icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
6. jan 2012

@animal ja uz na radu terezity taky okraje neresim a kdyby se to trepilo, reknu, ze je to tvurci zamer🙂)) Jedine, co bych fakt nenasivala a to se tu uz resilo, je merino, to se pare jak prase a nic to neudrzi, podle me... To staci i vickrat prosit na jednom miste a ty nite se tim ufiknou a uz jede dira, ale nasivam i platno, popelin, podzehlenej a zatim dobry🙂

caramilla
6. jan 2012

@animal jsem to asi nechytla, v čem soutěž? 😀

kryska5
6. jan 2012

@terezita parádna stránka "ikea hackers" 😀 Sovička krásna, aj na zobáčik si použila gombík??? 😕

animal
6. jan 2012

@caramilla že se hlásíš zrovna ty 🙂 ty budeš jedna z favoritek na výhru 😀 😀

animal
6. jan 2012

tak již je vytvořeno a VYHLAŠUJI SOUTĚŽ, KDO NAKLIKÁ VÍCE METRŮ 😀 😀 https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Am...

animal
6. jan 2012

pokud budete mít zájem, tak vytvořím tabulici na ENGROSS nažehlovajdy, hlavně holky ze Slovenska měly zájem. KOuknu, zda platí stejné velkoobchodní ceny jako minule.

terezita
6. jan 2012

@kryska5 zobak je z filcu.
ja ty stranky mam dost rada. nasli jsme tam inspiraci na detsky sporak, budeme ho em. delat k svatku nebo narozeninam (na vanoce jsme to nestihli, bo nemeli v ikei stolicku..) http://www.ikeahackers.net/2011/11/children-sto...

boudova
6. jan 2012

@macin73 Ano chtěla jsem pravítko 🙂

crawler
6. jan 2012

@sufik1 já mám ještě jeden zdroj v rámci EU, ale je to dražší než jak jsem minule objednávala z USA ☹ je to sice zase bez dph a cla, ale i tak to vyjde dráž. čtverec na 5eur, ale mají nějaký piráty...

animal
6. jan 2012

@terezita to je fajné ten sporák 🙂

crawler
6. jan 2012

@caramilla což o to 😀 já jsem zahrabaná v PULu, že nevím, co sním 😀 ještě budu plenky šít pro Iška - najela jsem na nejluxusnější variantu - jedeme takřka jen v AIO, takže ještě něco užijem a pak snad začnu šít na druhý, který sice plánujem až za pár let, ale co už, že? 😀 jsem jakomaniak, který když vidí hezkej potisk, tak ho musí mít...a to ani nemluvím o tom (jen @palosek jsem to tenkrát svěřila 😎 ), že v usa mají pul tučňáčky na růžové a na modré...jsou úža 😵

terezita
6. jan 2012

@animal ty jsi nezmar!! kde furt mame brat ty penize! a ze pry jsou lidi po svatkach financne vystaveni.. 😅 😀 ja tentokrat prohravam, pauziruju.. 😅

animal
6. jan 2012

@terezita vždyť jste to chtěly 🙂 a některým dochází zásoby, samozřejmě se bude brát i ta kalhotovina

crawler
6. jan 2012

@lenasss a první jsi přenášela? ono to fakt nemusí znamenat vůbec nic...uvidíš no...ještě by se mohl mimísek dopékat to teda jo aspoň do toho hraničního 38tt 😉 a mě třeba zátka vůbec neodešla ani ve 42tt - nebo resp. vůbec o tom nevím a že jsem se sledovala pořád...

caramilla
6. jan 2012

@animal Já si to myslela, že myslíš hromadu soft, ale nebyla jsem si jistá 😀 😀 😀 😀 Tak to nevyhlašuj soutěž a rovnou mi dej odměnu, je to jasný, že vyhraju. A ELiško, mohla bych to zase dát na ekozahradu? Maminky se mě ptají, zda se mouhou přidat. A nažehlovačky potřebuju fakt taky nutně, ale jsem líná si je sama objednat:( Co ale nechci, jsou nitě z Baleriny, nejsem s nima vůbec spokojená. Jsou to takový hnusně barevný šunty, co maj uzlíky navazování nití a furt se to někde zadrhává, na Hard to fakt nemá!

@crawler tučnáky mít musím!!!! 😀 😀 😀 A o PUL manii mi ani nemluv! Já vůbec už nechci šít plenky na zakázku, ale musím, protože musím z nějakého nejasného důvodu syslit PUL a pak nevím, co s ním, že🙂)))

animal
6. jan 2012

@caramilla jasně klidně to na blog dej, ta já vytvořím i tabuli pro nažehlovajdy a zkontroluju ceník, ale nezaručuju, že to bude dnes. Jinak děkuji za zkušenosti s nitěma, já si vzala jen asi 3ks malých a jinak na Hardy si taky nemůžu stěžovat. Nitě od Baleriny jsem tentokrát chtěla vynechat, ty balíky byly pak fakt těžký a to balení náročnější a manžel mi tentokrát odmítá pomoct to nosit na poštu.

season
6. jan 2012

@kalman @kryska5 fajn, poradili ste si 🙂

macin73
6. jan 2012

@boudova už se to vysvětlilo, díky... nerada bych tu dělala zmatky 😝

macin73
6. jan 2012

Holky, ty Hard nitě 5000 se mi vejdou na stroj (Brother NV10)?

lillyzelvicka
6. jan 2012

@animal a jaký je předpokládaný termín softu zhruba?

crawler
6. jan 2012

@sufik1 nebo mají ještě i tyhle...nevím, jaký měli na šd...

animal
6. jan 2012

@lillyzelvicka někdy ke konci ledna ??? dle holek ale asi tak

terezita
6. jan 2012

@macin73 nevejdou. ale muzes ji postavit do hrnku vedle..
@animal jsem jeste do kalhotoviny nesmikla.. 😅 musim najit nejaky paradni strih.. 😀
ja tehdy nedavala pozor, jak je to s nepromokavosti te kalhotoviny?

terezita
6. jan 2012

@crawler aaa, tyhle jsem mela 😉

crawler
6. jan 2012

@caramilla to mi nedělej 😀 já bych klidně i šila někomu jinýmu plenky - zatím mě to prostě baví, ale chápu, že Tebe už ne, už jsi toho musela našít stohy a stohy 😀 když já už bych si měla radši dát pěstí, ale místo toho pořád sleduju, jaký má ten můj zdroj novinky 😝 😠

lillyzelvicka
6. jan 2012

@animal jo já jen ať vím jak mám spěchat musím se poptat už se mě ptali taky na soft 😀

lillyzelvicka
6. jan 2012

@terezita já už mám z kalhotoviny ušité kalhoty jsou super teda o zvyku ta " tuhost" jen tak nepromoknou a super mám fialové

macin73
6. jan 2012

@terezita a který jiný nitě bys(te) doporučila(y)? nebo tyhle jsou nej?

boudova
6. jan 2012

@macin73 Já si to dočetla až pak 😉

crawler
6. jan 2012

@terezita ty první nebo ty lebky...nevím totiž, jaký měli na tom šd... třeba jsem objevila zdroj šd? ale asi ne - oni si to spíš nechávají vyrábět, než že by nakupovali, ne?