Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Holky, strana 555 😎. Jinak mám dnes spoustu dotazů... co je COL? K čemu je kráčející patka? Kdy se používá normální jehla a kdy dvojjehla? Dělá se i ve variantě stretch? Snad už konečně o víkendu vyzkouším vánoční dárek a aspoň zkusmo spravím lem rozpáraného trika, co jsem chtěla vyhodit... jako zkušební vzorek tedy ideální 😀
No, koukám než jsem to sesmolila, že mě to koplo na stranu 556 😕
@aerin Já jsem se včera teda rouhala. Jasmína se vzbudila ve dvě, to jsem nestihla ani zabrat a do 6 do rána byla vzhůru, byla hodná, jen mě dloubala a hladila a povídala, ale já moce nespala, to nešlo. Furt chtěla na nočník, pravda, máme teda ráno suchou plínku, super, radši bych mokrou plínu a spánek🙂))
Usla až někdy, když šel mhd do práce... A v 8 už zase na nohou, ach jo, musím si udělat smrťáka 😀
COL - mě tam přijde nejhorší to, že je nesmírně náročný to poštelovat, aby to šilo dobře - posun / diferenciál / napětí těch nití. Na mě je to fakt moc. TO musím pošít asi 3 m, abych to měla naštelované, a když potřebuješ jeden blbej lem u trička, tak to je fakt moc práce k ničemu. Ale už jsem si říkala, že si udělám tabulku a tam si to budu vpisovat, a pak už jen pojedu. A přesně, jak píšeš - moc vrstev mu vadí, to neprošije ani zázrakem, co 3 stehy, prdnou nitě, co 5 stehů, prdne jehla. A málo vrstev zase je těžké seřídit, ale jde to.
Ale zase, abych se ho zastala, tak mu ještě dávám šanci, protože s ním jsou bodynka oprvdu víceméně profi, na prodej si myslím, že je to nutnost 😀 (utěšuju se tím, abych nezplakala nad prodělkem 😀 😀 😀 )
Ty zeleno-hnědý proužky jestli nejsou, tak skočím z okna!!!! ☹ ☹ ☹ Nemám proužky ráda, ale tyhle musím mít!!!!
@crawler Já myslím, že kráčející patka a OL jsou kompatibilní, je to každé asi trochu na něco jiného...
Na to vlnění by to pomoct mělo. Ale nezkoušela jsem. Můžu ti odpo něco cvičně s tím pošít, aby se vidělo...
Ale fakt je to super na jakékoliv šití, kdy chceš hezky stejnoměrné stehy. Myslím, že pro začátečníky fakt poklad a pro nás amatéry taky🙂)))
Jo, a ještě jeden dotaz 😝. Celou noc se mi zdálo o stuhách... Má cenu objednávat po metru? Nebo se z toho nic moc nedá vytvořit?
@macin73 COL je Coverlock - je to stroj na šití triček - zvenku dvojitý rovný steh a dole to začistí. Podívej na nějaké tričko a uvidíš. Kráčející patka má fígl v tom, že dělá horní posun látky - tzn. posouvá se ti stejně horní a spodní látka, takže ti to neujíždí. Např. když šiješ třeba kostku, tak někdy spodní látka je rychlejší a rozjede se to, proto se dělá ta kráčející. Jak jsem psala, tak pro mě super na to, že se s ní skvěle šije od rohu něčeho, co potřebuju prošít a není za co chytit a popotáhnout.
Dvojjehla se používá na šití třeba lemů u trička - je to pružný steh a vypadá to efektně. Dělá se ve variantě strech, viděla jsem v hromadě ze strimy, že holky objednávaly, na Stoklase mají vyprodáno🙂
@macin73 Terezita tu psala, že po metru se to nikam nedá našít. Záleží, jak to chceš používat, jestli jen jako 2cm zdobení např. ve švu trička atp. A nebo dole jako zakončení nohavic, šatiček. Ale podle mě i metr cenu má, na zkoušku. Dětské oblečení je malé, tak by metr měl stačit. Já beru taky něco jen po metru 😀
@kuna Tak zbývá 3 😀 na mámině stroji je nastavení až do pětky..a jednojehlou prošívám na tu 3 a na dvojjehlu jsem tam dala i tu 5 nebo 4 a šiju tak na 2 nebo 2.5 a cikcak dle aktuální potřeby 🙂 a jinak k tomu prošití si nastav steh takový aby se ti to líbilo..ale ta trojka by mohla být akorát
@caramilla taky pekny😅
ja jsem se holky nakonec uplne sesypala, nejdriv tete do telefonu (bydli cca 40km od Brna, ve stejne vesnici jako moje babi a jeji nejmladsi se narodila ve stejnej den jako Z.), ta rekla at dojedu, nasledne jsem se sesypala i Vaskovi a moji mame...fakt super, pripadam si totalne vyhorela☹ takze jedu na vikend k nim, nevim sice jestli me Z. necha ucit se tam, ale potrebuju zmenit prostredi a nebyt se Z. celej den sama a aspon nebudu muset nakupovat, varit, prat, uzklizet,... )
a COL, ja jsem myslela ze na nem budu delat mnohem vic veci, ale momentalne s tim fakt akorat lemuju a zakoncuju ty delky...
@malyprcek - důležitý email!!!prosím dej vědět, jestli jsi právě na netu nebo paní napíšu, že jo ať pošle podobnou barvu a bude 😉 snad bude fakt podobná, abys nebyla zklamaná - nechci moc zdržovat objednávku, když je ten pátek, tak chci, aby to dnes vyřídili, doufám, že se nezlobíš...
@gucz Mě rukavice hlavně přijdou rychlý🙂))) Svetr, to než se uplete 😀 Chtěla jsem uplést, ale nakonec jsem si koupila na mimibazaru nový, nenošený od nextu za 190 Kč, takže za cenu vlny 😀 😀 😀 Ale jinak samozřejmě doma pletený svetr je o něčem jiném než tyhle profléklosti... Taky někdy upletu 😀
@aerin 😢 To mi je líto. S dítětem je to fakt mazec. Uděláš dobře, když odjedeš. Nech ho celý den babičce nebo prostě někomu a nech si ho nosit jen třeba sem tam na kojení. A budeš mít klid na učení. On to bez tebe určitě taky nějak zvládne 😉 A pak hodně hodně čokolády, jestli máš ráda, ta je super na nervy 😀 A možná i čuchat nějaký uklidňující olejíček, to by možná taky pomohlo. Nicméně učení do tebe nic a nikdo než ty nedostane, že ☹
@terezita tak to bohužel není - to už vím od poslední objednávky, kdy jsme brali tu tabákovou teplákovinu - na e-shopu ta kila byla,mohla jsem je naklikat a pak mi psali, že v reálu už nejsou. ted to tak bylo i prostěradla, co chtěl malý prcek a to ještě uvidíme, jak to bude u dalších artiklů...už nás vyřizujou 😉
@aerin to mě mrzí ☹ já to zažila taky a proto ještě stále tvrdím, že nebudu litovat toho, že jsem nešla na mgr. a uděláš dobře, když budeš u přízně - já se takhle učila na státnice - byla jsem u našich a tatka vzalmalýho vždy dopoledne na 3 hodiny ven (byly mrazy minus 10, tak to od něj byla fakt oběť) a odpo šla zase mamka. takže přes den byla úleva a čas na učení, ale noci to jsem si musela odbýt sama ...no za tebe to taky nikdo neodkojí, ale aspoň, jak píšeš odpočneš si od domácích prací a získáš víc času 😉 moc držím pěsti!!!
@lillyzelvicka bambusový sportovní úplet silnější ze ŠD 😉
@caramilla diky, spodarky krasny! 😵 taky bych potrebovala ☹
@lillyzelvicka i tobe diky🙂 u nas je ten nocni odstav fakt na spadnuti, uz se to neda☹ ale to budu muset neco udelat i s dennim usinanim a to pak asi znamena odstavit uplne, nebo nevim 😢 nebo proste nakojim v sede v obyvaku a pak ho pujdu do loznice nejak udolat, fakt nevim☹
@kryska5 nehovor nikdy, uvidíš, už pred veľkou nocou to budeš robiť!
😔

@caramilla a ostatné baby ktoré aj pletiete kuk sem, majú zľavy na vlnu http://eshop.vlnap.cz/