Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
tak nějaké mé poslední počiny (trička a jedny rychloprdí ala Car.) 😀 , ještě mám ušité jedno bóďo, kde musím dát patentky a jedno bóďo dolemovat. Ještě jsem ušila jedny soft gatě, ale tam musím ještě nažehlit nějaké reflex obrázky a musím k nim ušít bundu, tak až bude souprava hotová, tak pak nafotím
@aerin stres 😉, se kterým teď asi nic neuděláš, doku nebudeš mít školu za sebou. to je podle mě důvod toho, že je malý nespavý. Išek byl stejný, ale i tak by Ti třeba některý ty typy pomohly...vím, že je každý děcko jiný a podle mě až budeš mít za sebou zkoušky a spadne z Tebe to všechno, tak pak budete spaní dohánět 😉 jak jsem psala Išek mi pak půl roku spal celou noc a k tomu 5 hodin přes den - ted už je to stabilizovaný na 2-3hod. přes den a celou noc. A dokud jsem měla školu, tak nespal přes den víc jak 20minut a noci šílené - člověk potřeboval spát nebo se učit a ten zmeťour mi to nedovolil...taky jsem se sesypala ☹
ke včerejšímu OT: http://ekolist.cz/cz/zelena-domacnost/rady-a-na...
@crawler ja jsem se skolou nestresovala az doted, takze tim to nebude😀 pres den da tak v prumeru hodinu (driv spis pul, takze trosku posun😀) a vecer uz asi 4 mesice chodil spavat kolem 8 (ted mito ovsem sabotuje prave kvuli tomu mymu stresu asi...), nicmene na kojeni se proste stejne x krat ze zvyku budi 🙂 u kojenych deti je to proste fakt jiny, kor u takovych zavislacku...
@macin73 ach na to video mám pomalej net, na to nemám nervy. nicméně ty články mě zaujaly, protože tam jsem se aspoň dočetla, že ten qalt na praní fakt není tak slavnej (takže jsem si asi nekoupila vyčpělou dávku bez účinku) a navíc mě dostalo to, že ani nevyšel ten rozklad na 60% tak, jak to má být u ešv...jak to dopadlo? při opakovaném testu už uspěli?
@crawler jojo, mam v planu nocni odstav po zkouskach☹ (ale mam ho v planu uz ponekolikate, tak kdo vi😀)
mam tri zkousky pristi tyden a pokud je udelam tak uz jen 24.1.
ja vim ze to je malo a pohoda, ale ja jsem proste fakt desne stresovaci typ a pokud se nemuzu opravdu naucit, hroutim se☹
tady jeden nápad na využití stužek FM:
http://www.ecomamma.cz/produkt/sametova-sukne
holky, kde najdu na strime ten vliesofix?
@aerin jej, no ze mě perfekcionismus spadl už dávno...v šestinedělí jsem měla zkouškové, nevychrápaná, nenaučená (rozuměj ne tak, aby to bylo na jedna) a zkouška z ekonomie, což je mimo můj obor a mě to děsně nebavilo. zkoušející byla žena a tak jemně mi cosi vyčítala, jako že bych to fakt měla vědět, že je to základ a já na ni, že se moc omlouvám, ale jsem v šestinedělí a ona na mě šmańkoté, tak to je jiná a bum ho - dala mi za 3 a šla jsem...to byl pro mě šok,já se jí fakt chtěla za tu neznalost omluvit, né omlouvat sebe 😀 nicméně po porodu jsem se vcelku snadno vyrovnala s tím, že na prospěchový stýpko nedosáhnu, že nemůžu mít všechno...ale je fakt, že jako nenaučené se mi nechodilo ke zkouškám dobře 😝
holky, potřebovala bych poradit... konečně začínám vybalovat stroj a studovat, co tam je a jsem zmatená, co se patek týče... přijde mi, že tam není žádná "obyč" - je tam jakási patka pro knoflíkovou dírku "A", pak obnitkovací patka "G" (bůhví, co je obnitkování), patka na všívání zipu "I", patka pro klikatý steh "J" (ta je ve stroji), patka pro slepý steh "R" a patka pro přišívání knoflíků "M" (jsem netušila, že to stroj umí...)... pak mi manža koupil jakousi quiltovací patku (chtěla jsem průhlednou a paní z ragosu mu prodala tuhle).... já jsem ÚPLNÉ ZTRACENÁ 😕... asi si ještě musím něco dokoupit? obyč, kráčející, co já vím??? DÍKY!!!!
@macin73 obyč to by měla být ta na klikatá steh
@alinn dík za radu s prošitím, zkusím si s tím příště pohrát...to nastavení je plynulé, takže můžu i kdekoliv mezi čísly, tak se snad trefím.
@crawler jak píše caramilla, kráčející patka a OL spolu můžou vesele koexistovat. Já mám sice ten nový OL, ale kráčející patku využívám i tak na prošití čehokoliv. Jestli jsi na quiltování a dělala bys někdy nějaký ten přehoz, nebo chtěla prošít zavinovačku, deku...tak na to je ta kráčející super. Já jsem bez ní šila zavinky minulý rok a byla to hrůza, u konce prošití (řady) jsem vždycky měla nahoře vytahaný hrb. Takže určitě bys ji využila i po případném kupu OL.
A tričko a kalhoty jsou fakt super, to jsi obšlehla oblečení, nebo máš střih? Tričko fakt hezky sedí, já jsem si šít na velčáky ještě netroufla 🙂. Jsi šikovná!
@animal nojo, zase nějakej profik tady....to se ani nedá komentovat, krásně sladěné barvičky!
@aerin máš toho hodně :(. Ta změna prostředí ti určitě pomůže, budeš mezi jinýma lidma a nakopne tě to trochu. Na šití se teď vyprdni a když to půjde, tak si aspoň na hoďku odpočiň, přečti si něco pro zábavu (ne scripta 🙂), atd. Jak máš vlastně dítko staré, nějak mi to uteklo? . Každý dítko je jiný, to je fakt, moje dcera se snad nemohla dočkat, až bude velká a konečně s tím blbým otravným mlíkem přestanem a v roce se odstavila sama. UM moc nechce, leda v noci.
@caramilla spodáry super, ty aplikace - ti chybí sova, co? Když vidím toho kulatého ptáka 🙂
@kalman fakt úplně princeznovské, krása!
Dneska jsem vyrobila ještě jednu tuniku-šaty pro neteř, ať mi holky ladí na nedělní narozeninové oslavě. Ségra nic neví, tak bude překvapená (teda ví, že bude něco, protože jsem jí řekla, ať vezme dítěti bodýčko a legíny). Rukávy jsem udělala podle @terezita jen ojeté na OL a ušetřila jsem si asi tak 2 hodiny práce 🙂.
@medvi to je hezkej web, tam se budu určo ispirovat!
@aerin já chtěla malého kojit tak do března , ale ty noci jsou fakt neunosné.Malý se dožaduje prsa i přes den kolikrát mi vyhrne tričko.Ale jak kdy když jsme spolu doma tak si na prso vzpomene třikrát čtyřikrát za den jinde třeba celý den nee.Ale v noci mi pije co hodinu rostou mu sice špičáky čímž ho omlouvám ale moje prsa jsou tak bolavé jako když si zvykali na kojení.Takže já jsem dala postýlku úplně na nejnižší polohu(ať mi nevyleze v noci na mě skočí když ho nechci vytáhnout) a dnes v noci začínáme odbourávat noční kojení.Snad vydržím na mě platí jeho slzyčky 😅
@kuna děkuji za poklonu 😵 střihy jsou malovaný od ruky, ale samozřejmě jsem přiložila na zkoušku kupovaný oblečení, jestli mi zhruba sedí délka a šíře....pak si dávám dost velký přídavky na švy - většinou 3cm, protože někdy šiju, jak prase, tak, abych to mohla případně odstříhnout 🙂 no já právě potřebuju hlavně na nás - Fanymu jsem toho ušila už taky dost, ale hodně jsme podědili po synovcích, tak to není tak nutné, ale na nás jo - manžel je hubená žížala a jen tak se mu něco nelíbí, tak si mi diktuje co a jak chce a já zas pro sebe chci něco origoš, ale na mě teprve pořádně dojde až mi přijde první číslo diany-šitémody - se těším, jak malá a nemůžu se dočkat 😅

já přidávám svoje produkty pro mhd. tenkrát jste mi tu radily, jak na ten pas u softshelek, tak jsem to vyřešila sedlem a páskem, do kterého jsem navlíkla gumu, takže jsou konečně nositelné 😵 a halenka z climayarnu - rukávy, lemy a pruh na zádech z fineribu bordó..