icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

season
9. jan 2012

@martinkah ani mi nehovor, ráno som ešte z okna zhadovala preukážku na bus ale najväčší pries*er, že som zabudla pichnúť inzulín, tak som musela zbaliť najmenšieho a bežať do školy, tak som vyosená aj ja, aj malý, idem ho uložiť, pate asi až večr sa dostanem sem
odpísali mi z MTX "Proužky jestli budeme opět na sklad vyrábět, byly by nejdříve tak za 6týdnů, ale pravděpodobně zase jiné."

ivuska.h
9. jan 2012

@terezita Nestíhám, manžel má rýmečku, tak je v posteli a já tudíž skáču kolem všeho 😕 Ale aspoň dobrá zpráva ze včerejška -- sehnala jsem výbornou brigádnici do skladu, tak se mi ulehčí.

palosek
9. jan 2012

@sufik1 dívala jsem se, že je v tabulce 1m přebytků zvířátek, tak se hlásím 😀 Pokud už není udaný 😀 ,

crawler
9. jan 2012

@season bylo to 4 role - 2 krátký (cca 1,2m) a 2 dlouhý (víc 2m na délku - díky těm kartonovým válcům, na kterých je to namotaný) a k tomu 2 krabice - každá cca 100cm x 80 x 80cm - v těch byly látky, které byly po méně metrech 🙂, takže hodně záleží na tom, jak velké množství jednotlivých látek jste braly a jakou šíři ty látky měly - u nás byl nejhorší tyrkys výplněk a finerib - velká šíře a hrozně moc metrů 😝 a na roli samozřejměnamotají víc artiklů - na některých bylo i 5 artiklů, takže jsou hodně těžké...

martinkah
9. jan 2012

@season @zojec ja už na nete nevidím ani jeden z tých obojlícnych prúžkov ☹

ivuska.h
9. jan 2012

Zde trička s nažehlovačkama v akci -- tučnáci a koloušek 🙂

ivuska.h
9. jan 2012

A ještě tričko s jablíčkem (a americké vlňáky, svetýrek pletla paní z Fleru).

anielik
9. jan 2012

@season ... dakujem... uz sme v skolke, ach jo :( ,,, ta obj. kludne mi pomen ten patent, mne je jedno, ja ho budem ladit k niecomu az bude doma...

evinka
9. jan 2012

ahoj,
čtu vás občas, slintám nad výrobkama. Já mám pár věci nastříháno, rozešito, ale a těma mýma nespavýma sráčatama nestíhám, až večer, kdy zase manžel kouká na TV a jediný stůl u nás v domácnosti je zatím v obýváku. Jinak mě moc svrbí ruce nad hromadkama, ale penízky nejsou a tuplem, když nestíhám šít.
@terezita termolín je výzhuha jako vatelín, na chňapky se prý dáva Zaro: http://www.postaramese.cz/zaro-jednostranne-p-4..., do vnitř bílý podlahový hadr nebo technický vatelín. viz: http://www.galeriemarina.cz/uzivatel/babette/bl... http://www.galeriemarina.cz/uzivatel/denule/blo... (nevím jestli jsou komentáře přístupné, kdyžtak zkopíruju)

evinka
9. jan 2012

a koukám, že jsem nedočítala a odpověď už tu je.

crawler
9. jan 2012

Jinak holky, naše objednávka už je zpracovaná - čekám na fakturu😉 tak jsem zvědavá co všechno na ní uvidím resp. neuvidím...držme si palečky ať tam oboulíci jsou a ve velkém množství 😀

lillyzelvicka
9. jan 2012

holky jak tenké jsou ty látečky z jysku myslíte že jako podšivka dobrý?

kamishek
9. jan 2012

@caramilla vidím v tabulce, že mají i decovil... vidíš tam někde, kolik minimálně se ho musí vzít a kolik by stál?

crawler
9. jan 2012

MTX: Juhůůů - podle faktury máme všechno - oboulícu kiwi sice místo 12kg necelých 11kg, ale toho druhé plnobarevného jsme dostali skoro o 2kg víc!!! žirafek je rovných 12kg 😉 takže o pyžamka se nebojte 😉 je to za skoro 44tisíc 😉

anielik
9. jan 2012

Babulky SR, kde kupujete patentky? na detivbavlnke ci aj niekde inde? diiik... /minula som 60ks na sedacku... 🙂 /

sufik1
9. jan 2012

hromadka jysk - mám všechno, rozešlu maily až budu mít objednanou a potvrzenou i strimu.
@palošek, @liliželvicka mám vás v tabulce a máte to tam.
poslední přebytek 1m motýlků.

Pro mimopražské se domluvíme s @terezitou na odeslání spolu se stužkama.
odeslání podle Strimy, ale co nebudou mít dneska, tak na to nečekám a žádné tahanice a čekání 2 měsíce se nekonají i za cenu toho, že půlka věcí nebude (to už tu bylo, že). Nutně potřebuju stehovací destičku do OL, takže jim budu šlapat na krk, aby to bylo tenhle týden.

crawler
9. jan 2012

@alinn super - mýdlárnu rubens určitě vyzkouším taky - cenově je to velice zajímavé!moc díky 😉 Jinak já prala i v tomto: http://www.organicprodukty.cz/shop/na-prani/org... a byla jsem hrozně moc spokojená - kdysi jsem to koupila v eko obchůdku a ted koukám, že mají e-shop, takže do toho zase půjdu ...

zojec
9. jan 2012

@anielik ja len u moniky na detivbavlnke.. ja som davala zipsy 😉

monr
9. jan 2012

@anielik u moniky v detivbavlnke 😉

daisyr
9. jan 2012

@ivuska.h Dětičkám to moc sluší a malá je stále jako andílek 😉

daisyr
9. jan 2012

@crawler zajímavý odkaz na ten prací prášek, takže na skvrny dobrý?

stassy
9. jan 2012

@terezita Thermolan tam mají taky http://www.vilene.cz/vliselin/volumefleece/obje...
a co se týče termolínu, tak se používá hlavně do patchworkových dek 😉

caramilla
9. jan 2012

@kamishek JJ, mají, pošle mi pán vzorník s cenama a snad i s návinana, takže budu vědět snad tento týden🙂

@terezita Na ten Termolan jsem se taky pána zeptala, reaguje obratem, tak bychom měly vědět 😀

Já si myslela, že to bude mikrohromadka🙂)))

caramilla
9. jan 2012

@terezita MAJÍ!! Vrozník pán odeslal asi do hodiny, co jsme se spolu bavili, takže fakt zatím komunikace s firmou na 1000+, si i říkám, jestli nezpívají ptáčkovi, když mu lapají🙂)))

Až to přijde, doplním do table a dám echo!

@ivuska.h To je tak krásná holčička, já chci taky mimiholčičku! 😀 😀 😀

Teď jsem ušila Jasmínce mikinku na miminko a je tak nadšená, až mě to dojalo, ty jiskřičky v očích, když to viděla, když se vzbudila, to je taková krása! 😵 😵 😵 Já jsem si myslela, že takhle malá holčička tohle ještě nechápe, ale asi je holt po mamince 😀

crawler
9. jan 2012

@daisyr já jsem v něm prala plíny a jemně špinavé prádlo a moc fajn - je u toho i balíček s nějakým práškem, co je na změkčení vody, takže prádlo bylo jak po aviváži. celkově jsem byla spokojená v rámci mých eko zkušeností super - samozřejmě oproti persilu a arielu to je horší 😉

crawler
9. jan 2012

registruju nové hromadky..šmankote..asi je nebudu otevírat 😅

daisyr
9. jan 2012

@crawler já tu právě dodělávám už asi stoleté balení lovely (nějak se mi toho sešlo doma před porodem víc a teď se toho konečně zbavuju), tak vymýšlím, co dál, buď ten qalt, tam mohu zkusit menší balení nebo třeba toto také vypadá zajímavě a cenově to také jde si myslím

palosek
9. jan 2012

@sufik1 díky, odeslání se stuhama bude super, strimu jsem tentokrát vynechala 😝 😀 ...jo a jěště platba za jysk...budeš to chtít ted nebo po odeslání? 😉

stassy
9. jan 2012

@caramilla Nějakou výplň do deky bych potřebovala, tak jsem zvědavá na ceny a co řekneš, až osaháš vzorky. 🙂 Jo a do kdy je ta hromadka otevřená, prosím?

mehlo
9. jan 2012

@daisyr qualt excel doporučuju, zrovna ho zase mám a úža.