Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
nemáte náhodou některá vyzkoušené to "Steam-A-Seam® - pro dvojí lepení, nažehlení"?
jako vyhodu tech 45cm (mam i ja doma, ale protoze vysel levneji nez sirsi.. 😅) vidim v tom, ze je to skladnejsi.. 😀 jinak si myslim, ze je to taky sumafuk.
@martinkah @ucitelka70 @kryska5 @dankakk @monr @papajka7 @kalman @zojec @wzorcek @anielik žienky, mám taký nápad... máme tam patent modrotyrkysový, ešte mám nejaký tyrkysový výplnek a tyrkysový patent mi dochádza. Nezmeníme to na tyrkysový patent? Prípadne, to rozdelíme po kile z jedného aj z druhého?Alebo ešte na kombináciu s limetkovým... tyrkysový finerib? 😝
@crawler Hele, kráčející patku fakt nedám. Je super na šití ozdobnýma stehama, kdy potřebuješ fakt přesnej a rovnoměrnej posun. A včera jsem s ní šila knoflíkové dírky (normálně na to mám speciální patku) a super. Dokonce lepší než ta speciální patka! Zatím jsem ji ještě nesundala🙂 I aplikace tím celkem dobře jdou. Ale na menší titěrnosti je lepší ta průsvitná.
Finerib jsem ještě nezkoušela, až budu šít finerib, tak ti to zkusím🙂
@caramilla hele zkus se je na to zeptat, je to taky od toho freudenberga.. http://de.dawanda.com/product/16986194-Thermola...
podle odkazu to bude to samé... koukám, že je nás tu víc, co máme termolín doma a nevíme, kam s ním 😀
@season nedáš si pokoj 😉 ja by som brala aj tyrkysový patent, na foto aj tak nevidím rozdiel, ale ten je "žebro 2/1", takže osobne by som radšej ostala pri modrotyrkysovom kvôli tomu, že to je "1/1" .. ale keby ostatné baby chceli tyrkys, prispôsobím sa.. 🙂 finerib..eee.. ani cent navyše 🙂
@kamishek jee no vidis, to se tam da taky soupnout.. tak jestli caramilla nevydynda ten thermolan tak pak pujdu lovit to zaro.. si chci nasit tyhle chnapky http://www.farbenmix.de/shop/Kreative-FREEbooks...
@martinkah ked som to prerátavala, tak ten finerib je skoro ako patent 1/1 aj cenovo aj sa tak dá využiť, len ho treba viac metrov na minimum. Ja to nahodim do tabulky ak sa niekto pridá, tak bude. Ak nie, tak ništ, vezmem viac patentu. Akurát som v noci strihla tričko s pruhmi z limetkového fineribu a tyrkysového patentu (finerib som minule kupila na detivbavlnke, ale je skor modrý, nie tyrkysový, tak to tak pekne spolu neukáže)
@terezita thermolan také tady http://www.latka.cz/Sici-potreby/Sici-potreby/V...
@kamishek tyhle vsechny jsou zadarmo http://www.farbenmix.de/shop/Kreative-FREEbooks... ale musis tam byt prihlasena, strih si jakoby objednas - platba nula eur a pak je budes mit na svem uctu ke stazeni (je to omezeno casove a taky na pocet stazeni, ale u tech strihu zadara je to tak 30.. 😅)

@caramilla možná se zeptám upně blbě ..ale na co by se dalo použít 2m o šíří 45? teda proč by to nešlo nahradit 1m o šíří 90?