icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

lillyzelvicka
9. jan 2012

@sufik1 ahojky já nemám nic jiného ani stuhy ani strimu 🙂

lillyzelvicka
9. jan 2012

@mehlo hele já teď taky přemýšlín co na praní do teď peru v batoleti všechno prádlo, ale máme tady hodně železitou vodu a mám dost často fleky na oblečení i na novém 😠 nemáte někdo zkušenost ?

medvi11
9. jan 2012

@lillyzelvicka nějaký filtr (pevných částic) před pračku zapojit nejde?

alinn
9. jan 2012

@crawler to vypadá dobře..a nevíš jestli je to české? a ještě to mýdlo asi nevíš z čeho je..viď? nějak to nemůžu na těch stránkách najít..

caramilla
9. jan 2012

@stassy Osahám, ale nejsem odborník na vlizesily ani patchwork, takže se kdyžtak ptej.
Uzávěrku jsem dala do čtvrtka, ale uvidím, možná prodloužím třeba do neděle. Já nutně potřebuju ten vliesofix, už mi došel (stačil mi asi tak na 2 dny 😀 ), ale zase bych chtěla, aby se nastřádaly i ty ostatní artikly a jestli přijde vzorník až ve středu, je to už málo času, uvidím. Ve čtvrtek se ptej 😀

medvi11
9. jan 2012

@alinn http://www.tanex.cz/cz/ tady je přímo stránka výrobce...aspoň to našlo vyhledávačem, když jsem hledsla výrobce podle tohoto:
http://www.babako.cz/organic-prirodni-praci-pro...

caramilla
9. jan 2012

@terezita
Těch soviček jsem vzala málo 😀 😀 😀 😀
http://www.farbenmix.de/shop/free/RABEA-Kapuze-...

alinn
9. jan 2012

@medvi11 díky 🙂 to bude ono

nika
9. jan 2012

@terezita jé to by bylo fajn, zda je to možné, poslat do dokupy.

lillyzelvicka
9. jan 2012

@caramilla hele dejte mi nějakou ukázku toho vlisofixu mám ho doma ale zatím jsem na něj nešáhla nějak nemám v něj důvěru a chuť dejte mi prosím nějaké foto ukázku🙂 děkuju 😀

terezita
9. jan 2012

@evinka diky evi! no a ze se tu taky konecne ukazes! 😉
@crawler juu parada!!! ted aby to jeste doopravdy prislo! 😅
@stassy vidis, ja ty stranky ani tak dukladne neprohlizela..

FARBENMIX stuzky holky dopiste si do tabulky, kdo to bude chtit poslat teda se strimou a jyskem a kdo potrebuje stuzky hned.. ty, co to budou chtit poslat se strimou, tak muzou zaplatit hnedle castku, co je v tabulce udana, zbytku dopocitam po odeslani postovne..

@lillyzelvicka jak jsi dokazala odolat? 😅 potrebuju radu. bo me to tu jinak zruinuje! 😀
@caramilla sovicek tu mam 3 metry.. nedam!!! 😀 jsou akorat tak uzasne, ze mi je lito do nich strihnout 😅 jsem je ulovila loni v te silene vyprodejove akci.. jsem mela prvni den stesti a vzala jsem tam co to slo.. 😀

@caramilla

terezita
9. jan 2012

@lillyzelvicka ukazka vliesofixu? tak koukni na ty me aplikace https://www.modrykonik.cz/fotoblog/terezita/alb... a treba https://www.modrykonik.cz/fotoblog/terezita/alb...
fakt to jde samo. nazehlis a bez problemu nasijes 😅

lillyzelvicka
9. jan 2012

@terezita těžko🙂 hele jsem zjistila že segra má narozky a dělá se ji nový pokoj a v tom jysku mají úžasnou látku na závěsi černo bílou takže ve středu jedu do jysku 🙂 a čert ví co ještě dovezu 😀

lillyzelvicka
9. jan 2012

@terezita a jakým stehem to přišíváš?

season
9. jan 2012

@crawler máte to čoko niečo naviac??

sufik1
9. jan 2012

@lillyzelvicka tak jestli nechceš ty látky, tady je orčo udám 😉 ať to neposílám tak daleko

lillyzelvicka
9. jan 2012

@sufik1 jejda počkej to já musím od segry nejdřív zjistit ale jako my stačí motýlku dva metry 5m je moc 🙂

terezita
9. jan 2012

@lillyzelvicka ja normalne rovne.. 😀 ten vliesofix to drzi. a jestli neveris materialu a mas dojem, ze se bude moct trepit, tak holt cikcak, ale mne se to moc opticky nelibi.. 😝 😅
@ivuska.h jojo, rymicka u nas byla o vikendu taky.. 😅 a pan tvorstva stravil cely den v posteli 😀 bych to taky jednou zkusila, ale mne by to neproslo.. 😝

season
9. jan 2012

@anielik inde sa neoplatí, to by museli byť tisícovky, aby sa oplatili inde, už to tu baby hladali

ivuska.h
9. jan 2012

@lillyzelvicka V mém albu toho najdeš hodně, všechny aplikace jsou lepené vliesofixem.

lillyzelvicka
9. jan 2012

@ivuska.h a šité teda rovně jo? malá je koča
@terezita aha já se bála že cik cakem to mě neba nelíbí vopruz 😝

lillyzelvicka
9. jan 2012

@ivuska.h jo rovně už to vidím a netřepí se to po vyprání ??

mehlo
9. jan 2012

@lillyzelvicka jo tak to nevím. K tomu qualtu přidávám ještě perkarbonát a konečně mám prádlo beze skvrn

terezita
9. jan 2012

@lillyzelvicka netrepi. a kdyz budes mit pocit, ze se to trepit zacina, tak zase prezehlis a on se na to ten vliesofix opet prilepi.

zojec
9. jan 2012

@lillyzelvicka mne sa vliesofix tiez velmi pozdava.. na bavl.. uplete sa to nestrapka po oprati, zatial ani na platne, akurat merinovy sob sa trosku vystrapkal, vyzera teraz taky chlpaty, sice aj parohy, ale to nevadi 😉

jieff
9. jan 2012

@terezita o vikendu bylo rušno, tak jsem do stužkový tabulky pořádně koukla až teď, mám tam navíc 3m kytičkový stužky http://www.farbenmix.de/shop/Ribbon/bloomenWies... - tu jsem nechtěla, tak kdyby si jí někdo vzal ráda mu jí přenechám, ale kdyžtak jí koupim, třebas bude to druhý holčička😉

lillyzelvicka
9. jan 2012

@terezita aha tak to něco zkusím večer při vlisofixovat🙂 juchů těším se

lillyzelvicka
9. jan 2012

@mehlo aha no musím to nějak pořešit je to děs🙂
@jieff jaká že je cena u té stužky?

rebelie
9. jan 2012

@jieff Moc díky za šňůrku, je super, takhle pěknou bych určitě sama neudělala (bych to nějak zbastlila) - bude se teď hodit, zrovna máme pokaděný oboje PULky 😀

terezita
9. jan 2012

@jieff jeee, tak to se tam nejak zatoulalo.. a doufam, ze je spravne, ze tam @allin nema vubec nic.. 😅
hleda se tedy zajemce o 3metry techhle kyticek..