icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

sinala
4. jan 2012

@jemi já mám našité z froté z prostěradla 2 vrstvy + irma jako nepropustná vrstva. Nevím, jaké froté máš na županu,aby neztvrdlo. Ale mě moc mlíko neteče a tak to stačí, jen někdy v noci si musím dát novou nebo přes den, když mám velké přestávky. U prvních dvou mi teklo neskutečně, to by ty 2 vrstvy byly asi málo.

terezita
4. jan 2012

@aerin ja tam objednavam tak 3x do roka.. takze to urcite nebude naposled 😉
jinak jsem ted koukala a nad 100eur objednavky (coz urco bude) je postovne po evrope zdarma. takze si to muzeme nechat poslat rovnou do cr. jen to posilaji obyc. postou, takze pokud bysme se pro tuto variantu rozhodly, tak nezbyva nez doufat, ze se to po ceste neztrati 😀

terezita
4. jan 2012

@mehlo ty 3/4 rukavy me taky napadly..

boudova
4. jan 2012

Přehlídla jsem tabulku na mašle? 😨

terezita
4. jan 2012

@boudova neboj nic jsi neprosvihla, caramilla ji (prave?) vytvari.. 😅

jemi
4. jan 2012

@sinala no župan je dost silný a froté kvalitní, jestli si dobře pamatuje tak je spíš tvrdší, ale uvidíme zkusím nějaké ušít, když tak inovuji v průběhu

caramilla
4. jan 2012

VY JSTE NESKUTEČNĚ UKECANÝ, já tu tu už ani nečtu, to nemá cenu, fakt nedávám 10 stran denně!

@ivuska.h taky jsem se divila, že dáváš už dudlík, to mě uklidňuje, že nejsem tak strašná matka, když jsem ho ve 14 dnech ze zoufalství dala a od té doby mám pohodové miminko 😀 😀 😀
Jinak my věděli taky míru až ve 14 dnech, spíš jestli tak jako vidíš, jestli je dlouhá nebo ne. Na Šimonovi bylo hned v porodnici vidět, že je neskutečně dlouhej🙂)) A taky na konf. dukačkách se to pozná. ŠImon Jasmínky porodnické modely neoblékl. Tak to jsem zvědavá, my měli ve 14 dnech u Dr. 52 cm. Beru to jako porodní míry, protože nepředpokládám, že za 14 dní dítě tak vyroste, a to měření je fakt "baj voko", jsem si říkala, že to mohl rovnou změřit tou housenkou od Lamaze 😀 😀 😀

@rebelie Dudlíku se neboj, já jsem se taky strašně bála, ale pokud je dítě savec a hodně dobře saje z prsu a nemáte problémy v kojení, přisávání a sání, tak by to mělo být OK. I když každá LP i pediatr ti řekne, že nejdřív po ukončeném 1. měsíci. V porodnici bych ho asi nedávala, ale ve 14 dnech už klidně 😀 😀 😀
Jo a ten váš Barnabášek je překrásnej, fakt! Povedl se!!!

Table bych dělala, kdybych to tady neprojížděla... jdu na to... vy ukecaný baby 😝

caramilla
4. jan 2012

@jemi vložky do podprdy mám já z oboustr. bamb. froté z jedné strany, konopný flíz uprostřed a aksamit bambus. z dotykové strany. Jsou měkké a suprové. Doporučuji. Vše ze ŠD 😀

svela
4. jan 2012

@crawler , díky za info, takže bych si vybrala, napsala bych to tady někomu z vás, zaplatila bych zálohu a pak se připočítává ještě něco za stříhání a poštovné? Vyplatí se takhle objednávat i ty jednobarevný látky? Mně by se hodila nějaká pěkná se vzorečkem na tepláčky a ty tam zrovna nemají...
Ten šikmý proužek Fabernmix je asi bavlna, co? Hodilo by se mi spíš něco na lemování úpletu. Ty patenty se nedají běžně sehnat ve švadlence? Tolik dotazů, ale nemám šanci to vyčíst, jste moc ukecaný 😀
Stužky taky krásný, ale stejně jako @aerin , zatím nemám nápad, na co je využít, tak třeba někdy příště 🙂

aerin
4. jan 2012

holkyyy, nikdo netusi co cekat od toho kytkovyho jednolicu? pujde z toho nejak rozumne udelat tunika pro mimi?

rebelie
4. jan 2012

@jieff Neříkej dvakrát, bych tu šňůrku celkem brala, páč vlny doma nemáme ani kousek... ale taky mu tam můžu strčit nějakou jinou šňůrku, že...
@caramilla Nám pediatra naopak dudlík schválila - že nemá být pořád u prsu a že někdy dudání pomůže na prdy apod. A B. je fakt savec, s kojením problém trochu máme, ale ne v přisátí, spíš v mejch prsou, který to nějak nevydejchávaj - první přicucnutí se mi tak minutu kroutěj panenky a vystřelujou nohy bolestí...

aerin
4. jan 2012

@rebelie to prejde, pokud mas dobrou techniku kojeni, tak si ty bradavky zvyknou, aspon ja jsem to tak mela...

maly_prcek
4. jan 2012

@aerin Jo, s OL tunika z jednolícu půjde, ale nešije se to tak hezky, jak ty finerib a oboulíc...

aerin
4. jan 2012

@maly_prcek fnuk 😢 😀

caramilla
4. jan 2012

@rebelie To znám 😀 To je úplně normální. Já při kojení prvních 6 týdnů brečela bolestí, kojila jsem z žinkou stisknutou zubama, abych neřvala bolestí a nerušila Jasmínku, bylo to horší jak porod 😀 Bolest až v patách, přesně! Bradavky si zvyknou, vytahaj a udělá se tam odolná "kůžička" 😀 A pak už to bude OK 😉 Proto jsem taky dala ten dudu 😀

Table na stuhy zde:
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?pli=1&k...

Jde mi nějak pomalu PC, tak to bylo strašný. A právě jsem ztratila 250 GB dat z mého disku, který hapal včera při přenosu na zem. Všechny data v pr.... Bylo to přesně hodinu po té, co mi mhd přinesl nový disk, ať si to na to zálohuju a já řekla "musí to být teď hned?" a on "jasně, že ne, udělej si to, až budeš chtít." A o hodinu později už není jaksi co zálohovat. Bééééééééééé 😢 😢 😢 😢 😢

maly_prcek
4. jan 2012

@aerin Tak cos chtěla slyšet 😀 Radši bych to udělala z fineribu a z jednolícu třeba kanýrky pěkné zvlněné... Mně přijde, že ten jednolíc si dělá, co chce (při šití i nošení)... Mám radši vícgramážní trika (aj z obchodu) a narozdíl od horkokrevné Car co běhá v 5st. jen ve flís-mikině (prej že jenom na focení 🙂) mně je furt zima, takže finerib klidně i v létě 😀

mehlo
4. jan 2012

@season dík no tak bohužel ani tříčtvrtáky nešly, vyšlo to nakonec jen na krátkej rukáv, ale pak jsem přece jen našla něco co by se aspon trošku hodilo, tak jsem to nastavila tím, snad to bude funkční. Už mám skoro ušito, ale ted mi pro změnu nesedí rukávová hlavice, je mi to tam nějaký velký. Pro dnešek na to kašlu, z postele se ozývá nějaký nesouhlasný jekot od velkýho i malýho, musím do hajan

terezita
4. jan 2012

@caramilla dekuji! a teda ty ses moc nerozjela! 😀 😀 😀

aerin
4. jan 2012

@maly_prcek kdyz ja prave nic holciciho doma nemam, tak jsem doufala ze neco vezmu z toho co se objednava ted....☹
nebo myslis udelat to z toho bambus finu a z toho kytickovyho ty kanyrky, jo? mne to teda pali😀
hehe, ale kanyrky ja asi nesvedu 😀

terezita
4. jan 2012

@caramilla tech muchomurek chces 5metru - 1 baleni nebo 5 baleni - 25metru?

maly_prcek
4. jan 2012

@aerin Jj, jako já kanýrky taky zatím nešila, ale klidně ti to vymyslím 😉 😀

aerin
4. jan 2012

holkyyy, bio prirodni fin na lemy uz neniiii, kurna uz zase ☹

medvi11
4. jan 2012

@maly_prcek dík za tip, co s tím jednolícem 🙂 Janýs bude mít růůůžové triko s kanýrkem 🙂 a já jednolícové kytkové bez kanýrku,...ať nejsem jak růžové a vyžrané prasátko 😀

aerin
4. jan 2012

@maly_prcek tak do toho 😀

maly_prcek
4. jan 2012

@terezita Já teda psala u muchomůrek balení...

mehlo
4. jan 2012

@maly_prcek to já jsem taky zmrzlina. Právě jsem přemýšlela z čeho trička na léto, tak u nás to asi bude jasně finerib, taky mám radši vícgramážní trička, netahaj se tak

medvi11
4. jan 2012

no a ty čoko kiwi proužky jen 12m skladem a my máme obj.taky skoro 12...

medvi11
4. jan 2012

a do klubu zmrzlin se přidávám taky...takže za mně fin to jistí..

monikajan
autor
4. jan 2012

Ahojte,
nestíham Vás čítať, lebo ste z iného sveta - za deň nakecáte 6 strán, pošijete krásne veci a porodíte nádherné bábätká - @ivuska blahoželám ku čarovnej Julinke. Máš šťastie, že si nerodila počas 2. svetovej vojny, lebo by si Vás určite nechali s manželom ako "plemenný pár", také pekné deti vyrábate... 😀 .
Prajem všetkým šičkám do nového roku veľa našitých kilometrov bez párania... 😉 .

terezita
4. jan 2012

@aerin kanyrky jsou brnkacka.. nastavis si na overlocku diferencial na co nejmin a tahas latku pred a za patkou a ten okraj se krasne zvlni.
@maly_prcek aha.. to si nejak sjednotte, at pak @caramilla nema 25metru muchomurek, pokud jich tolik nechce.. 😀 😀
@medvi11 no to bysme mely rychle mtx objednat! 😀 @crawler supajdi, my chceme prouzky!! 😵