icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

palosek
10. jan 2012

@caramilla ta sukně...to je všeho chuť 😀 To šedé je jako lama??? 😅 Zajímavé 😀

kryska5
10. jan 2012

@season @martinkah @kalman @dankakk ešte som sa chcela opýtať či nemáte niektorá v merku nejaký dobrý strih z toho farbenmixu, či by sme nevzali, keby sme sa na nejakom zhodli a postupne si poposielali ten strih??? 😕

monr
10. jan 2012

@animal pre slovenky je to ako so softom? môžme sa pridať, či bude to niekto tu organizovať spolu s tebou @season ? a tiež by mi viac bodlo až vo februári
@papajka7 boooože, tá mikina vypadá super.
@caramilla to už ani nemá význam komentovať, super, a sukňa je waw.

vyše strany nádherných diel za tú chvíľku, čo som z papieru vystrihla strih na gate, a to moje mraučadlo nie a nie spať, vrrrrrr.

crawler
10. jan 2012

@caramilla no myslím celkově to vlnění - u OL je nějaký ten diferenciál, že jo? ten brání tomu vlnění, ne? mě jde o to, že třeba když bych si pořídila OL, tak by bylo po problému taky...nebo to možná chňápu špatně?

monr
10. jan 2012
terezita
10. jan 2012

@crawler na overlocku to neolemujes tak jak to caramilla vyfotila.. prisijes jen ten lem k latce. to se ti krabatit nebude, kdyz si sikovne nastavis diferencial. ale kdyz to budes chtit mit prosite (to je to co ja nedelam), tak k tomu budes zase potrebovat normalni stroj a ten ti to zase muze zkrabatit. proto ja to jen objedu na OL a uz to tak necham, vypada to zeshora hezky a udrzi to taky vsechno. to prositi podle me nutne neni.
@monr amelie je muj nejoblibenejsi strih.. 😉 je strasne jednoduchy, ale vypada moc hezky. a hlavne, usito je za pul hodky 😅N

monr
10. jan 2012

@terezita videla som ho u teba, a náramne sa mi páči (je super vidieť, čo sa z neho dá porobiť), takže veľká vďaka.

crawler
10. jan 2012

@alinn český výrobce to je - alespoň podle nápisu na obalu - Tanex Vladislav, ale teda nevím z jakého tuku jsou ty mýdlový červíci...zkus jim napsat😉

crawler
10. jan 2012

@terezita aha! tak jsi mi v tom udělala jasněji! díky😉 tzn. patka i OL 😀

veronik77
10. jan 2012

@caramilla krááásná trojka 🙂

terezita
10. jan 2012

@monr a to jeste neni vse.. napadu je v hlave hromada! treba ho chci ozsmikat a usit v desigualnim stylu.. 😀 jen se k tomu nemuzu dokopat.. 😅
@allin jo jeste jak jstu hledala tu prirodni kosmetiku bez zvirat, tak jsem si dneska vsimla, ze ta detska sada z dm od alverde se sedmikraskou - kleine elfe - je s veganskou znackou. my doma pouzivame a moc hezky to voni!

veronik77
10. jan 2012

Moc prosím - nepůjčil by někdo nějaké střihy z Farbenmixu? Za drobný peníz či čokošku... Jen pro osobní potřebu a tři děti 😀 😀 😀 Dík

caramilla
10. jan 2012

@animal Tak třeba 5. 2. ?

monr
10. jan 2012

@terezita no aspoň máš nápady, ja som na toto úplne ľavá, keď mám niečo nakreslené, ako to má byť, tak zvládam, ale aby som niečo vyšpekulovala sama, tak som v koncoch. 😢
a nejaký strih v japonskom štýle neviete kde by som našla? má byť v budúcej burde nejaké kimono, ale bodlo by toho viac, mám rada japonský a indický štýl

palosek
10. jan 2012

OT...už vám dorazil na účet rodičák? Nebo jen SM má zpoždění? 😅

terezita
10. jan 2012

@monr prodavaji se cele casopisy, ale to je pak jina liga.. ty stoji od 20eur nahoru.. http://www.ebay.de/sch/pomadour24/m.html?_nkw=&...

terezita
10. jan 2012

@palosek mne vcera nebo predevcirem..

season
10. jan 2012

@ucitelka70 ja nemôžem

season
10. jan 2012

@monr ja sa na soft nechytám, animal má myslím živnosť, tak to berie lacnejšie. Ked som kupovala soft, tak tiež cez ňu s monikou, (detivbavlnke). Nedráždite ma 😢 už musím len došiť zásoby

zojec
10. jan 2012

@ucitelka70 apage satanaaaas !!! 😀 😀 ale mam softu este hromadu z poslednej hromadky, nezmohla som sa na nic viac ako malej nohavice..

@papajka7 lama krasna.. mne by sa pacili farebne kvietky niekde po okraji 🙂
@caramila ako vzdy parada 🙂 jedna je aj pre teba??

terezita
10. jan 2012

jinak jsem natrefila na tyhle stranky http://wkdesigner.wordpress.com/ docela zajimave..

macin73
10. jan 2012

@animal já se taky ještě rozhoduju, co ze softu objednat... takže prosím ještě neuzavírat 😝 - dneska to zkusím promyslet, díky

macin73
10. jan 2012

@caramilla Ty jsi fakt cvok... ale šikovnej 😀

monr
10. jan 2012

@terezita ďakujem, idem trošku polistovať, a pohrabať sa v odkazoch.
ten week designer poznám, šila som podľa toho jedny šaty, akurát som ich robila v krátkej dlžke, a keďže som šila zo saténu, tak mm zahlásil, že je z toho nočná košieľka, tak dopadlo moje šitie. ale na stránke vyzerajú úplne super.
@season veď som myslela tak cez animal 😉

kuna
10. jan 2012

@papajka moc krásné, jak věci na tebe, tak ty capáčky, ty jsou fakt boží!

@caramilla myslím, že bys ty prášky měla zase nasadit 🙂. Ta tripl mikina, to je fakt super! A lamí sukně taky!
A kráčející patku jsem ti říkala, že je fakt k pomilování 🙂. Já taky šiju skoro jen s ní, akorát mě štve, že jsem si extra vybrala tichý stroj a teď je mi to k .... no ke stolici 🙂

Já jsem dneska vyrobila ještě jednu oranž tuniku a zkusím s ní udělat to, o čemž zmínka tu by mě stála fotoblog 🙂.

@alinn @caramilla @michamicha já šiju rukávy jako caramilla. Fakt na to druhém způsobu není nic poznat? Jakože když dáte vedle sebe jedno a jedno, tak to není vidět?

macin73
10. jan 2012

@palosek Mě taky ještě nedorazil...

terezita
10. jan 2012

@kuna 😀 😀 😀 tak se radsi ani nezminuj o zminkach, i smajliky tu maji usi a oci.. 😀 😀 😀

michamicha
10. jan 2012

hoďte mi sem prosím někdo link na tu softovou hromadu, dík 😉