Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@season kdyby ten odkaz nefungoval, tak do googlu napis lizard, klikni na obrazky, tam jeste zatrhni cerno-bile a vyjede ti zhruba toto
http://www.google.de/search?hl=de&cp=8&gs_id=1e...
@ucitelka70 inak visacky sa daju objednat aj u nas 🙂 higa.sk 😉 cenovo som to neporovnavala, ale zas asi 100000ks nepotrebujes 😉
@martinkah už sa mi nechcelo 20 strán prelistovať, kto sa pýtal..... adresát sa našiel 😉
@season aj v Lučenci takto krásne nasnežilo.....
čau, tak dneska mi poštou přišly ty vzorky inkontinenčních kalhotek, jedny jsou skoro jako odklápěčky á la @caramilla a druhý jsou jako plenky Swaddlebees Simplex 2.0, akorát místo patentek mají sucháč... ale teda velikost L je fakt mega velká 😝 a to musím ty kalhotky ušít jako XL 😅
@idris já nejdřív sešiju ramenní švy, pak si přišpendlím nesešitý rukáv, přišiju a nakonec sešiju boční šev rovnou s rukávem, nevím jak to jinak popsat 😅 je to jednoduchý a rychlý 😉
dnes mi prišiel balík, a v ňom podložka na rezanie, pravítko, párač švov (konečne) a kilo patentov rôznych farieb (mix). vytešená som ako malé dieťa 😀 😀 😀
@michamicha aj ja tak šijem....
Pomoc, nabíjala som patentky na body a svetrík, a práve z vrchných hrotových som asi zle priložila, tak som znehodnotila 4 krúžky, nešli nabiť do kolajničky, niektoré pomimo šli..... ako ich viem opraviť, aby boli znovu použiteľné? asi ako som kladivom búchala, sa mi pohli 😒 😒
@ucitelka70 ano na mikcu ti je malo ale vesta by s toho bola krasna 😵 ,dalo by sa s tebou vyjednat neake potom zvysky,dozdobila by som si moju,ta seda by sa mi velmi hodila,alebo ja by som ti poslala na vymenu moje zvysky slivkovej,aby si si zase prezmenu ozdobila ty 😉
@papajka7 v poriadku, tak ak uvidíš nejakú peknú vestu - predlženú, tak mi pošli link..... rada by som také elegantnejšie, dcéra študuje ext. na výške, na prednášky či skúšky by jej bodlo, lebo majú zimu v triede, hlavne aby zadok zakrylo... zase veľmi teplo sa nie je dobré obliecť na 10 hod., to by sa sparila.... zato som objednala aj ten ružový bamb. finer. z mtx...... spolu to pôjde 😉
@kryska5 akú farbu? ja mám meter šedej
@kryska5 http://basteln-de.buttinette.com/shop/artikel-D...
v stredu bolo objednané, dnes mám doma. a tie patenty sú tiež tam: http://basteln-de.buttinette.com/shop/artikel-D...
@kryska5 akú farbu? ja mám meter šedej lamy, najpr som chcela drobcovi, ale dcére k meninám bude fajn....
zkouším ještě jednou... nebo jsem uplně mimo s takovou otázkou? 🙂
holky jdu si taky pro radu - Kubovi jsem ušila fleecovou kuklu, je prima, ale přijde mi, že by mohla trochu profouknout a na konci ledna jedeme na hory, tak jsem si řikala, že bych mu ušila ještě nějaký něco proti profouknutí. No a teď co - mám doma kus softshellu, ale přijde mi, že další kukla by nebyla ideální - ten sš není pružnej a navíc není potřeba, aby to bylo až na krk. Myslím si na nějakou takovou vlastně kapucu zapínací vepředu, že bych dala stahovací šňůrku kolem obličeje i kolem krku... ale přijde mi to trochu divoký... nemáte některá nějakou zkušennost / nápad / radu? Děkuju...
holky tak nevím, kdy mám dát uzavírku na soft. Jedu 1.2. do Prahy a tak bych tam holkám mohla něco dovést, ale musím to stihnout střihnout. Myslím si, že už se nás tam asi moc nenapíše co??
@animal já ještě musím pozjišťovat tak to bych měla vědět do příští středy?stačí
@animal zo Slovenska sa nikto neozval sa soft?
@idris ; @michamicha Aha, tak já rukávy šiju jinak. První ušiju vestu, sešiju rukáv, začistím konec a pak všívám do té vesty, do té díry na rameni. Myslela jsem, že se to takto dělat má, ale nejsem teda švadlena.
Teď jsem šila hadry na malou panenku a tam to takto dělat nejde, takže to dělám jako michamicha, první rameno, pak nesešitý rukáv a pak to prošilu od konce rukávu až dolů podél těla. Na panenku tak dobrý, ale přijde mi, že ten rukáv pak jakoby trčí. Ale při nošení asi vidět není🙂
@ofelieee Já jsem ten dotaz četla, ale nevím, co odpovědět 😀 My na horách měli kukličku a přes to softshellovou kapucu od bundy a přijde mi, že to stačí. Nebo kukličku podšít lamou nebo druhou vrstvou něčeho jen v té kritické zóně (hlava, uši). Někde jsem viděla něco, jako jsi popisovala. Takový softshellový čepec, měl i prodloužení dozaru (jako maj rybáři 😀) a zapínání přes krk, takže mimo to není!
@animal Hele, já bych potřebovala asi až po únorové RD ☹

@terezita kedysi si mi dávno radila ako si vygoogliť obrázky na aplikácie, nezaložila som si to, že ved v poho a zase neviem nájsť tie jašteričky ☹ ☹ ☹ poradíš mi ešte?