icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

quaxi
14. nov 2010

@kpn to mas na vkladacky idealne, ak chces velmi save, tak ten flis, ale kludne mozes aj skombinovat rozne materialy do jednej vkladacky, ak si latky dala uz predtym zrazit.

maly_prcek
15. nov 2010

@katie_25 Mně se teda nejvíc osvědčily látky z sijemdetem.cz, hlavně ty balmbusové... A střih hlavně s nevšitým jádrem (ušiješ plínku např. ze tří vrstev a pak vkládací savé jádro... Jak má třeba Anavy...) a tu vkládačku mít dlouhou, aby se dala seskládat dopředu pro kluky a všecko rychle schlo... Plína, co schne 3-4dny a je za 20min. mokrá je dle mého na houby... 🙂

maly_prcek
15. nov 2010

@kpn Teď jsem šila vkládačky z podobných materiálů, jak máš... Dvojnásob dlouhé, k zadečku aksamit, dovnitř bamb.flís a vně froté/balvna (něco nehrubnoucího...

katie_25
15. nov 2010

@maly_prcek díky, no právě, že to schnutí musím vyřešit, po narození mimča se budeme stěhovat do pasivního domku, kde nebude topení, takže mám hrůzu z toho, abych dva , tři dny pak nemusela čekat až plínky uschnou 😖

maly_prcek
15. nov 2010

@katie_25 My jedem na doma čč (malé mimi novosklad, pak narovno, teď bambusové Kikko nebo doma šité vv narovno), ven kalhotkovky Anavy (tak pěkně bych to neušila...), pak mám BG kapsovky (do těch jsem si šila vnitřky) a šila jsem 5ks (kecám, šil to můj muž, je šikovnější a zatím jsou jich 4ks, pátá čeká na dokončení 🙂 ) nočních... Schne to pěkně.

Tak to určitě šij bez jádra, to nandávací je stejně lepší, můžeš si to přizpůsobit podle toho, na jak dlouho tu plínu chceš mít, jestli je to pro novoška nebo 1,5leté dítě... A ty dlouhé vkládačky jsou taky bezva, jak na schnutí, tak pro ty kluky... To si myslím, že spousta plín má nedořešené...

katka.carska
15. nov 2010

Mate niekto strih na "kridelkove" vrchnaky ? Dakujem

katie_25
15. nov 2010

@maly_prcek no mě šití baví (koukni ke mě do albíčka- Tvoření), plínky mi na ušití nepřijdou složité .. jj, a díky za rady, ušiju tedy bez jádra, vkládačky budou určitě rychleji schnout samostatně ..

katka.carska
15. nov 2010

Strih na "vyssie" capacky vidno na foto - vpredu su otvorene, na suchy zips- ak by bol zaujem, nakreslim presnejsie.

maly_prcek
18. nov 2010

Jdu se pochlubit výtvorem... 🙂 Tak už taky máme onebag 🙂

Takže jedno foto Onebag a vtěrka 😀 (celou dobu spal a jak jsem začala fotit, musel tam být 😉 )

maly_prcek
18. nov 2010

@katie_25 Já tu tvou složku Tvoření nevidím... 😒 Kde to je?

Jo, na plínkách fakt není nic zas tak složitého 🙂 Akorát mám starý šicí stroj, má tak max. entl, převracet mě to moc nebaví... Ale funkční jsou teda maximálně 🙂

katie_25
19. nov 2010

@maly_prcek jj, albíčko s tvořením mi někam zmizelo ..bůů 😒 no to je jedno, šiju panenky a různý hračky, takže plínky snad také zvládnu ..

loren
19. nov 2010

no asi to nezvladnem usit zda sa mi to narocne pre mna tak sa chcem vas mamicky opytat kolko by ma stala plienka lakova kde sa dava vkladacka mam 14 mesacnu dcerku asi 11 kg ma ,mozte mi napisat vase ponuky do ip

nika.r
20. nov 2010

Ahojte,
prosim o radu. Je nejaka latka na stranke detivbavlnke, ktora sa da pouzit ako sty dry vrstva na site vkladacky? z popisov som na to neprišla, doma mám iba čisto flisove sty dry vlozky. dakujem.

mataharyy
20. nov 2010

Ahojte,
někde jsem tu zahlédla tašku, chci se zeptat z čeho (zda vůbec) jste dělali pevné dno?? Chci začít tvořit, abych se rozšila než začnu tvořit dětem do pokojíku 😵 a ta taška by mohla být dobrý začátek...

katka.carska
21. nov 2010

@nika.r myslim, ze nie, ale @monikajan ti urcite odpovie presnejsie.
@mataharyy ja som davala plastovy obal na papiere, taky pevnejsi, a funguje super - nechces skusit usit "latkovu" krabicu na hracky ? Myslim, ze aj tam by to fungovalo.

mataharyy
21. nov 2010

@katka.carska No vidíš bednu na hračky bych taky mohla testnout 😵 S těhotensvím jsem dostala tvořivou mánii, jenže nemám stroj, tak budu všechno patlat růčo a už mám spoustu věcí co bych ráda, závěsama počínaje, přes baldachý, kapsáře, pytel na sezení... No jen začít 😀

monikajan
autor
21. nov 2010

@nika.r na stranke taky material nie je - viem, ze dievcata pouzivaju normalny polyesterovy flis - bud z deky alebo z galanterky. Zatial Ti viac pomoct neviem.... ☹

nika.r
21. nov 2010

@katka.carska
@monikajan dakujem za reakciu aj za napad s dekou. mam jednu kupenu presne na usitie drobnosti, tak skusim aj na vkladacky.
monika, mas odomna aj objednavku 🙂

cinocka
21. nov 2010

taakze nasa capca :
chcem ku tomu aj tie vyssie capacky a rukavicky...tak sa hadam zadari 🙂

sussanah
21. nov 2010

ahoj, mam na vas zaludny dotaz. Uz opravdu vazne uvazuju nad sicim strojem, ale vubec nevim, jaky. Je toho nejak moc a hlavne zjistuju, ze vubec nevim, co tak vlastne budu potrebovat 😅 V podstate chci sici stroj na sem tam nejake plinky (spis vv, nic sloziteho), chci zkusit latkove vlozky, povleceni, nejake jednoduche obleceni jako nocni kosile pro maleho apod. Poradite na co se mam koukat, co by sici stroj mel umet, pripadne jaky typ/znacku? Diky 🙂

animal
21. nov 2010

Mareček má nové plínky 😎

zojec
21. nov 2010

@animal krasne opicky.. 😉

animal
21. nov 2010

@zojec děkujíí

loren
22. nov 2010

prosim vas kupilav som pouzitu plienku itti bitti aky strih vkladaciek ide do nich ?

mehlo
22. nov 2010

@animal ahoj! krásné plínky!!! koukám, že jsi trošku prodloužila chlopně na zapínání ne? My máme taky nové PULky- jsou naprosto luxusní, ale bohužel je nemůžu nafotit, zase nám nějak blbne foták. až se mi ho podaří zprovoznit tak taky hodím fotečku

animal
22. nov 2010

@mehlo ahoj, chlopně jsem neprodlužovala (ale nevím, u kterých plen to myslíš) PULky jsem zatím Markovi ušila vel.M a jednovelikostní se chystám šít hnědé.

ivasa
22. nov 2010

Ahoj holky. chci se zeptat, jestli všechny šijete plínky z atestovaných látek do 3 let - třeba z sijemdetem.cz

Já tam nakoupila látky a už mám pár plínek ušitých, teď u nás vyprodávají látky a mají hrozně levný flees, tak jsem ho chtěla koupit, ale samozřejmě nemá atesty pro děti do 3 let, tak jsem ho nekoupila.

Myslíte, že bych ho mohla kupit jako vnitřní savou vrstvu třeba mezi bambus. froté nebo raději ne a šít jen z těch atestovaných látek?

Děkuju za odpovědi 😉

ivuska.h
22. nov 2010

@ivasa Moje poznámka není k certifikaci, ale k flísu -- polyesterový flís se nehodí jako sací vrstva!