icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ivuska.h
4. jan 2012

Tak modelka poprvé v látkovce, vlňákách a tričku 🙂 Musím teda říct, že jsem ty trička dobře vymyslela, jsou krásně dlouhá a dole obtažená, takže jí sedí hezky přes zadek, vůbec se to nevyhrnuje a tudíž není problém, že nemá bodýčko.

daisyr
4. jan 2012

@ivuska.h Ta je moc krásná a roztomilá a vše jí moc sluší! Taková maličká a už kočka 😉

ivuska.h
4. jan 2012

@daisyr No jo, Klárku jsem moc nemódila, ale když tohle je asi moje poslední mimino, tak si to chci taky trochu užít 😀

daisyr
4. jan 2012

@ivuska.h To je jasný 😉 Já jsem na toho svého křiklounka vždy rychle navlíkla body a dupky a byla jsem ráda, že to mám za sebou 😀 Hold na prvním se to člověk vše asi učí

daisyr
4. jan 2012

@mehlo tak při té ceně už je asi jedno, zda si předplatné ott. objednáš přímo nebo přes pattis..

jieff
4. jan 2012

@terezita uff tak jsem prošla ty stuhy a jsou tak krásný, že to byl boj vybrat, každopádně mám vybráno a jestli
@caramilla udělá tu tabulku, vím co do ní napíšu. Peníze pošlu převodem a třebas to do soboty dojde, i když platba nemusí být hned po objednávce, viď? 🙂 je vidět, že mi babička před chvílí odvedla Toníka a já mam čas...

jieff
4. jan 2012

@ivuska.h jejda to je andílek🙂 A jak ti spinká? vypadá to že pořád😉

kuna
4. jan 2012

@ivuska.h chci být tvou modelkou 🙂!

Holky, nezlanařím někoho na přírodní lamu? Láky láááákkkk.... 🙂. Chtěla bych ji na kabátek pro mrně, ale nepotřebuju 6 metrů 🙂

nika
4. jan 2012

holky kdo nepožádá nezmění se mu částka ale pozor je nový výklad ohledně návštěv školky, ti co mají staré čerpání maji staré podmínky tj. hlídání návštěch školky do 3 - 4 let, nově nehlídané a jiné liminy od 2 let věku jsou jen pro ty kdo přistoupí na novž systém. ☹

terezita
4. jan 2012

@ivuska.h teda to je modelina! a musim rict, ze i pres tu ruzovou ji to slusi!
prvni ditko jsem s oblikanim taky nijak neresila, ale jestli bude nejake druhe, tak se taky vyradim! 😀
@jieff plati se to hnedka, pres paypal. nejaky peniz na ucte mam, tak bych to snad nejak slepila, no uvidime, jestli se tam do patku neco nasklada 😉

ucitelka70
4. jan 2012

@season a prosím ťa ten strih by si mi mohla hodiť do balíčka? spodky a triko?:

daisyr
4. jan 2012

@ucitelka70 @season jé, to by se mi také střih na spodky hodil, kdyby byl aspoň načrtnut, velikost už upravím 😉

dankakk
4. jan 2012

Baby, mám nový overlock- brother. Boli v ňom uz ihly pri kúpe. Sila som s ním uplet a mám pocit že to nie sú strechove... Ked ste si kúpili over, menili ste v ňom hned ihly???

svela
4. jan 2012

Ahoj, narzila jsem na tuhle diskuzi o šití, mooc se mi líbí vaše výtvory a hlavně látky, ze kterých šijete, u nás v Prioru nic takovýho nemají 😅 ! Koukala jsem, že objednáváte ze zahraničí, jak to funguje? Mohla bych se případně k nějaké objednávce přidat?

animal
4. jan 2012

ad dítě do státního zařízení od 2 let neomezeně - ti co pobírají starý RD si musí vyplnit žádost, že přechází na novou legislativu, jinak se nás to netýká a počet hodin strávených v zařízení nám počítají a tudiž mohou zrušit vyplácení RD

vdovec
4. jan 2012

@dankakk já měla v OL jehly STANDARD.. a hned jsem šila úplet a litovala ☹

crawler
4. jan 2012

@svela ahoj🙂 na látky je aktuální zde, ale jen pár metříků. to je v čr - vsetín https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0An...

a o stránku zpět stuhy z německa...

podmínky účasti jsou většinou uvedeny v tabulce...obecně to probíhá tak, že se posíají zálohy a pak doplatek s poštovným a střižným apod. 😉

mooncaa
4. jan 2012

@animal Ale bacha na to, většina lidí vyplněním žádosti o nový RD přijde o dost peněz. Je potřeba si to spočítat.
Ještě v prosinci se všude psalo, že školka od 2 let neomezeně se týká i starých RD a po Novém roce je vše jinak. By mne zajímalo přesné znění zákona, všude jsou jen výklady. Ale když je takový i výklad na MPSV, tak to, že si to vyložíme jinak bude stejně jedno.

season
4. jan 2012

@ucitelka70 ale ja budem ešte potrebovať, jedine, že by som ho ešte raz prekreslila. Ale ani si nenapísala veľkosť.
@daisyr asi by to bolo do česka dosť drahé, skús sa spýtať dievčat MK.cz

ucitelka70
4. jan 2012

@season veľkosť 80, ale ak bude väčšie, nevadí, prispôsobím, a veľmi pekne ďakujem..... Tak zajtra uvidíme, či vyskladnia čoko-tyrkys-lime.......

papajka7
4. jan 2012

baby tak vy kecate 😅
ja si tu citam v novom merino kojo triku 😵 😵 😵 ,tak este do vcera som neverila,ze sa to da usit bez col a vdaka strecovej dvojihle a eslastickym nitiam a kracajucej patke,to vypada ako z obchodu,este raz vdaka, 😵 bez vas by som netusila ze taketo daco existuje 😅
inac troska to merino skriabe,ale to bude asi sila zvyku
troska mi to olemovanie pri krku natahovalo,ale ked to obleciem nie je to vidiet,joj som fakt spokojna foto zajtra

caramilla
4. jan 2012

@ivuska.h Ta je krásná, beruška 😀 Akorát na to, že je novorozeně, vypadá v tom modelu hrozně dlouhá, tak na 3m🙂 Kolik má cm, víte? Mě přijde hrozně dlouhá, po tobě🙂))

Ad RD, aha, já byla smířená s tím, že mi dost uberou, já myslela, že se to týká všech. Tak to je fajn, že ne... Brácha mi říkal něco o tom, ať si změním RD, až otěhotním, kdyby se mi to vyplatilo a šla bych na MD dříve než by mi stihla doběhnout ta RD. Tak pak asi budu počítat. A vy zkušené, kdy zaniká nárok na novou PPM? Do kdy musím stihnut druhé dítě? Abych něco nepřošvihla, přeci jen, jde na prvním místě o peníze, že (na látky 😀 )

Table na stuhy udělám, až budu čekat, až usne Jasmí, tak v 10 večer, teď jdu vytírat do pracovny, dneska byl generální úklid (ten bordel z lamy, to je fakt běs!) 😀 😀 😀

caramilla
4. jan 2012

Jo, rychloprdky je bavlněný velur, jinak by to fakt moc topilo 😀

kuna
4. jan 2012

Holky, chtěla jsem potvrdit, že mi přišel s OL opravdu ten kupon na 300,- na nákup nového stroje...platí na www.nej-sici-stroje.cz od 17.1. do 17.3., tak kdybyste se některá rozhoupala, napište si.

Máte někdo řasící patku buď na klasický stroj, nebo na OL? Chtěla bych vědět, jestli to k něčemu je. Zatím mě z řašení chytá amok. OL sice trochu řasí, ale fakt jen trochu.

daisyr
4. jan 2012

@season já to blbě pochopila, myslela jsem, že máš hodit fotku střihu do albíčka a ne do balíčku 😉

daisyr
4. jan 2012

@caramilla no teoreticky do 3let věku dítěte by bylo nejlepší nastoupit na další MD, to bys měla mít nárok na tu samou, jako předtím

daisyr
4. jan 2012

@papajka7 tak to se těším na fotečku, já zatím zkusila jen body a asi budu také po té kráčějící patce pokukovat, protože se to kroutí, děs... jen nevím, zda půjde i na Veronicu

season
4. jan 2012

@daisyr No môžem to odfotiť, scaner nemám, tak na vytlačenie to nebude ☹

mooncaa
4. jan 2012

@caramilla Předpokládám, že máš 3-letý rodičák, takže když otěhotníš dříve, tak se to pak vyplatí přejít na kratší variantu - je to potřeba spočítat - orientačně se to vyplatí, když budeš nastupovat dříve než bude Jasmíně 2 roky a 9 měsíců. Na mateřskou je určitě nárok, když na ní nastoupíš do 3 let staršího dítěte, možná je to dokonce i do 4 let, ale to nevím jistě. Ale musíš mít platnou pracovní smlouvu (ze které jsi na rodičovské dovolené).

@ivuska.h Julinka je nádherná, moc jí to sluší. Je pořád takový andílek jako na fotkách?

season
4. jan 2012

@ivuska.h kráááááása, ta škriatkovská čiapočka je kúzelná, ale modelka vyzerá ako bábika cmuk!