Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
tak již je vytvořeno a VYHLAŠUJI SOUTĚŽ, KDO NAKLIKÁ VÍCE METRŮ 😀 😀 https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Am...
pokud budete mít zájem, tak vytvořím tabulici na ENGROSS nažehlovajdy, hlavně holky ze Slovenska měly zájem. KOuknu, zda platí stejné velkoobchodní ceny jako minule.
@kryska5 zobak je z filcu.
ja ty stranky mam dost rada. nasli jsme tam inspiraci na detsky sporak, budeme ho em. delat k svatku nebo narozeninam (na vanoce jsme to nestihli, bo nemeli v ikei stolicku..) http://www.ikeahackers.net/2011/11/children-sto...
@caramilla což o to 😀 já jsem zahrabaná v PULu, že nevím, co sním 😀 ještě budu plenky šít pro Iška - najela jsem na nejluxusnější variantu - jedeme takřka jen v AIO, takže ještě něco užijem a pak snad začnu šít na druhý, který sice plánujem až za pár let, ale co už, že? 😀 jsem jakomaniak, který když vidí hezkej potisk, tak ho musí mít...a to ani nemluvím o tom (jen @palosek jsem to tenkrát svěřila 😎 ), že v usa mají pul tučňáčky na růžové a na modré...jsou úža 😵
@animal Já si to myslela, že myslíš hromadu soft, ale nebyla jsem si jistá 😀 😀 😀 😀 Tak to nevyhlašuj soutěž a rovnou mi dej odměnu, je to jasný, že vyhraju. A ELiško, mohla bych to zase dát na ekozahradu? Maminky se mě ptají, zda se mouhou přidat. A nažehlovačky potřebuju fakt taky nutně, ale jsem líná si je sama objednat:( Co ale nechci, jsou nitě z Baleriny, nejsem s nima vůbec spokojená. Jsou to takový hnusně barevný šunty, co maj uzlíky navazování nití a furt se to někde zadrhává, na Hard to fakt nemá!
@crawler tučnáky mít musím!!!! 😀 😀 😀 A o PUL manii mi ani nemluv! Já vůbec už nechci šít plenky na zakázku, ale musím, protože musím z nějakého nejasného důvodu syslit PUL a pak nevím, co s ním, že🙂)))
@caramilla jasně klidně to na blog dej, ta já vytvořím i tabuli pro nažehlovajdy a zkontroluju ceník, ale nezaručuju, že to bude dnes. Jinak děkuji za zkušenosti s nitěma, já si vzala jen asi 3ks malých a jinak na Hardy si taky nemůžu stěžovat. Nitě od Baleriny jsem tentokrát chtěla vynechat, ty balíky byly pak fakt těžký a to balení náročnější a manžel mi tentokrát odmítá pomoct to nosit na poštu.
Holky, ty Hard nitě 5000 se mi vejdou na stroj (Brother NV10)?
@animal a jaký je předpokládaný termín softu zhruba?
@lillyzelvicka někdy ke konci ledna ??? dle holek ale asi tak
@animal jo já jen ať vím jak mám spěchat musím se poptat už se mě ptali taky na soft 😀
@terezita já už mám z kalhotoviny ušité kalhoty jsou super teda o zvyku ta " tuhost" jen tak nepromoknou a super mám fialové

@animal ja uz na radu terezity taky okraje neresim a kdyby se to trepilo, reknu, ze je to tvurci zamer🙂)) Jedine, co bych fakt nenasivala a to se tu uz resilo, je merino, to se pare jak prase a nic to neudrzi, podle me... To staci i vickrat prosit na jednom miste a ty nite se tim ufiknou a uz jede dira, ale nasivam i platno, popelin, podzehlenej a zatim dobry🙂