icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

mehlo
5. jan 2012

holky mě to šlo nějak kupodivu dobře. Minule katastrofa u mamčiný bundy a ted jsem to přišila hned napoprvý

alinn
5. jan 2012

@ivuska.h ale mýdlo může být i z rostlinných olejů, ne?

caramilla
5. jan 2012

@alinn vím, existuje certifiál "Vegan" a ten zaručuje, že kosmetika neobsahuje nic živočisného původu, je to pro vegany. Důvěryhodné by to být mělo, ten můj vegan kamarád si to kupuje🙂
HCS zaručuje netestování, ale vyrobeno to z živ. složek být může a nemusí to být přírodní. COž mě osobně třeba vyhovuje, protože ne všechno 100% přírodní je dobré. Třeba takovou zatracovanou vazelínu já potřebuju k životu, je to jediné, co mě nevadí na atopický ekzém 😀 Bambucké máslo super, ale vazelína lepší 😀 😀 😀
Logo je taková kytička - toho vegan, koukni na net...

terezita
5. jan 2012

@caramilla drzko, i skrz tvuj komentar ju stuzek sem ten odkaz rozklikla a udelalo se mi znacne nevolno!! 😀 😀
a jsme na 300 metrech.

UZAVERKA na FARBENMIX stuzky bude zitra ve 23hodin, a ja to pak spocitam a hnedle objednam.

ivuska.h
5. jan 2012

@alinn Jo, může. Ale většina normálních mýdel je z živočišných, aspoň pokud je mi známo.

ivuska.h
5. jan 2012

@caramilla a to HCS se vztahuje jen na finální výrobek nebo i na všechny suroviny?

alinn
5. jan 2012

@caramilla děkuji 🙂

caramilla
5. jan 2012

@ivuska.h na všechno, složky + fin. výrobek
@terezita 😀 😀 😀 Já tě varovala, to je jen pro silný žužu povahy!!! 😀 😀 😀

kuna
5. jan 2012

@animal @terezita @caramilla jo, já jsem se sekla, spletla jsem si to se službama, ty jsou osvobozeny od DPH, pokud je místo plnění v zahraničí. S tou ruční prací je to škoda, že je nedoceněná. Myslím, že to má několik důvodů

- někteří lidé si fakt nemohou dovolit dát třeba 800,- a víc za šatičky, byť nádherné a ručně dělané
- někteří lidé si pořád spojují domácí výrobu s recyklací starého oblečení a myslí si, že kdo šije, je socka a nemá na nové, nejlépe značkové typu Adidas s velkým nápisem přes celou hruď 🙂. Jo, ti by měli vidět, kolik peněz padne na MTX a mylly a wendy 🙂

- někdo to bere tak, že když frčí hello kitty a cokoliv z nextu (nemám nic proti kitty ani nextu, J. z tama taky pár věcí má a jsou hezké), tak přece nebude nosit něco doma vyrobeného, aby náhodou nevybočoval a nedejbože si o něm okolí nemyslelo, že je nějak alternativní 🙂

@crawler budu se opakovat, ale mně se climayarn lemovaný fineribem netahal nikdy. Šila jsem falešným OL stehem a kráčející patkou. Šila jsem teda zatím jen bodýčka, ale netahalo se mi to nikde. Pravý OL je super, to je fakt něco jiného, ale mě ta kráčející patka hodně vytrhla, dokud jsem OL neměla. Nevypadá to tak hezky uvnitř, to je jasný, ale zvenku není poznat, že bodýčko není šité na OL.

@caramilla až tě Jasmí pošle s modelama někam, můžeš si adoptovat mě, já to budu nosit ráda 🙂. A bombarďáky supr, seš normálně hubená, tady naděláš a fotky tě usvědči 🙂

@terezita nádhera, jako vždy...tady těma tvýma tunikama se určo jednou inspiruju, líbí se mi moc!

@boudova krása, máš to krásně nachystaný. Já jsem to taky měla krásně nachystaný a srovnaný pro mimi, teď je to všechno na hromadě, jak mi to J. přehrabuje 🙂

Jinak neznám snad žádnou, kterou by kojení zezačátku nebolelo. U mě to bylo taky s rozpraskanýma bradavkama do krve. Ale pozitivní je, že to přejde a budeš mít bradavky z ocele 🙂

@caramilla ježiši kriste, no ještěže se nic nestalo! Je to hned. Mně tento týden vlítly pod kola dvě děti, odbočovala jsem na křižovatce doprava, takže ony měly taky zelenou, byla by to moje chyba. Najednou prostě přilítly odnikud a vběhly na přechod, bylo pošmourno, děti sjou malé vzrůstem (tak 10 let), měly tmavé oblečení. Neviděla jsem je a to si fakt dávám pozor. Nic se nestalo, ubrzdila jsem to a i děcka se zastavily, ale bylo mi úplně špatně, co kdyby... :(

zojec
5. jan 2012

no tak som dosila merino natelnik c. 1... stve ma to vlnenie okolo napletov, ale co sa zastrelim?? :( ten sob je tiez trochen velky, ale vliesofix drzi aj na merine 😉

zojec
5. jan 2012

jaj a este sukna, vcera som na nu konecne nabila patentky na traky v spravnej vyske.. je este trosku velka, ale veeelmi sa jej paci 😉 dnesny natelnik nechcela ani vyskusat 😖

alinn
5. jan 2012

@ivuska.h @caramilla co myslíte..je tu nějaké zvířátko: Aqua, Sodium Chloride, Sodium Olivate, Sodium Palmate, Sodium Palmkernelate. ? 🙂

jo a k tématu šití..někdo se tu ptal na to že merino šil nestreč jehlou...tak já mám takto přišívanou aplikaci na merino rib z mylly a už to jede ..teda jako to oko se začíná pomalounku rozjíždět..ale to snad ještě zachráním..není to nic strašného ..a doufám teda, že nepojede víc ok 😀
a ještě můj poznatek k tomuto materiálu..příště až budu něco šít z merino ribu..tak to udělám ještě užší než teď ..hroozně se to vytahuje (průkrčník je úplně mega - budu ho muset nějak poupravit) a to jsem střih úzkého trička ještě zužovala 😀 ale asi málo

zojec
5. jan 2012

@alinn 😖 😠 no tak s tou aplikaciou vobec nepotesila.. ale spolieham na to, ze to ten vliesofix podrzi...

alinn
5. jan 2012

@zojec no já tam mám taky vliesofix 😀

zojec
5. jan 2012

@alinn no tak som v prdeli :( no nic.. esteze mam tolko merina, ze este hadam nejake to tricko vyjde 😀 😀 co uz, hlava derava :(

season
5. jan 2012

@zojec myslim, že to vlnenie sa po opraní zlepší. Ale @alinn presne, ten rib je ako žuvačka, treba strihnúť čo najužšie. Ešte som naše tričká neprala, tak uvidím, či sa niečo ešte viac natiahne.

alinn
5. jan 2012

@zojec hele třeba to bude ok..mě tam jede jen jedno očko a to jsem to projela "chytře" třikrát 😀

sufik1
5. jan 2012

holky když dáte pod aplikaci vliesofix/ vlizelín a pod, netřepí se pak okraje? teda u bavlny? já obšívám cik cakem, ale koukala jsem, že @terezita jen objede rovně.

@caramilla nebudeš mít zas ten sucháč v metráži? docela bych potřebovala. I plenkový zr šd a ten neškrábací taky. Nevíte jestli má někdo jiný než Def?

caramilla
5. jan 2012

@zojec hezké 😉
@alinn na zvířátko mi to nevypadá 😀 Ale chemik nejsem...
@kuna Nech toho, nebo ti pošlu míry a nebo fotku s nezataženým břichem, tu si rovnou můžu nafotit do foroty na 4. měsíc dalšího těhu 😀 😀 😀 Jako modelka už nejsem, ale kromě toho vytahanýho pupku si nějak tlustá nepřipadám, taková akorát, dřív jsem byla vyzáblá jako moje sestra, ble 😀 😀 😀 😀

caramilla
5. jan 2012

@sufik1 jj, bude, brzo, brzo, hlídej si ekozahradu nebo mi napiš na mejl předběžnou objednávku 😀
Ten neškrábavý jsem se chystala taky hledat, mám ho od def. a fakt je na oblečení celkem fajn. Na plenky bych ho asi teda nedávala...

alinn
5. jan 2012

@caramilla 🙂 a na vložky bys ten neškrábavej sucháč dala?

caramilla
5. jan 2012

@alinn ups, asi jo. Ale nemám vyzkoušeno osobně počet suchnutí, tak nevím, kdy by vložky dosuchaly. Ale je pravda, že zase tak často se nesuchá, že, u vložek, tak asi jo 😀

jieff
5. jan 2012

@boudova moc děkuju za fotky, přebalovák vypadá skvěle. My máme bohužel molitan tvarovaný do U, má zvedlý hrany, tak nevim jak to vybojuju, možná to jen ušiju širší a ono si to lehne...ale zase to nebude pěkný po okrajích.

sufik1
5. jan 2012

@caramilla na pleny plenkový, to je jasný, ale na rukavice, nákrčník a pod. to chce ten neškrábací

crawler
5. jan 2012

@ivuska.h no to by mě právě taky zajímalo, proč s tou žirafou nic nedělají. mluvčí jen napsal, že paní certifikátem nedisponuje a tudíž se s ním ani nemůže prokazovat 😀 úsměvné, pak jsem zašla do obuvi a na každém páru botiček Essi byl dvoulístek a na něm žirafka a nějaký kecy...Boty jsou to podle mě kvalitní - kožené, trvdý opatek,kulatá špička,...zatím nás nezklamaly, ale jak říkám - falešný certifikát a to je hnus 😝
@caramilla no tak to je výborné, že máš zdroj informací, za který můžeš dát ruku do ohně...Manufakturu znám - mám od nich nějaká dárková mýdla, ale vůbec netuším, zda dělají i úklidovou drogerii? no juknu na jejich web. to mě zajímá.

boudova
5. jan 2012

@jieff já v tom mám 2 vrstvy nějakého obyč molitanu, co mi přinesla kámoška. taky jsem chtěla zvednuté strany, ale to neumím 🙂

crawler
5. jan 2012

@terezita no dyť to říkám, že všechny tady jsme hovada 😀 ještě štěstí, že to nemusíš stříhat 😉

palosek
5. jan 2012

Tady se pro rady opravdu chodit vyplatí... 😀 ...nad tou Euronou jsem uvažovala, jsem ráda, že jsem zatím neobjednávala 😝 😀

palosek
5. jan 2012

@crawler ...k obj... 😀 😀 😀