Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@terezita uff tak jsem prošla ty stuhy a jsou tak krásný, že to byl boj vybrat, každopádně mám vybráno a jestli
@caramilla udělá tu tabulku, vím co do ní napíšu. Peníze pošlu převodem a třebas to do soboty dojde, i když platba nemusí být hned po objednávce, viď? 🙂 je vidět, že mi babička před chvílí odvedla Toníka a já mam čas...
holky kdo nepožádá nezmění se mu částka ale pozor je nový výklad ohledně návštěv školky, ti co mají staré čerpání maji staré podmínky tj. hlídání návštěch školky do 3 - 4 let, nově nehlídané a jiné liminy od 2 let věku jsou jen pro ty kdo přistoupí na novž systém. ☹
@ivuska.h teda to je modelina! a musim rict, ze i pres tu ruzovou ji to slusi!
prvni ditko jsem s oblikanim taky nijak neresila, ale jestli bude nejake druhe, tak se taky vyradim! 😀
@jieff plati se to hnedka, pres paypal. nejaky peniz na ucte mam, tak bych to snad nejak slepila, no uvidime, jestli se tam do patku neco nasklada 😉
@season a prosím ťa ten strih by si mi mohla hodiť do balíčka? spodky a triko?:
@ucitelka70 @season jé, to by se mi také střih na spodky hodil, kdyby byl aspoň načrtnut, velikost už upravím 😉
Baby, mám nový overlock- brother. Boli v ňom uz ihly pri kúpe. Sila som s ním uplet a mám pocit že to nie sú strechove... Ked ste si kúpili over, menili ste v ňom hned ihly???
Ahoj, narzila jsem na tuhle diskuzi o šití, mooc se mi líbí vaše výtvory a hlavně látky, ze kterých šijete, u nás v Prioru nic takovýho nemají 😅 ! Koukala jsem, že objednáváte ze zahraničí, jak to funguje? Mohla bych se případně k nějaké objednávce přidat?
ad dítě do státního zařízení od 2 let neomezeně - ti co pobírají starý RD si musí vyplnit žádost, že přechází na novou legislativu, jinak se nás to netýká a počet hodin strávených v zařízení nám počítají a tudiž mohou zrušit vyplácení RD
@svela ahoj🙂 na látky je aktuální zde, ale jen pár metříků. to je v čr - vsetín https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0An...
a o stránku zpět stuhy z německa...
podmínky účasti jsou většinou uvedeny v tabulce...obecně to probíhá tak, že se posíají zálohy a pak doplatek s poštovným a střižným apod. 😉
@animal Ale bacha na to, většina lidí vyplněním žádosti o nový RD přijde o dost peněz. Je potřeba si to spočítat.
Ještě v prosinci se všude psalo, že školka od 2 let neomezeně se týká i starých RD a po Novém roce je vše jinak. By mne zajímalo přesné znění zákona, všude jsou jen výklady. Ale když je takový i výklad na MPSV, tak to, že si to vyložíme jinak bude stejně jedno.
@ucitelka70 ale ja budem ešte potrebovať, jedine, že by som ho ešte raz prekreslila. Ale ani si nenapísala veľkosť.
@daisyr asi by to bolo do česka dosť drahé, skús sa spýtať dievčat MK.cz
@season veľkosť 80, ale ak bude väčšie, nevadí, prispôsobím, a veľmi pekne ďakujem..... Tak zajtra uvidíme, či vyskladnia čoko-tyrkys-lime.......
baby tak vy kecate 😅
ja si tu citam v novom merino kojo triku 😵 😵 😵 ,tak este do vcera som neverila,ze sa to da usit bez col a vdaka strecovej dvojihle a eslastickym nitiam a kracajucej patke,to vypada ako z obchodu,este raz vdaka, 😵 bez vas by som netusila ze taketo daco existuje 😅
inac troska to merino skriabe,ale to bude asi sila zvyku
troska mi to olemovanie pri krku natahovalo,ale ked to obleciem nie je to vidiet,joj som fakt spokojna foto zajtra
@ivuska.h Ta je krásná, beruška 😀 Akorát na to, že je novorozeně, vypadá v tom modelu hrozně dlouhá, tak na 3m🙂 Kolik má cm, víte? Mě přijde hrozně dlouhá, po tobě🙂))
Ad RD, aha, já byla smířená s tím, že mi dost uberou, já myslela, že se to týká všech. Tak to je fajn, že ne... Brácha mi říkal něco o tom, ať si změním RD, až otěhotním, kdyby se mi to vyplatilo a šla bych na MD dříve než by mi stihla doběhnout ta RD. Tak pak asi budu počítat. A vy zkušené, kdy zaniká nárok na novou PPM? Do kdy musím stihnut druhé dítě? Abych něco nepřošvihla, přeci jen, jde na prvním místě o peníze, že (na látky 😀 )
Table na stuhy udělám, až budu čekat, až usne Jasmí, tak v 10 večer, teď jdu vytírat do pracovny, dneska byl generální úklid (ten bordel z lamy, to je fakt běs!) 😀 😀 😀
Jo, rychloprdky je bavlněný velur, jinak by to fakt moc topilo 😀
Holky, chtěla jsem potvrdit, že mi přišel s OL opravdu ten kupon na 300,- na nákup nového stroje...platí na www.nej-sici-stroje.cz od 17.1. do 17.3., tak kdybyste se některá rozhoupala, napište si.
Máte někdo řasící patku buď na klasický stroj, nebo na OL? Chtěla bych vědět, jestli to k něčemu je. Zatím mě z řašení chytá amok. OL sice trochu řasí, ale fakt jen trochu.
@caramilla Předpokládám, že máš 3-letý rodičák, takže když otěhotníš dříve, tak se to pak vyplatí přejít na kratší variantu - je to potřeba spočítat - orientačně se to vyplatí, když budeš nastupovat dříve než bude Jasmíně 2 roky a 9 měsíců. Na mateřskou je určitě nárok, když na ní nastoupíš do 3 let staršího dítěte, možná je to dokonce i do 4 let, ale to nevím jistě. Ale musíš mít platnou pracovní smlouvu (ze které jsi na rodičovské dovolené).
@ivuska.h Julinka je nádherná, moc jí to sluší. Je pořád takový andílek jako na fotkách?

Tak modelka poprvé v látkovce, vlňákách a tričku 🙂 Musím teda říct, že jsem ty trička dobře vymyslela, jsou krásně dlouhá a dole obtažená, takže jí sedí hezky přes zadek, vůbec se to nevyhrnuje a tudíž není problém, že nemá bodýčko.