icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

nika
5. jan 2012

@caramilla tu mívali na www.latka.cz ael už ji tam nemaj, a mmt maj tam některé stejné jako na FM ale i spoustu jiných 🙂

terezita
5. jan 2012

@caramilla nevidim ji tam, toz je asi vyprodana. ja ji doma mam 😉 a nedam! 😀

papajka7
5. jan 2012

baby prosi hodte mi odkaz na mylly obchodik diki

alinn
5. jan 2012

@season no já jsem si říkala, že tam to blátíčko budu mít taky..ale nevím..dřív jsem ho měla i z normálních prášků v tom sítku a teď nic..ale to co je v pračce pod bubnem za bubnem..tak to netuším..třeba se to tam fikaně drží a já vo tom nemám ani tucha 😀 ale už jsem s mužem domluvená, že při příštím praní a čištění pračky dáme odtok do vany abychom viděli co z toho poteče 🙂

ucitelka70
5. jan 2012

@papajka7 ja mám spredu plniacu, a v práčovni vždy otvorené dvierka, a iba 4 ročná práčka, nemá prečo smrdieť....

caramilla
5. jan 2012

@alinn Asi jsem s octem nešetřila 😀 Já mám ráda, když prádlo nevoní po ničem, jen vodou. Proto nesnáším komerční prášky a gely. Qalt není cítit ničím. Ale kvůli plínám do bílého přidávám teď levanduli, jinak se to fakt nedá 😀 😀 😀

@terezita bé, bé, bé, já chci sovičky, a chci a chci a chci... Nepruď!!! 😀 😀 😀

terezita
5. jan 2012

@caramilla jeste pred vanoci jsi na ne mela alergii.. 😉 co to, ze uz jsi je vzala na milost? 😅

medvi11
5. jan 2012

@crawler tabulku jsem ti uzamkla, to šlo, protože jsme měli všichni povolenou editaci, teď už ji odemkne jen vlastník, takže ty 🙂

@terezita tož jsem taky objednala....uaaaa

chválím všechny výtvory, peru momentálně v Qaltu a Excelu (vyrábí Qalt) a celkem spokojenost, předtím jsem zkoušela Missivu, jen mi nevyhovovalo to míchání různých částí na praní (tekutý roztok, změkčovač, zesilovač praní, máchadlo, bělidlo...z toho změkčovače jsem měla záchvaty kašle, celkem mě to při sypání do odměrky dráždilo a praní celkem obstojné) Ořechy mi nepraly, Ecover je drahý, objednávám tak 1*za 4-5 měsíců přes net Qalt a aspoň nic netahám z města...Sliz jsem vyráběla jen jednou a žádný extra efekt to nemělo...

papajka7
5. jan 2012

@alinn dakujem

papajka7
5. jan 2012

@ucitelka70 ved tvoja nema preco ,ale moja smrdiii,doteraz nesmrdela,kym sme sa neprestahovali a teraz mame pracku rovno pri zachode,tak mi ju zacal zatvarat a s toho mi smrdi,ale este ju skusim precistit,mozno to pomoze

crawler
5. jan 2012

@medvi11 jé dekuji, to je fajn! já se zkoušela odhlašovat a přihlašovat a stejně mi to nešlo. zítra to kdyžtak zkusím z druhého pc, tam jsem problém neměla nikdy, ale je to v podkroví a tam bych neslyšela, kdyby malej brečel, tak až zítra...

Máte tedy hromadný EMAIL 😉

boudova
5. jan 2012

@crawler Z prostěradel neplatíme zálohy? 😨 Nebo to nechápu?

season
5. jan 2012

@papajka7 ked som mala starú práčku, boli sme na dovolenke (nevypustila som tie zbytky dolu) a ked som sa vrátili, tak práčka smrdela ako zhnité zemiaky, čo som sa natrápila, kým som to zlikvidovala.... niekolkokrát octom na vyvárku a prešlo to. Proste zaplesnela 😝
Ozaj, prišla Ti pošta?

sufik1
5. jan 2012

tak jsem dotvořila konečně plínku s autíčkama. Opět mé oblíbené tahací uši. Zítra vyzkoušíme. Po dlouhé době opět něco měkčího než minky oboustranný pul.

papajka7
5. jan 2012

@season ano posta prisla Dakujem 😵 ,uz som robila strihy,ze hned aj strihnem ale nemala som predprate latky 😒 ,tak som sa nakoniec pustila do tej lamy

papajka7
5. jan 2012

@sufik1 krasna je 😵 co su to tahacie usi a preco su dobre?

rina76
5. jan 2012

@sufik1 plenka super 😵 . Taky se pochlubím, a musím pochválit froté je super měkoučký a neuvěřitelně saje (a že už jsem ručníků pár rozstříhala, ale žádný nesálo jako tohle)

crawler
5. jan 2012

@boudova mám u nich napsaný, že je mám přičíst k doplatku 😉 ale klidně pošli o to víc , to nechám na Tobě 😉

wzorcek
5. jan 2012

Caute baby, potrebujem poradit. Sila som teplaky z teplakoviny z dvb a na svoch sa mi ta latka trha. Neviete co robim zle? Som uplny zaciatocnik, tak akakolvek rada je dobra 🙂 Ked som z toho isteho sila topanocky podsite barankom tak sa mi to netrhalo.

season
5. jan 2012

@papajka7 som sa troška bála, že si sa neozvala, či je to v poriadku 😉

terezita
5. jan 2012

@wzorcek jakou mas ve stroji jehlu? uplety se siji stretchovou, pokud vezmes jehlu s ostrou spickou, tak se pak muzou poustet ta oka..

season
5. jan 2012

@wzorcek mala si strečovú ihlu? alebo nejaký hustejší šev, to vyzerá ako presekané ihlou.
HURÁ!!!!! našla som chybu v blbom vzorci, preto mi tam lietalo vyše 150€ uz je to v pohode, len aby bolo 800e na účte a môžme objednať 😀 tak snád ešte dovtedy prúžky budú, inak ušetríme ☹

rina76
5. jan 2012

@wzorcek zkusila bych vyměnit jehlu, může být naražená a na úplet bych použila strečovou - jsou označené žlutě, mají kulatou špičku, která po vláknu sklouzne, kdežto obyč jehla většinou do úpletu proseká dírky a pak "tečou" oka 😉

wzorcek
5. jan 2012

aha aha, dakujem 🙂 no ja sijem s takou ihlou aka tam bola po mamke, takze asi obycajnou 😀 😀 😀 a ta strecova ihla sa hodi do kazdeho stroja? a co vsetko sijete s tou strecovou?
@season jupiiii 🙂

season
5. jan 2012

@wzorcek áno sú univerzálne, sedia aj do overlockov, také zlatisté 🙂 a bude to v pohode

wzorcek
5. jan 2012

@season dakujem, skusim kupit 🙂

kuna
5. jan 2012

Došila jsem tuniku, bože, cojá se u ní navztekala! Netrvala mi 40 minut, jako terezitě, ale asi 4 hodiny, do toho se počítá i čas na rozebrání a vyluxování stroje. A kdo si myslí, že jsem se u @terezita inspirovala, myslí si to správně. Jen to budu muset ještě vyladit.

S čím jsem se ale fakt vztekala byly ty průramky. Je to šité technikou líc na líc, otočit a prošít. Když jsem ten ten lem našila, bylo to krásně pružné, ale po prošití dvojjehlou to bylo tuhé a hrozně se to natáhlo. Skoro mě z toho trefil šlak. Kdybych to ale prošila jen jednojehlou, nebude to pružné. Hmmm, asi potřebuju COL... 😀 😀 haha, už mi hrabe, Bohnice volají! Budu tam sedět v teple a budu tam mít kamarádku, caramilla mě tam bude učit na tom krámu šít 🙂.

kuna
5. jan 2012

a u krčního lemu jsem měla blbě nastavený diferenciál, proto se to vlní. Tento výrobek by mohli ukazovat švadlenám u zkoušek a ony by popisovaly, co je špatně 😅

terezita
5. jan 2012

@kuna tak to neprosivej.. ono to bude drzet i tak.. taky neprosivam, libi se mi to vic jen tak. a tu barevnou kombinaci ja rada! 😵