Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@season bylo to 4 role - 2 krátký (cca 1,2m) a 2 dlouhý (víc 2m na délku - díky těm kartonovým válcům, na kterých je to namotaný) a k tomu 2 krabice - každá cca 100cm x 80 x 80cm - v těch byly látky, které byly po méně metrech 🙂, takže hodně záleží na tom, jak velké množství jednotlivých látek jste braly a jakou šíři ty látky měly - u nás byl nejhorší tyrkys výplněk a finerib - velká šíře a hrozně moc metrů 😝 a na roli samozřejměnamotají víc artiklů - na některých bylo i 5 artiklů, takže jsou hodně těžké...
ahoj,
čtu vás občas, slintám nad výrobkama. Já mám pár věci nastříháno, rozešito, ale a těma mýma nespavýma sráčatama nestíhám, až večer, kdy zase manžel kouká na TV a jediný stůl u nás v domácnosti je zatím v obýváku. Jinak mě moc svrbí ruce nad hromadkama, ale penízky nejsou a tuplem, když nestíhám šít.
@terezita termolín je výzhuha jako vatelín, na chňapky se prý dáva Zaro: http://www.postaramese.cz/zaro-jednostranne-p-4..., do vnitř bílý podlahový hadr nebo technický vatelín. viz: http://www.galeriemarina.cz/uzivatel/babette/bl... http://www.galeriemarina.cz/uzivatel/denule/blo... (nevím jestli jsou komentáře přístupné, kdyžtak zkopíruju)
a koukám, že jsem nedočítala a odpověď už tu je.
Jinak holky, naše objednávka už je zpracovaná - čekám na fakturu😉 tak jsem zvědavá co všechno na ní uvidím resp. neuvidím...držme si palečky ať tam oboulíci jsou a ve velkém množství 😀
holky jak tenké jsou ty látečky z jysku myslíte že jako podšivka dobrý?
MTX: Juhůůů - podle faktury máme všechno - oboulícu kiwi sice místo 12kg necelých 11kg, ale toho druhé plnobarevného jsme dostali skoro o 2kg víc!!! žirafek je rovných 12kg 😉 takže o pyžamka se nebojte 😉 je to za skoro 44tisíc 😉
Babulky SR, kde kupujete patentky? na detivbavlnke ci aj niekde inde? diiik... /minula som 60ks na sedacku... 🙂 /
hromadka jysk - mám všechno, rozešlu maily až budu mít objednanou a potvrzenou i strimu.
@palošek, @liliželvicka mám vás v tabulce a máte to tam.
poslední přebytek 1m motýlků.
Pro mimopražské se domluvíme s @terezitou na odeslání spolu se stužkama.
odeslání podle Strimy, ale co nebudou mít dneska, tak na to nečekám a žádné tahanice a čekání 2 měsíce se nekonají i za cenu toho, že půlka věcí nebude (to už tu bylo, že). Nutně potřebuju stehovací destičku do OL, takže jim budu šlapat na krk, aby to bylo tenhle týden.
@alinn super - mýdlárnu rubens určitě vyzkouším taky - cenově je to velice zajímavé!moc díky 😉 Jinak já prala i v tomto: http://www.organicprodukty.cz/shop/na-prani/org... a byla jsem hrozně moc spokojená - kdysi jsem to koupila v eko obchůdku a ted koukám, že mají e-shop, takže do toho zase půjdu ...
@terezita Thermolan tam mají taky http://www.vilene.cz/vliselin/volumefleece/obje...
a co se týče termolínu, tak se používá hlavně do patchworkových dek 😉
@terezita MAJÍ!! Vrozník pán odeslal asi do hodiny, co jsme se spolu bavili, takže fakt zatím komunikace s firmou na 1000+, si i říkám, jestli nezpívají ptáčkovi, když mu lapají🙂)))
Až to přijde, doplním do table a dám echo!
@ivuska.h To je tak krásná holčička, já chci taky mimiholčičku! 😀 😀 😀
Teď jsem ušila Jasmínce mikinku na miminko a je tak nadšená, až mě to dojalo, ty jiskřičky v očích, když to viděla, když se vzbudila, to je taková krása! 😵 😵 😵 Já jsem si myslela, že takhle malá holčička tohle ještě nechápe, ale asi je holt po mamince 😀
registruju nové hromadky..šmankote..asi je nebudu otevírat 😅

@martinkah ani mi nehovor, ráno som ešte z okna zhadovala preukážku na bus ale najväčší pries*er, že som zabudla pichnúť inzulín, tak som musela zbaliť najmenšieho a bežať do školy, tak som vyosená aj ja, aj malý, idem ho uložiť, pate asi až večr sa dostanem sem
odpísali mi z MTX "Proužky jestli budeme opět na sklad vyrábět, byly by nejdříve tak za 6týdnů, ale pravděpodobně zase jiné."