icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ivuska.h
5. jan 2012

Jdu mrknout na ty stuhy...

terezita
5. jan 2012

@kuna bych si musela poridit ZL.. 😅 (zatim spadam do kategorie prebytky domaci produkce 😀) a v nemecku je konkurence hodne velka, co se dawandy (obdoba fleru) tyka.
ono kdyz na fleru chces neco prodat, tak bys toho mela mit v nabidce uz o krapet vic, aby to lakalo objednat..

caramilla
5. jan 2012

@kuna Já svoje zboží šiju a prodávám mj. proto, že chci podporovat myšlenku co nejnižší ekologické stopy a sama se snažím kupovat regionální / české produkty. S oblečením je potíž, koupit české je problém, Fler je v tomto výbornou výjimkou. Když někdo chce nakupovat od českých švadlenek, podporovat české výrobky a nechce podporovat dětskou otrockou práci, Fler je, podle mě, dobrá volba. Druhá stránka je další komplikace a papírování atp. při prodeji do zahraničí a jsem to líná studovat🙂

terezita
5. jan 2012

@caramilla jen je na tom smutne, ze tu neni rucni prace dostatecne cenena.. ☹ ale treba do toho stadia take jednou dospejeme.. i kdyz ta cesta bude v cr asi jeste dost dlouha, jako se vsim ostatnim..
a moje vcerejsi vyplody (jeste je treti souprava na ceste, ale musim jeste prisit knofliky..)

palosek
5. jan 2012

@terezita parádní komplety 😵 😵

jieff
5. jan 2012

@terezita moc hezký!

ještě jsem se chtěla zeptat jestli jste srážely to merino z mylly? Jestli jo, tak na kolik stupňů? Já si to uvědomila až po střihnutí, ale zatím jsem střihla jen 2věci, tak snad to nebude tak zlý...

crawler
5. jan 2012

@terezita to je ták nádherný 😵 😵 tohle mě mučí - chci za 1. holčičku a za 2.overlok 😀 Já mám i s fineribem krapet potíže - manžovi jsem šila halenu - finerib plus climayarn a občas to bylo sado...😝 Jak mámdocílit co nejmenšího vlnění, nevíte poradit??? kují! 🙂

martinkah
5. jan 2012

@season a ostatné dievčatá zo slovenskej hromadky MTX - všimla som si, že pri niektorých položkách neboli dobré súčtové vzorce - spočítavalo to metre len po stĺpec R, baby v ostaných stĺpcoch neboli zarátané,opravila som to, prosím, skontrolujte to ešte, pri niektorých položkách to po oprave vychádza na viac kg

caramilla
5. jan 2012

@crawler Kup si OL, to je nejlepší rada na vlnění 😀 Hádám, že pořídit OL je jednodušší úkol než ta holčička 😀 😀 😀 Já se jen děsím, kdy ta moje holčička mě s mejma modelama pošle k šípku a nebo ještě do horších míst! 😖

@jieff Merino se pere v ruce, aby se nesrazilo, takže srážet se nemusí.
@terezita Nádherně sladěné 😀

boudova
5. jan 2012

Ježiši ty stuhy jsou nááádherný! Chci všechny! I kdybych je měla mít v šuplíku na koukání 😲

monr
5. jan 2012

@season vďaka, už som jej napísala ip, hádam sa nejako zhodneme 😉

crawler
5. jan 2012

@caramilla hmm...tak jdem na tu banku?...kdyby bylo před vánoci...ale hned v lednu chtít megadar? 😀chjó...kde na to brát? 😝

jieff
5. jan 2012

@caramilla díky díky, to jsem potřebovala slyšet (teda přečíst)!

jieff
5. jan 2012

@boudova jo jo, nebylo snadný vybírat. Ale ted jsem objevila krabičku se stužkama co kupovala mamka když šila ještě na nás - teda jsou to obyčejný vlnky a jednobarevný proužky, jen jsem si říkala, kroť se, nebo tohle jednou najdou tvoje děti😉
Jsem si vzpomněla, ty si šila ten plastovej potah na přebalovák? Nám se totiž už ten origoš úplně roztrhal - nechápu, protože na něm jenom přebalujem, nikde ho netaháme. Tak přemýšlim, že bych to nějak obměnila. Nemáš fotku toho svýho?

boudova
5. jan 2012

@jieff jojo mám někde foto, najdu 🙂 nebo znova vyfotím

boudova
5. jan 2012
caramilla
5. jan 2012

Tak to tu ještě nebylo, nebo o tom nevím 😀 😀 😀 V plánu ušít byly přesně 2,5 roku!!! Dostalo se na ně až teď!

Speciálně kvůli @ivuska.h jsem ty bombarďáky vyžehila a speciálně pro ni - jako náhrada za pyžamo (to neumím vyfotit, nevejde se mi v zrcadle do objektivu a stativ ukradl někam mhd) moje prdel. To břocho jsem na focení zatahovala, i když to není vidět 😀 😀 😀

Pro pobavení pro všechny, které mají rády černý humor 😀 😀 😀 😀

Jako bonus, abyste si i vy mohly ušít tyto bombastické bombarďáky, večer na ekozahradě fotonávod + střih. Jsou hrozně pohodlné, příjemné, netlačí, téměř bezešvé, z bambusového sportovního úpletu ze ŠD 😀

daisyr
5. jan 2012

@jieff já merino také rovnou střihla a vyperu růčo, tak to snad bude v poho, stejně to mám i o trošku větší, tak kdyby náhodou něco, tak to bude v poho 😉

martinkah
5. jan 2012

@caramilla jeeeej 😀 vyzerajú dobre 🙂 manžel vie, že si tu dala také nahaté fotky?

terezita
5. jan 2012

@caramilla teeda bombardaky paradni! hele a mas je objete OL nebo vubec nicim dole? vypada to, jako by tam zadny lem ani nebyl..
@crawler jojo, OL je snazsi nez poridit holcicku.. vim, o cem mluvim 😅 😀

crawler
5. jan 2012

@boudova koukám vše řádně nachystáno na příchod miminka😉 už to může být každou chvíli, co? i když teda ještě ať se dopeče - čas má a u maminka je nejlíp 😵
@caramilla wou! vypadají parádně a tvoje postavička je ham ham 😀 tu mohu jen závidět! od porodu to né a né setřást a ted po vánocích je ještě hůř... 😠 nevidím žádnou lemovací gumičku - okraje máš jen podhrnuté?

daisyr
5. jan 2012

@caramilla jé, střih ocením 😀 jen bez OL to asi nebude ono 😠 ten bambus sportovní úplet, k čemu bys ho přirovnala? k oboulícu? nemám zkušenost...

papajka7
5. jan 2012

@terezita krasne supravicky 😵 ,ako si robila prieramky?len si to obnitkovala?
@caramilla no parada 😵 a teraz lutujes tych 2,5 roka premarnenych 😀 ako to mas zacistene,len obnitkou?

crawler
5. jan 2012

@terezita chjó...já se ani na ně nedívám na e-shopy - jaká je nejlevnjší a nejkvalitnější varianta - hádám, že brother, co máte, ne? kolik? 8tis.? no...každopádně začínám šetřit jenže to půjde hodně ztuha, protože kolik peněz narveme do baráku a to se jen můžu "těšit" na roční vyúčtování plynu, kterým topíme 😅 🤐

papajka7
5. jan 2012

@boudova tak ty si uz riadne nachstana ,vidno ze budete mat prve babo,ja este nemam nic 😅 ,a rovnaky termin.este material na hacku je v metrovom textile 😀

terezita
5. jan 2012

@papajka7 jojo, projela jenom na OL.. 😉
@crawler my mame tuten http://www.vysivacistroje.eu/cz/eshop/k/domaci-... a ten stoji pod 7tis..

rebelie
5. jan 2012

@aerin To doufám, že si bradavky zvyknou, dlouhodobě bych to takhle asi nevydržela...
@caramilla Tý jo... fakt nechápu, že se o tom víc nemluví... Když píšu, jak mně bolí kojit, spousta holek odpovídá, že to zná a že to měly stejně, ale všude, že prý pokud kojíš správně, nic nebolí... Z té ztráty dat bych se asi zvencla ☹ - mně se předevšírem smazal jeden dokument a i z toho jsem byla hotová... Bombarďáky jsou super a nejlepší je ta fotka, jak se na Tebe sápe Jasmí...
@jieff OK, pošlu tedy do IP adresu. Díky moc.
@ivuska.h Bášek taky nemá problém s přisáváním, ale já asi tak dobře nepoznám, kdy má jen potřebu dudat a kdy chce jíst... Právě Ivana tvrdí, že máš přikládat, kdykoliv chce - jenže mně přijde, že pak je třeba přecpanej a zvrací... ale takový to, že by se vztekal, že to pořád teče, to neznám... Ale prostě, když kojím dlouho, vím, že pil dost a že u toho už několikrát usnul, tak když ho odložím a pobrekává, ten dudlík mu dám... Bych se taky jinak zbláznila...

boudova
5. jan 2012

@crawler
@papajka7

No prvorodička 😀 a ještě k tomu stará 😎 a dokoupila jsem ještě jednu komodu, do jednoho šuplíku ze tří jsem narvala jen látkovky 😀

@caramilla luxusní bombarďáky! přesně střih co miluju i barva 😀 a na těch kalhotkách je taková záchranná... 🤐

crawler
5. jan 2012

@boudova mě taky látkovky zabírají děsnýho místa 🙂 jinak stará jsi tak, na kolik se cítíš, ne? 😉

animal
5. jan 2012

@boudova mě se pod postýlku vlezou 3 velké plastové boxy a v jednom z nich mám vkládačky a v šupleti v komodě mám pleny