icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ivuska.h
5. jan 2012

@alinn No právě, to máš jak když Oriflame prohlašuje, že je přírodní kosmetika na základě toho, že v krému je 0.00001 procenta nějakého rostlinného výtažku... Na ty složení se klidně mrknu, kde se to dá najít?

ivuska.h
5. jan 2012

@crawler A proč s tím ta certifikační autorita od žirafy něco nedělá?

alinn
5. jan 2012

@ivuska.h jojo ..hele já mám hrozně pomalý internet..tak se mi to nechce načíst..a tak si nejsme jistá, že tam to složení je..ale zkus kouknout http://www.dedra.cz/dokumenty/2011/navody/TB000... je to na prášek na praní na bílé prádlo

rebelie
5. jan 2012

@caramilla Tak takovej plakát v Mělníce naštěstí neměli - bych ho asi musela strhnout... Jinak včera došla obálka od Tebe - díky (civěla jsem na to, jak puk, jsem nějak přes ty Vánoce zapomněla, že má něco přijít).
Hlásím, že jsme byla s Báškem poprvé venku s šátkem... Zatímco normálně si natočí hlavu na stranu, tak teď ji neomylně zabořil mezi prsa, takže jsem celou dobu přemýšlela, jestli se mi tam neudusí... naštěstí to přežil (uklidňovalo mně vědomí, že pokud se nedusí při kojení, měl by tohle zvládnout taky). Ve vázání jsem zatím samouk, ale snad to nebylo úplně špatně umotaný...

ivuska.h
5. jan 2012

Koukám na jejich web a o eko tam není ani slovo, složení tam nejsou a dokonce tam není ani uvedeno, že je to vyrobeno v ČR. Tak nevím, ta prezentace na mě osobně působí krajně podezřele. Stovnám-li třeba s Qualtem nebo Missivou... Ti tam všechny potřebné údaje uvedené mají.

ivuska.h
5. jan 2012

@rebelie Úvaz mi přijde dobrý, není tam teda úplně přesně vidět, kde jsou kolínka, ale určitě tam nevisí.. My jsme byli venku předevčírem, chtěla jsem vzít šátek, ale nakonec šla do kočáru, protože mě ještě celkem bolely prsa a asi by to nebylo nic moc 😒

alinn
5. jan 2012

@ivuska.h a na ostatní mužeš kouknout na jejich stránkách http://www.dedra.cz/cz/produkty/?detail=TB0007 (tady je odkaz na ten prášek) a tam dole jsou záložky kde je odeslat příteli a návod k použití a po rozkliknutí návodu tam je odkaz na pdf kde je zadní strana obalu kde je i složení (no nenapsala jsem to jednoduše ale snad srozumitelně 😀 😀 😀 )

terezita
5. jan 2012

@rebelie jeee, vam to spolu slusi! 😵 a kdyz se zaboril, tak se tam aspon neklati 😀 ja nosila em. prvni 3 mesice v kolibce, byla to nadhera! to pritulene vonici miminko.. ted se s tim uz moc tulit neda 😀 😅

ivuska.h
5. jan 2012

@alinn Týjo, důmyslně schované 🙂) Jdu se na to podívat.

ivuska.h
5. jan 2012

@alinn Tak na první pohled už ty optické zjasňovače nemají v eko drogérii co dělat... Složení se takhle po složkách neliší od běžné komerce, chtělo by to vědět, z jakého jsou ty látky zdroje atd. Podle mě se oni sami skutečně ani nesnaží tvářit jako eko, to, že tam není chlor nebo fosfáty, z toho ekodrogerii nedělá.

rebelie
5. jan 2012

@ivuska.h Kolínka jsem se snažila dát vejš než zadek, ale nevím, zda se mi to úplně podařilo... to, co čouhá ven je už jen kombinézka - koupili jsme trochu větší 🙂)). Mně zas ještě bolí záda - jak je to břicho nezpevněný, tak je víc cejtím, ale dneska bylo tak hnusně, že jsme šli jen na skok ven a to se mi fakt nechtělo nosit Báška v korbičce ty 4 patra dolů a nahoru (nemáme výtah).
@terezita To je pravda, klátit se neměl šanci... byl pevně jištěn proti výklonu do stran 😀. Já kolíbku zkoušela, ale zatím ji nemáme vychytanou, tohle mi nakonec přijde takový jistější... ale ještě budeme experimentovat...

nika
5. jan 2012

teda vy jste ukecanéééé, koukám dneska všichni sedí doma jen já jsem byla testovat zimní gumy 🙂 na autě 🙂 zase probraných milion věcí mimo šití co 🙂 ad dedra neznám znám zase Euronu 🙂 jsem moc spokejená

dneska jsem zase v tom sněhu ocenila softshelky co jsem Beri šila na rychlo den před Silvestrem 🙂 a kvalitní boty, jinak by byla v minutě jak sněhuláko-vodník 🙂 (musím je nafotit)

caramilla
5. jan 2012

@crawler U toho HCS to kontroluje organizace, kde dělá můj kamarád. Tomáš Popp. Je to vegan a jen tak něco nekoupí, je jak pes a tady za to mi dal ruku do ohně, takže já tomu věřím, protože u něj fakt jen tak něco neprojde. Třeba CPK je mu pro smích, BDIH mi řekl, že přírodní složení je fakt věrohodný, protože musíš přesně dokázat, kterou složku jsi kde vzala a je to fakt dost náročný certifikát. Ale testování se tady rovná spíš životnímu stylu - že firma, co já záleží na přírodě, otestuje jinak než na zvířatech, on říkal, že to tak být i můž a asi ji je, ale ten certifikát to nezaručuje.
@alinn HCS myslím, že už ano, teď tu firmu nebo firmy nevím, ale jsou. A BDIH ne, to je strašně náročný a drahý.

alinn
5. jan 2012

@ivuska.h no takhle jsem taky uvažovala, když jsem na ně narazila..kvuli tomu jestli jsou český jsem jim psala a to prý teda jsou :D a ohledně té ekologie to mají napsané v katalogu..koukni sem (online katalog) http://katalogy.dedra.cz/katalog-2012/?ppk=1212... na stránky 163, 190, 195 ..a ta složení na stránkách jsem ti už psala v minulém příspěvku 🙂

ivuska.h
5. jan 2012

@nika Eurona a Dedra je skoro totéž, majitelé jsou bratři nebo nějaká podobně blízká přízeň.

caramilla
5. jan 2012

@ivuska.h jo, eurona, tu já házím do těch kategorií typu "namaluju si na obal králíčka a dělám, že jsem přírodní", ty jejich výrobky tak strašně uměle páchnou, že o přírodnosti teda pochybuju 😀 😀 😀 😀 Jak ekologická firma může mít na výběr půl katalogu smradlavých aviváží, když používání aviváže je neekologické?

ivuska.h
5. jan 2012

@alinn No jo, tak že tam nejsou perboráty, formaldehyd atd., to už je dneska celkem samozřejmost, to není ani v Persilu a další klasice. To je jak kdyby se někdo chlubil, že do rohlíků nemíchá nasekané myší ocásky.

ivuska.h
5. jan 2012

@caramilla No právě... celý ten katalog na mě působí dost nedůvěryhodně, jako další zásilkovka/MLM typu Quelle, Oriflame atd. Už jen ta šíře sortimentu...

alinn
5. jan 2012

@nika kde se vyrábí eurona? já jak na to koukala, mi to přišlo skoro stejné jako dedra 😀

sufik1
5. jan 2012

tak jsem si vzpomněla, že jsme tu před pár měsíci řešily štítky na oblečení. Já už jsme toho našila, že si napamatuju co je co za velikost a hlavně nepoznám, kde je předek a kde zadek, takže bych štítky potřebovala
Děje se s tím něco? měla to na starost @baarca???

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Al...

ivuska.h
5. jan 2012

@sufik1 Myslím, že bylo moc málo zájemců na to, aby vyšly rozumné ceny.

alinn
5. jan 2012

@ivuska.h @caramilla koukám, že nestíhám...odpověď je tu dřív než má otázka..asi se zase přestanu účastnit a budu vás jen číst 😀 😀 😀 😀

caramilla
5. jan 2012

@alinn Jo, tak jediná česká HCS je Manufaktura! Už jsem to našla, já si to myslela, ale nebyla jsem si jistá 😀

caramilla
5. jan 2012

@ivuska.h Jo, přesně, souhlasím. Euronu mi vnucuje furt jedna známá, ale všechny tyhle společnosti typu "letadlo" 😀 😀 😀 Fakt ne ne ne. Katalog, který uvádí lživá loga, hážu do koše ihned. Prostě to nemám ráda, je to klamání spotřebitele

alinn
5. jan 2012

@caramilla děkuji 🙂 a je to tato manufaktura? http://www.manufaktura.cz/

caramilla
5. jan 2012

@alinn jj, máme od nich doma šampon a mýdlo s krtečkem pro Jasmínku a úža 😀 😀 😀

nika
5. jan 2012

česká Hronov, je fakt že si už od nich roky (v té době se přiznám jsem o např mýdlových ořeších atd neměla ani páru)beru jen některé vyrobky, s těmi jsem spokejená, nicméně má zkušenost je i taková že vyrobky mně nazavraždí v odpadních vodách a jímce u dědy bakterie která tam pěstujeme 🙂 na rozklad a likvidaci odpadu atd.
car ono fungování MLM bylo zneužito, ikdyž jako marketingová metoda to zase až tak špatné není 🙂 víceměné tak funguje společnost jako taková, jen za to není placená v penězích.

alinn
5. jan 2012

@caramilla hele nevíš jak poznat jestli má ta kosmetika živočišné složky 🙂 teda jasný že podle složení..ale není tam napsané "obsahuje prase" tak kolikrát tápu..

papajka7
5. jan 2012

tak ja dnes pochopikla co ja lama bordel 😒 😀
super ze som si to zmyslela sit dnes,ked chcem mat zajtra dom tip top,
no ale otazocka k lame,sili ste ju na OL,alebo normalne strojom normalnym stehom?a este sa stracam ktora je lic a rub su velmi podobne 😖

ivuska.h
5. jan 2012

@alinn Živočišné může být kde co, hlavně mýdlo a glycerin.