icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

alinn
9. jan 2012

@caramilla možná se zeptám upně blbě ..ale na co by se dalo použít 2m o šíří 45? teda proč by to nešlo nahradit 1m o šíří 90?

alinn
9. jan 2012

nemáte náhodou některá vyzkoušené to "Steam-A-Seam® - pro dvojí lepení, nažehlení"?

terezita
9. jan 2012

jako vyhodu tech 45cm (mam i ja doma, ale protoze vysel levneji nez sirsi.. 😅) vidim v tom, ze je to skladnejsi.. 😀 jinak si myslim, ze je to taky sumafuk.

caramilla
9. jan 2012

@terezita ; @alinn Jo, taky si myslim, ze je to sumak 😀 45 se bude me lepe strihat🙂)))

Pridala jsem odtrhavaci vliselin, dalsi pridam, az mi prijde od nich vzornik, mozna se pak posune jeste uzaverka 😉
@alinn na ten vl. pro dvoji lepeni jsem taky koukala, ale nemam 😀

baarca
9. jan 2012

@caramilla Paráda, já jsem zrovna brousila po netu, jde seženu vliesofix a nakonec u Tebe 🙂

terezita
9. jan 2012

@caramilla ja uz zbytek tech veci nechapu, na co je.. 😀 jeste shanim thermolan, ale ten jsem tu jeste nevidela, je to do chnapek, aby se rucka nespalila. tak kdyby to tam meli, to by bylo fajn

crawler
9. jan 2012

@season já minule měla 120kg - házela jsem sem fotky, jak vypadá 120kg v praxi 😉 zkusím je dohledat 😉

caramilla
9. jan 2012

@terezita 😀 To zní taky dobře 😀 😀 😀

terezita
9. jan 2012

@caramilla tady jsem natrefila na thermolin a teda netusim, jestli to je to same.. 😝 ale ja to vykoumu.. 😀

season
9. jan 2012

@martinkah @ucitelka70 @kryska5 @dankakk @monr @papajka7 @kalman @zojec @wzorcek @anielik žienky, mám taký nápad... máme tam patent modrotyrkysový, ešte mám nejaký tyrkysový výplnek a tyrkysový patent mi dochádza. Nezmeníme to na tyrkysový patent? Prípadne, to rozdelíme po kile z jedného aj z druhého?Alebo ešte na kombináciu s limetkovým... tyrkysový finerib? 😝

caramilla
9. jan 2012

@crawler Hele, kráčející patku fakt nedám. Je super na šití ozdobnýma stehama, kdy potřebuješ fakt přesnej a rovnoměrnej posun. A včera jsem s ní šila knoflíkové dírky (normálně na to mám speciální patku) a super. Dokonce lepší než ta speciální patka! Zatím jsem ji ještě nesundala🙂 I aplikace tím celkem dobře jdou. Ale na menší titěrnosti je lepší ta průsvitná.
Finerib jsem ještě nezkoušela, až budu šít finerib, tak ti to zkusím🙂

season
9. jan 2012

@crawler mne stačí len či je to na jednej roli, alebo viacerých - beránka tam nemáme. Proste, či mi to zaberie miesto 2x1x1m asi tak objemovo ako sedačka? Tie fotky si pamatám, ako bolo navršené rozmotané role na sedačku 😉

caramilla
9. jan 2012

@terezita Termolin z Postarame se mam doma, myslela jsem, ze je to zateplovaci vlozka do bund. Jestli mi reknes, jak to mam vyzkouset, tak ti to vyzkousim a mam ho dost, tak ti pak popripade muzu i kousek odstrihnout 😀

terezita
9. jan 2012

@caramilla hele zkus se je na to zeptat, je to taky od toho freudenberga.. http://de.dawanda.com/product/16986194-Thermola...

kamishek
9. jan 2012

@terezita termolín mám doma - je to jak vatelín, ale víc slisované a kompaktnější... (kousek bych případně mohla klidně postrádat)
jinak se do chňapek používá ještě zaro (to má definitiv), ale to nemám a nezkoušela jsem ještě...

kamishek
9. jan 2012

podle odkazu to bude to samé... koukám, že je nás tu víc, co máme termolín doma a nevíme, kam s ním 😀

martinkah
9. jan 2012

@season nedáš si pokoj 😉 ja by som brala aj tyrkysový patent, na foto aj tak nevidím rozdiel, ale ten je "žebro 2/1", takže osobne by som radšej ostala pri modrotyrkysovom kvôli tomu, že to je "1/1" .. ale keby ostatné baby chceli tyrkys, prispôsobím sa.. 🙂 finerib..eee.. ani cent navyše 🙂

terezita
9. jan 2012

@kamishek jee no vidis, to se tam da taky soupnout.. tak jestli caramilla nevydynda ten thermolan tak pak pujdu lovit to zaro.. si chci nasit tyhle chnapky http://www.farbenmix.de/shop/Kreative-FREEbooks...

monr
9. jan 2012

@season veru škoda toho baránka, že nemajú.

zojec
9. jan 2012

@season 😀 😀 😀 ak potrebujes tyrkys, mne je jedno,kludne mozem vymenti za ten modry 🙂 chcem ho dokombinovat k tomu coko tyrkysu modr. obojl... kt. dufam, este bude,kym objedname 😉

season
9. jan 2012

@martinkah ked som to prerátavala, tak ten finerib je skoro ako patent 1/1 aj cenovo aj sa tak dá využiť, len ho treba viac metrov na minimum. Ja to nahodim do tabulky ak sa niekto pridá, tak bude. Ak nie, tak ništ, vezmem viac patentu. Akurát som v noci strihla tričko s pruhmi z limetkového fineribu a tyrkysového patentu (finerib som minule kupila na detivbavlnke, ale je skor modrý, nie tyrkysový, tak to tak pekne spolu neukáže)

martinkah
9. jan 2012

@season @zojec ešte môžeme modrotyrkysový patent nahradiť tyrkysovým fineribom.. keby ste chceli... aj ten je na lemy

martinkah
9. jan 2012

@season som myslela, že chceš aj to aj to 😉 dnes mi to nemyslí, malý po dlhom čase zasa v škôlke, som mimo 🙂

zojec
9. jan 2012

@season
@martinkah kludne, mne je fakt jedno, mam tam len 0,5 metra patentu, ak bude chybat do obj. tak kludne vezmem aj meter tyrkys. fineribu.. ale tabulku uz radsej nesledujem vobec 😉 lebo kym bude uzavierka, tak tam toho pribudne a zbankrotujem :/

kamishek
9. jan 2012

@terezita jak tak vidím ty chňapky, tak tam určitě nějaký termolín/vatelín přijde + případně to zaro... samotné určo stačit nebude, bo je podle fotek tenoučké...
ale ty chňapky jsou fakt pěkné 😵 na FM se ještě moc nevyznám... tohle je střih/návod zadara?

terezita
9. jan 2012

@zikie diky!
davaji tam jak thermolan tak vatelin (1,5-2cm vysoky). ja tu mam dute vlakno, toz to by taky mohlo jit, ne? jojo, tohle je strih zadarmo.

terezita
9. jan 2012

@kamishek tyhle vsechny jsou zadarmo http://www.farbenmix.de/shop/Kreative-FREEbooks... ale musis tam byt prihlasena, strih si jakoby objednas - platba nula eur a pak je budes mit na svem uctu ke stazeni (je to omezeno casove a taky na pocet stazeni, ale u tech strihu zadara je to tak 30.. 😅)

season
9. jan 2012

@zojec ma hecuješ, sú tam len 3kg, my chceme 4... ak bude dobrá konštalácia na účte, tak to risknem a v noci objednám? Kurnik, včera som písala, že až v stredu, snád sa to vyvrbí a utrasie.

kamishek
9. jan 2012

@terezita díky za návod, jdu to zkusit 🙂