icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

animal
6. jan 2012

@kkomtesa soft je funkční jakože je voděodolný, ale přitom propouští páry, ale do jaké míry je voděodolný a paropropustný, to značí ty míry. Čím větší číslo, tím větší voděodolnost či paropropustnost je. Co nakupujeme soft, tak firmy nám nabízí varianty 5/5 , 5/10, 10/3 voděodolnost / paropropustnost. My vž dycky kvůli dětem raději volili tu větší paropropustnost, jelikož děti nebudeš nechávat v šíleným lijáku a navíc při šití látku jehlou narušíš a pokud nemáš speciální podlepovací pásku, tak je ti ta hodnota voděodolnosti nahouby - ve švech to trošku provlhá, ale shodly jsme se na tom, že provlhají i profi drahé kupované značkové softky. Ztoho tedy plyne, komplet na sebe si ušij, šijeme je tady všechny, jak na sebe, tak na děti.

animal
6. jan 2012

@terezita co jsi nepoznala, že je to Farben? Jen jsem to dole vzadu zakulatila, aby měl zakrytou dupku. 😀

pasoa
6. jan 2012

@caramilla dík za radu. To froté, ktoré mám ja na tých plenách je práve z Detivbavlnke. Neviem značku, meno ani typ.
Ja som skôr mala na mysli nejakú radu (nákres) od vás, ako na už hotové plienky našiť ten sucháč tak, aby to bolo viacveľkostne použiteľné a aby to držalo atď. Nechystám sa kupovať nové froté. Len chcem spasiť 10ks existujúcich plienok, aby sa dali aj naďalej používať.

animal
6. jan 2012

jinak Farbenmix je všechno tohleto s různými úpravami a vše je jeden střih názvu Bandito, tu zelenou mikču jsem upravovala na tu jejich jinou už zase nevím název, ale viděla jsem ji u tebe 🙂 tak podle toho jsem to domyslela, předělala

animal
6. jan 2012

@terezita to bylo pro tebe ty fotky 🙂

caramilla
6. jan 2012

@season Tý jo. Zrovna teď jsme tu vedli diskusi typu "miláčku a máš zazálohovaná data z PC, fotky, učetnictví a tak" a já "ne, proč, PC se nepodělá jako disk, tak proč bych to zálohovala na disk, co hapá a je po něm?" ... 10 minut jeho smích.... a pak mi vysvětlil jak dennodenně mu nějaký kolega/yně pláčou, že ztratili fotky, diplomky, vědecké výsledky atp. Takže teď zrovna na disk fachčí moje první záloha dat v historii🙂)) Uhádal mě k rezignaci, že jsem mu řekla "tak si dělej co chceš" a v duchu doufala, že to udělá 😀 😀 😀 Přesně jak píšeš, některé fotky jsou prostě nenahraditelné, třeba ta brutálně mázlá a od krve a od potu z porodnice 😀
@terezita ale já jdu žehlit, takže máš smolíka, buď si vzpomenu nebo ne! 😀 😀 😀 😀
@lillyzelvicka no, pokud budou barvy věrohodné, tak super🙂

terezita
6. jan 2012

@animal jojo, dekuji! no nepoznala! vazne! 😀
@caramilla 😝
ted se mi tu podarilo vlezt do toho google documentu, tak snad to bude fungovat a nesekne se to tu v nejlepsim.. 😅

caramilla
6. jan 2012

@pasoa nákres nemám, ale okopčila bych to z jednovelikostní plenky na patentky a místo patentek dala sucháče. Ale problém je v tom, že když 2 vrstvy prošiješ, tak už to dovnitř nevycpeš:((( Patentky jsou v tomhle lepší, ty jdou nacvaknout jen na jednu vrstvu. A ty chobotové se ale nemusí zmenšovat na sed, ne? TO se poskládá? Já ji nikdy neměla, takže asi mám mylný zkreslený dojem, že to tak je, promiň🙂))
Topí mi žehlička, letím!

caramilla
6. jan 2012

@terezita v nejlepším 😀 😀 😀 😀 😀 😀 Já tě žeru!

sufik1
6. jan 2012

tak jsem tu plínu musela přešít, byla mu malá v pase grrrr. Ale s těma ušima zas vypadá líp.

@terezita - tady taštička podle tebe kombinace pul a flanel (zkouška ze zbytků). a drží pěkně. Tak druhá jen zelený pul, ta nedrží. A ten pul bych dala dovnitř, já mám totiž dudlíky furt mokrý (jak je opláchnu než jdu ven a pod.)

terezita
6. jan 2012

@pasoa @caramilla ja ty chobotove mela a bo jsem zasantrocila snapku tak jsem je davala do svrchnaku bez ni.. 😀 dokud se ditko moc nehybalo tak to vubec nevadilo, pokud byly padnouci svrchnaky 😉

terezita
6. jan 2012

@sufik1 parada! ta dvouvrstva je uz podarena! 😵 a ta latka na tech plinach se mi moooc libi!

sinala
6. jan 2012

@animal @caramilla díky, já spíš myslela kvalitu materiálu samotného

sufik1
6. jan 2012

@terezita tak ti přinesu ten odstřižek

season
6. jan 2012

@daisyr že si to Ty 😉 Tak to idem hned blesknúť aj centimetrom, bude to v albume 🙂 zabudla som, že sme o tom písali

terezita
6. jan 2012

@sufik1 dekuji moc! jo a helca ti ten FM uz objednala 😉

pasoa
6. jan 2012

@terezita no, ak nakukneš do môjho profilu, uvidíš, že môj malý má 2 3/4 roka, takže sa hýbe až-až. Potrebujem niečo veľmi fixné 😀

terezita
6. jan 2012

@pasoa ja do nej koukla, ale myslela jsem, ze je chces na mimco.. 😉 ja chobotaky taky mela, ale odstavila jsem je, jakmile zacala mala litat..

pasoa
6. jan 2012

@terezita ja mám jednu origoš pastelku a jednu chobotovú home made by @baskaj , ale na tých snapka drží, takže no problem. Ale tieto z tohto čudného "froté" ... neviem, čo s nimi. Nebol to lacný špás (i keď lacnejšie, ako kupované, ale aj tak...) a čo teraz s nimi? Zatiaľ ich používam, ale už začínajú byť Matúškovi malé a prebíjať cvoky sa mi zas nechce....

caramilla
6. jan 2012

@terezita tak ja mam presne 23:00 a zamceno 😀 😀 😀 😀 😀 😀

terezita
6. jan 2012

@caramilla sikovna! 😉 dekuji! tak ja jdu na to 😀 😀 😀

kkomtesa
6. jan 2012

@animal Díky moc, takže určitě ten 5/10. Můžu poprosit o odkaz, kde se prodává ta Balerina, nic jsem nenašla, a jestli máte nějaký odkaz na střihy nebo mám zkusit v obchodě nějaký třeba burdový střih? A dá se koupit i ta podlepovací páska? Ještě se chci zeptat, šijete z funkčních materiálů i něco jiného - trička, mikiny?

terezita
6. jan 2012

tak brno naklikano, uff.. 😝 😀 ted jdu na ten horsi zbytek.. teda vsechny, co delate hromadky, obdivuju.. ja jsem zmatena jak goro pred tokiem! 😅
a prepocitaci kurz je 1eur = 26,87.

season
6. jan 2012

Babenky SK máme objednané Ottobre za 170€ aj s mojím predplatným, to je pecka!
@animal krásne ako vždy! Veľa zdaru so softom 😉
@terezita 😀 😀 😀 tak goro, to som už dávno nepočula a dávno sa nezasmiala až mi slzy vyhrkli!!!

medvi11
6. jan 2012

@terezita hip hip hurááá!!! kdy to asi dojde?

season
6. jan 2012

Nedá mi to, ked sa vypredali tie obojlícové prúžky, tak skúsim, či nenazbierame jednolícové prúžky riadok 8 a 9
http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... a http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... , pre mňa s podobným zámerom ako tie predtým na skombinovanie s jednofarebnými fineribmi

terezita
6. jan 2012

@medvi11 rekla bych, ze pristi tyden 😉 vetsinou to je rychlovka.
@season jsem rada, ze jsem te potesila.. 😀 😀 😀

caramilla
6. jan 2012

@sinala Já bych řekla, že kvalitou je to asi jedno. Možná, kdo má třeba 3 roky obojí soft a pere často, tak může říct. Ale já zatím prala každý kus jen párkrát, takže rozdíly v tomto nevidím a na omak a šití a stříhání atp. Prostě na první pohled jsou oba softy úplně stejné. Bundy mám ušité z obou variant a manža je nadšený, že se v softce nepotí a já nadávám, že se potím furt, takže jen toto srovnání mám.

mmch. mhd jak se první tvářil na softku, že by ji nejradši vyhodil, tak od té doby, co jsem odpárala "fleky", tak ji nesundal a když ji peru, tak chodí kolem a ptá se, jestli už je suchá. A to dostal od mámy k vánocům celkem kvalitní teplou zimní bundu, protože si stěžoval, že má jen softku a že mu bude zima 😀 A ta bunda leží s cedulkama pohozená v jeho pracovně, už 2 měsíce! 😀 😀 😀 To je největší vyznamenání, jaké jsem mohla od něj dostat ,lepší než 10000 udělených srdíček na Fleru 😀 😀 😀 A to jsem ještě nepřešila zip u krku, aby neškrábal.

Dneska je tu mrtvo, já jdu taky dneska "brzo spát"🙂)))

season
6. jan 2012

@caramilla to je super, že si ju oblúbil, tak šupšup treba aj inej farbičke 😉 mala som dnes slinu na šitie, ale malý štrajkuje so spaním, tak som bola rada, že som vyriešila ottobre a zase nejaké handry prihodila do table a odfotila strih, a zasa je po pol noci ani neviem ako 😒 tak dobrúúúú!

terezita
6. jan 2012

mne lita nekde ve vzduchu 20 polozek a nemuzu se dopocitat.. pomooc!! 😅 😀