@boudova už jsem se chtěla ptát jestli došel. Bylo to hrozný story, jsem z tý banky špatná.

boudova
4. jan 2012

@mehlo jejda, jakto?

mehlo
4. jan 2012

Tak už ty proužky oficiálně potřebujuu- i kiwi i ty druhý se světle modrým, jen mhd ani slovo, nebo bude zle. A ještě poprosím holky VTC a MTX o doplatky. Díky

mehlo
4. jan 2012

@boudova ano to je lepší úplet. Ted u mě se taky braly dvě barvy a já se úplně zamilovala, neměla jsem ho napsanej ale kousek na mě zbyl asi 40 cm, asi vezmu zase

mehlo
4. jan 2012

@boudova no prostě mi zadali do systému špatně tel. číslo a mě nepřišly akceptační sms na ty příkazy k úhradě. Volala jsem tam a řekli mi že je všechno v pořádku a jestli to spěchá, že to mám zkusit za chvíli a nakonec z té chvíle byl celý víkend a musela jsem je znovu kontaktovat a teprve potom přišli na to, že ho tam zadali ve špatným formátu a tohle není bohužel jeden problém. Já si to založila kvůli tomu, že tam můžou chodit peníze ze Slovenska v eurech bez poplatku pro obě strany, ale začínám toho trošku litovat no uvidíme jestli se to zlepší.

maly_prcek
4. jan 2012

@aerin Já taky spíš lemovala, ale mám OL a tak jsem zkusila nápletový a zas jsem to přetáhla, trochu se mi to vlní, ale zas u krku to sedí hezky 🙂 Na prvotinu dobré 😀

boudova
4. jan 2012

@mehlo to sou blbouni 😀

macin73
4. jan 2012

@mehlo ahoj, já už doufám vše vyrovnala? musela jsem včera restartovat pc a všechny okna s hromadkami musela zavřít a teď jsem v čudu 😝

macin73
4. jan 2012

@mehlo jinak díky moc za balík, došel na Silvestra. Ten dřevěný box na šicí potřeby je SUPER 😎

caramilla
4. jan 2012

@aerin Ty máš jen 15 cm? 😀 😀 😀 😀 😀
Na mě tričko kojo dlouhý dole + dlouhý rukáv (mám 173cm, konf. 38) mám přesně 1m fineribu. Takže ti bude stačit možná i méně 😀
Já fin. trička nahoře zakinčuju přehnutým pruhem fineribu napůl - jako náplet z patentu. Je to hezký.

¨Jinak fin miluju, je super na trička a body, ale jen na zimu, v létě je to na upečení. Ale jak fin, tak ten oboulíc mi žmolkatí ☹ ☹ ☹ Bodyno z HaM nežmolkatí, tak to šití asi zase vzdám ☹

terezita
4. jan 2012

@caramilla jee, mne finerib nezmolkati.. zmolkati mi jenom co tu mam uplety bavlnu s elastanem puntikovanou, ta je dost olezla..
@crawler hehe, no ja si to myslela, ze to bude hnedle vsechno fuc!

jo holky, ad ty stuzky FARBENMIX, jestli je tedy chcete ted taky objednavat, tak bysme to meli taky zacit pachtit. my jedeme do nemecka 9.2. ja tam urcite neco brat budu, takze pokud se chcete pridat, tak nekdo prosim udelejte tabulku, mne to tu nefunguje.

mehlo
4. jan 2012
crawler
4. jan 2012

@aerin a nevyhovují ti ty z ottobre? já dnes se zrovna chystám na mikču na zip bez kapucy podle ottobre...tak jsem zvědavá

Jinak jsem zjistila, že se prasej počty v tabulce - u několika artiklů je to špatně spočítaný (vykazuje to mín, mnež je tam v reálu naklikaný - škoda, že ne obráceně 😀 ) a přitom nevím proč - vzorec je zadaný správně a i jsem to zkoušela opravovat. pak jsem kotrolovala, zda tam někdo nemá desetinou čárku místo tečky atd. nevím...malej mě tady prudí, tak na to nemám klid, ale večer to musím spravit nebo to přepočítat ručo fučo 😀

maly_prcek
4. jan 2012

@ngvadi Jako mně specka taky baví, pajdák není náročný, matek je tam spousta, takže se dá hodně domluvit... Akorát ta úroveň VŠ mě zklamala (hodně profesorů i studentů by tam podle mého vůůbec nemělo být). Jinak na mně teda všichni hledí jak zjara, co mi s těma dětma šibe (na srazu ze střední jsem byla jediná dětná, ostatní si vesele jezdí po světě a bydlí u rodičů 😨 ). Naštěstí mně je celkem jedno, co si kdo myslí, i našim jsem řekla, že děti a školu si pořizuju pro sebe a tak jestli chcou, ať pomůžou, že budem rádi, ale ať to přede mnou nehodnotí...A chtěla jsem malý věkový rozdíl mezi dětma, MM je s bráchou o 6let a ten vztah už není moc sourozenecký... Chtěla jsem aby mé děti byli parťáci.

crawler
4. jan 2012

@terezita já bych nějakou stužku určo brala! 🙂

aerin
4. jan 2012

@caramilla 😀 😀 😀 neee, 158😀 diky🙂
mne teda zmolkati taky vsechno, strasne zmolkati climayarn :-P

@crawler z ottobre mam ted jednu rozesitou a moc mi nesedi prave☹ navic jsem si vysnila ze bych chtela takovy ty schovany kapsy ve svech v delenym prednim dilu (tezko rict jak se to jmenuje😀)

terezita
4. jan 2012

@crawler se to akorat seslo ted docela blbe ty hromadky naraz.. co? no jeste ze @caramilla nutne jeste nepotrebuje softshell.. 😅

maly_prcek
4. jan 2012

@terezita Já bych se ráda taky přistužkovala, ale tabulky teda neumím... Ještě mi řekni, kolik tak bereš cm/m, když se ti ta stužka líbí a nevíš ještě, na co bys to chtěla 😀 Já zatím se stužkama začínám, tak nevim, abych zbytečně nepřestřelila nebo toho neměla málo a pak to nebylo nanic...

aerin
4. jan 2012

@maly_prcek jeee, neznas nahodou Adelku W.? Ma Lukaska a Verunku....ale asi ne, ona to ma dalkove...

aerin
4. jan 2012

na co vsechno se ty stuzky daji pouzit...?

mehlo
4. jan 2012

@crawler čauky já se tam přidala a asi jsem se nepřičetla, jsem byla mimo sčítací pole nejspíš

season
4. jan 2012

@papajka7 si to troška kompenzujem, on aj spredu vyzerá ako dievčatko, pozri ku mne, v červenej čiapke a bunde 😉

terezita
4. jan 2012

@maly_prcek ja je beru vetsinou po 3metrech. kdyz jsem objednala prvne tak jsem si vzala jen po 1m a to se moc nikam nasit neda, je toho malo 😅
@aerin lemuju tim kalhoty, saty, davam na tasky, vsivam jako cedulku do bocniho svu, schovavam pod ne okraj zipu na mikinach, daji se z nich delat poutka na rucniky, chnapky, a taak.. da se to nasit vsude 😀
maji dva typy, jedny maji ten obrazek jen z jedne strany a druhe jsou oboustranne (vetsinou ty puntiky a hvezdicky). daji se opalovat, takze se pak neparou. a pak je maji jeste ve dvou tloustkach.

mehlo
4. jan 2012

jedna praktická otázka na Ottobre- jsem se přehlídla, že tam mají cenu v dolarech a poštovný v eurech? přemýšlím o tom předplatným taky.

aerin
4. jan 2012

@terezita tak to urcite potrebuju! 😀