icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

mmmk
9. nov 2010

@maly_prcek @terezita @zojec @nika Dekuju za spoluucast, ale asi se na to vykaslu, nasla jsem to za 16€, tu cervenou. Teda v cerne. Navod jsem fakt zadny poradny nenasla a tak dobra nejsem, abych to dala sama. za takovy penize to radsi koupim 😉
Aktualne makam na vyssich capackach. Treba uz bude vysledek publikovatelny 😀

maly_prcek
9. nov 2010

@terezita A vejde se nožičkama pod stůl, aby byla v dobré výšce? Nám to nevychází (máme rozdělávací stůl...)...

terezita
9. nov 2010

@mmmk hihi, dostanes bojovy ukol strih ocaknout a dat nam ho pak k dispozici.. 😀 😀 predem dekujem! 😉 a na capacky jsem zvedava! co patchworkova deka? ja tu ted mam rozsmikanou dalsi zwergenverpackung 🙂 hadriky na novorozence, tak uz se tesim az to bude hotove, ty male hadriky jsou tak roztomile!! 😵 znas farbenmix?

@maly_prcek nam jo, ale my nemame ikeackou zidlicku, ale stokke.. ta se tam da krasne zasunout.

mmmk
9. nov 2010

@terezita Ip 😀 Pobavila jsem se s tim strihem. Ja jen obslehla ty, co ma z tesca a uz jsou mu skoro male 😀

terezita
9. nov 2010

@mmmk strih jsem myslela na to sedatko, ne backurky.. 😀 a nad ip jsem slintala slintala! 😵

mmmk
9. nov 2010

@terezita Sedatko bude asi nejaky cas trvat, pac prave prisla z toho e-shopu autosedacka a ja frajerka nechtela to sedatko objednavat, kdyz ho prece usiju 😅 😀 Asi rekneme Mikulasovi, at ho prinese 🙂
Kdybys mela link na nejaky free backurky, sem s nim. Jsem ted neco jako sevc 😀

rossinka
9. nov 2010

@mmmk Ahoj! toto asi nebude prave to, co hladas, ale tento napad ma zaujal :
http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=3361&order=1
Nasla som este nieco,ale to nie je tak pekne:
http://www.marthastewart.com/good-things/felt-s...
Papa

terezita
9. nov 2010

@mmmk ale jeste jsem to vsechno neprojizdela, bo nam blbne posledni dobou net a ty stranky se mi otviraji desne pomalu.. http://www.kostenlose-schnittmuster.de/category...

mmmk
9. nov 2010

@rossinka Dekuju. Neco jako elfi botky jsou v mem poradniku 😀 Zitra nafotim ty dnesni space-boots 😀

@terezita Ty mi neprejes, abych sla spat, co? 😀 Dik 😀

rossinka
9. nov 2010

@terezita Super link! :D Pockam, kym sa mala narodi a potom budem tvorit nejake boticky podla tipov na stranke 🙂 🙂

terezita
9. nov 2010

@mmmk to jsem ti poslala jen link na ty botky.. 😀 radsi neklikej dal, je tam strihu hafo na fsecko.. 😀 😀 😀

mmmk
9. nov 2010

@terezita Muj chytry prohlizec mi ukazal, ktery odkazy uz jsem videla, tudiz toho nebylo az zas tak moc 🙂 Se drzim radsi pri zemi, tudiz u tech bot. Klukum toho nejde usit tolik, co holcickam.

zojec
10. nov 2010

@terezita ty si taka sikulka 😉 😀 dakujeme

izabelkak
10. nov 2010

@terezita whau to je paráda, to by som potrebovala aj doma aby mi malá neutekala z jedálenskej stoličky, máme takú podedenú bez toho stretného čohosi medzi nožkami, takže sa vždy zošuchne dole a uteká preč...

mmmk
10. nov 2010

@terezita Dekujuuuu, nevim, jak se ti odvdecit 😵

mmmk
Odpoveď bola odstránená
animal
10. nov 2010

@mmmk ty jsou suprové 😉

rossinka
10. nov 2010

@mmmk Su krasne! 🙂 Odkial si mala strih? Vdaka. :D

mmmk
10. nov 2010

@animal Dik 🙂

@rossinka Nemela jsem. Okopirovala jsem boty, co ma z tesca a z nextu (jsou vicemene podobne) a uzpusobila je designove botam, co jsem videla na netu, ale strih byl placeny.

rossinka
10. nov 2010

@mmmk Si sikovna! 🙂 Uz sa tesim, ked sa narodi mala a budem moct vymyslat taketo vecicky pre nu :D

ivuska.h
10. nov 2010

@mmmk Asi by ses o ten střih nechtěla podělit, co? 🙂)

mmmk
10. nov 2010

@ivuska.h Ivi, nemam. Je to obkresleny primo na latku podle tech origos botecku a primo na latce dokresleny na potrebny tvary, potom pri siti asi trikrat prestrihany 😅 Ale predek je delany na principu tehle bot http://www.greatturtle.com/stardustshoes/cloths... Ale podsivku jsem usila extra, sesila s vrchem, nechala tam trochu diru a zasila venkem. Jo, inspiraci byly tyhle boty a pak jeste jedny, jejichz obrazek nemuzu najit ☹ Autorka je asi smazla.

maly_prcek
10. nov 2010

@mmmk Nádhera! A ty boky jsi šila jak? A sešité to máš vzadu? Nebo je tam zips? Nafoť z víc stran, vypadají vážně božsky... 😉

mmmk
10. nov 2010

@maly_prcek Nafotim zitra, uz neni svetlo. Je to spicka jako v tom navodu, ale je nahore vykrojena, vrch a boky jsou jeden kus, ta preklapeci cast je extra kus. Je to na suchy zip pod knofilkama, ktere jsou tam jen na ozdobu, jiny zip to nema. Ty pruhovane mi byly jen inspiraci.

maly_prcek
10. nov 2010

Jj, díky, už si to umím představit... 🙂

marianas
10. nov 2010

Ahojte. Na čo všetko ste použili deku Irma z IKEA? Mám doma dve a chcem ušiť nejaké separačky a niečo iné. Aký rozmer separačiek používate? Môj malý má 5 mesiacov a cca 6 kg. Vďaka.

terezita
10. nov 2010

@mmmk hmm, vypadaj uzasne! 😵 😵

zojec
10. nov 2010

@mmmk nadherne papucky 😉

kadlinecka
10. nov 2010

maminky najde se tu nektera ktera sije a prodava?nejsme zrovna nejak sikovna