icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

janefonda
11. nov 2010

ahojte baby, neviete nahodou, kde by som mohla objavit strih na detsku vesticku? mooooc by mi to pomohlo 🙂

katka82
11. nov 2010

@kadlinecka já šiju na zakázku 😉 koukni do albíka tam mam nějaké výtvory 😉

katka82
11. nov 2010

@marianas tak ten"rukávník"na rukojeť kočárku mam také v šicím plánu 😉 střih jsem nenašla 😒 jedině tohle: http://www.elinka.eu/detail.php?zbozi=1863058 🙂 tady je pěkně vydět jak to vypadá rozbalené a jsou tam i rozměry 😉

lenocka23
11. nov 2010

@katka82 mas krasne vytvory.. chcem sa ta opytat na ten nakrcnik.. mas na to nejaky strih, alebo si to vystrihla len od oka..?

katka82
11. nov 2010

@lenocka23 trochu jsem se řídila tímto: http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=37678660&tab=0 ale jinak od oka 😉 a děkuji moc za pochvalu 🙂

ivuska.h
11. nov 2010

Moje včerejší a dnešní dílo -- tréningovky vel. L, trochu víc vykrojené kolem nožiček, pro kamarádku. Taky mají trošku jinak řešený pas, tak uvidíme, jak se to osvědčí.

Kapsovka s potištěnou látkou, konečně jsem našla řešení, jak trochu oživit jednobarevný PUL. Takže takhle chci dělat i AIO a kapsovky, co půjdou do prodeje, protože potištěný PUL není certifikovaný a zatím nemám finance na to, abych si atesty nechala udělat.

zojec
11. nov 2010

@ivuska.h super napad 😀 😀 take isto budem chciet 😉 inak krasne plienocky, ako vzdy

duzame
11. nov 2010

@ivuska.h Moc pěkné kousky, ostatně jako vždycky 😉

nika
11. nov 2010

@ivuska.h krásnééé jak málo stačí k oživení, super.

mataharyy
11. nov 2010

Ahoj,
vím že to sem tak úplně nepatří ale mám dotaz, nemáte někdo fotopostup jak ušít kapsář za postel?? Teoreticky vím, ale praxe... 😔

terezita
11. nov 2010

@ivuska.h jeee to je dobry napad! a hlavne vypadaji hnedle veselej 😉
jo chtela jsem se zeptat, ty treningovky co mam na testovani - je mezi nimi nejaky rozdil nebo co se do slozeni vnitrku tyka je tam stejny pocet vrstev?

katka82
11. nov 2010

@ivuska.h moc pěkný 😉 😵

ivuska.h
11. nov 2010

@terezita Vnitřek by měly mít stejný. A máš už k nim nějaké poznatky? Jinak ty Lka můžou jít taky testerům, kamarádka mi zrovna psala, že už se jí kluk odplenkoval, trvalo mi moc dlouho, než jsem to ušila 😀

terezita
11. nov 2010

@ivuska.h 😀 😀 tak tady urco dalsi dobrovolniky najdes 😉
no prave ze mi vzdycky procura durch tu modrou, ale tu zlutou ne.. teda zatim je mela na sobe 2x, takze to nic znamenat jeste nemusi.. ale jinak sedi paradne, emmine se strasne libi ten aksamit vevnitr a furt se s nim chce mazlit 😅 no a negativni poznatek - strasne dlouho schnou.. ☹ i dyl nez bambusove bbh. napoprve 3 dny a ted je tu mam 2.den a jsou furt dost mokre..

ivuska.h
11. nov 2010

@terezita To asi byla spíš náhoda, že ty jedny protekly, protože konstrukce je fakt stejná, pokud se teda švadlena nespletla, ale i na pohmat mi přišly stejně tlusté.

Ano, schnou pomalu, o tom vím, je to zaviněno všitým savým jádrem a PULem, takže to vlastně schne jen jednou stranou... Ze sušičky mi jdou jako jediné vlhké, i když teda ne jediné, ještě BBH Magic. Řešením jsou kapsové tréningáčky, které teď momentálně vyvíjím 🙂

terezita
11. nov 2010

@ivuska.h 😉 tak ja to protekani budu sledovat dal.. ony jsou fakt strihove fajn - em. ma neco kolem 11kg a sedi ji krasne. sama je z nich nadsena, furt chodi a dela jeee a juuu.. prave jsem se chtela zeptat, jestli by se nedaly delat jako kapsove.

mehlo
11. nov 2010

@kadlinecka čau já taky prodávám

ivuska.h
11. nov 2010

@terezita Tak to jsem ráda, že se jí líbí 🙂)

kaktusik007
12. nov 2010

@marianas na cokolvek - spaci vak, capica so salom, rukavice... moznosti je neurekom, zvlast teraz na zimu 😀

mmmk
12. nov 2010

@mataharyy Kup si tedka listopadovou Marinu, tam je zrovna navod na kapsar za postel 😉

mataharyy
12. nov 2010

@mmmk Díky zkusím, pokud jí tu seženu. 🙂

mmmk
12. nov 2010

@mataharyy Pripadne koupis na fler.cz - jeste je tam i navod na usiti takoveho pekneho pejska 🙂

katie_25
13. nov 2010

Ahoj holky, můžu se k vám prosím přidat? Sice máš ještě dost času, ale už přemýšlím o látkovkách. Chtěla bych si je ušít, aspoń pár.. ai ne všech přes 20, nebo kolik jich je potřeba. z netu jsemsi už stáhla střih, plus nastudovala jsem si postup stránkách .. latkovepleny.cz .. poraďte z kterého materiálu jsou nejlepší, nejlíp schnou.. jj a kolik vrstev třeba toho bambusu na savé jádro? no ale jinak vám řeknu, že na netu je toho tolik, že se v tom orientovat je fakt záhul... : 😝
a Marinu byste měly sehnat skoro v každé trafice, já ji mám tedy přímo od Bellet z Fleru, je to jistota 😀

kpn
14. nov 2010

@katka.carska katuska dakujem za povzbudenie ... takze prvotina je na svete a na to, ze sijaci stroj bol pre mna dovtedy len predstava a nikdy som s nim nerobila, tak to celkom uslo ... uz teraz mam vystrihnutu dalsiu, len sa do nej pustit. inak z coho je naj robit vkladacky????

quaxi
14. nov 2010

Mna uz dozrali kupovane tielka - krpcovi je vsetko beznadejne siroke, a pritom kratke. Tak som spravila vlastne, jedno z trickoviny a druhe z vlny, farbene potrav. farbami

kpn
14. nov 2010

zienky prosim poradili by ste mi z coho je najlepsie urobit si vkladacky do homemade plienociek...aky material a v akych vrstvach? dakujem

quaxi
14. nov 2010

@kpn podla toho co mas doma, vkladacky z hocicoho dobre saveho - frote, teplakovina, ak mas nejake plienkove latky tak lubovolna, ja som napr. robila casto z odstrizkov latok co zostali medzi jednotlivymi dielmi plienok. Kolko vrstiev, to zalezi hlavne od hrubky pouziteho materialu, 4-5 vrstiev bude dlho schnut a vela sat, 2 vrstvy vyschnu rychlo ale nasaje to malo... casto sa robia dlhe vkladacky (10x60cm) z 2-3 vrstiev a potom ju naskladas na polku alebo na tretiny, saje vela a pritom rychlo schne.

quaxi
14. nov 2010

@katie_25 myslim ze najlepsi material sa neda jednoznacne urcit, je to dost otazka sympatii, tvojich potrieb, zalezi aj aku mate vodu - podla toho ti bude tvrdnut... ak chces bambus, tak najrychlejsie schne aksamit, potom frote francuzske a to s bavlnou, stredne hruby flis, pomalsie obojstranne frote a najpomalsie hruby flis. V podstate presne naopak to mas so savostou, cim rychlejsie latka schne, tym menej nasaje. Okrem toho najhebkejsi ti zostane aksamit, ale najtazsie sa z neho sije, obojstranne frote robi pri siti bordel ale potom je tiez dobre hebke, flis bude trochu zmolkovat a najviac tvrdnut, no u bambusu to nie je kriticke, robi sa s nim super...
rychlost schnutia zalezi hlavne od poctu vrstiev, ked spravis plienku bez jadra, bude schnut rychlo, ale bez vlozky bude nepouzitelna (alebo mozno pre malo cikajuce dieta na kratky cas). akonahle das jadro, susenie sa predlzuje, ale ked potrebujes velmi savu plienku, tak naskladat dnu 3 vkladacky je problem, plienka uz nemusi tesnit okolo stehien, zatial co ku vsitemu jadru mozes este pridat 2 vkladky a vysledok je dobre savy. Najlepsie je usit rozne plienky a vkladky a kombinovat podla potreby.

katie_25
14. nov 2010

@quaxi aha, zas tak jednoduchý to tedy není .. ale nějak se s tím poperu, asi bude opravdu nejlepší, ušít různé a pak vyzkoušet ..díky 🙂

kpn
14. nov 2010

@quaxi dakujem za odpoved a radu ... no doma mam aksamit, ale to som myslela, ze je na vonkajsiu vrstvu ... pak bambusove frote a anakoniec bambusovy flis hruby. Takze vkladacky asi z tych 2, alebo ak odporucas nieco ine sem s tym...skusim si to zohnat