icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

terezita
4. jan 2012

@mehlo mne to pise v eurech (a to jsem si jako jazyk nastavila kvuli tobe anglictinu) cena v eurech za 4 cisla je 39,60 (plus jako bonus dostanes jedno cislo podle vlastniho vyberu zdarma) a postovne 7,95eur..

caramilla
4. jan 2012

@aerin No, merino oboulíc z mylly taky žmolkatí, ale na tom chlupatém se to ztratí... Ale vevnitř se mi to strašně páře, šito na COL, lepší totiž bude ušít ten lem na krku na OL fušerácky, protože ten to alespoň ořízne ☹ Jasmína furt chodí s nitěma kolem krku ☹

@terezita jo, ty stuhy! 😀 😀 😀 😀 😀 😀 Tak já kdyžtak táble udělám večer. Pošli mi link, ať tam cvičně něco dám. Ale bez banky další hromadu už nedám 😀 😀 😀
A soft??? Kdo říkal, že ho nepotřebuju, mám tu poslední zbytky, všechno vyšito... Jen tyrkys a tu oranžádu tu mám + kus černého, co má švagřice rezervaci na bundu. Jinak jen "odstřižky" 😀 Já chci hlavně t-mobilovou, ta je krásná🙂
A @animal, tu zrovna včera psala, že bude tento týden dělat tabulku, aby se během ledna to naklikalo, ale víme, že nám stačí 2 dny, že 😀 😀
A do toho ještě snížili mojí RD, takže každý měsíc o 2m látek méně 😢 😢 😢

Jedna taková šedá zakázka 😀

anielik
4. jan 2012

Ahojte 🙂 kecallky 🙂 kto vas ma stihat citat.. a ked pojdem do prace tak uz vobec neviem ako vas zvladnem :( dufam ze aspon linky na hromadky mi obcas poslete do IP 🙂))

Hromadka SR MTX
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aq...

babulky este som prihodila 2 patetny modry a cerveny...ak by niekto chcel iny kludne sa pridam aby sme naplnili min... okrem ruzovej 🙂 (nevyuzijem isto ano v buducnosti )

http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...
http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...

ngvadi
4. jan 2012

@maly_prcek - to si u rodičů moc hezky vyřešila, trochu ti to sebevědomí závidim 🙂 já právě taky chci malej věkovej rozdíl, tak ideál by bylo, kdyby bylo druhý společně s dokončením magistra, vlk by se nažral a koza zůstala celá 🙂 navíc je blbý, že muž taky studuje, nebo teda okolí to přijde blbý, já jsem mnohem radši než kdyby pracoval, takhle je mnohem flexibilnější na hlídání a s penězma, co vyděláme při škole, vystačíme v pohodě, žijem skromně🙂
@medvi11, třetě po škole určitě plánujem, jenže k třeťatům už se tolik negratuluje, mi přijde, že hodně lidí bere dvě děti jako společnenskou povinnost a třetí jako nehodu :/

STOKLASA!!! už máte všechny svoje balíčky? zkontrolujte prosím, jestli nemáte navíc 6m tyrkysové lemovací gumičky a neopak, zda někomu nechybí nevimkolik smetanový gumičky... díky!!!

terezita
4. jan 2012

@caramilla kdyztak tam pak naklikavej jen odkazy na stuhy, ceny budou od soboty o 10centu na metr drazsi. (predpokladam, ze do soboty objednat nestihneme, abysme na metr 2,50 usetrily.. 😀 i kdyz tady je mozne vsechno 😅)
tak tady jsou stuhy http://www.farbenmix.de/shop/Webbaender:::264.html
a tady etikety http://www.farbenmix.de/shop/Webetiketten:::362...
jo a jeste tam maji predpripraveny sikmy prouzek ruzovy s muchomurkama 5m za 5,90eur http://www.farbenmix.de/shop/Besonderes/FliePi-...

ngvadi
4. jan 2012

@caramilla, vidim dobře? lamí rychloprdky? nebude se v tom prnďěti pařit prdka? ale esteticky jsou zase božíííí 😵

medvi11
4. jan 2012

@ngvadi tož to si pak pořiď i to čtvrtě 🙂
hodíš sem pls link na tu stoklasu? Mám tyrkys, ale mám pocit, že jsem si ho objednávala...

medvi11
4. jan 2012

@ngvadi to vypadá spíš jak velur...jinak se to leskne než ta lamí vesta...
@caramilla krásná barevná kombinace, musím zařadit mezi oblíbené!

mehlo
4. jan 2012

@terezita já si nastavila němčinu a jsou tam právě dolary. Ale já přemýšlela nad těma 6 ks- 4 dětské a 2 dámské a tam je 49,60 USD.

mehlo
4. jan 2012

@caramilla jaktože ti snížili RD?

terezita
4. jan 2012

@mehlo tam mam 49,60eur
@caramilla hele to nemusi bezet pres tvuj ucet, ja to spachtuju bez problemu pres muj. jen nejaka zaloha dopredu bude nutna.. 😉

medvi11
4. jan 2012

@mehlo VŠEM sníží RD z 7600 na 7000 (kdo brali 7600 před reformou)
...aspoň si to myslím, že to říkali...

ngvadi
4. jan 2012

@medvi11, se čtvrtětem uvidíme, nevylučujem to, ale není tak pevně v plánu jako to třetí 😀

tabulka zde: https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aj...

ngvadi
4. jan 2012

cooo? to abych se podívala, jestli se mě to snížení taky týká... 😖

mehlo
4. jan 2012

@medvi11 jo ale já myslím, že ty co to už berou tak těch se to netýká a mě už vůbec ne, já za dva měsíce končím RD béé a nevím co budu dělat

medvi11
4. jan 2012

No kdysi před vánoci dávali nějakou reportáž v TV a něco o snižování ze 7600 na 7000 tam říkali...budu to řešit, až dojde složenka (v únoru, je to zpětně...). Tož uvidím.

@ngvadi mám to, co jsem objednala a balíček pro @jaschu mám ještě doma(nerozbalený) a ta tyrkys.lemovací má obj.taky, takže u nás to není...smetanovou nemám.

terezita
4. jan 2012

@medvi11 ty me desis! 😅 doufam, ze nemas pravdu. ja myslela, ze se nas to netyka, pokud nebudeme vyzadovat nejakou zmenu.. ja budu pobirat rodicak sice uz jen 4 mesice, ale to by mi chybelo 2,400 a to jsou u me tak 3 hromadky! 😀 😀

monr
4. jan 2012

holky, hromadná pochvala, super ste zas pošili. Ja si teraz užívam zopár voľných dní, tak len relaxujem, pestujem synovčeka, paráda 😀

jieff
4. jan 2012

@terezita když vidím tu rychlost na mtx, tak myslím, že ta sobotní objednávka vůbec neni scifi!!! 🙂

terezita
4. jan 2012

@jieff staci rict 😉

season
4. jan 2012

@martinkah presne to ottobre mám a je to velmi vydarené číslo. Vtedy som ho na to pyžamko ešte nemala, potom som z toho šila súpravky termoprádla z mylly merina.

season
4. jan 2012

@palosek ten prúžok je MTX jednolíc ale už myslím vypredaný, vraj hit vlanajšej jari. Od jednej panej na MMB.cz som si objednala z neho čiapočku k presne rovnako farebnej vetrovke a pýtala som sa, kde tie látky kupuje. Tak potom ked objednávala, tak som zobrala polovicu z minima. A tak som začala s MTX 🙂

lillyzelvicka
4. jan 2012

holky jak jste přišli na tu změnu mateřské?Na stránkách mpsv nic takového nepíšou 😒

daisyr
4. jan 2012

@ngvadi ad stoklasa: tyrkys lemovka se už našla, měla ji alinn, už mi ji poslala, myslela jsem, že o tom už také víš 😉

alinn
4. jan 2012

všechny zdravím 🙂 všechny co si to zaslouží chválím 😀 a @ivushka gratuluji k Julince
a všem přeji krásný rok 2012 😎

@ngvadi tyrkysovou gumičku už jsme vyřešily..přibalila jsi ji do mého balíku..a už je na cestě ..nebo možná že už dorazila tam kam měla 😉 tak si ji můžeš odškrtnout ...jsem ti to zapomněla napsat 🙂

daisyr
4. jan 2012

@lillyzelvicka @terezita @ngvadi Holky, pokud mateřskou nezměníte od ledna, tak bystě měli mít stále to samé... takže, kdo např. měl na 3 roky, tak určo raději neměnit, protože byste pak přišly o prašule, u ostatních to prý zase naopak pomůže, když změníte dle nového, vyjde to tam o trochu lépe a kdo plánuje po 2. roku dávat dítě do školky a přitom pracovat, tak to jde bez omezení, snad

daisyr
4. jan 2012

@alinn ahojky, jojo, včera večer mi ji manža přinesl ze schránky, díky mco!

alinn
4. jan 2012

@daisyr ha byla jsi rychlejší 😀 ještě nedorazila? Před vánocema mi přišel balík ani ne 24hodin po odeslání..a ještě ho donesli až na danou adresu (jindy se pro to chodí na poštu a musí proto jít ten pro koho to je..tak jsem na to koukala jak blázen) a myslím, že to byl zrovna ten stoklasa a mtx od @ngvadi a jam 🙂

alinn
4. jan 2012

@daisyr tak zase jsi byla rychlejší 😀 😀

jarakr
4. jan 2012

@medvi11 rodičovská pro ty co už čerpají, by měla zůstat stejná, pokud nebudou chtít přejít na novou úpravu.
Článek o čerpání soc dávek od 1.1.2012 je zde:
http://www.novinky.cz/finance/254824-radikalne-...
změny v rodičovské jsou téměř na konci, mění se i doba po kterou může dítě navštěvovat školku.