Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
holky fakt dík za odpovědi. Já zatím šiju jen plíny a vkládačky, ale svrchní kalhotky jsem ještě nešila,tak se mi hodí každá rada 😉 A s tím flísem jsem si nebyla jistá, jestli by zrovna z tohohle šly... A taky mi vrtalo hlavou, když to nemá tu certifikaci do 3 let, jestli je to na svrchňáky problém nebo ne. Přece jen je asi lepší látka s certifikací, co? Ale ta cena ve výprodeji 60kč je prostě hrozně lákavá 😀
@animal nááádhernééé plínečky, ta opičková 😵 😵 😵 to je AIO nebo to je zvenku normální bavlněná látka?
@sussanah taky budu kupovat šicí stroj - já si nakonec zvolila tenhle: http://www.sicistroje-shop.cz/janome-2041-s mají ho pak i v sadě s 15ti patkama o 600 dražší, ale potřebuju se poradit:
holkýýý zkušenýýý mám si ke stroji koupit jen overlockovou patku nebo rovnou overlockovou s ořezem za 390,-? Když si budu šít nějaké plíny, vkladačky , vv plíny... myslíte že to využiju nebo je jednodušší si to nastříhat a overlockem jen obentlovat? já se nemůžu rozhodnout... Jo a ještě mám si přikoupit kráčející patku? To využiju na co?
díííkyyy
Tak já taky šiju jen v ruce, jenže jak mě teď chytá naprostá mánie že ušiju kde co, nejen do dětského pokojíku tak nad tím strojem opět uvažuji... 🙂
@sussanah 😀 no brzo co?? ale nebudu šít jen plíny, tak snad ten stroj využiju. V ruce ani nezkouším šít, to by dopadlo... spoléhám na kvalitu stroje a že bude šít skoro sám 😀
@animal takže nepoužíváš? hm... tož já asi koupím tu normální a pak časem se rozmyslím. Ta s ořezem se dá použít i jen na entlování když už to mám nastříhlý?
@sussanah 😀 Já pozorovala když šila babička a zdálo se mi to snadné, pak jsem jednou zkoušela ten šlapací stroj a prošila jsem si ruku, dobré bylo že i látku 😀 Tak si říkám že bych mohla s odstupem několika let mít i více štěstí... Navíc obšívat záclony v ruce je s mou rychlstí tak na dvacet let a to leda že bych je pak dávala dětem jako svatební dar, místo peřin 😀
@veselazu overlock s orezom nevyuzivam, a ono na plienky sa ani neda, tie latky su dost hrube a tak to nefunguje 🙂 skor to len odstrihnes a overlockom okolo 😉
co sa tyka patiek, ja som si k stroju nakupila komplet vsetky ake sa dali, aj preto, ze to podstatne ulahci pracu ked mas patku na to co potrebujes - mam take tie na olemovanie napriklad - a tiez preto ze teraz sa to sice kupit da, ale co o takych 30 rokov, ked na masine bude sit moje dieta???? 😀 😀 😀 😀
@kaktusik007 😀 😀 krasne myslis dopredu... 😀 😀 ja tiez sijem na maminom stroji, ale dobre opatruj vsetky veci, lebo ja som vela veci nenasla.. :( a to nie je tak stary... cca 15rocny
@zojec neboj... este moje svadobne saty som si usila na 30 rocnej veritaske, len... chudatko to nezvladla, a aj preto som si teraz konecne dopriala konecne vlastny stroj... a viem ake to bolo ked som mala akurat zakladnu patku a s tou som musela riesit vsetko, este aj zipsy prisivat 😀 😀 😀 ale zase ma to naucilo netradicnym rieseniam... 🙂 ale aj tak opatrujem vsetko.... a normalne, sa musim pochvalit, mam vlastny kutik s krabickami, stolom a priestorom na sitie.... normalne taky luxus som este nikdy nemala 😝
@kaktusik007 jaaj to miesto ti zavidim ... musim aj ja nieco vymysliet.. sa mi to tu uz zacina kopit ☹
@zojec ja som nic nevymyslala... to moj mangel 😀 😀 😀 ho musim pochvalit.... ale stolik som si pod masinu kupila sama 🙂 a jedna skrinka padla za vlast, nie je tu priestor 😀
@kaktusik007 jé jsi hodná, děkuju. Tak já koupím k tomu stroji tu sadu patek http://www.sicistroje-shop.cz/sestava-patnacti-... je tam toho hodně a jen za 600. A mám to z krku. Ale že je to věda, takové šití než nastuduju návod k použití aby mně nepřešla chuť 😀 😀
já začnu ničit staré oblečení, mám v plánu něco pozkracovat a pozužovat , stejně to zavazí ve skříni, max to skončí v koši noo. Ale když chcu zužovat, tak musím párat že?? bleee, neumí ten stroj třeba i párat??
hihi no muzes zuzit a prebytek odstrihnout.. pak nemusis parat 😀 ja stare obleceni rozstrihavam na hadry pro em. je to prakticke a obejde se to bez parani 🙂
@veselazu taky se desim toho samouceni. Uz to vidim, jak chytnu nerva a latka a nite poleti do kose 😀 Ja jsem prave vyhrabala stare bavlnene dupacky, chci z toho neco vyzkouset, snad se na tom neco naucim 🙂
Holky, jake nite se pouzivaji na co a proc? Jen jsem pochopila, zepolyester na svrchni kalhotky, aby netahly vodu. Jake nite treba na pruzne uplety, fleec a tak? Diky

@ivuska.h a jako svrchní kalhotky by se dal použít?