Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@maly_prcek dobry poznatok 😀 😀 😀 ,asi im to treba navrhnut 😅 😀
holky, tohle používáte, když děláte ty aplikace? http://www.dumlatek.cz/vlizelin/905-vlizelin-bi...
Baby jedny ukecane.... hruza...citat nezvladam, ale aby ste si nemyslieli, ze sa flakam, konecne som si dokoncila aj ja darcek pod stromcek .... dala som "saty" nasej sedacke 🙂 aj fotelkam .... vrece mame k tomu rovnakej farby 🙂 takze preto som sa dlhsie neozvala 🙂 dala som si vlastny zakaz 🙂
krasne vytvory vsetky 🙂 neviem co je krajsie 🙂))
Zmeskala som nejaku hromadku ? 🙂))
Pridavam foto...cervena stara, hneda nova.... zial teraz sa nam obyvacka uz vobec nehodi :(
Třeba se bude někomu hodit... http://scientificseamstress.blogspot.com/2011/1...
@sufik1 Teda ty beruny jsou na mě fakt už hustá divočina, až se mi to nelíbí 😀 😀 😀
@terezita Hele, jděte s těma sobama už do prčic, mi tady budou přezdívat místo "šáhlá alternativní matka" "soví žena" 😠
@lenasss Tý jo, to je super nápad, mě je furt zima na nohy. Pak napiš i jak jsi to šila, to musím zkusit taky 😀
@anielik To je hodně dobrý!!!
Tak jestli jsem na nějaké zvíře zatížená, je to žirafa a jestli mám oblíbeného designéra, je to Michal Miller, co mi to udělali???
A tohle vypadá taky dost zajímavě
http://www.dumlatek.cz/manzestry-slabe-praci-ko...
@terezita měla jsi to v ruce osobně?
@ucitelka70 finerib má 5% lycry, obojlíc je tiež celkom pružný, ale toto samozrejme viac .. je super v tom, že z neho možeš robiť aj celé napr. tričko alebo len lemy, takže má všestranné použitie.. ja som zatiaľ toho veľa nepošila, ale robila som z neho: tielka pre malého (z bio-BA fineribu), roláčik, tričko a lemy na všeličom možnom.. len ešte neviem, ako dlho tá lycra vydrží, zatiaľ sú lemy pekné
baby, engross nažehľovačky - však sa na vetrovkovinu nažehľovať nedajú?? to by sa spieklo, že? dúfam, že je to tak, aspoň ušetrím 🙂 aj keď som ich pred časom tak chcela... včera som si totiž objednala OL 🙂 a ešte aj rezervovala dovolenku...
aj do MTX tabuľky radšej už nepozerám, lebo ma láka aj ružový alebo fialový finerib, aj @dankakk pridala tmavomodrý, juuj.. ale ten je príliš tmavý pre našich malých atopikov, nejakému svetlejšiemu (oceľovomodrý, azúrovomodrý ?) by som možno neodolala
aaale, nič tam nie je vidno.. keby bol niekto zvedavý, dávam do albumu
@zojec pridali sme sa k babám z Čiech a dáme si to poslať naraz ako rekomando, nech nie je moc drahé poštovné a tu si to potom rozošleme, platiť to budem asi ja cez paypal, nech nie sú zbytočné poplatky ...
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Am...
@season neuzavrieš už tabuľku??? prídem aj o gate keď tam zas niekto vyňúra nejakú peknú látku 😀 😀 😀 kedy cca máš v pláne to objednávať? v utorok ti ešte pošlem nejaké peniaze čo sa mi "záhadne" navýšila objednávka 😝
holky tak jsem koukla pořádně na ty refl.taháčky ENGROSS a posledně byly v balení 2ks za 29kč, ale teď stojí 19kč, protože je to jen 1ks
fakt nikomu nechybí v hromádce od stoklasy KRÉMOVÁ LEMOVACÍ GUMIČKA? máte poslední šanci se o ni přihlásit🙂
@macin73 muj nejoblibenejsi finerib 😵
@anielik teda to je parada!
@martinkah teeda gratuluju k objednani overlocku! a fialovy finerib je krasny! 😉
@caramilla nevidela, na prodejne ho nemeli.. asi je zatim jen v eshopu.. ale muzu tam skocit v tydnu a zkouknout to. joo, s tema latkama od millera me taky sejri.. ty jsou tak krasne!! ale nastesti uz mam vychytane, ze na sukni potrebuju 120cm latky a tak zase 280 za sukni (kdyz nepocitam praci, bo je to pro me) neni takova hruza.. 😀 takze uz mam 3. svym zpusobem se tesim do prace, bo je aspon unosim! 😅
ted jeste jednou koukam na ty fotky toho beraniho kordu a vypada to fakt uzasne, hlavne to muze byt dost prijemne na telo a bude to i krapet hrat.. no to fakt musim zkouknout.. 😀
@anielik cim si potiahla tu sedacku? ja by som prave taku nejaku svetlejsiu farbu potrebovala.. mam tu teraz take cervene site, material ako suedecloth 😀 ale vsetko na tom vidno.. hlavne taky banan, rozmliazdeny chlieb, alebo rozok, kasa.. proste ked si mala potrebuje utriet ruky tak najlepsie do cervenej sedacky 🙂 a uz mi aj lezie trosku cervena na nervy.. nemate nejaku stranku na potahove latky.. hlavne nie nic hrube.. aby sa to dalo dobre stahovat a dlho neschlo 😉
dakujem 🙂))
@zojec to je latka z ikey, ja som do toho moc nechcela investovat :( lebo uz ju mame 7 rokov a stale chceme kupit novu...snad raz pride aj na nu cas 🙂
tu je 🙂 http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/products/7018... , je fajn pevna...sila som z nej vak na valanie a som s nou spokojna 🙂
téda tady je to mrňavé, tak viz fotoblog

@kryska5 ja sa planujem pridak k nazehlovackam 😉
inac baby tie rusky nemaju chybu 😉 dobre su